Ders Notu vermek istemiyorum

Not vermeyi mesele haline getiren insanları hiç anlayamıyorum. Ben elimdeki bilgiyi sorulmadan paylaşan bir insan oldum hep. Hiç de zararını görmedim. Derse girenin -not tutmanın yanında - dersi dinlemesi bile kendine bir avantajdır.

Ayrıca benim notlarımdan çalışıp başarılı olsa insanlar mutlu olurum.

Son olarak uzun vadede paylaşımcı insanların bir şekilde daha başarılı olduğunu gözlemledim.

Canım nolucak sanki arkadaşlık bu günler için Allah korusun senin başına bişey gelir hasta olursun mazeretin olur o zamanda sen alırsın arkadaşlarından ama vermezsen istemeye de yüzün olmaz..
Sonuçta üniversite sınavı değil bu senin sıralaman düşücek olsa üniversite de öyle bi problem yok.. Bn de üniversite öğrencisiyim isteyen herkese veriyorum sıkıntı yok..

Üniversitede sınıfın en çalışkan tiplerindendim.

Benden de not istenirdi, bende verirdim. Hatta fotokopi odasında satılırdı, müsade ederdim.

Sonuç olarak ikinci olarak mezun oldum yine. Başkasının notuna tamah eden kimse geçemedi beni doğal olarak.

Kasma yani, canın istiyosa ver, istemiyorsa verme, kimseye de laf sokma.

şimdi yorumları okudum da bazı arkadaşlar haklı ,işin cidden birde o kısmı var , arkadaşımın sınıfında bı kız vardı sınıf birincisiydi kız tuttugu notları kimseye vermezmiş , bana anlatırdı şu kız çok çalışıyo, not tutuyo kimseye de vermıyo sinir bı kiz derdi neyse o kız şuan ücretli ögretmenlikte sürünüyor, arkadaşım üni. araştırma görevlisi oldu , herşey üniversite de kalıyor , sınav başarısı ilerisini etkilemiyor yani , verin gitsin.

Ben hep verirdim. Mutlu oluyordum insanlar benim sayemde calistikca. Ellerinde benim.notumu görmek sevindiriyordu beni .

SABAHIN 6 SINDA KALKIP 7SİNDE YOLA DÜŞEYİM 9 DA Kİ DERS İÇİN 3 VESAYİT OKULA VARAYIM AMA HANIMEFENDİ YADA BEYFENDİ UYKUSUNDAN FERAGAT ETMESİN DERSE GELMESİN SONRA BEN ONA NOT VEREYİM ÇOK GÜZEL DÜNYA YA. HADİ ÇALIŞIR NEYSE O ZAMAN BİRŞEY DEMEM Kİ BENİM ÇOĞU ARKADAŞIM ÇALIŞTIĞI İÇİN HOCALARLA KONUŞUP 2.ÖĞRETİME DERS DİNLEMEYE GELİYOR. HANIMEFENDİ KALKMIYOR SBAH DERS İÇİN SONRA ORDA BURDA GEZİYOR SINAV ZAMANI NOT İSTİYOR NEDEN GELMEDİN DEDİĞİMİZ ZAMAN UYUYORDUM YOK SEVGİLİMLEYDİM DİYOR SİZ KALKMIŞ KISKANÇ DİYORSUNUZ BANA BUYRUN SİZ VERİN O ZAMAN NOT BEN ENAYİ DEĞİLİM.

Verme valla bende vermicem artik en yakinima bile gicik olmaya basladim bu not yuzunden

Valla bizim sınıfın birincisi olan arkadaş defterini direkt fotokopiciye bırakırdı, tüm sınıf ondan alırdık.
Çoğu zaman bir kere girmediğim dersin sınavından 80-90 alırdım. Hatta çoğu arkadaş benden kopya isterdi derse girmediğim halde. Ben de sabahın köründe kalkıp derse gitmezdim uyurdum. Ve açıkçası sırf nota çalışıp yüksek puanla geçebildiğim derslere gitmek istemezdim.

Verip vermemek sizin tasarrufunuz tabii ki, sonuçta emek sizin. Ama o zaman size tek önerim not isteyenlere açık açık niye vermediğinizi söyleyin.

Herkesin tarzı farklıdır. Kimi derste dinleyerek, sayfalarca yazarak daha kolay öğrenir, kimi sadece not okuyarak geçer. Vermek istemiyorsanız vermeyin. Sadece sınıf arkadaşlarınız size uyuz olur o kadar. Başka bir zararı olmaz size.

Aman verin ne olmuş yani ben de hep not tutarim arkadaşlar isteyince hic sorun etmem.. Gelmemiş olabilir umursamiyor olabilir ama benden istemişse acikcasi ben hayir diyemem benim fikrim not paylasmama bencillik bence

Ben cok not tutan biri olmadim uni hayatim boyunca ama bazi derslerdede sizin gibi erken kalkar gider not tutardim. Hatasinav zamanida notlarrr bendeee diye bagir cagir millete verirdim. Hic bir zamanda bundan gocunmadim cunku notu kendim icin tutuyorum ve hakettigim notu aliyorum. Insanlara size zarar gelmedigi surece iyilik yapmakta ne var ki arti bir cabaniz yok sonucta. Uzgunum ama bende bu not vermeme olayini anlayamiyorum.

Bende vermiyorum ayneeen. Ben enayi miyim de yaziyorum o zaman. Ama baktim iyice sıkıştılar satarım notları

Biz enayi mi oluyoruz boylemi itham ediyorsun bizi ? Bizde o dustugun yollara dusuyoruz sabahin korunde..valla ben bir arkadasima yardimci olabiliyorsam iyiki enayiyim canim benim, yarinda benim ihtiyacim olur ben alirim. Madem bu kadar keskin düşüncelerin var karsit görüşü enayi diye itham edeceksin neden görüş almak için konu aciyorsun ? Verme sen not ilk defa gördüm böylesini de, hicbir arkadasim derslerden kalmasin yasasin enayilik :)

Canım benden de istiyorlardı eskıden enayi degiliz sonucta ben notlarım eksık tam degıl daha temize çekmedim diye gecıstırıyordum hep yapacak bır sey yok ya da vermıyorum dersın ama onda da herkes tavır alıyor laf edıyorlar...

Ben de veririm notlarımı hatta değil kendi arkadaşlarıma, tanımadığım insanlara bile veriyorum. Hatta ve hatta çok aranan bir not ise fotokopiciye bir örnek bırakmalarını istiyorum ki herkes bulabilsin notu. Hayatım boyunca da ders konusunda yardımcı olabileceksem kaçmadım kimseden. Sonuç, şuan Amerika'nın en prestijli üniversitelerinden birindeyim, hem de hayatım boyunca çok çok az çalıştım. Bazıları zeka der, bence de iyi niyetimin karşılığı. Yaptığım "ENAYİLİK"leri Allah görüyor çok şükür :)

Niye emek hırsızlığı olsun .çalmış mi birinin notunu ? Ayrıca helal olsun hakemis sadece not okuyarak 2. Olacak kadar zekiymis

Bölümümüz zaten alınan notlarla geçilecek bir bölümdü. Düpedüz emek hırsızlığı. Başkalarına göre ne olduğuyla da ben ilgilenmiyorum.

benimde son senem ilk seneler bende not isterdim vermeyip surat asanları görünce istememeye başladım, hep derdim içimden ne yani alt tarafı not falan diye.. Şimdi çok detaylı güzel bir şekilde not tutuyorum derslerimde ve bunu fark edenler not istemeye başladı benden.. Bi kaç kere verdim ama sonunda bende senin gibi düşündüm, sen neden not tutmuyosun falan diye laf sokmaya başladım not isteyenlere

yakın arkadaşlarıma veririm orada sıkıntı yok, ama yabancılara bi selam bile vermeyi çok görenlere vermiyorum artık.. Sende verme, surat asarlarsada assınlar zaten son senenmiş bidaha nerde göreceksin %5 ihtimal

Sanki zorluyor bogazliyorlar gibi yazmissiniz,
madem dusunceniz bu kadar net, vermeyin notunuzu,
elifksk yuzunden universiteden vazgececek degiller herhalde,
onlarda da var hata, bu kadar abartarak istemek sacma, veren verir vermeyen vermez,
ne surat yaparim ne yalvaririm.
o vermeyenlerin baska dersi benim notumla calisip sonra mahcup gezmeleri bana yeter de artar bile...
bir de "bas enayi" olarak projem bitince yardima giderdim, gerine gerine yatmak yerine, o tutusmus hallerini gorup kiyamaz yardimlasirdim "insan" olarak...

Dersten siz de gecseniz onlar da gecse ne olacak ki ? Size ne zarari var bunun anlamadim, ben fazla iyi niyetliyim herhalde. Ben de universite ogrencisiyim, not veririm de alirim da. Benim notlarim sayesinde biri gecerse mutlu da olurum. Dersi anlamayanlara vakit ayirir anlatirim da. Bu kadar hirs yapmaya gerek yok bence

Ben de çok düzenli not tutardım. Üniversite hayatım boyunca tuttuğum notları her isteyene verdim, tanımadığım insanlara bile. Hatta onlarca arkadaşıma vize Final zamanında ders çalıştırdım, öyle ki resmen sıraya koyar randevu verirdim ders anlatacaklarıma. Kopya da çok verdim, Hiç gocunmadım, kendimi enayi gibi de hissetmedim. Bizim bölümde bir kız vardı, acayip çalışkan, ama öyle yardım etmez ders, not konusunda, kendine yani. Bölüm birinciliğine oynuyordu. Hepimiz de onun bölüm birinciliğine garanti gözüyle bakardık. Benim hiç öyle iddiam yoktu. Sonuç, ben bölüm birincisi oldum :-o Edindiğim güzel dostluklar da cabası, herkesin duasını alırdım :) İyiniyetimin karşılığını da hep aldım çok şükür <3

Keyfi bir sekilde hic derse gitmeyip kitaptan ve aldigim notlardan calisarak en yuksek puanlari da aldim tum derslere gidip super not tutup neredeyse butun sinifla paylastigim da oldu. Not Paylaşmanın bana bir zarari olmadi. Bir arkadas da yazmış derse girmeye usenen notlari okumaya da usenir diye. Durum bu ayni notlara sahip iki kisiden biri yuz biri 40 aliyor o yuzden kendine guvenen sinavda karsimna ciksin dedim hep :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…