- Konu Sahibi ismira_1923
-
Denize yakın mısınız daha içerlerde miOna bakmaya calistim internetten ama tam bi bilgiye ulaşamadım. Google a eski bayraklı harita vs bseyler yazdım ama net birşey çıkmadı. Nasıl anlarız onu acaba ya
Ya aynen. Panikle uyanıyorum derken işte uyuduğum kısa süreli bir vakit yani. Bak şuan bebeğim gecede 4 5 defa kalkıyor. Normalde ben enerji depolamak için en geç 10da falan uyumam lazım. Ama hala ayaktayım ☹ herkes oyle demek. Sadece ben böyle abartmıyorum demek. Çok korkuyorum ya. KorkuyoruzBiz uyumuyoruz bile sabaha karşı kanepede sızıyoruz .
Denize 2.2 km uzaktayızDenize yakın mısınız daha içerlerde mi
Binanız sağlam çıkmış binanıza güvenin hem de üç katlı. Sma gene de numune baktırın rahat uyursunuzDenize 2.2 km uzaktayız
Evet oyle yapacağım. Kaçışı yok ☹Binanız sağlam çıkmış binanıza güvenin hem de üç katlı. Sma gene de numune baktırın rahat uyursunuz
Orada uzun zaman yaşayanlardan öğrenebilirsiniz.Esim zaten oralar bataklikti hatta biz o taraftalara gider kargi sazlik toplamaya gidioduk diodu.Soyledigi de tvlerde çıktı zatenOna bakmaya calistim internetten ama tam bi bilgiye ulaşamadım. Google a eski bayraklı harita vs bseyler yazdım ama net birşey çıkmadı. Nasıl anlarız onu acaba ya
Buca yüksek ve daha kayalık alan degil mi ya? Zaten önceden zeytinlikler varmis sulu bir toprak yapisida yok diye biliyorum. Neye göre boyle demis ben tam anlamadim. Anlattiysa aciklar mısınBugün bir uzmandan dinledim. Tuzla fayının doğusunda kalan alanlar bucadan bayraklıya kadar zemin açısından aynı şekilde sıkıntılıymış.
Sizin binanızda hasar yoksa zemine uygun inşa edilmiş olmalı. Az katlı olması çok büyük avantaj.
Bu deprem sınavını geçmiş.
Bence taşınmayı düşünme. Numune aldırıp kontrolünü yaptırın için rahat etsin.
Basta 6.6 idi 1 gun boyunca oyle kaldi neredeyse sonrasinda yogun siddetliydi israrlari üzerine 2 kez yenilendi siddeti.6.8yaziyor 6.6 yazmıyor.
8ile denizde başlamış
7.1 ile bize gelmiş uzmanlara göre ..
6.5 şiddetinde 40 saniye falandı, ben üniversitedeydim çok net hatırlıyorum. Hatta gece 1de falanda olmuştu, o da büyüktü, günlerce uyumamıştım. Ailenizin yanında güvende hissettiğiniz için korkmamışsınız. Ama şimdi o güven vermesi gereken kişi sizsiniz,işte bu zor. Bende manavkuyudaydım 2 sene önce taşındım İzmir'den. Biliyorsunuz sürekli sürekli sallanıyor zaten oralar. Daha sakin kalmanız lazım.Ben dogma buyume izmirliyim. 2005 evet hatırlıyorum. Ama o zamanlar 17 yasindaymişim hesapladım smdi. Demek herşey daha basit geliyormus. Ben hic korktuğumu hatırlamıyorum. Annemlerle 2 gün arabada yattık. Sonra da evimize döndük. Hatta bodrum katta yaşıyorduk o zamanlarda ve üstümüzde 6 kat vardıHiç korktuğumu bile hatırlamıyorum
Ya taşındıgın yer yıkılırsa? Emin ol bizde acınızı uzaktanda olsa sizle paylaştık.Ve bizimde pskojmz bozuldu bende tasınmak istiyorum oturdugm yerin güvenli oldugunu düşünmüyorum ancak siz en azından denemiş ve anlamşsnz ya saglamsa kalmanızı tavsiye ederim depremin nerden ne zaman kimi vuracagı belli olmuyor..Kızlar biz depremi en çok zarar gören semtte yani Bayraklida hissettik ve bu eve 1 hafta oldu taşınalı. Hem işime yakın hem ev çok büyük ve site içinde. Nereden bilebilirdik ki boyle olacağını? Evimizde hasar yok , 7 yıllık bina ve 3 katlı. Biz 3. Kat yani çatı katindayiz. Ama en yakini evime 500 metre uzaklıkta olmak üzere 3 4 bina yıkıldı. Bu psikoloji bile yetiyor. Kafayı yemek üzereyim. Her an sallanacak ve binamız yıkılacak gibi. Eşim yeni taşındığımız icin tekrar taşınmak istemiyor. Binada ve evde hasar yok diyor. Ama tüm basin medya uzmanlar bayraklı kaygan zemin diye uyarıyor. Ve ben taşınmak istiyorum. Eşimi ikna edemiyorum. Evde korkudan kafayı yemek üzereyim. 1 hafta sonra ise başlıcam ve evde oğlumla annem duracak. Ofisim eve 10 dk. Ofis de tehlikeli ama evde oğlum ayrı ben ayri. Taşınmak için nasıl ikna etmeliyim? Eşim hasarsız bina diyor ve abarttığımı düşünüyor. Ama bu korkuyla stresten sütüm bile kesilecek sanki. Çok kötüyüm. Akıl verin bana. Deprem korkusu çok kötü ve stresten 1 haftadır uyku uyumuyorum.
Bayraklida eskiden halkapınar gölü varmış. Bu çok şuanki manavkuyuya denk geliyor sanirim. Bizde de aynen bir bardak bile düşmedi. Şiddetli bir şekilde sarsıldık tabi ama düşen kurulan çatlayan hiçbir şey olmadı. Ama işte 500 metre ilerimizde bir bina yıkıldı. Daha ilerisinde bir iki bina daha yıkıldı. 2 alt sokagimizda bazi binalar hafif yan yatmış. ama ne bizim ev ne de bizim sokak boylu boyunca hiçbir sıkıntı yok. Belki de bu dediginiz konudur. Biz de sınırda kalıyoruz galiba.Bayraklı ve Bornova'da ailemden ve arkadaşlarımdan tanıdıklarım var, kimisi şuan hasar tespit için sıra bekliyor kiminin evinde bir bardak bile düşmedi ilk geceden beri evinde. Kimi bölgesi eski bir gölden dolayı bataklıkken 100 metre ilerisi kayalık diyorlar. Sizinki tam olarak nereye denk geldi, yapılırken zemin etüdüyle düzgün bir yapı yapıldı mı bilemeyiz ki eğer 7 yıllık binaysa ve şuan bir şey yoksa bence deprem yönetmeliğine göre yapılmış ve sağlamdır. Yine de içiniz rahat etmiyorsa bence özel firmalar var, etüt yaptırın.
Kızlar biz depremi en çok zarar gören semtte yani Bayraklida hissettik ve bu eve 1 hafta oldu taşınalı. Hem işime yakın hem ev çok büyük ve site içinde. Nereden bilebilirdik ki boyle olacağını? Evimizde hasar yok , 7 yıllık bina ve 3 katlı. Biz 3. Kat yani çatı katindayiz. Ama en yakini evime 500 metre uzaklıkta olmak üzere 3 4 bina yıkıldı. Bu psikoloji bile yetiyor. Kafayı yemek üzereyim. Her an sallanacak ve binamız yıkılacak gibi. Eşim yeni taşındığımız icin tekrar taşınmak istemiyor. Binada ve evde hasar yok diyor. Ama tüm basin medya uzmanlar bayraklı kaygan zemin diye uyarıyor. Ve ben taşınmak istiyorum. Eşimi ikna edemiyorum. Evde korkudan kafayı yemek üzereyim. 1 hafta sonra ise başlıcam ve evde oğlumla annem duracak. Ofisim eve 10 dk. Ofis de tehlikeli ama evde oğlum ayrı ben ayri. Taşınmak için nasıl ikna etmeliyim? Eşim hasarsız bina diyor ve abarttığımı düşünüyor. Ama bu korkuyla stresten sütüm bile kesilecek sanki. Çok kötüyüm. Akıl verin bana. Deprem korkusu çok kötü ve stresten 1 haftadır uyku uyumuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?