- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.176
- 798
- Konu Sahibi Deryakuzusu88
-
Değiştiricek o zaman görürsün:)
Keşke değiştirmeden önce ortak karar vereydiniz :)He ben gercekte de ismimi degistirdim,
su an konu sahibinin yasadigi seyleri yasiyorum, yeni isme alisamadilar cevremdekiler,
esim de begenmedi, o da zevksiz iste ahahaha
Sizin ora bizim ora,ne koyuyorlarmış eşya ismi yav:)Keşke değiştirmeden önce ortak karar vereydiniz :)
Zamanla alışırlar. Benim hem teyzem hem 2 halam ismini değiştirdi. Bizim oralarda salak salak isim çok olduğu için değiştirenler de fazla :) her eşyayı isim diye veriyorlar çocuklara (bizim ora-karadeniz)
Bence sen adınla mutluysan ne ala, herkesi mutlu etmek imkansız.
ben de sirin-basit-dunyanin çoğu yerinde aynı anlama sahip- kolay telaffuzlu bir ismim var diye seviniyordum. Ama Norvec'te bizdeki Hamza gibi iri yari tipleri çağrıştıran, savaşçı / iri yarı erkek ismiymis mesela benim zarif adım. Girdiğim bir ortamda her Norveçli yanıma gelip 'aaa ben seni erkek sanmıştım,ne de çiti piti bir kizmissin' deyip durmustu :)
Burak da Türkçede havalı bir isim Rusca'da durak (дурак) - aptal demek. Dalga konusu oluyorlar gidince
Barkın da yeni moda havalı bir ad, gezgin seyyah demek.
Ama Amerika'da köpek havlamasına biz nasıl hav hav diyoruz onlar bark bark diyor.
Her isim günü gelip sahibini utandirabilir yani:)))
O kadar bilgim yok, arkadaslarla sohbet ettiğim kadarıyla biliyorum sadece. Benim yabancı bir arkadasim var,burada yaşayan. İsminin telaffuzu yamuk gibi bir şey :) Ama ailesi ne bilsin bu çocuk büyüyecek alakasız bir ülkeye gidecek de çocuğumuzun ismi yamuk anlamına gelecek diyeSizin ora bizim ora,ne koyuyorlarmış eşya ismi yav:)
Arap ülkelerinde Murat'ı neden seviyorlarmış peki,türk dizi kahramanlarına hep bu adı veriyorlar,Behlül,Polata filan.Tamam behlül meczup demekti galiba :)
O yosma isimlilerden biri de annemin arkadaşıYosma bile var yahu hoş tdk anlamı güzel ama halk arasındaki bilinen pek güzel değil
İsmi kezbanmış27.sayfa isim neymiş bilen
Simdi soyle bisey cocuguma ismimi ogretmedim cevredeki insanlar soyluyo oyle biliyo cocuk seneye okula gidecek belki cocuklar aaa senin annenin adi x mi diyecekler cunku hala koca koca insanlar dalga gecebiliyo senin isminin anlami kotu biliyomusun fln diyorlar esim bile hatun diye sesleniyo bana cunku ben soylemesini istemiyorum
Gecenlerde laf attım,birkaç tane isim bile soyledi:) Yani degissek sever.Ilkokula seneye başliyor,bir kaç ay sonra şehir değiştirme ihtimalimiz de var yani buna cesaret edebilirsek tam zamanı. Ama kafamda da sorular var.Dini yönden kendimi eksik hissetsem de misal bebekken kulağına suanki ismini söyledi babannemiz,biz istediğimiz kadar değişelim yine aynı ağırlık kızımın üstünde olacak gibi geliyor.kizin istiyor mu peki?
bizim sipanin adi 3 harfli, kardesinin 4 harfli,
simdi ona takti kafayi, o da 4 harfli isim bulacakmis, onu kullanacakmisiz,
yeni nesil cocuklar da tam sopalik
Gecenlerde laf attım,birkaç tane isim bile soyledi:) Yani degissek sever.Ilkokula seneye başliyor,bir kaç ay sonra şehir değiştirme ihtimalimiz de var yani buna cesaret edebilirsek tam zamanı. Ama kafamda da sorular var.Dini yönden kendimi eksik hissetsem de misal bebekken kulağına suanki ismini söyledi babannemiz,biz istediğimiz kadar değişelim yine aynı ağırlık kızımın üstünde olacak gibi geliyor.
Çok yaşa emi begonfilCanim k.bkma henen suraya bi soruda ben ilistireyim izninle :)
Bil
Kezban ?
Ütü mü?Bildiğim bir aile var tüm kızların adı bi garip kezban'i öpüp de başında gezdirirsin
Isimler: Bahçe,Üzüm, Şemsiye, Ütü, Fincan
Anam usenmisler herhalde isim koymaya
O kadar bilgim yok, arkadaslarla sohbet ettiğim kadarıyla biliyorum sadece. Benim yabancı bir arkadasim var,burada yaşayan. İsminin telaffuzu yamuk gibi bir şey :) Ama ailesi ne bilsin bu çocuk büyüyecek alakasız bir ülkeye gidecek de çocuğumuzun ismi yamuk anlamına gelecek diye
Şu dizi olayı da gerçekten şehir efsanesi falan değil, yabancılar bizim dizileri hakikaten izliyorlar. Şili'de 2016 'da koyan 60 kızın ismi Elif'mis, ülkede en çok koyulan 200. isim olmuş. Hem de kıytırık Stv dizisi olan elif yüzünden :) turkiyede kimse izlemez :)
Benim İspanyol arkadaşım Fatmagül'ün suçu ne dizisinin İngilizce altyazılı izliyormuş. İstanbul'a geldi, Taksim'den teee Beykoz'da Fatmagül'ün çekildiği bir kafe varmış. Onu ziyarete gitmişti.
Tanıdığım bir lübnanli da türk dizilerinden Türkçe ogrenmis, güzel telaffuzla konusabiliyordu Cat pat :)
Hiç anlayamıyorum insanları,3 saat süren bol bakismali dizileri biz izlemiyoruz artık. İzleyecek tonla şey varken neden yani türk dizileri?
Mune konu dışı diye banlanmadan konuyla ilgili de birşey yazayım: pınar da bolluk bereket cagristiran bir isim. Bence bir anneye yakışacak bir isim.
Yok yok peygamberimiz bile bazı sevimsiz isimleri değiştirmiştir,rahat ol o konuda.Gecenlerde laf attım,birkaç tane isim bile soyledi:) Yani degissek sever.Ilkokula seneye başliyor,bir kaç ay sonra şehir değiştirme ihtimalimiz de var yani buna cesaret edebilirsek tam zamanı. Ama kafamda da sorular var.Dini yönden kendimi eksik hissetsem de misal bebekken kulağına suanki ismini söyledi babannemiz,biz istediğimiz kadar değişelim yine aynı ağırlık kızımın üstünde olacak gibi geliyor.
Ben de bir yanlışı düzeltmek istiyorum. Kezban farsça kökenli evin hanımı, evin ağası gibi anlamlara gelen bir isim. Yalancı, kulaktan kulağa yayılan bir uydurmacaCanim k.bkma henen suraya bi soruda ben ilistireyim izninle :)
Bil
Kezban ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?