- 18 Ekim 2013
- 16.262
- 32.582
- 598
- 35
- Konu Sahibi Kozlenmis patates
-
Bazen kader heralde diyorum. Birazda bilinçaltımıza yerleşmiş " evlendik mi ömür boyu sürmeli" diye. Ama şükür şimdi toplum boşanma düşüncesine daha açık, eskiden boşandın mı dünyanın en kötü şeyini yapmış gibiydi. Benim ailemde çok sorunluydu, annemin ödü koptu boşanmaktan, ölse daha iyiydi onun için. Oyüzden ben çok tepkiliyim bu durumlara , boşanmak bazen istemesek de olması gerekli.
Sizi tebrik ederim güçlü davrandığınız için
allah mutlulugunuzu daim etsin bebeginizi saglikla kucaginiza versin inşallahAcikcasi biz kadinlar ve erkekler aslinda cok farkli yaratilmisiz. Yani onlarin hayattan beklentileri istegi ile bizimki bambaska. Bir de tabi her bireyin kendine gore beklentisi de vardir.
Ben kocami seviyorum ilgi gosterdigimi dusunuyorum. Ama kocam benim gibi degil. Beni benden cok seviyor belkide ama ilgi ve gosterme pek yoktur. Ya da farkli sekilde var. Bana göre ilgi alaka demek onun bana özel günlerde birseyler almasi diyelim ona göre ise birlikte akşam film izlemek evde takilmak bana ilgi gostermek gibi geliyor.
Ya da hamileyim diye bana cinsel anlamda yaklasmiyor cunku bi kac kere acidigini soyledim. Ama ben yine de sinir oluyorum. Diyorum hamileyim diye cekici bulmadigin icin yaklasmiyorsun bana o da hayir bu halinle seni rahatsiz etmek istemiyorum hamilelik kac ay zaten ben beklerim seni bu halinle zorlamak istemiyorum diyor.
Sosyal hayati benimkinin de sifir varsa da benimledir yani. Surekli hayatim seni seviyorum sensiz yasayamam gibi cumleler kurmaz bunu neden soylemiyorsun dedigimde sen bilmiyor musun seni ne kadar sevdigimi neden surekli soyliyim der.
Ben alistim sanirim bu duruma. Onceleri cok kavga ettim cok tartistim ama yok. Hic bi degisiklik olmadi.
Onun disinda aileme cevreme en onemlisi bana karsi saygilidir. Agzindan bi ufak kotu soz duymadim. Calismadigim halde para konusunda hic sıkıntı yapmaz banka hesaplari benim uzerime genelde. Ne aldin o parayla diye bi kere bile sormadi.
Benimde bir cocugum var ikinciye hamileyim. Simdi boşanip baska biriyle evlenmek sifirdan baslamak gibi olmaz. Ki Allah korusun eşimi seviyorum. Ama dedigim gibi alistim sanirim ben sorun yapmamaya calisiyorum artik.
Herkes farkli yani bu seninn icin evliligin en onemli kurali da olabilir. Cok iyi dusun. Evlilikte bosanmak olmaz diye bisey yok tabiki. Eger mutsuzsan neden olmasin. Ama boşaninca da mutlu olur muyum bunu da cok iyi dusunmen gerekiyor.
Hayır katlanmam artık yetmez mi ?Ona göre en iyi özelliği o dışarı çıkmam evime gelirim der hep.Bu adama 10 yıl katlandiysaniz bundan sonra da yapabilirsiniz bence. İyi özelliği yok mu demişler sosyal hayatı sıfır demissiniz. Bu iyi bir şey değil ki. Bir de ikinci çocuk için ugrasmissiniz.
Beni sevdiğini söyledi konuştuğumuzda ama kadın gibi hissetmiyorum ben kendimi hissetmedikten sonra değer gormedikten sonra neye yarar ...şimdiye kadar bunaltmadan zaten ne istediğini anlattım birseyler el atmaz asla ve asla daha ne söyleyim sonu hep kavga ile biter ya da ben susarim.Kozlenmis patates eşin çok ilgisizmiş ama özünde seni seviyormu, değer veriyor mu bu önemli bence. Senin bu anlattıklarına bakınca adam çok ilgisiz ve sevmiyor , ayrılsa umrunda olmayacak gibi durmuş. Ama yok özünde iyi, sever ama göstermiyor diyorsan cabalayabilirsin , biraz daha talepkar ol , biz herşeyi kendimiz yaparak rahata alıştırıyoruz, onlarda ekmek elden su gölden yaşayıp gidiyorlar, onun da bişeylere el atmasını istediğini tekrar tekrar söyle. Yardım iste ihtiyacın yoksa bile.
Yok içinde bitirmiş , seni sevmediği istemediği için böyle yapıyorsa ayrılmak en iyisi.
Bilmiyorum Pink çok bunaldim evet fiziksel şiddet yok ama kadın gibi hissetmemek iğrenç ..psikolojik siddetse eğer beni hep görmezden gelmesi ağladığım da bir omuz bulamamak en ufak şeye bile gereksiz yere bağırmak ..Canım benim yaşadıkların çok zor evet haklısın,
Ama normal veya psikolojik şiddet yoksa yuvanı bozma. İkinci çocuk düşünme. Kendine sosyal aktiviteler bul. Kurslara git kendini geliştir. Eşine bağlama herşeyi. İlgi beklemeyi bırak, olduğu gibi kabullen
Başımı duvarlara vura vura bayıltan ayıldığımda kendimi banyoda sırılsıklam o haini başımda ağlarken buldum defalarca.. Yine de yuvamı kurtarmaya baktım olmadı. İçim titreyerek ayrıldım. Nolur bozma yapma evladını düşün, ufacık şeylerden mutlu olmaya bak..
Sanal ortamda göründüğü gibi değil kimsenin evlilik yaşamı. Kaç tane fenomen tanıyorum yalanlar üzerine hep hediyeler büyük aşklar .... vs. Hepsi yalan.
Yine de karar senin. Rabbim yuvaları muhafaza etsin
evet beni allah korudu bir bebeğimin de kalbi durdu..Sadece kızım için istemiştim vazgeçtim.bu şartlarda 2. çocuk niye istediniz ki. tamam insanın kardeşi olması çok güzel birşey kendi kardeşimi dünyalara değişmem ama böyle bir durumda 2. yi istemekte büyük cesaret doğrusu.. allah kurtarmış bence sizi..
Kızım be kendim için huzurlu bir ortam hazırlama lazım evet çalışmam birikim yapmam lazım sonra devamı gelecek .bence eşinizden de biran önce vazgeçin. kendiniz ve kızınız için daha sağlıklı huzurlu bir ortam oluşturun. çalışmıyorsanız hemen bir iş bulun. evinizde bir şiddet durumu yok anladığım kadarı ile. o yüzden iş bulup 1 2 ay çalışıp para koyduktan sonra kenara boşanma davası açın.o arada da eşinize biraz ayrı kalmak istediğinizi söyleyin. zaten nafakada alırsınız. prensip olarak beni mutsuz eden insanları 1 dk bile tutmuyorum hayatımda. nice can dostlar sildim bu yüzden. zamanında kan kardeş olup beraber yiyip için takıldığım insanlar var bugün yolda görsem merhaba deyip yanından geçeceğim. kimse vazgeçilmez değildir. hayatınızı sömürmesine izin vermeyin..zaten yıllarınızı vermişsiniz daha fazla 1 saat bile harcamayın.
Ozaman siz ne istediğinize karar vereceksiniz, ya böyle bir adamla ömür geçirecek yada kendi yolunuzu çizeceksiniz. Belki bir süre ayrı kalmak düşünmek ve karar vermek için iyi olabilirBeni sevdiğini söyledi konuştuğumuzda ama kadın gibi hissetmiyorum ben kendimi hissetmedikten sonra değer gormedikten sonra neye yarar ...şimdiye kadar bunaltmadan zaten ne istediğini anlattım birseyler el atmaz asla ve asla daha ne söyleyim sonu hep kavga ile biter ya da ben susarim.
Ne istiyorum bunu hep sorguluyorum karar asamasindayim çalışırsam yeni bir düzen için yolum açılmış olacak.Ozaman siz ne istediğinize karar vereceksiniz, ya böyle bir adamla ömür geçirecek yada kendi yolunuzu çizeceksiniz. Belki bir süre ayrı kalmak düşünmek ve karar vermek için iyi olabilir
Çözüm yoluna gitmek yerine sonuca gitti her zamanki gibi.. hiç bir çaba yok tuhaf ..ben değişmem böyleyim en kolayi zaten .Evet kendimi garantiye almam lazım.Siz sorunlarınızı konuşurken o çözüm değil direk çıkış yoluna yönelmiş,belli ki böyle davranma sebebi zaten boşanmak istemesi..
Sizi yaralamak asla istemem ama değer verse,sevgi beslese zaten bu şekilde davranamaz sizin sorunlarınıza karşı böyle bir seçenek sunmaz cabalardi..
Biran önce kendinizi garantiye alın ve daha fazla gururunuz kırılmadan huzurlu bir hayata adım atın!
Terapist bu adam benim terapiste gitmemi bile saçma bulmuştu (cinsel istismar yüzünden destek aldim)zamanında o yüzden terapiste gelmez yine ben çabalarım cabaladigimlada kalırım.Terapiste gitseniz?
Eşinizin iyi yönlerini merak ediyorum. Sosyal degil evde durur demişsiniz evdeyken ne yapıyor? Belki de huyu böyledir, ona eşlik etseniz?
Bilemedm karşılıklı fedakarlık gerekir birisi mutsuzsa evlilikte nereye kadar sürer bu alttan almalar...
Bazi erkekler kesinlikle evlenmemeli.
bu adamın burnu hiç sürtünmez nereye giderse herkes nazini çeker bana da bol bol sabır dilerler sagolsunlar annesi dahil..Ben aslında ailemde sülalemde sevilirim eğlenceli keyifli bir insanım insandim desem daha dogru zamanla yaşam sevincim falan kalmadı bilmiyorumbsanacakmısın kesın eger bosanmayacaksan bıle saglam bı burnunu surtmen lazım ama on yıldır bu rahata alısanbı adam degısmez kalıcı cozum bulunmaz bence ama sen yerden goge kadar haklısın senın yasama sevıncını psıkolojını baltalar bu durum byle hayat gecmez on yıl ıyı dayanmıssın canımbosan demeye dılım varmıyor ama karar senın mutlu olmaya bak hayat dolu sevgı dolu olacagın kosulları sagla kendıne hayat kımse pamuk yatak ıpek yorgan serıp prenses gıbı yasa burada demıyor herkes konforunu kendı ınsa etmek zorunda ınsallah hakkında hayırlısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?