- 19 Nisan 2014
- 4.533
- 13.352
- 498
- Konu Sahibi yazarhanim35
-
Canım nolucak sanki arkadaşlık bu günler için Allah korusun senin başına bişey gelir hasta olursun mazeretin olur o zamanda sen alırsın arkadaşlarından ama vermezsen istemeye de yüzün olmaz..Üniversite son sınıf öğrencisiyim şu ana kadar hocaların sırf not aldırdıkları derslern hepsine giren biriyim. hoca kitaptan işleyip not aldırmıyorsa kırk yılda bir girmemezlik yapmışımdır. ama defter tutulan her derse geldim. şimdi vizeler yaklaşıyor millette bir not istemem çabası oluştu. diyelim ki kız gelmiyor derse ama not istiyor vermeyince de surat asıyor şahsen ben sabahın 6sında kalkıp 7sinde yola çıkıyorum 9da olan ders için ama hanımefendi kalkmaya üşenip derse gelmiyor üstelik not vermeyince surat yapıyor. Defterim tam diye genelde not isteyen çok oluyor. diğerleride işte neden vermedin vs diye laf yapıyor sizce vermemekte haksız mıyım?
Ben notlarimi hep paylaştım, bizim bölümde nottan ziyade birde eski sınav soruları önemliydiki onları da paylaşmayanlar vardı.
Ben olsam verirdim bu düşünce tarzı sadece sizi yorar o insan eninde sonunda notu bulacak hiç bişey bulamazsa netten bulur konulara çalışır geçebilir sizin ders notu vermenizle eş değer değilki başarısı..
Bana göre vermek enayilik değildir hayata ne verdiysem misliyle bana geri geldi
Benden çok daha başarılı bir arkadaşım vardı, ve kim olursa olsun yardımcı olurdu, derse gelen gelmeyen kendi memleketinden gidip geliyordu bizler tatili uzattığımızdada not paylaştı gelmeyelim dediğimizdede gelmedi hala daha sevdiğim görüştüğüm bir insandır..
Ama tabiki söylediklerim belli seviyeyi saygısını koruyan insanlar için geçerli
Ben hic hos bulmadim dusuncelerinizi. Üniversitenin kanunudur bu not tutmayan tutandan alir notları. Zaten aranizda efor, aşinalik, bilgi farki olacak, derse gelmeyenle derse gelen bir olmazki
Ayrıca bende not tutuyorum, arkadaslarim isteyince veririm ve sizin aksinize bundan mutlu olurum, yardimim dokunuyorsa ne mutlu bana
Canim bende son sinif ogrencisiyim. Derslerin gayet şahane tarih öğretmenliğin deyim. Takir talir not tutarim kollarim kopar, kelime kelime yazarim. Ama isteyen arkadasimdan da asla esirgemem, esirgeyeni de anlamam. Maksat not değildir, o notu ne kadar calistigindir. Benim verdiğim notla benim AA gelen dersimden kalan arkadasım var bu sana küçük bir örnektir. Bence boyle şeylerin kiskancligini yapma.
Ya kusura bakmayın da ben sizin gibilere gıcık oluyorum..
Tamam emek veriyosunuz anliyorum ama ben bunun altında benim notumla benden yüksek alicaklar yek yaa enayimiyim mantigi var...
Yapmayin koca insanlariz..
Bende istedim bi kac arkadasimdan o kadar isime yaradi ki o kadar cok dua ettim ki..
Boyle yaparak insanlarda kötü bi imaj olusturuyosunuz. .
Zaten derse giden dinleyen insanla gitmeyen inanin fark ediyor.
Üniversite yılları boyunca girdiğim her dersin notunu verdim. Giremediğim derslerin notlarını da arkadaşlarımdan aldım. Bir kaç sorunlu kişi dışında hiç vermemezlik yapmadım.
Bence bu paylaşmaktır.
Elbette kendini kullandırma ama bu konuda bu kadar da katı olmaya gerek yok bence.
Ben hep verirdim. Mutlu oluyordum insanlar benim sayemde calistikca. Ellerinde benim.notumu görmek sevindiriyordu beni .
Bizde kimse not paylaşmaktan sakınmazdı.nasılsa kimse anlamıyo çünkü.hatta not paylaşmakla kalmayıp en çok anlayan diğerlerine anlatıyodu.5-6kişinin anladığını biraraya getirince ancak konu anlaşılıyodu yani.uzaylı gibiydik biz.ingilizce olunca ne notlarla ne derste anlamak kolay olmuyo.
Ama arkadaşlarımdan biri dese ki ben veremem kusura bakma.hiç bozulmam.tavır trip yapmam.not senin istediğini yapabilirsin.bunun için tavır yapanda umrunda olmasın.konu açman bile gereksiz bence bunun için.çok haklosın çünkü.
bu konunun çok abartıldığını düşünüyorum. kendi okul hayatımdan örnek vermek gerekirse, bölümde olmazsa olmaz dersler olduğu gibi, programa neden konduğu belli olmayan,2-3 sene sonra kendisine ihtiyacımızın kalmayacağı hatta belki de sınavdan sonra unutacağımız dersler vardı. ilk grup derslerden sadece notlarla geçmek zaten zordu, derse girmesen bile emek verip çalışman gerekirdi, geçilse bile yeteri kadar bilgi sahibi olunamayacağı için o hususta eksik kalınırdı. bu da zaten not isteyen, not dilenen yeri gelip habersizce not çalan insanlar için ileride büyük sorun zaten. mesleğini hakkıyla öğrenememek ve ileride mesleğini icra ederken sorun yaşamak vs gibi. ama ikinci grup derslerde herkes birbirine çıkmış soru da verirdi, not tutan notunu da herkesle paylaşırdı. bunda sorun edilecek hiçbir şey yok. olaya enayilik gözüyle bakmaktansa çok da kendini kullandırmadan bu konuda biraz geniş olmak. dersini ihmal eden insan zaten bunun sıkıntısını günün birinde çekecektir.
Not vermeyi mesele haline getiren insanları hiç anlayamıyorum. Ben elimdeki bilgiyi sorulmadan paylaşan bir insan oldum hep. Hiç de zararını görmedim. Derse girenin -not tutmanın yanında - dersi dinlemesi bile kendine bir avantajdır.
Ayrıca benim notlarımdan çalışıp başarılı olsa insanlar mutlu olurum.
Son olarak uzun vadede paylaşımcı insanların bir şekilde daha başarılı olduğunu gözlemledim.
Canım nolucak sanki arkadaşlık bu günler için Allah korusun senin başına bişey gelir hasta olursun mazeretin olur o zamanda sen alırsın arkadaşlarından ama vermezsen istemeye de yüzün olmaz..
Sonuçta üniversite sınavı değil bu senin sıralaman düşücek olsa üniversite de öyle bi problem yok.. Bn de üniversite öğrencisiyim isteyen herkese veriyorum sıkıntı yok..
Üniversitede sınıfın en çalışkan tiplerindendim.
Benden de not istenirdi, bende verirdim. Hatta fotokopi odasında satılırdı, müsade ederdim.
Sonuç olarak ikinci olarak mezun oldum yine. Başkasının notuna tamah eden kimse geçemedi beni doğal olarak.
Kasma yani, canın istiyosa ver, istemiyorsa verme, kimseye de laf sokma.
şimdi yorumları okudum da bazı arkadaşlar haklı ,işin cidden birde o kısmı var , arkadaşımın sınıfında bı kız vardı sınıf birincisiydi kız tuttugu notları kimseye vermezmiş , bana anlatırdı şu kız çok çalışıyo, not tutuyo kimseye de vermıyo sinir bı kiz derdi neyse o kız şuan ücretli ögretmenlikte sürünüyor, arkadaşım üni. araştırma görevlisi oldu , herşey üniversite de kalıyor , sınav başarısı ilerisini etkilemiyor yani , verin gitsin.
SABAHIN 6 SINDA KALKIP 7SİNDE YOLA DÜŞEYİM 9 DA Kİ DERS İÇİN 3 VESAYİT OKULA VARAYIM AMA HANIMEFENDİ YADA BEYFENDİ UYKUSUNDAN FERAGAT ETMESİN DERSE GELMESİN SONRA BEN ONA NOT VEREYİM ÇOK GÜZEL DÜNYA YA. HADİ ÇALIŞIR NEYSE O ZAMAN BİRŞEY DEMEM Kİ BENİM ÇOĞU ARKADAŞIM ÇALIŞTIĞI İÇİN HOCALARLA KONUŞUP 2.ÖĞRETİME DERS DİNLEMEYE GELİYOR. HANIMEFENDİ KALKMIYOR SBAH DERS İÇİN SONRA ORDA BURDA GEZİYOR SINAV ZAMANI NOT İSTİYOR NEDEN GELMEDİN DEDİĞİMİZ ZAMAN UYUYORDUM YOK SEVGİLİMLEYDİM DİYOR SİZ KALKMIŞ KISKANÇ DİYORSUNUZ BANA BUYRUN SİZ VERİN O ZAMAN NOT BEN ENAYİ DEĞİLİM.
Bende vermiyorum ayneeen. Ben enayi miyim de yaziyorum o zaman. Ama baktim iyice sıkıştılar satarım notlarıÜniversite son sınıf öğrencisiyim şu ana kadar hocaların sırf not aldırdıkları derslern hepsine giren biriyim. hoca kitaptan işleyip not aldırmıyorsa kırk yılda bir girmemezlik yapmışımdır. ama defter tutulan her derse geldim. şimdi vizeler yaklaşıyor millette bir not istemem çabası oluştu. diyelim ki kız gelmiyor derse ama not istiyor vermeyince de surat asıyor şahsen ben sabahın 6sında kalkıp 7sinde yola çıkıyorum 9da olan ders için ama hanımefendi kalkmaya üşenip derse gelmiyor üstelik not vermeyince surat yapıyor. Defterim tam diye genelde not isteyen çok oluyor. diğerleride işte neden vermedin vs diye laf yapıyor sizce vermemekte haksız mıyım?
Biz enayi mi oluyoruz boylemi itham ediyorsun bizi ? Bizde o dustugun yollara dusuyoruz sabahin korunde..valla ben bir arkadasima yardimci olabiliyorsam iyiki enayiyim canim benim, yarinda benim ihtiyacim olur ben alirim. Madem bu kadar keskin düşüncelerin var karsit görüşü enayi diye itham edeceksin neden görüş almak için konu aciyorsun ? Verme sen not ilk defa gördüm böylesini de, hicbir arkadasim derslerden kalmasin yasasin enayilik :)SABAHIN 6 SINDA KALKIP 7SİNDE YOLA DÜŞEYİM 9 DA Kİ İÇİN 3 VESAYİT OKULA VARAYIM AMA HANIMEFENDİ YADA BEYFENDİ UYKUSUNDAN FERAGAT ETMESİN DERSE GELMESİN SONRA BEN ONA NOT VEREYİM ÇOK GÜZEL DÜNYA YA. HADİ ÇALIŞIR NEYSE O ZAMAN BİRŞEY DEMEM Kİ BENİM ÇOĞU ARKADAŞIM ÇALIŞTIĞI İÇİN HOCALARLA KONUŞUP 2.ÖĞRETİME DERS DİNLEMEYE GELİYOR. HANIMEFENDİ KALKMIYOR SBAH DERS İÇİN SONRA ORDA BURDA GEZİYOR SINAV ZAMANI NOT İSTİYOR NEDEN GELMEDİN DEDİĞİMİZ ZAMAN UYUYORDUM YOK SEVGİLİMLEYDİM DİYOR SİZ KALKMIŞ KISKANÇ DİYORSUNUZ BANA BUYRUN SİZ VERİN O ZAMAN NOT BEN ENAYİ DEĞİLİM.
Canım benden de istiyorlardı eskıden enayi degiliz sonucta ben notlarım eksık tam degıl daha temize çekmedim diye gecıstırıyordum hep yapacak bır sey yok ya da vermıyorum dersın ama onda da herkes tavır alıyor laf edıyorlar...Üniversite son sınıf öğrencisiyim şu ana kadar hocaların sırf not aldırdıkları derslern hepsine giren biriyim. hoca kitaptan işleyip not aldırmıyorsa kırk yılda bir girmemezlik yapmışımdır. ama defter tutulan her derse geldim. şimdi vizeler yaklaşıyor millette bir not istemem çabası oluştu. diyelim ki kız gelmiyor derse ama not istiyor vermeyince de surat asıyor şahsen ben sabahın 6sında kalkıp 7sinde yola çıkıyorum 9da olan ders için ama hanımefendi kalkmaya üşenip derse gelmiyor üstelik not vermeyince surat yapıyor. Defterim tam diye genelde not isteyen çok oluyor. diğerleride işte neden vermedin vs diye laf yapıyor sizce vermemekte haksız mıyım?
Niye emek hırsızlığı olsun .çalmış mi birinin notunu ? Ayrıca helal olsun hakemis sadece not okuyarak 2. Olacak kadar zekiymis
SABAHIN 6 SINDA KALKIP 7SİNDE YOLA DÜŞEYİM 9 DA Kİ DERS İÇİN 3 VESAYİT OKULA VARAYIM AMA HANIMEFENDİ YADA BEYFENDİ UYKUSUNDAN FERAGAT ETMESİN DERSE GELMESİN SONRA BEN ONA NOT VEREYİM ÇOK GÜZEL DÜNYA YA. HADİ ÇALIŞIR NEYSE O ZAMAN BİRŞEY DEMEM Kİ BENİM ÇOĞU ARKADAŞIM ÇALIŞTIĞI İÇİN HOCALARLA KONUŞUP 2.ÖĞRETİME DERS DİNLEMEYE GELİYOR. HANIMEFENDİ KALKMIYOR SBAH DERS İÇİN SONRA ORDA BURDA GEZİYOR SINAV ZAMANI NOT İSTİYOR NEDEN GELMEDİN DEDİĞİMİZ ZAMAN UYUYORDUM YOK SEVGİLİMLEYDİM DİYOR SİZ KALKMIŞ KISKANÇ DİYORSUNUZ BANA BUYRUN SİZ VERİN O ZAMAN NOT BEN ENAYİ DEĞİLİM.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?