Bakin o alt komsu teyze vakaalarindan bdvde en az 15 tane bulabilirsinizgenelde giris katta otururlar ki her halta hakim olsunlar diye
Sakasi bir yana, o kocaman sitelerde kafaniza uyan insan bulma olasiliginiz cok daha fazla. Belki yumurta isteyemezsiniz ama cok hos vakit gecirebileceginiz duzeyli insanlarla tanisabilirsiniz.Yumurtayi sirf konunuzda gecti diye ornekledim lutfen yanlis anlamayin
Annem de benimle ayni sekilde meriezde yasamis simdi 10 senedir sehir disi diye tabir edebilecegimiz bir yerde oturuyor. Cok mutlu. Arada sorarim geri donmek ister misin diye aman yok der.
Ille ozellikli guvenlikli site olmasa da sehir disinda cok modern yasam alanlari var artik. Oralarda da yasamak guzel yani. Marketi kasabi zaten olmayan yer kalmadi. Siz bir degerlendirininsallah gonlunuze gore olur her sey
Ben Fatih’ten çıkıp da Başakşehire gitmezdim.
Ben olsam dağ başında komşuluk ilişkilerinin olmadığı yere giderdim.
Ben de çok kalabalık bir semtte büyüdüm ama vicik vicik ilişkilerden gina geldi.
Ben istiyorum ki Kapimi açtığımda kirli pasakli coraplariyla hunharca evime dalan çocuklar olmasın.
Sessizliği seviyorum
Bence tasincaginiz siteyi ve blogu once bi arastirin kaci ev sahibi kaci kiraci kiracilar kalici mi gecici mi genelde ordaki sitelerde yabancilar oluyor ve hep değişiyorlar zaten dilimizi bilmiyorlar kadinlar evden cikmiyor bir suru cocuk falan suriyeli afgani ceceni ozbegi cok var komsuluk cok zor ama oyle olmayan yerleri de vardir o yuzden once bi sorun sorusturun ne demisler ev alma komsu al
Yumurta örnekti zaten ama yanlış bi örnek olduaslında yanlış anlatmışım. Bi kahve içebileceğim yürüyüş yapabileceğim bir arkadaş işte. Pazar günü baktık biz evlere belki de o yüzden kimseler yoktu site içinde. Haftaiçi de bi bakmam lazım. Aslında çok kolay arkadaş edinirim niye bu kadar korktum bilemedim.
Hahaha hadi hadi yumrta istiyorsunuz oradan kahve icilecek arkadasa dondunuz dermisim,herkes simdi ordan yuruyecek sizeYumurta örnekti zaten ama yanlış bi örnek olduaslında yanlış anlatmışım. Bi kahve içebileceğim yürüyüş yapabileceğim bir arkadaş işte. Pazar günü baktık biz evlere belki de o yüzden kimseler yoktu site içinde. Haftaiçi de bi bakmam lazım. Aslında çok kolay arkadaş edinirim niye bu kadar korktum bilemedim.
İstanbul da değilim o nedenle pek bilemem semtleri vs
ama Bursa da, adı site olan sadece bir kaydırak iki salıncak iki de tahtırevalli olan bir yerde oturuyorum
her yer araba çocuklar bisiklete biniyor ama binecek yer yok
mahalle arası cadde kenarına göre müthiş iyi zira oralarda kapının önüne de inilmiyor
ama bir de arabaların bahçeye girmediği tenis kortu yüzme havuzu kafesi vs olan siteler var
o siteler bana eskiden gereksiz gelirdi neden tüm hayatım bu bina yığınları arasına sıkışsın ki alışverişe başka yere havuza başka yere de giderim derdim
ama çocuk olup biraz büyüyünce o hizmetlerin bir arada olmasının önemi ortaya çıkıyor zira çocuk daha rahat bırakılabiliyor
getir götür yol zaman kaybı gibi durumlar da yok
hayatımın hiçbir aşamasında öyle çok komşulu modum olmadı
eskiden de yok şimdi de yok hatta bu adı site olan yerde daha çok komşu edindim zira artık çocuğum var ve aşağıda benim çocuk seninkiyle oynarken ister istemez muhabbet oluyor
yine kendininkine yedirince diğerininkine de ikram ediyorsun vs vs
ama hala komşudan yumurta istemiyorum ki benden de isteyen olmadı
yani artık o eski komşuluk ilişkisi yok
örneğin doğum günü yaptım bu komşuları çağırdım ama yumurta istemeye gitmem kapılarına ya gider marketten alırım ya da yumurtasız kek tarifim var onu yaparım
Hahaha hadi hadi yumrta istiyorsunuz oradan kahve icilecek arkadasa dondunuz dermisim,herkes simdi ordan yuruyecek size
Ya tabii sakasi bir yana, biraz gidip gezmeniz gozlemlemeniz lazim. En buyuk avantaj sessizlik bence oralarda. Kafa dinlersiniz,hava daha temiz olur, rahat edersiniz diye dusunuyorum
Evet ben. Oyle bir sitede oturuyoruz. Tasinali 1 bucuk yil oldu. Komsuluk iliskileri yavas yavas oturmaya basladi. (Site yeni oldugu icin) Oturdugumuz binada 40 aile oturuyor. Bi kismi calisiyor. Bi kismi da annem gibi emekli. Emekli olanlarla takiliyor annem. Cok ta iyiler. Bazilari torununa bakiyor. (Güvenlikli olmasi bu acidan aileleri rahat ettiriyor) bence cekinmenize gerek yok.Herkese merhaba,
Evlendigimizden beri Istanbul Fatih'te çok canlı bir yerde oturuyoruz. Mahalleden bile çıkmadan market, kasap, eczane hatta hastahane işimi bile halledebileceğim, herkesin birbirini tanıdığı, eşim yokken bile geç saatte rahatlıkta girip çıkabildiğim bir mahallede.. Çocuksuz ve genç iseniz harika( benim için)
Buraya kadar herşey iyi fakat... Kiramız çok yüksek ( 2200 tl ve ocakta 2400 olacak) ev çok büyük ama mutfağım ufacık, bina eski ve yaptığınız temizlik asla belli olmuyor. Sil süpür 1 saat sonra toz çünkü yol kenarı.
Çocuk düşünmeye başladık ve Fatih'te bir çocuğu büyütemeyiz diyerek Başakşehir taraflarına baktık. Fakat o dev binalar beni ürküttü. Evet, güvenlikli,sosyal tesisleri var ama bu taşınmam için yeterli gelmedi bana. Ben kapısını çalıp " kek yapıyordum yumurtam bitmiş komşum varsa 1 tane alabilirmiyim? " diyebileceğim bir yerde yaşamak istiyorum. Bekarligimda 23 sene öyle bir mahallede yaşadım çünkü. Evimizin anahtarını emanet edebilirdik rahatlıkla. Mahalle çocuğuyum anlayacağınız..
Binlerce kişinin yaşadığı, kimsenin kimseyi tanımadığı, ev kapılarının otel kapılarına benzediği bir yerde mutlu olabilirmiyim bilmiyorum. Var mı böyle sitelerde yaşayıp komşusu olan? Memnun olan? Veya çocuk büyütebileceğim, bahçeli parklı, evlerin ev gibi olduğu yer önerebilecek? Eşim tamamen bana bıraktı bu konuyu, sen nerde mutluysan ordayız dedi sağolsun. Bilmiyorum, korkuyorum..
( Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum, yanlışsa özür dilerim)
haaa
ama bence o sitelerde hafta içi de kimse yoktur ki
yani olanlar da çocuk bakıcısı yahut anneanne babaannedir
genelde gençler çalışıyor
çalışmayan genç kesim de yine dışarılarda oluyor
bizim burada ev hanımları var ama onların dahi bir çoğunun düzenli bir dışarı hayatı var
hatta alt komşu kimse olmuyor ben sıkılıyorum deyip işe başladı
Evet ben. Oyle bir sitede oturuyoruz. Tasinali 1 bucuk yil oldu. Komsuluk iliskileri yavas yavas oturmaya basladi. (Site yeni oldugu icin) Oturdugumuz binada 40 aile oturuyor. Bi kismi calisiyor. Bi kismi da annem gibi emekli. Emekli olanlarla takiliyor annem. Cok ta iyiler. Bazilari torununa bakiyor. (Güvenlikli olmasi bu acidan aileleri rahat ettiriyor) bence cekinmenize gerek yok.
40 aile olsa iyi bizim baktığımız binalar 30 katlı ve her katta kaç daire var bilmiyorum.
Lokasyon olarak oturduğunuz yer anlattiginiza gore iyiymiş kirası da ondan dolayı böyledir zaten. Imkan varsa devam edin yoksa da başka yere taşının malum bütçenize uymuyorsa da başka yapacak bisey yok.
Yürüsünler :) kavgacı değil uzlaşmacıyımYa o yumurta kalıp bi örnektir ya ordan aklimda hep o var galiba ömrün boyunca kaç kere kek yaptın de, bi elin parmağını geçmez eşime de yumurta örneğini veriyorum sanki her gün kek yapıyorsun yumurta mı almıyorum sana diyor Spor, havuz, yürüyüş daha iyi vakit geçiririm belki kim bilir
Olsun illa ki kafaniza gore birini bulursuniz 30 katli binadan. Mesela benim annem de oyle herkesle takilmaz takildigi 2 kisi var. Yetiyor ona. Allah kotulerle karsilastirmasin40 aile olsa iyi bizim baktığımız binalar 30 katlı ve her katta kaç daire var bilmiyorum.
moral bozmak gibi olmasın da bence oralarda zor komşu edinmek
diyelim ki sen 4. kattasın ben 13 bir diğeri 27
hepimiz de evdeyiz sıkılıyoruz vs vs
ama birbirimizle asansörde karşılaşma olasılığımız dahi çok düşük
ama çocuk olursa ya da işte sürekli havuz yürüyüş spor vs takılırsan olabilir
ha bir de iki tarafın da girişkenliği önemli
karşı masada çok sevdiğim bri kitabı okuyan birini görsem yanına gidip merhaba ben de bu kitabı okumuştum çok güzeldi diye laf atmam bana birisi böyle gelse ona da bahane uydurur kalkar giderim
ama arkadaşlarım böyle tanışıp evlendiler
Olsun illa ki kafaniza gore birini bulursuniz 30 katli binadan. Mesela benim annem de oyle herkesle takilmaz takildigi 2 kisi var. Yetiyor ona. Allah kotulerle karsilastirmasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?