derdim hap yutmakta zorlanmak......napmalıyım?

bende çok zor hap yutarım ama ben boğazımda kalacak diye korkarım piskolajik benimki.

bende nefret ediyom yaa hap yutmak cok zor geliyo cünküüüü midem bulanıyooo zorlayıncadaa:gitme:

Ben de çok zorlanırdım alıştım artık
İlacı dilinin ne kadar arkasına koyarsan yutmak o kadar kolaymış gibi geliyor
Ama bana da hep boğazıma takılacakmış gibi gelir

ben de çok zorlanıyordum.
Hatta ağlayarak hap içtiğim günlerim bile oldu.
Artık hapı bıçakla ikiye bölüyorum sonra bol su içiyorum ardından ilk parçayı içiyorum, sonra tekrar bol su ve diğer parça =))

bende yutamıyorum ama bazen mecbur oluyor o zamanda seftali yada kayısı suyuyla yutuyorum onlar daa yogun hapı hissetmiyorum o zaman

kesinlikle hapların ezilerek yutulması tehlikeliymiş.özellikle bazı ağrı kesicilerin içinde bulunan etken madde aktif hale geçiyormuş ve insanlar hayatını kaybedebiliyormuş...hapı 3-4 parçaya bölün.bol suyla teker teker için.

tamamen psikolojik sanırım.
düşünmeden suyu içiverin bak nasıl gidiyo.

aynı sorun bende de var... dışı kaygan hapları (apranax, majezik vs.) midem ağzıma gele gele içiyorum zorla. bazen onu da içemiyorum geri tükürüyorum istemeden. ancak diğer hapları asla ama asla içemiyorum. aspirin gibi. elime aldığımda bile midem bulanıyor. çok özür dilerim dilime değdiği anda öğürmeye başlıyorum. beni yol tutar mesela, bu yüzden an-ti-em diye bi bulantı hapı var onu içmek istedim bir kere. o hap bir mercimek tanesi kadar falan... asla yutamadım. bunun psikolojide bi sendrom diyorlarmış ama bilmiyorum. ıyy şimdi bahsedince bile içim bi garip oldu :S

Ben de aynı durumdayım minicik hapları zor yutuyorum...
Kapsül falan mümkün değil ağzıma koyamıyorum...
Her seferinde afedersiniz kusacak gibi oluyorum
Yalnız şöyle birşey var kapsülün açılıp tozunun yutulması, hapların ezilmesi ya da çiğnenmesi çok zararlı asla yapılmamalı...

ben yıllardım aynı sorunu yaşıyorum hap yutamam hatta katı yiyecekleri bile zor yutuyorum yemekleri çok pişiriyorum ve hapları yıllardır ezerek içiyorum ya suya katıyorum yada bala ama dr hap yazdığında boyle bir sorunum olduğunu ezmeden içemdiğimi soyluyorum yan etki olmayanları veriyor dr zor tedaviler atllatım 1yıl antibiyotık kullamdım devamlı sabah akşam ama çok şukru şimdiye kadar birşey olmadı antibiyotıkler çok acı olyor ama başka carem yok

bende cok zor yutuyprum hapı agzıma aldıgım anda mıdem bulanıyor cok kez hapı yutamayıp gerı cıkardıgım olmustur.....afedersınız mıdenızı kaldırdım ama affffola

yok canım kalkmaz....herkes umarım kurtulur...ama bunun bi çaresi olmalı yani...ezip içilemiyor madem zararlı biri bi çare bulmalıhadi küçükler neysede büyük haplar daha kötü...kesincede keskinleşiyor gibi...

Ben hiç yutamiyorum!

Bu nedenle onlari suyun içinde eritip içiyorum, kalan parçalari da çatal ka$ikla eziyorum. Elbette tadi igrenç oluyor, agzimin içinde aci tat kaliyor bu sefer de su ve ekmek ile resmen agzimi çalkaliyorum hehe yiyorum içiyorum o tat gitsin diye.
Ha böyle benim gibi yapacaksan, erittigin hapi yutarken bi diger elinle burnunu kapat öyle iç ozaman tadini alamiyorsun içtigin suyun.

Tek $ansli oldugum $ey: kullandigim korunma hapi Yasmin ufak ta.. onu rahat içebiliyorum bak

Tanidiklarimdan da ka$iga yohurt alip içine hapi saklayanlar var öyle yutuyorlar. Ama bende bu olmadi bogazimdan geçerken tutuyor dilim. Ve yenemedim maalesef. Bir de doktor hap yazarken mutlaka $urup veya su içine atilan toz halinde varsa haplar onlardan istemeye çali$.

Son düzenleme:
Bende de var o sorun mafoldumben

İçemiyorum hap.

Grip olunca içmem genelde başka şeylerle geçiştiririm hastalığı. Ama migrenim var mecbur içmek durumunda kalıyorum bazen. O zaman da hapı bölüp bölüp içiyorum ama mide kaldırmıyor yine o ayrı.

Keşke hapları daha küçük yapsalar. 1 hap içeceğimize 3 hap içsek ama kolay içsek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…