Dev sitelerde yaşam..

Yumurta örnekti zaten ama yanlış bi örnek oldu aslında yanlış anlatmışım. Bi kahve içebileceğim yürüyüş yapabileceğim bir arkadaş işte. Pazar günü baktık biz evlere belki de o yüzden kimseler yoktu site içinde. Haftaiçi de bi bakmam lazım. Aslında çok kolay arkadaş edinirim niye bu kadar korktum bilemedim.

Vicik vıcık ben de sevmem istemem de zaten. Aslında burda da komsum yok ama şehir içindeyim ne de olsa rahatlığım var herhalde

İstanbul da değilim o nedenle pek bilemem semtleri vs

ama Bursa da, adı site olan sadece bir kaydırak iki salıncak iki de tahtırevalli olan bir yerde oturuyorum

her yer araba çocuklar bisiklete biniyor ama binecek yer yok

mahalle arası cadde kenarına göre müthiş iyi zira oralarda kapının önüne de inilmiyor

ama bir de arabaların bahçeye girmediği tenis kortu yüzme havuzu kafesi vs olan siteler var

o siteler bana eskiden gereksiz gelirdi neden tüm hayatım bu bina yığınları arasına sıkışsın ki alışverişe başka yere havuza başka yere de giderim derdim

ama çocuk olup biraz büyüyünce o hizmetlerin bir arada olmasının önemi ortaya çıkıyor zira çocuk daha rahat bırakılabiliyor

getir götür yol zaman kaybı gibi durumlar da yok

hayatımın hiçbir aşamasında öyle çok komşulu modum olmadı

eskiden de yok şimdi de yok hatta bu adı site olan yerde daha çok komşu edindim zira artık çocuğum var ve aşağıda benim çocuk seninkiyle oynarken ister istemez muhabbet oluyor

yine kendininkine yedirince diğerininkine de ikram ediyorsun vs vs

ama hala komşudan yumurta istemiyorum ki benden de isteyen olmadı

yani artık o eski komşuluk ilişkisi yok

örneğin doğum günü yaptım bu komşuları çağırdım ama yumurta istemeye gitmem kapılarına ya gider marketten alırım ya da yumurtasız kek tarifim var onu yaparım

Yabancılarla ilgili sıkıntımız yok bizim. Olsa Fatih'te oturmazdık zaten. Kaldı ki eşim yabancı zaten..

haaa

ama bence o sitelerde hafta içi de kimse yoktur ki

yani olanlar da çocuk bakıcısı yahut anneanne babaannedir

genelde gençler çalışıyor

çalışmayan genç kesim de yine dışarılarda oluyor

bizim burada ev hanımları var ama onların dahi bir çoğunun düzenli bir dışarı hayatı var

hatta alt komşu kimse olmuyor ben sıkılıyorum deyip işe başladı

Hahaha hadi hadi yumrta istiyorsunuz oradan kahve icilecek arkadasa dondunuz dermisim,herkes simdi ordan yuruyecek size
Ya tabii sakasi bir yana, biraz gidip gezmeniz gozlemlemeniz lazim. En buyuk avantaj sessizlik bence oralarda. Kafa dinlersiniz,hava daha temiz olur, rahat edersiniz diye dusunuyorum

Yumurtaya çok takılmayın ya :) Yanlış örnekledim kabul. Bilmek istediğim o sitelerde arkadaş edinilebilir miydi?

Yürüsünler :) kavgacı değil uzlaşmacıyım Ya o yumurta kalıp bi örnektir ya ordan aklimda hep o var galiba ömrün boyunca kaç kere kek yaptın de, bi elin parmağını geçmez eşime de yumurta örneğini veriyorum sanki her gün kek yapıyorsun yumurta mı almıyorum sana diyor Spor, havuz, yürüyüş daha iyi vakit geçiririm belki kim bilir

Evet ben. Oyle bir sitede oturuyoruz. Tasinali 1 bucuk yil oldu. Komsuluk iliskileri yavas yavas oturmaya basladi. (Site yeni oldugu icin) Oturdugumuz binada 40 aile oturuyor. Bi kismi calisiyor. Bi kismi da annem gibi emekli. Emekli olanlarla takiliyor annem. Cok ta iyiler. Bazilari torununa bakiyor. (Güvenlikli olmasi bu acidan aileleri rahat ettiriyor) bence cekinmenize gerek yok.

Lokasyon olarak oturduğunuz yer anlattiginiza gore iyiymiş kirası da ondan dolayı böyledir zaten. Imkan varsa devam edin yoksa da başka yere taşının malum bütçenize uymuyorsa da başka yapacak bisey yok.

Işte bunu merak ediyordum gündüzleri var mıdır birileri diye. Ocak ayına kadar bol vaktimiz var gidip bakacağız

40 aile olsa iyi bizim baktığımız binalar 30 katlı ve her katta kaç daire var bilmiyorum.

Ben öyle bir ortamda oturdum uzun yıllar ve seviyordum site hayatını ama iş dolayısıyla taşındık.

40 aile olsa iyi bizim baktığımız binalar 30 katlı ve her katta kaç daire var bilmiyorum.

moral bozmak gibi olmasın da bence oralarda zor komşu edinmek

diyelim ki sen 4. kattasın ben 13 bir diğeri 27

hepimiz de evdeyiz sıkılıyoruz vs vs

ama birbirimizle asansörde karşılaşma olasılığımız dahi çok düşük

ama çocuk olursa ya da işte sürekli havuz yürüyüş spor vs takılırsan olabilir

ha bir de iki tarafın da girişkenliği önemli

karşı masada çok sevdiğim bri kitabı okuyan birini görsem yanına gidip merhaba ben de bu kitabı okumuştum çok güzeldi diye laf atmam bana birisi böyle gelse ona da bahane uydurur kalkar giderim

ama arkadaşlarım böyle tanışıp evlendiler

Lokasyon olarak oturduğunuz yer anlattiginiza gore iyiymiş kirası da ondan dolayı böyledir zaten. Imkan varsa devam edin yoksa da başka yere taşının malum bütçenize uymuyorsa da başka yapacak bisey yok.

Tabi. zaten çoğu ev sahibi lokasyona alıyor parayı. 2 kişi için çok güzel evim ama tek sıkıntım toz. Eve misafir çağırmaya utanıyorum bazen. Derin temizlik yap yine toz yine toz. En çok temizlikten sıkıldım. Ama bu canlılığı neredeyse 24 saat yaşam olmasını çok seviyorum. Bütçede sıkıntımız yok şükür zaten gideceğimiz yere de bu kadar belki daha fazlasını vereceğiz.

Ah ah kavgaci olmayan bir uye buldum cok sansliyim. Hepimizin komsuluk konusunda verdigi ornek ayni ondan
Cocugunuz icin daha guzel bir ortam olacagini dusunuyorum ben. Mesela bakin ben birazdan cikip kedilerle oynayacagim oglumla birlikte agaclarimiz var onlari sulayacagiz, tohum ekmistik cikti mi ona bakacagiz. Sehrin gobeginde bunlari yapmak imkansiz. Gokyuzu bile gorunmuyor buyuk sehirlerde

Olsun illa ki kafaniza gore birini bulursuniz 30 katli binadan. Mesela benim annem de oyle herkesle takilmaz takildigi 2 kisi var. Yetiyor ona. Allah kotulerle karsilastirmasin

Evet zor. Zaten çoğunu asansörde de görsen tanımazsın bence. Diyelim gördün, bi daha görene kadar yüzünü unuturum ben. Ahahah çok iyimiş ya Allah mesut etsin :)

Olsun illa ki kafaniza gore birini bulursuniz 30 katli binadan. Mesela benim annem de oyle herkesle takilmaz takildigi 2 kisi var. Yetiyor ona. Allah kotulerle karsilastirmasin

Heh işte 2 kişi olsa yeter fazla insan zarar zaten. Amin hepimizi insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…