- 15 Temmuz 2020
- 3.485
- En iyi cevaplar
- 2
- 6.357
- 108
- 31
- Konu Sahibi gulrecelim
-
evet uzun zamandan beri böyle hşssediyorum sanırım. bir ara iyiydim işe başlayınca tekrar bunaldığımı hissediyorum. sorumluluklarım artınca ruhen ve bedenen kaldıramıyorum sanırımEski konularınıza baktım biraz. Taa 2021 mayısında bu ruh hali içindeymişsiniz. Evinizi temizleyemeyecek, 10:40 gibi geç denebilecek bir saatte bile kalkıp işe gitmek istemeyecek kadar isteksizmişsiniz.
Maddi konuların yoruculuğu bir yana, o dönemden beri depresyonda olabilirsiniz. Yardım almayı, doktora gitmeyi denediniz mi?
Keşke bu sorunları çözene dek bebek sahibi olma kararınızı erteleseydiniz. Belli ki maddi ve manevi olarak baş edebilmenizi daha da zorlaştırmış.
Nerden nereye tasindiniz 54 bin tutacak . Diğer konularda haklısınız bir ev kirasını çalışmak insana koyuyor umarım rahatlarsın.kızlar 30 yaşındayım. 11 aylık kızım var. hayattan hiç zevk alamıyorum. yaşama sevincim yok. nasıl mutlu olurum bir akıl verin. hayatta tek mutluluğum kızım. kendime dair hiçbir şey yapmıyorum. ot gibi yaşıyorum tam olarak. yapacak olsamda zaten maddi olarak yapamıyorum. evimizi yeni taşıdık. ev bulamadık maaşım tamamen ev kirsına gidiyor bana 500 lira kalıyor onuda kızıma harcamaya çalışıyorum. eşim zaten 6 bin kredi ödüyordu. taşınmak 54 bine maloldu bize para yoktu bir kredide ona çektik. 3.500 de ona ödüyor. fatura, ev alışverişi, bebeğimin ihtiyaçları derken bitiyor. yani tatile çıkma yada psikoloğa gitme şansımda yok. iki alışveriş yapıp kuaföre gidip kafamı dağıtma imkanımda yok. nasıl kendime gelirim. evim pis kendim bakımsız bitap haldeyim. bir ev kirasına çalıştığım için de kendimden nefret ediyorum. neden farklı bölüm okumadım. neden bu yaşa değin kendimi geliştirmedim. şu saatten sonra bunlar inkansız. kızıma daha iyi bir gelecek sunabilseydim keşke hem annesinden ayrı hemde onun adına birikim birşey yapamıyorum. ailemden kimse yok burada çyle içimi dökmek istedim
Sizi çok iyi anlıyorum. İşe gitmeye mecalimin olmadığı, canımın hiç bir şey yapmak istemediği bir dönem olmuştu.evet uzun zamandan beri böyle hşssediyorum sanırım. bir ara iyiydim işe başlayınca tekrar bunaldığımı hissediyorum. sorumluluklarım artınca ruhen ve bedenen kaldıramıyorum sanırım
giriş kat evim 90 m2. izmir bucada oturuyoruz. bulamadık aylarca. artık hergün ev sahibi kapıya geliyordu. sadece yeni bina. başka hiçbir lüksü yok. inanın burada piyasa bu. sürekli deprem oluyor biz neyse hadi kızım için endişeleniyorum yeni bina olsun istedim sadece.Neden bu kadar pahalı tuttu taşınmanız ya? Yakın zamanda kuzenim ev taşıdı 20 gibi bir şey tuttu.
kv bakıyor. para almıyor. alışveriş yapıyorum kıyafet falan alıyorum. aylık yaklaşık 1.500 tl falan gidiyor. krediler bitene kadar çalışıp ara vericem ama 3 sene var btmesine.Sizi çok iyi anlıyorum. İşe gitmeye mecalimin olmadığı, canımın hiç bir şey yapmak istemediği bir dönem olmuştu.
Devlet hastanesinden randevu alabiliyorsanız bir uzman yardımı almaktan, doktorunuz gerekli görürse ilaç kullanmaktan çekinmeyin.
Maddi konulara gelince, çocuğunuza kim bakıyor şu an. Ne kadar ödeme yapıyorsunuz? Eğer kreş, bakıcı gibi harcamalarınız yüksekse belki bir süre evde çocuğunuzla ilgilenmek iyi gelebilir.
İzmir de hayat çok zor ama bu kadar bitik yaşanacak bir yer değil.Sukur ki bir şeyleri verip az da olsa yaşama şansınız var.Lutfen dişinizi sıkın elbet o borç bitecek elbet güzel günler gelecek.giriş kat evim 90 m2. izmir bucada oturuyoruz. bulamadık aylarca. artık hergün ev sahibi kapıya geliyordu. sadece yeni bina. başka hiçbir lüksü yok. inanın burada piyasa bu. sürekli deprem oluyor biz neyse hadi kızım için endişeleniyorum yeni bina olsun istedim sadece.
2 ay kirayı önden istedi ev sahibi. artı depozito ve emlaçı. 16 binde nakliyat. kirada 9 bin
Aynı yastayiz.Bir dönem insan hayatında sıkıntılar olacak.Cevrenizde açık havada yürüyecek bir yer yokmu.Temiz hava alın.Elisi resim vs.hobi edinin.Kitap okuyun.kızlar 30 yaşındayım. 11 aylık kızım var. hayattan hiç zevk alamıyorum. yaşama sevincim yok. nasıl mutlu olurum bir akıl verin. hayatta tek mutluluğum kızım. kendime dair hiçbir şey yapmıyorum. ot gibi yaşıyorum tam olarak. yapacak olsamda zaten maddi olarak yapamıyorum. evimizi yeni taşıdık. ev bulamadık maaşım tamamen ev kirsına gidiyor bana 500 lira kalıyor onuda kızıma harcamaya çalışıyorum. eşim zaten 6 bin kredi ödüyordu. taşınmak 54 bine maloldu bize para yoktu bir kredide ona çektik. 3.500 de ona ödüyor. fatura, ev alışverişi, bebeğimin ihtiyaçları derken bitiyor. yani tatile çıkma yada psikoloğa gitme şansımda yok. iki alışveriş yapıp kuaföre gidip kafamı dağıtma imkanımda yok. nasıl kendime gelirim. evim pis kendim bakımsız bitap haldeyim. bir ev kirasına çalıştığım için de kendimden nefret ediyorum. neden farklı bölüm okumadım. neden bu yaşa değin kendimi geliştirmedim. şu saatten sonra bunlar inkansız. kızıma daha iyi bir gelecek sunabilseydim keşke hem annesinden ayrı hemde onun adına birikim birşey yapamıyorum. ailemden kimse yok burada çyle içimi dökmek istedim
tabii istanbul daha zordur. burda şöyle bir sıkıntı var, apartmanlar çook eski. 30/40 yıllık evler. onlarda pahalı ama yeni evler nispeten az olduğu için aşırı pahalandı. niye kiralar böyle oldu anlamadımİzmir de hayat çok zor ama bu kadar bitik yaşanacak bir yer değil.Sukur ki bir şeyleri verip az da olsa yaşama şansınız var.Lutfen dişinizi sıkın elbet o borç bitecek elbet güzel günler gelecek.
kv sağolsun bakıyor. özel hastanede çalışıyorum. mesai gece nçbeti vs olsa aslında nispeten daha fazla maaaş alırım ama kızımı zaten çok özlüyorum mümkün değil malesef.Çalışıyor olduğunuz için o kadar şanslısınız ki.
Ben 3,5 sene çalışamadım çünkü oğluma bakacak kimseyi bulamadım. İşe gitmek dinlenmek ve terapi gibi bir şeydi benim için. Ama geçti. Sizinki de geçecek. Varsın kira için çalışıyor olun,sigortanız yatıyorsa mesele yok,bir süre idare edebilirsiniz. Daha iyi şartlara iş bulana kadar dayanırsınız. Çocuğunuza bakacak biri olduğu için çok çok şanslısınız inanın.
Bu kiralar nedir ya böyle..kira öder gibi ev sahibi olma seçeneklerini araştırsanız..bu kira psikoloji bozar doğal olarak..bu konuyu çözerseniz herşey güzel olur sizin içintabii istanbul daha zordur. burda şöyle bir sıkıntı var, apartmanlar çook eski. 30/40 yıllık evler. onlarda pahalı ama yeni evler nispeten az olduğu için aşırı pahalandı. niye kiralar böyle oldu anlamadım
kv sağolsun bakıyor. özel hastanede çalışıyorum. mesai gece nçbeti vs olsa aslında nispeten daha fazla maaaş alırım ama kızımı zaten çok özlüyorum mümkün değil malesef.
birde gören olur mu bilmiyorum yazayım biz düğündeki altınlarla birazda kredi çekip arsa aldık. arsa zeytinlikmiş meğer. satalım dedik peşinat olur ev alırız bir ihtimal. meğer tarım orman bak şerh koydurup dava açmış. satış yasak ama biz aldık bize kimse alamazsınız demedi. ayrıca zeytin ağacı falanda hiç yoktu biz alırken. nasıl olur acaba biz ne zaman satabilirizbunun içinde ayrı konu mu açsam fikri olan olur mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?