Deprem ve taşınma konusu. Yardim edin.

Biz uyumuyoruz bile sabaha karşı kanepede sızıyoruz .
Ya aynen. Panikle uyanıyorum derken işte uyuduğum kısa süreli bir vakit yani. Bak şuan bebeğim gecede 4 5 defa kalkıyor. Normalde ben enerji depolamak için en geç 10da falan uyumam lazım. Ama hala ayaktayım ☹ herkes oyle demek. Sadece ben böyle abartmıyorum demek. Çok korkuyorum ya. Korkuyoruz

Ona bakmaya calistim internetten ama tam bi bilgiye ulaşamadım. Google a eski bayraklı harita vs bseyler yazdım ama net birşey çıkmadı. Nasıl anlarız onu acaba ya
Orada uzun zaman yaşayanlardan öğrenebilirsiniz.Esim zaten oralar bataklikti hatta biz o taraftalara gider kargi sazlik toplamaya gidioduk diodu.Soyledigi de tvlerde çıktı zaten

Buca yüksek ve daha kayalık alan degil mi ya? Zaten önceden zeytinlikler varmis sulu bir toprak yapisida yok diye biliyorum. Neye göre boyle demis ben tam anlamadim. Anlattiysa aciklar mısın

6.8yaziyor 6.6 yazmıyor.

8ile denizde başlamış
7.1 ile bize gelmiş uzmanlara göre ..
Basta 6.6 idi 1 gun boyunca oyle kaldi neredeyse sonrasinda yogun siddetliydi israrlari üzerine 2 kez yenilendi siddeti.
Yabanci kaynaklar en basindan beri 7.0 veriyor. Ama uzun surmesi ve sulu toprak cok etken.
7 yazdgini gormeyiz gibi tr kaynaklarında.

6.5 şiddetinde 40 saniye falandı, ben üniversitedeydim çok net hatırlıyorum. Hatta gece 1de falanda olmuştu, o da büyüktü, günlerce uyumamıştım. Ailenizin yanında güvende hissettiğiniz için korkmamışsınız. Ama şimdi o güven vermesi gereken kişi sizsiniz,işte bu zor. Bende manavkuyudaydım 2 sene önce taşındım İzmir'den. Biliyorsunuz sürekli sürekli sallanıyor zaten oralar. Daha sakin kalmanız lazım.

Birde benim farkettiğim şöyle bir şey var. İzmir'de deprem başladığında 5-6 saniye aynı hızda gidip sonra yavaşlıyorsa sıkıntı yok. Duruyor. Ama sonra hızlanmaya başladıysa işte o zaman 6 ve üstü oluyor. Bir anda çok artıyor sarsıntı .Kaç deprem yaşadım İzmir'de hepsi aynıydı. 6-7. saniyede yaşam üçgenine kaçıyordum sürekli. Düşünün yaşadığınız depremleri hepsi böyle.

Bayraklı ve Bornova'da ailemden ve arkadaşlarımdan tanıdıklarım var, kimisi şuan hasar tespit için sıra bekliyor kiminin evinde bir bardak bile düşmedi ilk geceden beri evinde. Kimi bölgesi eski bir gölden dolayı bataklıkken 100 metre ilerisi kayalık diyorlar. Sizinki tam olarak nereye denk geldi, yapılırken zemin etüdüyle düzgün bir yapı yapıldı mı bilemeyiz ki eğer 7 yıllık binaysa ve şuan bir şey yoksa bence deprem yönetmeliğine göre yapılmış ve sağlamdır. Yine de içiniz rahat etmiyorsa bence özel firmalar var, etüt yaptırın.

Ben inşaat mühendisiyim. Eğer kontrolleri yapılmış ve sağlam deniyorsa oturmaya devam edebilirsiniz. Zaten yeni bina, yönetmeliğe uygun yapıldığını varsayıyorum. Çatlaklar olsa bile sıva çatlağı olduğu sürece korkmanıza gerek yok.

Böylesine şiddetli bir depremde evinizde hasar oluşmadıysa oturabilirsiniz ve çok katli değil 3 katli 3.katta oturuyorsunuz buda çok iyi zamanla korkularınız geçecektir daha çok yeni

Deprem bölgesinde yaşamıyorum o yüzden hariçten mi gazel okuyorum bilmiyorum. Siz o bölgede depremi yaşadınız çok şükür bir şey olmamış bu demek oluyor ki depreme dayanıklı bir bina. Allah korusun ama başa bir şey geldi mi engel olacak hiç bir şey yok. Yıkılan bina da diş hekimine gittiği için vefat edenler de oldu, bir diğer taraftan yıllar evvel Konya'da Zümrüt Faciası yaşandı. Yaşanan bölgeyi biliyorum zenginlerin tercih ettiği o dönem için lüks denebilecek bir semt ve deprem bölgesi de değil Konya. Hiç bir sebebi yokken bir bayram akşamı yıkıldı sayıyı tam hatırlamıyorum 100 kişi vefat etti tek bir apartmandan. Diyeceğim o ki korkuya kapılmayın. Bir depremi yaşadınız gördünüz ve sağlam olduğunu test ettiniz. Allah'a sığının kaygılarını ötelemek durumundasınız yoksa başımıza her an bir şey gelecek diye yaşamak mümkün değil. Ruh sağlığımız elden gider. Allah ferahlık versin yüreğinize

İzmir’de büyük deprem üretebilecek tam 13 tane fay hattı varmış. Yani depremden kaçmak için Konya’ya falan taşınmayacaksanız bir faydası yok. Sağlam binada oturmak önemli o yüzden. Biz de aynı bölgedeyiz, bizim binamızda da en ufak hasar olmadı. O yüzden güvenle oturuyorum şu anda ama biz de iş yerime uzak olduğu için taşınmak istiyoruz. İşime 10dk olsa taşınmayı düşünmezdim sanırım.

Ya taşındıgın yer yıkılırsa? Emin ol bizde acınızı uzaktanda olsa sizle paylaştık.Ve bizimde pskojmz bozuldu bende tasınmak istiyorum oturdugm yerin güvenli oldugunu düşünmüyorum ancak siz en azından denemiş ve anlamşsnz ya saglamsa kalmanızı tavsiye ederim depremin nerden ne zaman kimi vuracagı belli olmuyor..

Bende deprem bölgesi bir ilde yaşıyorum,İzmir ve Manisa’ya yakın.Nerden baksak 40 yıllık binadır...Çok korkuyorum ama bu binayı yapan ev sahiplerinin torunuda burada oturuyor.Çok güveniyorlar apartmana..99 depreminde rahmetli müteahhit burada otururken dışarı çıkmamış bile o kadar eminmiş yaptığı evden...Tek tesellim bu,buna inanmak istiyorum ama gece olunca hiç böyle olmuyor...Taşınma imkanım olsa hemen taşınırım çünkü insan kafayı yiyecek gibi oluyor o psikolojiyle...3 tane kuşum var diyorum acaba ben işteyken deprem olursa ya onlarla birlikte çökerse bina...Bu yüzden her gün benimle işe geliyorlar..Çok kötü bir ruh hali...Kendinize yaşam üçgeni kurabileceğiniz alanları belirleyin,eşyaları sabitleyin ben kullanmadığım eski kitaplığımı attım korkudan yatağıma yakındı çünkü 3-5 kitabım vardı karton bi koliye koydum,deprem çantanızı hazırlayın,çeşitli uygulamalar var onları indirebilirsiniz,bu önlemler ve de enkaz altından sağ çıkmış kişiler biraz olsun insanı rahatlatıyor..Ben bir de İzmir depreminden beri her gece Nasuh Mahruki’nin yazılarına paylaşımlarına vs. bakıyorum nedense o adam bana bi güven duygusu veriyor.Garip bi bağ kurdum onunla...

Bayraklida eskiden halkapınar gölü varmış. Bu çok şuanki manavkuyuya denk geliyor sanirim. Bizde de aynen bir bardak bile düşmedi. Şiddetli bir şekilde sarsıldık tabi ama düşen kurulan çatlayan hiçbir şey olmadı. Ama işte 500 metre ilerimizde bir bina yıkıldı. Daha ilerisinde bir iki bina daha yıkıldı. 2 alt sokagimizda bazi binalar hafif yan yatmış. ama ne bizim ev ne de bizim sokak boylu boyunca hiçbir sıkıntı yok. Belki de bu dediginiz konudur. Biz de sınırda kalıyoruz galiba.

Çok geçmiş olsun. Ben de Bostanlı da yaşadım depremi burada yıkılan bina yok ama hasarlı binalar hiç de azımsanacak gibi değil . Burası da maalesef zemin olarak tavsiye edilmeyen yerleşim yerlerinden. Benim size naçizane tavsiyem özel mühendislik şirketleri var hasar konusunda yardımcı olan binanın taşıyıcı sistemi ile ilgili görüş bildiren bu firmalarla görüşüp fikir alın . Biz öyle yapacağız . İzmir de zaten inanılmaz bir emlak rantı vardı, depremden sonra iyice coştu .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…