Derdim Var

Evet onlar da var tabı. Unıversıte okurken bı tacız olayı yasamıstım tanımadıgım bırı tarafından. Ve 15 16 yaslarındayken bir adam ön kısmını göstermişti. Ama bunları yasayan tek ben değilim bir çok kadın yaşıyor kuzenlerım de bunları yasadı ama onlar su anda bebek bıle beklıyor anlayamadım ben neden boyle oldum
Cok üzgünüm yasadiklariniz icin. Onlarda nasil bir etki bıraktı bilemezsiniz. Belki onlar da yasadi. Belki baska taraftan yara aldilar. Bilemeyiz. Kendinizi suclamayin. Her sey bizim icin ve her sey bizim elimizde. Yeter ki harekete geçin. Su gibi aksin her sey. Bir anda olsun bitsin insallah.

Cok üzgünüm yasadiklariniz icin. Onlarda nasil bir etki bıraktı bilemezsiniz. Belki onlar da yasadi. Belki baska taraftan yara aldilar. Bilemeyiz. Kendinizi suclamayin. Her sey bizim icin ve her sey bizim elimizde. Yeter ki harekete geçin. Su gibi aksin her sey. Bir anda olsun bitsin insallah.
Haklısınız ilk kez burayı kullandım iyiki de yazmısım buraya. Kımse yara almasın inşallah alınan yaraları da bir iyiliğimiz iyileştirsin. amın bir anda su gıbı aksın her şey ınsallah tesekkür ediyorum size 🎈

Bende vajinismus sorunu yaşadım. Yaklaşık 21 ay sürdü (süreci ben uzattım aslında bahanelerle). Ben ilk önce kadın doğum dr una oradan da cinsel işlev bozuklukları merkezine gittim. Zaten gidince psikologun ilk sorduğu vajinismus teşhisini ben mi yoksa doktor mu koyduğuydu. Doktorun teşhis koyduğunu söyleyince tamam dedi ve terapi süreci başladı. Ödevler verdi adım adım gittik. Kuzenimin eşi de aynı sorunu yaşadı, ücretli bir kliniğe gidip 1 hafta da yendiler.

Aşılmayacak sorun değil, benim ki ileri derece vajinismus du. Ben aştıysam herkes aşar. Bir an önce tedaviye başlayın

Nerden başlasam bilemiyorum. 28 yasındayım Eşim iyi bir insan eşimle severek evlendim. Benım evliliğimdeki sorun vajınusmus sorunu. Cınsellıgı kafamda buyuttum sanırım. Cınsellıge cok kapalı bakan ınsan değilim hatta evlenmeden bırlıkte olan arkadaşlarımı hıc yadırgamadım. İnsanların kalbini incitmekten çok sakınırım buraya da yazmadan önce çok düşündüm. Baskıcı babam yok arkadas gıbıyız. Uzuldugum dort aydır evlıgım bu sorunu yenemıyorum. Parmak egzersızı yapamıyorum ılk gorusmeden sonra doktor ben esım parmak egzersızı yapacagımızı soyledı bu benım ıcın zor bır durumken ıkıncı gorusmede bırden bu denmesı benı daha da zora soktu.bu durumu yasamak ıstemıyorum. Bır yandan da Asamıyorum bu durumu. Eşim gercekten cok ıyı kalplı bır adam. Hatta ıkımız de şiir yazan kıtap okuyan sanata düşkün birbirimizi seven ve anlayan ınsanlarız. Eşimle üç sene sevgılı olduktan sonra evlendık. Bu sorun çok kötu bır dert oldu ben de normal evli bır kadın gıbı olmak ıstıyorum. .
Merhabalar bu süreci yaşayan bir kadın olarak sizi çok iyi anlıyorum.Ama inanın kafanızda büyütülcek hiç birşey yok kendi kendinze de bu süreci en rahat şekılde atlatacağınızı düşünüyorum.Bunun için açılmış bir çok konu var onları okudunz mu?

yeter ki siz bir ucundan başlayın gerisi çorap söküğü gibi gelecek🌺

Merhabalar bu süreci yaşayan bir kadın olarak sizi çok iyi anlıyorum.Ama inanın kafanızda büyütülcek hiç birşey yok kendi kendinze de bu süreci en rahat şekılde atlatacağınızı düşünüyorum.Bunun için açılmış bir çok konu var onları okudunz mu?
Evet okudum. Çok araştırma yaptım. Vajınusmus olduğumu kendım de bır ay sonra anlamıstım.

Nerden başlasam bilemiyorum. 28 yasındayım Eşim iyi bir insan eşimle severek evlendim. Benım evliliğimdeki sorun vajınusmus sorunu. Cınsellıgı kafamda buyuttum sanırım. Cınsellıge cok kapalı bakan ınsan değilim hatta evlenmeden bırlıkte olan arkadaşlarımı hıc yadırgamadım. İnsanların kalbini incitmekten çok sakınırım buraya da yazmadan önce çok düşündüm. Baskıcı babam yok arkadas gıbıyız. Uzuldugum dort aydır evlıgım bu sorunu yenemıyorum. Parmak egzersızı yapamıyorum ılk gorusmeden sonra doktor ben esım parmak egzersızı yapacagımızı soyledı bu benım ıcın zor bır durumken ıkıncı gorusmede bırden bu denmesı benı daha da zora soktu.bu durumu yasamak ıstemıyorum. Bır yandan da Asamıyorum bu durumu. Eşim gercekten cok ıyı kalplı bır adam. Hatta ıkımız de şiir yazan kıtap okuyan sanata düşkün birbirimizi seven ve anlayan ınsanlarız. Eşimle üç sene sevgılı olduktan sonra evlendık. Bu sorun çok kötu bır dert oldu ben de normal evli bır kadın gıbı olmak ıstıyorum. .
1 sene sonunda atlatmis biri olarak ertelemeyin. Dilator ya da parmak egzersizi denemedim. Son seviyedeydim ki anatomi olarak yapisini cok iyi bilmeme ragmen neden boyle oldugumu anlamlandiramiyorum. En son hipnoz tedavisini arastiriyordum ki gerek kalmadi. Sizi cok iyi anliyorum kimsenin böyle birsey yasamasini istemem. Emla krem kullanarak deneyin bir de. Kafanizdan korkuyu atın sadece bu is yemek yemek su icmek gibi birsey. Temel bir ihtiyac gozuyle bakip beyninize yerlestirin. Her aksam deneyin. 1 senede toplasaniz 10 kez denemisligimiz yoktu. Zaten hastaneden pek vakit kalmiyordu ozel hayatimiza ama kalsa da kaciyordum. Kaçmayın. Ustune ustune gidin. Yavas yavas olacaktır. Tabi bir uzmandan da yardim almaktan geri durmayin.

Evet okudum. Çok araştırma yaptım. Vajınusmus olduğumu kendım de bır ay sonra anlamıstım.
Emin olun imkansız değil tedavisi olan bir erteleme hastalığı sadece sormak istediğiniz bişey oldugunda yazabilirsinz😇

1 sene sonunda atlatmis biri olarak ertelemeyin. Dilator ya da parmak egzersizi denemedim. Son seviyedeydim ki anatomi olarak yapisini cok iyi bilmeme ragmen neden boyle oldugumu anlamlandiramiyorum. En son hipnoz tedavisini arastiriyordum ki gerek kalmadi. Sizi cok iyi anliyorum kimsenin böyle birsey yasamasini istemem. Emla krem kullanarak deneyin bir de. Kafanizdan korkuyu atın sadece bu is yemek yemek su icmek gibi birsey. Temel bir ihtiyac gozuyle bakip beyninize yerlestirin. Her aksam deneyin. 1 senede toplasaniz 10 kez denemisligimiz yoktu. Zaten hastaneden pek vakit kalmiyordu ozel hayatimiza ama kalsa da kaciyordum. Kaçmayın. Ustune ustune gidin. Yavas yavas olacaktır. Tabi bir uzmandan da yardim almaktan geri durmayin.
Evet emla krem de alıcam. Kafada bıten bır dert olduguna emınım korkudan kasılmadan bır turlu beceremedım inşallah sorunum çözulur uzmandan yardım aldım ancak ıkıncı kez gıtmemde esım ben ve doktorun oldugu odada parmak egzersızı dendı bu da bana cok agır geldı.
Umarım en kısa sürede bu durumu aşarsın. Resmen bu sorun yüzünden 3 senem gitti sonra aa bu muymuş dedim. Eminim sen de bu günler hiç yaşanmamış gibi hissettiğin günleri biranönce göreceksin
Çok zor durum Rabbim yardımcınız olsun inşaAllah
Amin inşallah

Bende yasadım gercekten 8 ay sonra yasadık bizde ilk defa. Tedavi görmedik ayıp gunah diye. Ama 8 ayın sonunda hiç anlamadan oluverdi.

Canım altında yatan başka bir sorun vardır muhtemelen, cinsel terapist yerine önce psikolog ile görüşün, temel sorunu bulup halledin sonrası zaten çok çabuk gelecektir. Allah yardımcın olsun canım 💕

Her zaman altında derinlerde sorunlar travmalar olmayabilir. Ben 5 ay yaşadım bu sorunu. Hatta bu sitede jinekoloji forumundaki başlıkta yazışarak çözdüm. Sayfalarrrrca yazışılmış. Doktor ararken bulmuştum burayı, iyi ki de bulmuşum. Bence birçok kadının ortak derdi anatomik yapıyı tanımamak... egzersizlere başlayınca çözüldüm ben, yetti biraz çalışmak. İçeriyi bilmiyormuşum çünkü😊 bakın siz de o başlığa ilk sayfalara. Egzersizi evde yapın muayenehaneden daha rahat olacaktır

Her zaman altında derinlerde sorunlar travmalar olmayabilir. Ben 5 ay yaşadım bu sorunu. Hatta bu sitede jinekoloji forumundaki başlıkta yazışarak çözdüm. Sayfalarrrrca yazışılmış. Doktor ararken bulmuştum burayı, iyi ki de bulmuşum. Bence birçok kadının ortak derdi anatomik yapıyı tanımamak... egzersizlere başlayınca çözüldüm ben, yetti biraz çalışmak. İçeriyi bilmiyormuşum çünkü😊 bakın siz de o başlığa ilk sayfalara. Egzersizi evde yapın muayenehaneden daha rahat olacaktır
Ben de doktor ararken bu hastalıgı tanımaya çalısırken bi çözüm ararken karsıma çıktı bu site. Cok yardımcı olucak bilgiler verdı bazı bayanlar sağolsunlar. Bu rahatsızlıgın tedavısı 6 mıluar dendı bı doktor tarafından. Bir baska doktor ıkı bucuk mılyar dedı. Egzersıze baslamadım hıc. Dort ay oldı benım de inşallah basarabılırım artık

Canım altında yatan başka bir sorun vardır muhtemelen, cinsel terapist yerine önce psikolog ile görüşün, temel sorunu bulup halledin sonrası zaten çok çabuk gelecektir. Allah yardımcın olsun canım 💕
Teşekkur ederım belkı de... bılemıyoruz neden boyle bu durum psıkologa gidicem inşallah 🥰

Bence terapi alsaniz daha iyi olur. Mesela ben evliyim ilişki yaşıyorum ama kendi parmağımla yapamam bence altinda birşeyler var. Terapi alirsaniz belki iyi olur. Bende ilk ilişkide yapamadim hic olmayacak sandim ama çok uzun sürmedi 2 hafta gibi sürede oldu. Ilk zamanlar kayganlaştırıcıyla oldu sonra düzeldi. Ama siz terapi alin bence

ilk zamanlar kayganlaştırıcıyla deneyin. canınız çok acıyor muhtelemen hiç açılma olmuyor. zevk alamıyorsunuz korkularınızdan dolayı. ön sevişmeyi uzun tutmaya çalışın ve kayganlaştırıcı olmadan denemeyn bence. bir de muhakkak farkında olmadığınız bir travmanız vardır. psikolojik destek şart.

Önce sevişin

Yani eşinizle ilişki olmaması konusunda anlaşın ve sevişin

Öpün okşayın tanıyın birbirinizi

Elinizi sürmekte sorun yoksa dışarıdan birlikte devam edin dokunmayalım derseniz de oraya dokunmadan devam

Önce ıslanmayı gevşemeyi keşfedin devamı sonra gelir

Kendinizi hadi hadi hadi hadi diye bunaltmayın. İnancınızı kaybetmeyin ama kendinizi çokta sıkmayın yavaş yavaş.

Back
X