- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.752
- 248
tamam işte süper tarif ,![]()
Ellerine sağlık :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
tamam işte süper tarif ,![]()
Benim verdigim tarif izmirde unlu bir koftecinin tarifidir :))cok tesekkurler :)
evet sanirim en buyuk hatam bu :) bundan sonra dinlendirecegim, teşekkürler..
bencede.. teori tamam da pratikte lazim![]()
Kiyma
1 kucuk rendelenmis sogan
1 dis rendelenmis sarimsak
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kirmizi toz biber
Galeta unu
1 yumurta
1 fiske karbonat
Maydanoz
Deneyin bakalim :))
canimsin cok tesekkurler hemsirecim :))Denoşum, köftenin tarifi değil kullandığın etin ve ona göre yağının oranının önemi vardır.. (tercih çift çekilmiş kaburga eti)
İkinci olarak arkadaşların çoğu ekmek veya galeta unu ölçüsünü vermiş zaten, ama galeta unu kullanıyorsan ve et az yağlı ise su ve sıvıyağ ile kıvamını yoğurarak başta az ele yapışan bir kıvam, sonrası toparlanmış hale gelmiş bir kıvam oluştur.
Et eğer yağı az ise sadece yumurta sarısı kullan.. (Ben herzaman sadece sarısını kullanırım, tercih ve el alışkanlığı meselesi belki)
Kalan soğan ve baharat işi keyfidir, eğer eti uzun dinlendirmeyeceksen acelen varsa, soğan suyu sıkmaya gerek yok ama yinede fazla suyunu kullanmamaya bak. Çünkü nefeste koku yapar.
Köftecilerde yediklerimiz ızgara mangal türevi köftelere göre yapılır o yüzden onlar içine karbonat koyar ve daha şişkin olur. Ama tavada pişen köftede şart değildir. Çünkü o usül tavada pişincede lastik gibi olur.
Şayet kekik kullanırsan içine yarım kiloya en kazla 1 silme tatlı kaşığı tavsiye ederim çünkü fazlası kekik kokusu baskın olur ve ev yapımı köfte tadını, etin tadını bastırır.
soru işaretleri de giderildi teşekkür ederim herkese :)Zaten tariflerde genelde aynı malzemeler oluyor fakat el ayarı, dolayısıyla miktar önemli. Kıymanın cinsi, yağ oranı, pişirme tekniği, ne kadar yoğrulduğu, ne kadar dinlendirildiği...
Yapan için malzemeleri yazmak kadar kolay olsa da tutturamayan için pek çok soru işareti var.
soru işaretleri de giderildi teşekkür ederim herkese :)
kimse de dememis askini katarsan olur diyeHangi formülü uygulamaya karar verdin peki![]()
amin insallah :))):) :) :) kız kıyamam ya :) Allah elini lezzetlendirsin inşallah :)
kimse de dememis askini katarsan olur diye![]()
et seçimine dikkat edeceğim.Aşkını muhakkak katıyorsundur zaten
Soruma cevap alamadım![]()
Ben koyarım kekik kesinlikle cok güzel oluyor.Kekik hiç koymadım koyan deneyen var mı?