Depresyonda mıyım ? Bana neler oluyor

Esrashn11

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2019
46
35
3
32
Selam, öncelikle elimden geldiği kadar özetle anlatmak istiyorum. Ben diğer konularımda bahsettim bebek tedavisi gördüm aşılama ama bebeğimiz olmadi ve tüp bebek olmam gerekiyor. Psikolojik anlamda yıprandığımı hissettiğim için tüp bebek için hazır değilim 1 2 yıl belki daha az yada daha uzun süre yaptırmak istemiyorum. Son zamanlarda eşimin ısrarıyla evden çıkıyorum eşim çıkalım demediğinde haftalarca evde duruyorum. Hiç bir şeyden mutlu olamıyorum ve her şey çok boş geliyor. Özellikle sabahları yine eşim zorla kahvaltı yaptırıyor o işte olduğu zamanlar yemiyorum. Hiç komşum arkadaşım yok açıkçası vardı ama anlaşamadigim insanlarla bir şeyler paylaşmak istemedim. Çok nadie kvlere gidiyorum onun komşularına gidiyoruz vs. Sizce depresyon yaşıyor olabilir miyim? İlaç kullanmak istemediğim için psikiyatriye gitmekten çekiniyorum neler yapılabilir durumumla ilgili bilgisi olan var mı lütfen paylaşır mısınız? ....

olabilir... kendinize etkinlik yaratın zorlayın çıkın dolaşın mutlu olun lütfen çok düşünmeyin başka şeylere odaklanın

Tamamen beni anlattınız...Son zamanlar da bende böyleyim..Kolumu kaldırıcak halim yok..Depresyondan farkı yok...

Nasıl ki ateşiniz çıkınca,burnunuz akınca doktora gidiyorsunuz,lütfen depresyon gibi hayat kalitenizi belli oranda düşüren bir hastalık için de aynı hassasiyeti gösterin.O ilaçlar öcü değil,belli bir amaç için veriliyor,kimsenin zekasını da düşürmüyor,kokain bağımlısı gibi de yaşamıyorsunuz,bu şehir efsanelerini artık aşalım.Düzenli kullanırsanız gayet faydasını görürsünüz,şu an size ''çık hava al,spor yap'' yazarız ama siz bunları nasıl olsa yapmayacaksınız,çünkü yapacak olsanız çoktan yapardınız.Bir randevu alın,gidin görüşün.

İlaçları kullanmama sebebim etkileri flan değil her an hamile kalabilirim umudu aslında bu düşünce de şuan çok doğru değil farkındayım önce ruhsal açıdan kendimi rahat hissetmeliyim sonra bebek konusunu düşünmeliyim. Teşekkür ederim haklısınız gez dolaş, sporla olacak gibi görünmüyor...

Arkadaşım bil ki yalnız değilsin. 6 yıldır evlat sahibi olma özlemiyle tutuşuyorum bende. 3 kere aşılamadan sonra 2 yıl cesaret edemedim tüp bebeğe. Tüp bebeğe cesaret ettim ve dün sonucumu aldım, negatif. Ama aşılamadan daha çok mu üzüldüm inan hayır. Bu acı ezberleniyor artık Allah’ın takdiri ona sığınıyorum. Bizim alınyazımız belli, eğer Allah verecekse zaten bir şey sebep olacak(aşılama, tüp bebek yada kendiliğinden) ve çocuğumuz olacak. Çok zor ama tevekkel olduğunda insan gerçekten rahatlamış hissediyor. İlk aşılamadan sonra ben 2.ciyi hemen ertesi ay yaptırdım, yenilen pehlivan güreşe doymazmış hesabı. Biraz zaman birazda tevekkül gerekli. Tüp bebek gözünü korkutmasın dayanılmaz acılar değil sadece meşakkatli. Allah hepimize hayırlı yazılar versin, ben bu durumu çalışarak atlattım. İşte kafamı toplamak kimi zaman zor ama depresyon da olmak hem benim için hem etrafımdakiler için yararsız. Kendini bırakma güçlü ol. Biz bunu kaldıramayacak olsaydık başımıza gelmezdi. Yazıldıysa olacak sakın unutma, seni de tüm isteyenler gibi duama katıcam arkadaşım

Allah razı olsun. O kadar iyi geldi ki okuduklarım anlatamam. Benimde bir mesleğim var ama atanamiyorum bir yandan kpss çalışıyorum( çalışmaya çalışıyorum). Aslında bebegimin olmamasi degilde tedavi süreci travmatik oldu biraz anlatamadığım farklı olaylarla birlikte ağır bir yük gibi bindi omuzlarıma. Negatif sonuçlara alıştım bir şekilde çevremdeki insanları da duymamayı öğrendim. Tam tedavi bitti biraz kendimle ilgilenmeliyim dediğim anda bu depresyon durumu çıktı ortaya...

Merak etmeyin eğer tedaviye başladığınızda hamile kalırsanız zaten bebek kendini koruyor 1 2 ay herhangi bir ilaçtan vs. Yani kötü bir etkisi olmaz bebişinize siz anlayana kadar hamileliğinizi. Sonra dra söylersiniz ya hamilelere kullanılan tipine geçer yada keser. Bence de mutlaka bi psikolog veya psikiyatriye başvurun. Gerçekten yaşadığınız şey zor bir dönem, bende zor atlattım bir kaç kez. O yüzden anlıyorum sizi... İnşallah Allah gönlünüze göre versin, bir an önce iyileşin ve bebeğinize bir an önce kavuşabilin

Eğer yaşamınızı kisitlayacak kadar depresyondaysaniz seratonin tedavisi gormenizde fayda var..yani mutluluk ilaçları bosvermislikler bunlar ise yariyor

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun güzel dilekleriniz için. Evet karar verdim gidicem bir psikiyatriste...

Benzer hikayelerimiz olmuş. Sana tavsiyem, mümkünse özel muayenede bir psikiyatriste git. Halini detaylı anlat. Ona göre ilaç alıp almaman gerektiğine karar verilsin.

her doktor aynı değildir ama ben devlette doktora gittiğimde bana 5 dakika verdi. Anlat neyin var dedi, şöyle böyle anlattım, 2 ilaç verdi gönderdi. özelde 1 saat detaylı konuşabiliyorsun.

ilaç korkulacak bir şey değil. Bağımlılık yapmıyor. Yalnızca birden alıp, birden bırakılmıyor. Aşama aşama azaltarak oluyor. Hemen etki etmez, Önce yan etkilerini yaşarsın. 2-3 ay içinde etkisini gösterir.

psikolojini toparlamadan sakın ama sakın tüp bebeğe başlama. Hormon ilaçları depresyonu iyice derinleştiriyor.

ben geçen sene çok yoğun ve stresli dönemden hemen sonra, apar topar tüp benek tedavisine başladım. Eşim bekle, biraz rahatla dedi ama ben çok ertelemiştim o işlerden dolayı. dinlenmeden hemen başladım. Bir de görümcemler filan, hadi çabuk ol erteleme dedikçe iyice acele ettim.

hormon ilaçlarından sonra ben majör depresyon yaşadım. Tedaviyi yarım bırakmak zorunda kaldım. Yumurta toplatıldı kaldı. Aylarca evden çıkmadım. Hep uyudum, ağladım. 40 kilo aldım. Bir müddet kısa süreli hafızamı kaybettim. 1 senemi kaybettim bununla.

ilk başta depresyon olduğunu bile anlamamıştım.bilmiyordum çünkü. Hastalık Hormon ilaçlarıyla başladığı için aylarca kadın doğumda tedavi olmaya çalıştım. Salak doktorlarım da bizimle alakası yok deyip gönderdiler hep.

allah tan doktor bir arkadaşım, psikiyatriye git dedi de, öyle gittim. Onda da başta yanlış ilaç kullanıldı, daha kötü oldum. Sonra başka ilaçlara geçtik.

psikiyatride tahlil filan olmadığı için ilaçlar biraz deneme yanılma oluyor. Kendini iyi takip edeceksin.

eşimin dediği gibi 5-6 ay ara verip, bir dinlenseydim, kendimi toplayıp keyifle başlasaydım tedaviye. Hem bu kadar uzun sürmeyecekti, hem de bütün bunları yaşamamış olacaktım

bir de yapabiliyorsan, zorla da olsa yürüyüş yap. Spor yavaş yavaş düzeltiyor hormon dengesini.

bu zayıflık değil, tıpkı şeker tansiyon hastalığı gibi bir hastalık. Dahiliyeye nasıl gidiyorsan, buna da öyle bak. Belki ilaçsız bile atlatabileceğin çok kolay bir aşamasındasın. Doktorunun iyi olması önemli, kafadan ilaç yazıp göndermemesi lazım.

Uzun süredir aynen bnde böyleyim. Bunalımdayım sanırım

İlaçlar öcü deil hanımefendi.Kendinize daha çok zarar verıosunuz boyle.Ben 1 yıldır kullanıorum.OH BE DUNYA VARMIŞ DEDİM.Lütfen randevu alın hayat kalıtenızı dusurmeyın.

Oncelikle d vitaminini olctur. Bu sekilde tedaviler hem hormonal oldugu icin yoruyor hem de d vitaminini bagliyor. Depresyonda miyim diye dusunme. Kendini zorlaman gerekli. Duzenli beslenemezsen dogal yolla gebelik sansinda azalir. Hersey den once sen. Bunu unutma. Allah sifalar verir insallah

Çok çok teşekkür ederim gerçekten benimde ayrıntılı konuşmaya ihtiyacım var devlet hastanelerinde bu pek mümkün olmayabiliyor belki ilaca gerek kalmadan terapiyle çözülecek bir sorundur hayırlısı olsun artık geciktirmeden gidicem sali günü inşallah

İlaçlar öcü deil hanımefendi.Kendinize daha çok zarar verıosunuz boyle.Ben 1 yıldır kullanıorum.OH BE DUNYA VARMIŞ DEDİM.Lütfen randevu alın hayat kalıtenızı dusurmeyın.
Ilaç kullanmakla ilgili bir sorun değil bu sadece belki bu süreçte bebek olur ilaç kullanırken diye düşünüyordum ama buda çok sağlıklı bir düşünce değil önce kendi sağlığımı düzeltip sonra anne olmayı istemeliyim.

Inşallah çok teşekkür ederim. Depresyonda mıyım diye düşünme değilde ruhsal anlamda sağlıklı olduğum bir dönemde değilim bunu hissediyorum inanin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…