Derdim ismim

isim degismekle ilgili bir sefer emahsus yanlis yazimlarla ilgili bir duzeltme kanunu cikmisti gecenlerde bizim bir akrabamizada soylemistim onunda abuk sabuk bir ismi var. hakkaten abuk ama. okuyunca direk aklima geldi netten bir arastir

Bir arkadaşın annesi vardı,adı Aznif'ti.
O zaman garipsemiyorduk,sonra ilgimi çekti yıllar sonra,araştırdım ermeni ismiymiş,sanırım köken onlara dayanıyor,öğrenince garipsemez oldum.Sonuçta yıllarca ülkemizde yaşamışlar,aramızda olmaları da gayet normal.

Çooook özür dileyerek soruyorum.

İsmin Yosma mı?

Bir tanıdığım vardı ismi buydu. Ben de insanlar onu sevmiyor da küfür ediyor sanırdım. Meğer ismi oymuş
Benimde aklıma ilk o isim geldi bir tanidigimizin ismiydi köyde cok guzel oldugu icin bu ismi koymuslar anlami cok guzel demekmis istanbula gelince ismini duyan farkli algilamis kimlikte degistimi bilmiyorum ama farkli bir isimle tanidik biz onu kimse ilk ismini bilmiyor

yosma kelimesi çok eskiden güzel, kültürlü kadın için kullanılırmış. sonradan anlam kayması olmuş. ama gene de haklı buluyorum ben sizi, ben de farklı isim düşünürdüm =))

Ben isim konusunda şunu düşünürüm hep
Her insanın hayatında bir kez ismini degistrme hakkı olmalı bu süreç cok ugrastirmadanbir dilekçeyle hallolmali
sonucta bizim irademizi dışında konuluyor :)
Yaşınız 30 daha da geç değil
Degistrmezseniz hep aklınızda kalacak
Sizi huzursuz edecek

Eskiden mahkemeye bı tanik sunuyordunuz
Davacı arkadaşımın veya kızımın adı nüfusta * diye yazilmis ise de biz ona # diye hitap ediyoruz hiç * ismini duymadık kullanmadık diye
Şimdi nasıl süreç bilmiyorum.

o zaman baya bi sıkıntılı isminiz. bence değiştirin. eski çevreniz buna alışamayabilir ama yeni girilecek ortamlarda en azından yeni adınızla seslenilir.

Kizlar bugun nufusa dilekce verdim calisan once ismimi sordu aciklamayada yalanci kadin anlamina geldigini yaz dedi ben ekstradan biseyler yazdim insallah kabul edilirse size yeni ismimi burdan yazarim:)
Nelere maruz kaldınız bilmiyorum ama şimdi anladığım üzere isminizi çok abartmışsınız. Benim de en yakın dostlarımdan birinin adı bu ve hiçbir zaman yadırgamadım. Yadırgayanı da görmedim. Her neyse yeni isminiz hayırlı olsun

Kizlar bugun nufusa dilekce verdim calisan once ismimi sordu aciklamayada yalanci kadin anlamina geldigini yaz dedi ben ekstradan biseyler yazdim insallah kabul edilirse size yeni ismimi burdan yazarim:)
o ısımden bır suru kişi var bırıde halam.değiştirmekte ıyı etmişsiniz.bazen pasaklı,kendıne bakmayan salkım saçaklı ınsanlarada kezban denir ben hep oyle derim mesela kızıma bazen .... gibi olmuşsun şu hale bak dıye.

Kezbanda ne var ayol,bizde de var bir arkadas hatta kezos diyoruz gayet memnun halinden

Siz cok takmissiniz,neyse onemli olan sizin mutlulugunuz ,yeni isminiz sans getirsin insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…