derdim hap yutmakta zorlanmak......napmalıyım?

kızlar bende önceden hap yutamıyodum hatta ağlamıstım bile yutmaya calısırken simdi öyle bi sorunum yok hapı dilinizle itin iyice boğazınıza doğru we unutun gitsn normal su iciyomus gibi dikin kafanıza o kendiliğinden gidiyo ztn kendimizi sıktığımız icin zorlanıyoruz icerken bide böyle deneyin olumunekankayizsmile

ayyyyçocukluk kabusum hap içmek şimdilerde alıştım hiççç zorlanmıyroum çok ağladım çocukken içmemk için hatta içtim die çok kandırdım anne babamı

sen yine zorlanarak yutuyorsun ben hiç yutamıyorum ve ne yazıkki ezerek içiyorum hapları.antibiyotik içmem gerektiğinde ise mecburen hap yerine iğne tercih ediyorum.çok sıkıntılı bir durum

canlarım ilacı ezerek içmek onun kana karışmasını kolaylaştırır.ama bazı ilaçların kana hemen değil yavaş yavaş karışması gereklidir.aksi halde olumsuz etkileri olabilir.ne ilacı kullanıyorsunuz bilmem ama ezmek kırmak doktor önerisi olmadıkça tavsiye edilmez.kana hızlı karışırsa zararını görürsünüz diye düşünüyorum.
benimde çok midem bulanıyor ama zorluyorum kendimi.çok fazla su içiyorum üzerine yoksa midem bulanıyor.ama ezmeyin.

ya aynı dertten ben de fena halde muzdariptim ama kendi kendime çaresini buldum ve bende işe yarıyo.. komik biraz aslında ama şöyle, önce bir yudum suyu ağzına alıyorsun fakat yutmuyosun, sonra cumburlop hapı atıyosun, o bir güzel yutulmamış suda yüzüyo böyle, sonra işte boğazına değme hissi olmadan yutuveriyorsun, bence deneyin

Minnacık hapı yutamayan bana annemin yaptığı yorum : ''Koca koca lokmaları yutuyon da şuncağızı niye yutamıyon bilmem ''

Son düzenleme:
bende çok zorlanırım
geçenlerde idrar yolları için bi antibiyotik vermişti dr
ay ölüyorum sandım bi ara
hayatım gözlerimin önündenfilm şeridi gibi geçti :))))

Ben de çok çektim bu dertten çocukken.
Antibiyotikleri geceleri kalkıp havanda döver, iyice ezer, öğüre öğüre içerdim.

Büyüyünce geçti bu dert . Ama yine o 1000 mg'lık antibiyotik olursa zorlanıyorum.

Dilinin üzerine yerleştir. Kocaman bir yudum su al ve mutlaka birşeylere bakarak iç. Yani ağzındakine odaklanma, televizyona filan bak mesela.

Öncesinde tatlı birşeyler yemeyi de deneyebilirsin. Hani susar ve kana kana su içmek istersin ya. O esnada hapı da yutuverirsin. :79:

ben küçücük hapları bile yutamıyordum 2 gün önce küçük olanları yutmaya alıştım derken doktor kapsül yazmış. Bugün yutmaya çalıştım ama 2 tanesi harap oldu yutamadım çöpe gitti. Kapsül kocaman bir de yaa

ayni sorun bendede varrr.
minnacik dogum kontrol hapini ögüre ögüre yutardim önceden ama bende kendimce söyle bi yöntem buldum komik ama napayim
hapi kücük bi ekmek icine sariyordum bol suyla yutuyordum

bende hiç hap yutamam.zorlayıp yuttuğumda da istifra ederim.ben ne ezerek nede şurup bile içemiyorum.hemen istifra ediyorum.o nedenle dr.gidemiyorum kolay kolay.ilaç kullanmayıncada hastalıklarım bir türlü geçmiyor.zorunlu durumlarda da iğne kullanıyorum.aslında genç kızken yutardım.ilk hamileliğimden kaldı bu durum psikolojik biliyorum ama yenemiyorum.hap hep boğazımda kalmış gibi hissediyıorum ve öğürmeye başlıyorum.bu nedenlede istifra ediyorum

bende hap yutarken çok zorlanıyorum ama psikolojik değil benimki
boğazım çok dar olduğu için boğazımda kalıyor ve o yüzden yutmadan önce parçalara bölüyorum öyle yutuyorum, ha bide suyla yutmuyorum meyve suyuyla

ayy ne kadar çok aynı dertten muzdarip insanlar varmış.bana evde uzaylı gözüyle bakılıyo hap yutamadığım için evrende tekim falan zannediyodum yani bende yutamıyorum hap.yine küçükler bi şekilde gidiyo ama büyüklerin imkanı yok.öğüre öğüre kendimden geçiyorum resmen ya..
hapı resmen mideme kadar götürüyorum kolay yutabilmek için..ağızda o kadar ileriye götürmek doğru değilmiş aslında.dilin ucuna koyup yuvarlayp içcekmişsin.öyle parçalara bölmek ezmekte çok zararlıymış.
erkek arkadaşımın annesi hemşire olduğundan o söyledi bunları.söylemesi kolay ama yapması hiç kolay değil işte:18:

Canım sakın ama sakın hapı ezerek içme. Çok tehlikeli olabilir. Kana karışması bir yana midene zarar verebilir yara bile açabilir.

Ben de hap yutamayanlardanım. Ufak da olsa büyük de olsa aynı. Bir de bu kadar kasmama rağmen bir kere boruya yağışmış ve yara yapmıştı bende bir hap. Doktorumun bana tavsiyesi; önce biraz su ya da koyu bir meyve suyu içip gırtlağı ıslatmamdı. Ardından bolca su ile kendini sıkmadan hapı iç gene rahatsızlık hissedersen bir parça ekmek çiğneyip yutup ardından gene bir bardak su iç demişti. Aynısını yaptım bitti gitti şimdi içebiliyorum sorunsuz :)

ayni sorun bendede varrr.
minnacik dogum kontrol hapini ögüre ögüre yutardim önceden ama bende kendimce söyle bi yöntem buldum komik ama napayim
hapi kücük bi ekmek icine sariyordum bol suyla yutuyordum

ahahah onu ben de yaptım doğum kontrol hapını minicik ekmeğin içine sarıyordum bir parça da ekmek çiğneyip onu yutarken haplı ekmeği de atıyordum glup diye yutuyordum. Öbür türlü boğazımda takıldı kaldı sanıyordum ki aslında takılıyormuş. Bir hap boruda yara yapınca öğrendim o acı gerçeği.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…