Ah ah kavgaci olmayan bir uye buldum cok sansliyim. Hepimizin komsuluk konusunda verdigi ornek ayni ondan
Cocugunuz icin daha guzel bir ortam olacagini dusunuyorum ben. Mesela bakin ben birazdan cikip kedilerle oynayacagim oglumla birlikteagaclarimiz var onlari sulayacagiz, tohum ekmistik cikti mi ona bakacagiz. Sehrin gobeginde bunlari yapmak imkansiz. Gokyuzu bile gorunmuyor buyuk sehirlerde
ilk sayfada yazdığım, sanırım gözden kaçtı.sizler öyle yazınca,benim de sitelere taşınasım geldi.ama fatihte,birçok yere yakın olması nedeniyle,çok avantajlı.bir de eşinizin işyeri nerede?trafiği hesaba katın derim ben.
Aynen. Kafaniza gore birilerini bulursaniz cok ta keyifli olur. Biz de ilk tasindigimizda kafamiza gore komsu bulamicaz sandik. Tesafüf annem yüzmedeyken karsilasmis 2 kisiyle muhabbetleri cok hosuna gitti. Biri üst komsumuz digeri 2 kat asagidaki komsumuzmus.:) Ben her zaman egitim ve kultur seviyesi yuksek olan bi yerde oturma taraftariyim tabi imkanlar el verdigince.Heh işte 2 kişi olsa yeter fazla insan zarar zaten. Amin hepimizi insallah
ilk sayfada yazdığım, sanırım gözden kaçtı.sizler öyle yazınca,benim de sitelere taşınasım geldi.ama fatihte,birçok yere yakın olması nedeniyle,çok avantajlı.bir de eşinizin işyeri nerede?trafiği hesaba katın derim ben.
bende aynı şekilde düşünüyorum istanbulda oturacaksam bulunduğum semtten başka yerde oturamam manav kasap istersen büyük market hastane vs. yani kısaca herşey elimin altında eşofmanımı giyip ayak üstü hepsine ulaşabiliyorum istanbulda yaşadığım sürece site yaşamını düşünmedim bir yumurta lazım napıcam ta nereye yürüyecem yada arabayla yok artıkHerkese merhaba,
Evlendigimizden beri Istanbul Fatih'te çok canlı bir yerde oturuyoruz. Mahalleden bile çıkmadan market, kasap, eczane hatta hastahane işimi bile halledebileceğim, herkesin birbirini tanıdığı, eşim yokken bile geç saatte rahatlıkta girip çıkabildiğim bir mahallede.. Çocuksuz ve genç iseniz harika( benim için)
Buraya kadar herşey iyi fakat... Kiramız çok yüksek ( 2200 tl ve ocakta 2400 olacak) ev çok büyük ama mutfağım ufacık, bina eski ve yaptığınız temizlik asla belli olmuyor. Sil süpür 1 saat sonra toz çünkü yol kenarı.
Çocuk düşünmeye başladık ve Fatih'te bir çocuğu büyütemeyiz diyerek Başakşehir taraflarına baktık. Fakat o dev binalar beni ürküttü. Evet, güvenlikli,sosyal tesisleri var ama bu taşınmam için yeterli gelmedi bana. Ben kapısını çalıp " kek yapıyordum yumurtam bitmiş komşum varsa 1 tane alabilirmiyim? " diyebileceğim bir yerde yaşamak istiyorum. Bekarligimda 23 sene öyle bir mahallede yaşadım çünkü. Evimizin anahtarını emanet edebilirdik rahatlıkla. Mahalle çocuğuyum anlayacağınız..
Binlerce kişinin yaşadığı, kimsenin kimseyi tanımadığı, ev kapılarının otel kapılarına benzediği bir yerde mutlu olabilirmiyim bilmiyorum. Var mı böyle sitelerde yaşayıp komşusu olan? Memnun olan? Veya çocuk büyütebileceğim, bahçeli parklı, evlerin ev gibi olduğu yer önerebilecek? Eşim tamamen bana bıraktı bu konuyu, sen nerde mutluysan ordayız dedi sağolsun. Bilmiyorum, korkuyorum..
( Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum, yanlışsa özür dilerim)
Çünkü Başakşehir pek güzel bir yer değil. Bir de toprak sahiplerinin oturduğu yerler oradaki siteler. Etrafı organize sanayi bölgesi, her çeşit insan var. Kimseyi kınamıyorum ama şu an oturduğum yer güzel olmasına rağmen sitemizin çoğu dairesinde toprak sahipleri oturuyor ve apartman hayatı bilmiyorlar. Biran önce hayırlısıyla ben de evimi alıp taşınmak istiyorum. Projelere bakarken toprak sahiplerinin yaşayıp yaşamadığını soruyorum. Çok çektim biliyorum. Ha hepsi öyle değildir ama ben daha önce böyle bir şey görmedim. Daha elit kesimin oturduğu yerleri tercih etmeniz daha iyi. Fatih çok güzel bir yer.Neden peki?
Aynen. Kafaniza gore birilerini bulursaniz cok ta keyifli olur. Biz de ilk tasindigimizda kafamiza gore komsu bulamicaz sandik. Tesafüf annem yüzmedeyken karsilasmis 2 kisiyle muhabbetleri cok hosuna gitti. Biri üst komsumuz digeri 2 kat asagidaki komsumuzmus.:) Ben her zaman egitim ve kultur seviyesi yuksek olan bi yerde oturma taraftariyim tabi imkanlar el verdigince.
şehre biraz uzak bir semtte yaşıyorum
site ve rezidans şekline bi apartmandayım
1 seneyi geçti ama hiçbir komşumu bilmiyorum (binada 80 daire var)sitede bunun iki katıdır
sokakta görsem tanımam aa bu bizim apartmanda diye.
ben böyle bir hayat istediğim için mutluyum
ama sizin anlattığınız ve alıştığınız yaşam tarzı (ben de öyle bi mahallede yaşadım 18 yaşına kadar) bu yönde değil.
böyle mutsuz olabilirsiniz.
benim için huzur insanlardan soyutlanmak olduğu için mutluyum.
işyerinde dünya kadar insan görüyorum zaten
Çünkü Başakşehir pek güzel bir yer değil. Bir de toprak sahiplerinin oturduğu yerler oradaki siteler. Etrafı organize sanayi bölgesi, her çeşit insan var. Kimseyi kınamıyorum ama şu an oturduğum yer güzel olmasına rağmen sitemizin çoğu dairesinde toprak sahipleri oturuyor ve apartman hayatı bilmiyorlar. Biran önce hayırlısıyla ben de evimi alıp taşınmak istiyorum. Projelere bakarken toprak sahiplerinin yaşayıp yaşamadığını soruyorum. Çok çektim biliyorum. Ha hepsi öyle değildir ama ben daha önce böyle bir şey görmedim. Daha elit kesimin oturduğu yerleri tercih etmeniz daha iyi. Fatih çok güzel bir yer.
Yumurta örnekti zaten ama yanlış bi örnek olduaslında yanlış anlatmışım. Bi kahve içebileceğim yürüyüş yapabileceğim bir arkadaş işte. Pazar günü baktık biz evlere belki de o yüzden kimseler yoktu site içinde. Haftaiçi de bi bakmam lazım. Aslında çok kolay arkadaş edinirim niye bu kadar korktum bilemedim.
Bende böyle bir mahallede yaşadım. Siteye geçtim sonra. Koca koca binalar değil fakat bulunduğum yer. 30 daire var her binada. Bi kısmı villa zatem. Komşu edinmedim. O sıcaklıktan sonra sıfırdan başlayamadım. Kızımla parka çıka çıka çok insan tanıdım civar binalardan. Ve herkes birbirine ismiyle hitap ediyor. Tanıyorşar yani birbirlerini. Hizmetlilerden güvenlik görevlerine ladar. Onlar yapmış, olmuş.
çocuk olunca parktan zaten arkadaş edinirsiniz .:))
ben fatihte yıllarca oturdum . şehrin göbeği ulaşım nereye gitmek istersen kolay ve evet hayat akıyor.
şimdi uzun yıllardır beylikdüzündeyim ve düşüncem asla bir daha şehir içi bir yerde oturamayacağım yönünde.
istanbul depreminde en alt katta oturuyorduk buyuk korku yasamisligim var bu nedenle ne kadar az kat olursa hep tercihimdir en ustte oturmakta ikinci tercihim bu nedenle evim cok yuksek olmamali geri kalan her yerde artik insanlar ayni bence... insanlar farkli binalara yerlesiyor o kadar iyiside ayni kotusude asansor bozuldugunda jenaratoe devreye giriyor mu birde bu muhim tasinmadan evvelki evimde ne zaman alisverise ciksam asansor bozulurduda :)))))
Korkmayın derim eğer arkadaş olmak isterseniz her yerde bulunur illaki büyük bir sitede oturuyorum ama çevresi vs herşeyi gelişmiş yani öyle bahsettiğiniz gibi şehir dışında değil 300 fazla dairesi olan bir yer sosyal faliyeti havuzu vs herşeyi var ama kafa dengi komşuda var mesela annem bazı komşularıyla hafta 1 gün toplanırlar mesela kahve içerler kahvaltı yaparlar tabi 300 daireyi tanımak imkansız ama isteyince oluyor.Yumurta örnekti zaten ama yanlış bi örnek olduaslında yanlış anlatmışım. Bi kahve içebileceğim yürüyüş yapabileceğim bir arkadaş işte. Pazar günü baktık biz evlere belki de o yüzden kimseler yoktu site içinde. Haftaiçi de bi bakmam lazım. Aslında çok kolay arkadaş edinirim niye bu kadar korktum bilemedim.
yakınmşız,hatta komşu bile olabiliriz.ben de fatihteyim.burada hayat var.gece bile sokağa çıksanız,bir dolu insan.benim de arkadaşlarım var,sitede ,güvenlikli,havuzlu yerlerde oturan ama ruh yok.ben oturamam şahsen.
böyle yazınca,komşularıyla sıkı fıkı,günlerde dolaşan bir insan olduğum düşünülmesin.ev ziyaretlerini pek sevmem.
ama haftada iki gün sultanahmette kurstayım,bir gün pazarda,diğer günler,beşiktaş,şişli,dolaşıp duruyorum.canım hiç sıkılmıyor.lokasyon olarak fatih çok ideal bence.ayrıca,bir iki yerde,site gibi,bahçe içinde evlerin olduğu yerleri keşfettim bu yaz.oralardan ev bakacağım.benim ki ana caddede,bu yüzden memnun değilim.ama 15,yıldır fatihteyim,avcılardan geldim,buradan ayrılmam.
Korkmayın derim eğer arkadaş olmak isterseniz her yerde bulunur illaki büyük bir sitede oturuyorum ama çevresi vs herşeyi gelişmiş yani öyle bahsettiğiniz gibi şehir dışında değil 300 fazla dairesi olan bir yer sosyal faliyeti havuzu vs herşeyi var ama kafa dengi komşuda var mesela annem bazı komşularıyla hafta 1 gün toplanırlar mesela kahve içerler kahvaltı yaparlar tabi 300 daireyi tanımak imkansız ama isteyince oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?