• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert yanmak istiyorum! Nedir lan bu torpil?

Yazmayayım yazmayayım dedim kaç gündür ama artık yazacağım.

Arkadasın yorumuna katılıyorum. Torpilli ise giren var mıdır vardır elbette ben yok demiyorum ama iş bulamayanların isi gucu olan herkese "siz isleri yolunda gidenlerdeniz galiba" gibi torpil imalarında bulunmasıda sıktı artık.

Sayısaldan 30 bininci olarak yazdım bölümümü ve ataması çok yüksek olduğu icin puanı diğer ögretmenliklere nazaran cok daha yüksekti mezun olur olmaz kpss den iyi puan aldığım icin merkezi bir okula atandım ve ilk söylenilen su "Kimden torpilliydin de bu okula geldin" ki torpil yapabilecek en ufak bir tanıdığım yok ailemdekiler ya ciftçi ya da işçi.

Esim desen iyi bir universitenin mühendislik fakültesinden mezun. Şu an dünyanın dört bir yanında fabrikaları olan bir firmada yönetici. esi muhendis olan is arkadaslarim esimin calistigi yeri duyunca "Kimin sayesinde girdi sirkete esim dediki oraya sadece torpilliler girebiliyormus" gibi cümlelerle torpil imaları yapiyorlar ama esimin sulaleside aynı benim ailem gibi ya işcı ya ciftçi.

Yani var mıdır vardır birkaç torpille ise giren ama her iş güc sahibine kesin torpilli iması yaparak yüreklerinizi soğutmaya çalışmayın. Çalışıp çabalayıp bileğinin hakkıyla çok güzel yerlere gelen binlerce insan var.
İşleri yolunda giden insan derken torpil imasında bulunmadım ben kendi çabasıyla bir yere girenlerde normal olarak işleri yolunda giden kısım oluyor :) Ne mutlu size . Katıldığınız mesajdaki kişi işe alınmama sebepleri olarak o kadar dar kalıplarda maddeler sıralamışki bizim aklımızla, zekamızla, çabalarımızla dalga geçiyor resmen. Şuan bir işte olupta bizim gösterdiğimiz çabaları bilmeden atıp tutan bir insana cevabımdı o. Üstünüze alınmanıza gerek yok yani :)

Torpil tabii ki var.Ama edebiyat arkeoloji müzik vs bölümler on sene önce de para etmiyordu bence.Yani yıllardır mühendislik, tıp, teknoloji vs alanındaki bölümlerin para kazandıran bölümler olacağı belliydi.

Yıllarca işsiz gezdim kpss iki kere denedim ikincide atandım yüksek puanla. Bzen keşke başka şeyler deneseydm diyorum devlettede olsan suratı asık hayat enerjini sömüren insan dolu.

Ozelde torpil neyse de devlettekine tahammül edemiyorum . Sen devletsin ya . Tanidigimiz yoksa bir elimizde devlet vardi . Onu da elimizden aliyorlar .
Benimde malesef cevremde var, devlete torpille girenler. Girmeye adaylar .

Amaaaa hakkimizi helal etmiyoruz .

Konuyu açan sizle meslektaş mıyız acaba? Sorunlarımız çok benziyor.

Ekşide savcılık sınavından elenen biribaşlık açmıştı. Hem mühendislik hem hukuk okumuş ve sınavdan elenmiş. Ben de bir kamu kurum sınavından elendim, mimlenmemek için itiraz bile etmedim.

Bir kullanıcı az parayı beğenmiyorlar demiş. Yakında bedavaya çalıştıracaklar. Yabancı bir arkadaşım bir okulda öğretmendi. Yerine daha az maaşa çalışacak o dili konuşamayan Türk vatandaşı bir kız buldular, onu çıkardılar.

@Finrod Felagund, arkadaş boş olmadığını göstermek istemiş ama siz de ahkam kesmişsiniz. Ben bir yazılım firmasında çalıştım. 20 kişilik ekipten 3 ü mühendisti. Diğerleri ilkokul ve lise mezunuydu. Kodlamaları kendileri öğrenmişler.

"Referans"sız memur olmak mümkün değil artık. Devlet kademeleri haramilik üstüne dönüyor maalesef. Ben yurtdışındayım ve özel sektördeyim. Bileğimin hakkıyla kazanıyorum gayet mutluyum. Öbür türlüsüne Allahtan korkardım inanın.
Ben ve binlerce hemşire referanssiz torpilsiz memur olduk. Sadece kpss puanimiz neyse o. Bence çok genellemeyin.

Bir osmanli atasozu: Devlet-i Osmanı Ahalide Terfiyi Temayüz İlim İrfan İle Olmaz, Ya Olacak Kuvvetli İltimas Ya Olacak Madeni Has, Ya da Olacak ten ile temas

Haklısın sonuna kadar. Bir de torpille girdikleri işle hava atarlar bitarafımla gülüyorum. Utanç kaynağı. Bu konuda özeleştirimizi yapmak zorundayız. Türkiye olarak torpilin iltimasın anavatanı olduk. Üniversitelerin akademik kadrolarına girip bakıyorum ki aynı soyadla kaç kişi hangi bölümlerde çalışıyor. Rezillik dizboyu. Yüksek lisansa başvurmadım bile biliyorum torpili olan girecek. Böyle oldukça devlet düzen bozulur. İşte bozulma dönemine bizim nesil denk geldi.
Bir kaç kere denedim yüksek lisans torpilim yoktu puan olarak da ilk sıralarda olmamam rağmen elendim artık başvuru bile yapmıyorum

5 dakika bir foruma bakayım dedim şansıma karşıma bu konu çıktı yazayım bari :)

öncelikle yazılım bilmek için öyle 4 yıl okumak+ masterlar yapmak falan gerekmiyor. Tıp fakültesi değil bu, teori değil pratik önemli. Ben ilk otomasyon programımı yazdığımda 17 yaşındaydım mesela. şimdi aç Udemy den Coursera ya kırk çeşit online kurs ve kitaplar var sınırsız. en fazla bir kaç senede uzman yazılımcı olursunuz isterseniz ilkokul mezunu olun.

Yalnız bu alanda iş bulmak tamamen hayal gücünüze kalmış bir durum. En basitinden zibilyon tane remote ya da freelance iş ilanı var nette. yazın, paranızı alın. ülke olarak yazılıma zerre önem verilmediğinden belki bazı şirketlerin it departmanlarına da bakabilirsiniz. en olmadı size yurtdışını öneririm, bir çok online sınav ile eleman alan ülkeler var onları deneyin.

torpile gelirsek, bu ülkede torpilin tillahı var. kedimi emanet etmeyeceğim adamların geldikleri konumları görünce yok diyeni de allah çarpar.

Back
X