Merhaba kızlar..
1,5 yıldır evliyim,evlendikten 9 ay sonra doğuya atandım eşimle aramıza 1200 km mesafe girdi.Mesafeler girmeden önce de mükemmel bir evlilik sürdüremiyorduk maalesef, eşim sürekli eksik bulan, inceden inceye laf sokan, hiçbir şekilde yardımcı olmayan bir insan.Ek olarak benim aileme karşı da birlikte yaşadığımız süre boyunca gelmelerine bile tahammül edemeyen birisi.
Ben bu evliliğin 5 yıl sonrasını düşünemiyorum, eşimle sorunlarımız hakkında oturup konuşamıyorum sürekli manipüle ediliyorum.Her defasında suçlu konumuna düşüyorum, kıskançlık konusu da var tabi sürekli rapor vermemi isteyip kız arkadaşlarımla bile dışarı çıkmama karışıyor.
Evliliğin dinamiğine uyan hiçbir özelliğinin olmadığının farkındayım birkaç defa boşanma konusunu açtım ama ona göre sorunsuz bir evliliğimiz var ve yaptığı hataların anlık sinirle olduğunu,iyi giden bir evliliğimizin olduğunu 6 ay sonra yanına tayin istediğimde herşeyin düzeleceğini düşünüyor.
Bu hafta psikologa gittim buraya yazdıklarımı evliliğimizin başından beri yaşadıklarımızı detaylıca anlattım ve eğer duzeltebilecegim birşeyler varsa yada sorun bendeyse bu yüzden destek almak için geldim dedim.
Psikolog eşimin narsist özellikler sergilediğini,antisosyal kişilikte biri olabileceğini vs söyledi ve bana haftaya kadar evliliğin artılarını/boşanırsam artılarını yazmamı istedi.. açıkçası çok fazla kalem oynatamadim.
Eşim 33 yaşında ve psikolog anlattığım özelliklerinin değişebilecek şeyler olmadığını da söyledi.
Kafam çok karışık.. boşanmayı düşünüyorum ama karşımda bunu konuşabileceğim,anlatabileceğim bir insan yok, çünkü ne dersem diyeyim hep o haklı ve bizim mükemmel bir ilişkimiz var!
Şimdi birkaç görüşmeye daha gidip kesin kararımı vermek istiyorum,ailem durumdan haberdar sadece doğru karar vermemi istiyorlar,her türlü saygı duyacaklarını söylüyorlar.
Fiziksel şiddet,aldatma, sadakatsizlik vb bir sorun olmadığı için sanki ben havadan nem kapiyormuşum gibi düşünenler oluyor çevremde,evet eşim sesini de yukseltmedi hiç ama psikolojik şiddet gerçekten beni çok fazla yordu ve kafam çok karışık.
Anlamadım bu yazdıklarını.Bana evli kaldığım zaman ve boşandıgim zaman artıları yazmamı söyledi ve kalem oynatamadim yine de bunları zorlamayla yazabildim.
Gerçekten sürekli dilimde olan boşanma meselesi işler ciddilesmeye başlayınca karışık bir duyguya dönüştü
Yani ben ileri yaşta bekar bir insanım. Evliliğin artıları diye sıraladığınız şeylerden hiçbiri şu yaşıma rağmen evlenmek için geçerli bir sebep değil bence.Bana evli kaldığım zaman ve boşandıgim zaman artıları yazmamı söyledi ve kalem oynatamadim yine de bunları zorlamayla yazabildim.
Gerçekten sürekli dilimde olan boşanma meselesi işler ciddilesmeye başlayınca karışık bir duyguya dönüştü
Tanışma nişan düğün hepsi 1 sene içerisinde oldu,ben uzun soluklu bir iliskiden ayrılmıştım ve eşim karşıma çıktı.Disaridan çok kibar, efendi, anlayışlı,romantik biri gibiydi, kıskançlıkları tatlı geliyordu..Sadece 8 ay mı aynı evde yaşadınız yani? Tanışma, nişan ne kadar sürdü?
Haklısınız yazdıklarıma bakılınca öyle anlasiliyormus sabah psikologuma attım,Anlamadım bu yazdıklarını.
Boşanmak istemiyor musun yani?
Çok haklısınız özellikle sadece benim anlattığım özelliklerle narsist betimlemesi yapabilmesine çok şaşırdım bunun için eşime de bulunduğu şehirde psikologa gitmesini söyledim ama benim sorunum yok niye gideyim ki dedi.Neyseki forumun yarisinin partneri narsist ozellikler tasiyor, size yardimci olacaktir arkadaslar.
Evliliğin artilari madde madde yazmissiniz ama hepsi ayni kapıya çıkıyor.
Ben kararınızı cok erken almaya calistiginizi dusundum
Evlilgin ilk yili genellikle iktidar savaslariyla ve birbirinizi tanımayla geciyor.
1 yili bile ayni evde tamamlamamissiniz.
Korunma isini cok ciddiye alin, ve biraz kendinize zaman verin
Karşılıklı sebepler için yazdıkların arasından sadece paranı yönetmek istediğin ve ailen ile olma isteği barındırdığın anlamı çıkardım kısacası bekarlığını özlemişsin.Merhaba kızlar..
1,5 yıldır evliyim,evlendikten 9 ay sonra doğuya atandım eşimle aramıza 1200 km mesafe girdi.Mesafeler girmeden önce de mükemmel bir evlilik sürdüremiyorduk maalesef, eşim sürekli eksik bulan, inceden inceye laf sokan, hiçbir şekilde yardımcı olmayan bir insan.Ek olarak benim aileme karşı da birlikte yaşadığımız süre boyunca gelmelerine bile tahammül edemeyen birisi.
Ben bu evliliğin 5 yıl sonrasını düşünemiyorum, eşimle sorunlarımız hakkında oturup konuşamıyorum sürekli manipüle ediliyorum.Her defasında suçlu konumuna düşüyorum, kıskançlık konusu da var tabi sürekli rapor vermemi isteyip kız arkadaşlarımla bile dışarı çıkmama karışıyor.
Evliliğin dinamiğine uyan hiçbir özelliğinin olmadığının farkındayım birkaç defa boşanma konusunu açtım ama ona göre sorunsuz bir evliliğimiz var ve yaptığı hataların anlık sinirle olduğunu,iyi giden bir evliliğimizin olduğunu 6 ay sonra yanına tayin istediğimde herşeyin düzeleceğini düşünüyor.
Bu hafta psikologa gittim buraya yazdıklarımı evliliğimizin başından beri yaşadıklarımızı detaylıca anlattım ve eğer duzeltebilecegim birşeyler varsa yada sorun bendeyse bu yüzden destek almak için geldim dedim.
Psikolog eşimin narsist özellikler sergilediğini,antisosyal kişilikte biri olabileceğini vs söyledi ve bana haftaya kadar evliliğin artılarını/boşanırsam artılarını yazmamı istedi.. açıkçası çok fazla kalem oynatamadim.
Eşim 33 yaşında ve psikolog anlattığım özelliklerinin değişebilecek şeyler olmadığını da söyledi.
Kafam çok karışık.. boşanmayı düşünüyorum ama karşımda bunu konuşabileceğim,anlatabileceğim bir insan yok, çünkü ne dersem diyeyim hep o haklı ve bizim mükemmel bir ilişkimiz var!
Şimdi birkaç görüşmeye daha gidip kesin kararımı vermek istiyorum,ailem durumdan haberdar sadece doğru karar vermemi istiyorlar,her türlü saygı duyacaklarını söylüyorlar.
Fiziksel şiddet,aldatma, sadakatsizlik vb bir sorun olmadığı için sanki ben havadan nem kapiyormuşum gibi düşünenler oluyor çevremde,evet eşim sesini de yukseltmedi hiç ama psikolojik şiddet gerçekten beni çok fazla yordu ve kafam çok karışık.
Oraya eşimi çok seviyorum mutlu bir beraberlik yazabilmeyi çok isterdim ama sırf birşeyler yazabilmek için saçma sapan şeyler yazdım maalesefYani ben ileri yaşta bekar bir insanım. Evliliğin artıları diye sıraladığınız şeylerden hiçbiri şu yaşıma rağmen evlenmek için geçerli bir sebep değil bence.
Onu yaşadığı şehir sizin için daha mı iyi olur? Öyle ise geri dönünce belli bir süre daha şans verebilirsiniz, atıyorum 6 ay gibi.Tanışma nişan düğün hepsi 1 sene içerisinde oldu,ben uzun soluklu bir iliskiden ayrılmıştım ve eşim karşıma çıktı.Disaridan çok kibar, efendi, anlayışlı,romantik biri gibiydi, kıskançlıkları tatlı geliyordu..
Ailemi de ikna edebilmisti ve ben gerçekten mutlu olduğuma olabileceğime inanmıştım, evlilikle ilgili tüm rollere hazırdım onun da hazır olduğunu düşünmüştüm ama öyle olmadı.
Aslında doğru çünkü evlendigimden beri eşimin bitmek bilmeyen kredi borçları ödeniyor, babamın maddi desteği çalışmadığım süre boyunca da oldu ve buna rağmen eşim ailemin gelmesine yada ailemle görüşmeme çok sıcak bakmıyordu hep stresli süreçlerle o dönemleri geçirdikKarşılıklı sebepler için yazdıkların arasından sadece paranı yönetmek istediğin ve ailen ile olma isteği barındırdığın anlamı çıkardım kısacası bekarlığını özlemişsin.
Bu yorum için ayrıca teşekkür ederim güzel bir noktadan yakaladınız,onun yaşadığı şehirde kurulu bir düzenimiz var benim için bir artısı yok tabi ki ama şans verme işine gelince kafam çok karışıyorAksi takdirde çok vasat evlilikler bile kadında bağımlılık yapabiliyor...içinde bulundukları durumu kadınımız zamanla normalleştirebiliyor.
Yıllanmış evlilikleri bitirmek zor ama yeni evliliği bitirmek daha kolay bana göre.Haklısınız yazdıklarıma bakılınca öyle anlasiliyormus sabah psikologuma attım,
Yazdıklarınıza bakılırsa, evliliği devam ettirmek yönünde daha fazla düşünceleriniz var ama Kafanız aslında karışık değil, sonraki toplumsal sürç sizi endişelendiriyor. Düşünce surecinize yakın olan ayrılık kararının gerçekliğiyle yüzleşmek sizi incitiyor
Yazmış yani bunları yazma sebebim sanırım beni boşandıktan sonraki sürecin endişelendirmesi.
Aslına bakarsanız iyi bir mesleğim,iyi bir ailem var ama neden bu kadar düşünüyorum bilmiyorum :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?