Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet kiyma ile ilgili bilgiler paylasildi cok teşekkür ederim ilginiz icin deneyecegim bakalim.Butun yorumlari okumadim. Belki kiyma konusu gecmistir oncesinde. Ama brb kullandığınız kiymadan olduğunu düşündüm. Az yağlı döşden çektirin. 2 kere çeksinler. Yağı az olursa köfte daha sert oluyor. Galeta unu koyarsanız ve cok yağlı kıyma kullanırsanız lastik gibi olur. Galeta unu ve yağı kararında bir kıyma ile çok güzel halledersiniz bu işi diye düşünüyorum.
tesekkur ederim :)Bende bayat ekmeği çektim un gibi.köftelere onu koyuyorum 1 yumurta maydanoz tuz karabiber pul biber soğan kimyon. Çok lezzetli oluyor hem hiç dağılmıyor hemde lezzeti çok iyi. Dana-kuzu karışık.
tesekkurler:)Ben şöyle yapıyorum bütün malzemeleri plastik kaseye koyuyorum. ( yağsız kıyma, bayat ekmek, maydonoz,soğan, yumurta, baharat, tuz, sarımsak,) daha sonra blendırla hepsini çekiyorum.
Ama malzemeleri mesela soğanı 4 e bölüyorum o şekilde hallediyorum hem elim bulaşmıyor hem daha pratik oluyor ekstra kattığım bişi yok hee bide kızartıcaksan bol yağda kızart![]()
tesekkur ederim :)Galeta unu kullan bi de karbonat tavanın kapağını kapatarak kısık ateşte pişir karbonat tat vermez ama yumuşak olmasını sağlar
evet öyleymiş ben az yoguruyorum sanirim birde mutlaka dinlendirmek gerekiyormus ben yaptigim gibi kızartıyordum. öğrendim.Tabi bide çok iyi yoğurmak lazım 15 dakika rahat..
Yoo hiç sulanmadı ekmeğini bol koy sırf etten köfte güzel olmaz ekmeği ıslatınca iyice suyunu sık köfte dolapta 3 saat dinlensin.tesekkur ederim :)
tesekkurler:)
blender da cekince sulanmiyor mu?
tesekkur ederim :)
teşekkür ederim ilginize :)Canım önceki yorumları okumadın belki benim fikrimi vermiş olanlar da olabilir . Köfteye asla yumurta koyma. Yumurtayı sulu köfte yapacak olursan koyarsın. Ekmeğini de aşırı koyma ayrıca köftene çokluğuna göre yarım su bardağı veya kıyma çoksa bi su bardağı su koy.köfteeye tat veren soğan sarımsak ve maydonoz dur. Hatta bende koyuyorum lokantalarda biber de koyuyor.kimyon kara biber pul biber bunları da koyunca olması lazım. Hiç birini abartma. Ama senin sorunun kuru ve sert olması bına çözüm su koyman. harcın cıvık olacak.böyle eline alınca yuvarlak sekli kolay vermicek sin. Cıvık olduğu için az bi sekil verip atıcaksın. Benden sana tavsiye çok güzel köfte ve köfte yemekleri yaparım
Yazmayı unutmusum birazda azcık zeytinyağıda katıyorum Evet tost makinası çok iyi oluyor yağsız kıArtmadan daha sağlıklı ve lezzetli oluyor afiywt olsjn cnmcok tesekkur ederim tost makinasi cok mantikli :) baya birsey ogrendim cok teşekkürler :)
Merhabalar..
buda dert mi demeyin lütfen cok sey denedim olmuyor olmuyor.
nerdeyse 5 yillik ev hanimiyim. hemen hemen her yemegi yaparim, bilmesemde tariflerden bakarim tutar ama kofte yapmayi beceremiyorum.
malzemeleri tam koyuyorum guzel kiyma, suyu sıkılmış sogan, baharat, ekmek ici.. guzelce yoguruyorum. lastik gibi oluyor.
sanki lastik kayışı yiyorum..
ne tat var ne bisi.
puf noktalari nelerdir? yardımcı olur musunuz.
kizimin en sevdigi yemek kofte pilav. babannesi yapıyor cok guzel yiyor ama benimkini yemiyor. :/
cok teşekkür ederim.. buradaki yorumlardan sonra epey geliştirdim fena olmuyor artik :)Epey olmuş konu açılalı ama belki yardımcı olur yazdıklarım:) rendelenmiş soğan (suyunu sıkmayın) yumurta, tuz, kekik, kimyon (çok az), karabiber, çay kaşığının ucuyla çok az karbonat ve galeta ununu 15 dk kadar yoğurun. Sonra maydanoz ekleyip biraz daha yoğurun ve buzdolabında en az 4 saat bekletin süre uzadıkça lezzet artar. Pişirirken yağı kızdırın köfteleri atın sonra altını orta ateşe getirin, köftenin püf noktası kekik ve galeta unu:) bu arada az yağlı dana kıyma kullanırım eğer gözünüze çok yağsız gelirse içine bir iki kaşık sıvıyağ koyabilirsiniz
irmik bende duydum hic denemedim, teşekkürler..Birde içine ekmek içi yerine irmik katarak deneyin
Marka vermek yasak sanırım ama meşhur köfteci de içine irmik katıyorlarmış
tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra iyice yoğurun
Kısık ateşte kızgın yağda kızartın
Çok olmuş soralı ama yöntemini bulana kadar ben de çok uğraşmıştım:) o yüzden cevap vermek istedim belki söyleyen olmuştur kusura bakmayın tek tek okuyamadım. soğanın suyunu sıkmayın, bol soğan yumuşak yapıyor. Hani marine edilen etlere de soğan konur eti yumuşatsın diye. Susuyla beraber bol soğan rendesi koyup bir de böyle deneyin bakalım.Merhabalar..
buda dert mi demeyin lütfen cok sey denedim olmuyor olmuyor.
nerdeyse 5 yillik ev hanimiyim. hemen hemen her yemegi yaparim, bilmesemde tariflerden bakarim tutar ama kofte yapmayi beceremiyorum.
malzemeleri tam koyuyorum guzel kiyma, suyu sıkılmış sogan, baharat, ekmek ici.. guzelce yoguruyorum. lastik gibi oluyor.
sanki lastik kayışı yiyorum..
ne tat var ne bisi.
puf noktalari nelerdir? yardımcı olur musunuz.
kizimin en sevdigi yemek kofte pilav. babannesi yapıyor cok guzel yiyor ama benimkini yemiyor. :/