Derdim ismim

Yurtdışındayım bi arkadaşım oğluna Naci koyacaktı burda nazi denekmiş
Pınar ismi kadın cinsel organı
Yani bazen normal isimler de başa bela
Ben de ünide yurtta bir kızla tanıştım adı sıvı
Seve imiş nüfus memuru sıvı yazmış
Bi başka kızın adında dönüş soyadı da satıcı:)
Benim adımı da yanlış yazmışlar Melahat diye ayy okulda ağlardım benim adım bu değil diye
Ahıra da düşmüş Melahat diye iğre bi şarkı vardı
Ailem başka okul başka çocuk halimle herkesi ikna ettim adımı değiştirdim sonrada resmiyette değişti şükür

Ismimi soylersem taniyan cikabilir o yuzden soyleyemem kusura bakmayin 400 tl adliyeye verilecek onu biliyorum ama ondan sonrasi masraf cikarmi diye merak ediyorum
Çok merak ettim birde benim ismimi duyun Türkiye’de tek isim olduğuna eminim , tek çare sevmek isminizi

Yanliz sayfada tum yazilan mesajlari bulmak 1 tusa bakar :)
Uyenin sayfasina giriyosun ve uye tarafindan yollanilmis tum mesajlara bak tusuna bakiyosun.
Yani sayfa sayfa arayip taramasina gerek yok kimsenin :)

Evet yerel gazetede verildi ama biz ücret vermedik tanıdık vardı küçük bir ilan yerleştirdi sağolsun onunla birlikte gidiliyor kimlik değiştirileceği zaman.
Kimlik kaybında hükümsüzdür diye ilan veriliyordu önceden ama artık o kalktı bizzat geçen yıl kardeşim kaybetti ailede olanların isimlerini sorup teyit ettiler sonra nüfus işlemine geçtiler. Demem o ki artık ilan vermeye gerek kalmayabilir isim değişikliklerinde de..

Ismimi soylersem taniyan cikabilir o yuzden soyleyemem kusura bakmayin 400 tl adliyeye verilecek onu biliyorum ama ondan sonrasi masraf cikarmi diye merak ediyorum
Öncelikle mahkemeye harç Parasını yatıracak dilekçe vereceksin eve dava kağıdı gelecek. Duruşma günü belli olacak. Mahkemede 2 şahitle beraber hakim bey ismim komik , kötü Anlamlı vs neyse şikayet onu söyleyeceksin. Karardan sonra da nüfusa gidip değiştireceksin. Yeni kimlik alacaksın.

Ama bu saatten sonra insanların yeni isme alışması zor. O Yüzden 2. Isim olarak eklemek mantıklı bence.

Bir de aileniz ne der ? Isminizi kim koymuş kırılırlar mı ?

Neyse ki bir müzik grubunun çok popüler olduğu dönemde doğmuşum yoksa bizde de isimler az bilindik ve telaffuzu zor :)
Sibel , Nilüfer , Sezen , Hülya , Nükhet , Zerrin sağ olsunlar bir dönem kız çocuklarının güzel isimler almasına vesile olmuşlar.

Bizim bi tanıdığın adı yosmaydı yani değişsede kimlikte herkes öyle tanıyor biliyor sonuçta ancak yeni tanışılan kişilerde işe yarar.

bence değiştirin 30 çok geç değil. Hatta değiştirmeden siz yeni isminizi söyleyin alışsıne etraftakiler. Bizim çevremde 3 kişi değiştirdi bunlardan biri 20 yaş civarı biri ta 40 yaşında değiştirdi resmi işlemlerde sıkıntı çıktığı için.

Çok merak ettim birde benim ismimi duyun Türkiye’de tek isim olduğuna eminim , tek çare sevmek isminizi
Valla ben de çok merak ettim ya intikam diye adı olan biriyle tanışmıştım o kadar da iyi adıyla bağdaşmayan biriydi ki dünden beri acayip isimler düşünüyorum ben de yosma geldi bi tek aklıma

özelden yazsanız bari çok merak ettim

İlkif diye tanıdık vardı

İlk iftar demekmiş de kısa yazmışlar

Annemin öğrencisi Hürdeaz vardı kızın kimliğinde böyle yazıyormuş ama adı Firdevs nüfus memuru babasının yöresel olarak söylediği ismi böyle yazmış

Örnek çok

Bir rapor için hastaneye gittik herkes genç memuriyete elverişli raporu alınıyor bir genç de içeriden seslenilen isimleri tekrarlıyor

Sonra birden durdu ben bunu bağıramam dedi

Adı yosma olan bir teyzemiz hemen kalktı aldı evrakını

Ya oyle biseyki annem bile nerdeyse evlenene kadar ismimle cagirmiyodu oda sevmiyodu ama koymuslar iste
Yani ismi söylemeseniz de şöyle sorayım kücük düşürücü bir isim mi? Mesela komşumuzun adı yosma. Cok yaşlı bir teyze ama işte yosma eskiden güzel kadın anlamındayken suan hafif kadın anlamına geliyor. Böyle bir durum mu? Bu tip durum varsa cok hızlı değişiyor diğer türlü uzayabiliyor süreç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…