Eşin ne ince insan öyle ya
İnsanın zamanla alışamayacağı şey yok
İçinde huzur olduktan sonra gerisini çok da düşünmemek lazım
Ben de komşucu bir insan değilim. Kek yapıyordum yumurtam bitmiş olayını da hiç anlamam. Zira ben bir şey yapmaya karar vermişsem önce malzemelerimi kontrol ederim. Yumurta yoksa ya yapmam ya da alır gelir öyle yaparım. Bu yüzden komşuluk bana göre değil. Bu yüzden ben gayet de dağ başında da büyük büyük sitelerde de oturabilirim.
2400 kira çok. Ödeyebiliyor ve kalan paranızla rahatça geçinebiliyorsanız tamam ama çocuğunuz olunca giderleriniz artacak. Daha makul bir eve çıkabilirsiniz.
O sitelerde de komsuluk iliskileri zannettiginiz gibi soguk olmuyor, gidip gelmeler, günler falan epey yoğun hatta. Tabi bu biraz komşularınızın nasil insanlar olduguna da bagli,sans isi yani.
ikinci şık bana göre sanırım. rahatsızlık vermesinler ama olmazlarsa da olmasınlar mantığındayım. gölge etme başka ihsan eylemem komşu diyebilirim :)
Ben önyargılıyım belki de. Şans tabi :) Öyle günler falan pek ilgimi çekmez ama 1-2 arkadaş yeter :)
Sorunuzun cevabi bende dermisim
Bursada kenar mahallede dogdum buyudum. Carsinin ici, sokak arasi bir yerdi. Merkezdi ama bana sorarsaniz kenar mahalle. 20 yil yasadim orada. Simdi sehir disinda bir yerde yasiyorum. Ozellikli bir site degil yine siradan bir yer ama merkezle arasinda gozle gorulur bir fark var. Apartmanin belli kurallari var, tepenizden asagi hali silkeleyebilen yok, cat kapi gelebilen ,gelisimi gidisimi ,elimdeki posetleri gozetleyen komsu yok. Park sorunum yok,cocugumla her yere gidebilirim istedigim saatte karisan gorusen yok. Komsularim egitimli,okumus ve kulturlu insanlar. Bos islerle ugrasacak vakitleri yok. Tekrar o mahalle arasinda yasamak ister misin derseniz asla istemem. Insan rahata kolay alisirmis,geldigim yeri asla inkar etmem ama gercekler de bunlar.
Ben hic sevmem gitmeleri gelmeleri ama bu tarz bir toplu konutta büyüdüm hem oradan hem de suan bu tarz yerlerde oturan arkadaslarimdan biliyorum. Arkadassiz kalacaginizi düşünmüyorum aksine parka falan ciktiginizda arkadas edinme sansiniz cok fazla genelde yazin aksamustu kadinlar cardaklarda parklarda oluyorlar zaten.
Bakin o alt komsu teyze vakaalarindan bdvde en az 15 tane bulabilirsinizYaaa işte aradığım cevap :) Şu an zaten önceliğim çocuk büyütmek. Eşim de ben de daha düzgün bir semtte büyümesi yönünde. Zaten o çat kapı olaylarını sevmem. Buradaki alt komşu teyze öyle ki çok ayrı bir hikâye o
Biz de su anda apartman dairesinde oturuyoruz. Ankara'nin canli bir semtindeyiz. Komsu iliskimiz yok ama. Zaten ben de sevmem komsu filan. Cat kapi kapima gelinmesini istemem ama yine de su rezidans hayati hic cazip gelmiyor. Istanbul'da bir arkadasim rezidansta oturuyor, onun evine misafir olmustuk da hic bizim tarzimiz degil. Bence de cok bogucu oyle otelden hallice bir binada yasamak. Ama rezidans degil de site icinde apartman dairesi seklinde dizayn edilmis evlere bakabilirsiniz. Hem o otel odasi hissiyati olmaz hem de cocuk büyütürken cok rahat edersiniz. Mahallede cocuk buyutmek de guvenli degil, bu da bir gercek ne yazik ki. Ya da mesela istanbul ataköy gibi site olmayan ama sanki siteymis gibi guvenli ilcelere de bakabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?