Dertleşmeye ihtiyacım var kızlar :(

Sizinki baya baya bir manyakmış
Kaç sene sürdü o işkence
İyiki kalıcı bir darbe almadan kurtulmuşsunuz

Çekmeyin neden çekiyorsunuz ki? Siz evlilik hayatını yaşayamamışsınız sadece çocuk vermiş size başka yaptığı bir şeyy yokk... Her şeyi acısıyla tatlısıyla tek başınıza yaşamışsınız ''eş'' olmak demek, beraber gülmek beraber ağlamak sıkıntılara beraber göğüs germek, hastalıkta sağlıkta destek olmak... Ama eşiniz sizi hep yalnız bırakmış. Ağzınızla demişsiniz başımı yaslayacağım bir omuzum olmadı diye. Ben böyle evliliğe evlilik, böyle hayata da hayat demem... Boş verin tekrar çocuk yapmamanız iyi olmuş. Sizi sevmiyor ve boşanmaya da dünden razı resmen... Korkak herif sizden beklemiş demek ki bunca zaman... Boşanın hayatınızı yaşayın derim. Sizi seven birini bulun bence.

8,5 ay bir seneyi bulmadan bitirdim.
Çok emek sarfettim olmadı.
Siz ve konu sahibi... Niye emek sarfediyorsunuz ben orayı çözemiyorum. O sizin için emek sarf etmiyor. Ben hiç bir şey yapmazdım açıkçası. Yemek bile yapmazdım. Şiddete mi başvuruyor anında polisi çağırır darp raporumu alır bosanirdim. Siz sanırım kendinize değer vermiyorsunuz. Kocanıza kendinizden daha çok değer vermişsiniz.
Merak ediyorum evlilikle ve psikoloji ile ilgili hiç kitap okudunuz mu. Okumadiginizi düşünüyorum. Çünkü sizin fedakarlık dediğiniz şey psikolojide çok farklı bir yerde. Gereksiz yere yapılan fedakarlık ve fazla sevgi karşı tarafın size karşı olmsuz hatta çok olumsuz bir çok duygu beslemesine sebep oluyor. Cooookk uzun bir konu bu.
Konu sahibi arkadaşım niye katlandın!!??
Bu zamana kadar etki tepki şeklinde yasamissiniz. Eşini ve seni aynı oranda suçlu gördüm
Hamilelikte yemek yapmayacaktin. Ve diğer şeyleri yazdığın maddelerdeki fedakarlıkları. O sana yapacaktı. Yapmaz mı diyorsun yapardı. Eğer taktik ogrenseydin evlilik nasıl idare edilir hem araştırıp hem okusaydin çok farklı olabilirdi. Bunları sadece adami suçlama diye yazıyorum.
Bundan sonra yoluna bak.
Ikimiz için söylüyorum sizin için bir şey yapmayan insanlara bir şey yapmayın.
Bir aydır yemeğimi eşim hazırlayıp getiriyor. Bulasiklari yıkıyor. Her şeyi yapıyor.
Özünde iyi olduğu için mi yapıyor yoksa onu nakış gibi işleyip kendi istediğim gibi biri haline getirdiğim için mi yapıyor bilmiyorum.
Ikiniz de mutlu olun ınşallah..

Kendiside mutlu olduğu bir evlilik içerisinde değilmiş zaten. Zaten ben bu tür şeylerin karakter fılan oldugunu sanmıyorum. Azıcık seven insan belli oluyor. Sizi sevdiğini düşünmüyorum ki zaten herkes sevgi için evlenmiyor. Yaşım geldi, duzenli hayata geceyım, çocuk yapayım, evli olayım gıbı sebebler erkekler için daha fazla oluyor.

8,5 ay bir seneyi bulmadan bitirdim.
Çok emek sarfettim olmadı.
Bence yanlış düşünüyorsunuz
Adam sizi öldürecekmiş nerdeyse, 8,5 ayda şiddetin en alasını yaşamışsınız ama boşanmakta haklı olduğunuz halde hala istememişsiniz boşanmayı. Bilmiyorum çevre baskısı mı, maddi durum güçlüğü mü sizi düşündüren ama hiç bir şey sizin canınızdan kıymetli değil

Size yazık değil mı tüm fedakarlığı yapan sizsiniz adamin umrunda bile değil ama. Ayrılmaya da dünden razı zaten sizi sevmediği çok aşikar maalesef. Allah yardımcınız olsun inşaallah doğru bir karar verebilirsiniz.

Siz evli değilsiniz ki sadece sen evlisin bu durumda. Keşke en bastan testi cekseydin. Tek basina yurutmussun herşeyi. Durumunu bilmiyorum ama yasadigin şey evlilik değil ve ben olsam daha fazla devam ettirip hayatimi mahvetmezdim.

Kozlenmis patates eşin çok ilgisizmiş ama özünde seni seviyormu, değer veriyor mu bu önemli bence. Senin bu anlattıklarına bakınca adam çok ilgisiz ve sevmiyor , ayrılsa umrunda olmayacak gibi durmuş. Ama yok özünde iyi, sever ama göstermiyor diyorsan cabalayabilirsin , biraz daha talepkar ol , biz herşeyi kendimiz yaparak rahata alıştırıyoruz, onlarda ekmek elden su gölden yaşayıp gidiyorlar, onun da bişeylere el atmasını istediğini tekrar tekrar söyle. Yardım iste ihtiyacın yoksa bile.
Yok içinde bitirmiş , seni sevmediği istemediği için böyle yapıyorsa ayrılmak en iyisi.

evet tuhafima gitmedi değil.
adam 10 yıldır ayrılmaya razıymış da sen istemediğin için ve rahatını bozmamak için ayrılmamış. sıcak ev, hazır yemek, sıcak yatak, temiz ve ütülü giysiler, düzenli hayat, toplumda kazandığı koca ve baba vasfı, bir de ona gönüllü katlanan bir saf bulmuş.

adam neden boşansın ki. sefasını sürmüş.

@KirmiziSatenGecelik bu evliliğin sürmesini sağlayan şey kendi ayakları üzerinde durmadigim için ve babamın evine donemedigim için (üvey anne)çalışıp birikim yapmam lazım .
işte bu.

gidemeyeceğini bildiği için seni tepe tepe kullanmış 10 sene.
hala gidemeyeceğini düşünüyor olumsuz şartlarından dolayı.

inşallah kurtulursun bu odundan.
seni mumla arasın inşallah.

Kocanız baya yok nerdeyse. Daha fazla çekmeyin bence boşansanız bile sen acı çekmezsin çünkü zaten kocan yok kendinle evli gibisin. Bide hemen boşanmayı düşünmesi enteresan geldi. Senin yeter artık var mısın yok musun belli değil boşanmak istiyorum demen gerekirken onun boşanma konusu açması değişik. Canım hakkında hayırlısı olsun.

Çok güzel ifade etmişsin canım.
"Her evde olur sorunlar." Mevzusunu ben baya geniş açıda tutmuşum Zihnimde.
Buna ne dersen de. Haklısın.
Cahil biri değilim. Evlenmeden önce evlilik ile ilgili seminerlerden kitap okumalara kadar hepsini de yaptım. Yasa kanun hak ve özgürlüklerden de fazlasıyla haberim var. Basiret bağlanması yaşadığımı düşünüyorum. Anlattığımda çevremdeki herkes nasıl durduğuma akıl sır erdiremiyor.
Şimdi o adam müsveddesiyle 1 dk bile durduğuma pişman olduğum doğrudur.
Şöyle de bir mesele var ufak tefek sebeplerden yuva yıkılmasını da içim sızlayarak seyrediyorum. Yuvalar yıkılmasın. Nişanlıyken de böyleydi zaten diyorsanız kabul ederek evlenmiş oldunuz zaten. Yuvalar yıkılmasın..
Eşinin sana destek olması Harika maşallah.
(8 ay nişanlı kaldım. Bir gün öf lafını bile duymadım karşımdakinden.Sevgi, cömertlik saçıyordu. Evlendik balayından geldik ailesinin gölgesinde yaşayan problemli bir çocukluk geçirmiş dengesiz bir ailenin içinde buldum kendimi. Küfürler beddualar kol geziyordu. Haftanın 5 günü gittiğim ailesine 6. Gün neden gitmedim evde duralım yarın gideriz tatlım dediğim için defalarca şiddet gördüm.
Yaptıranlara rabbim vursun. )
Böyle..

10 yıl hem ilgisizlige katlanıp hem cinsellikten yana mahrum kalmak... gerçekten sağlam sabır varmış sizde. Bu zamana kadar neden bosanmadi benden acaba diye sormalı esiniz. Koca degil Ev arkadaşı olmuş resmen

Hiç biri değil İnan.
Maddi durumum gayet iyi zaten çalışıyorum da. Çevremde sevilen biriyim şükür. Duyan herkes "böyle kızı kaçırdılar ya başka bişey demiyorum." diyor. Boşanmayı istedim ama şans verdim.Baktım değmemiş hiç ben açtım davayı bile. Gerçekten beni sevdiğinden emindim ama ailesinin sözünü dinledi. Evde boyunlarında kucağında gezdirirdi beni. Ailesi bu hale getirdi. Kendileri de evin içine dahil olmaya çalıştılar.Anne babası ölsün de kurtulayım diye kaç kere dua ettiğine şahidim.
Evlenirken maddiyata hiç bakmadım benim için önemli olan manevi durumuydu. Paraya ihtiyacım yok insana ihtiyacım var dedim. Olmadı. Denklik şart. Lise bile okumamış ben ise 2 ünv birden okudum. Eğitimsiz de olması hiç olmadı.Bilgili olmamı her konuda az çok fikir sahibi olmamı kıskandı.(Ondan üstün göründüğüm için.)Eve haftada bir bıraktığı 50 lirayı da kapıdan çıkarken ben onu uğurladığım halde yere atarak çıktı. Akşam geldiğinde o attığının hala orada olduğunu görünce dank etti kafasına. Ben ona muhtaç değilim ama o bana muhtaçtı.
Nereden tutsan elinde kalan bir evlilikti aslen ama anlamam geç sürdü.
Basiretim bağlandı.
Yoksa bir an bile çekilecek gibi değildi.

Evet canım inanırım ona. O dediğin olabilir. Çünkü başımdan geçti o dediğin şey. Kötü niyetliler çok ama dönüp dolaşıp onları buluyor. Bunun canlı sahidiyim.
Neyse artık geçti gitti de. Önüne bak. Niye böyle oldu demek yerine olması gerekiyordu oldu . Öğrenmem gereken şeyler vardı öğrendim de. Bu hayatta herkes herkesin öğretmenidir . Ona gönülden teşekkür et. Ama bunu gerçekten yap. Kabule geçtiğin için onunla aranda kalan negatifler de temizlenmiş olur.
Geri kalan hayatında inşallah hayatına ama değer veren biri girer . Ve her daim yanında olur. Sevgiyle kal canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…