Hic uyumayanlardan biri olarak cok gec oldugunu dusunuyorum.valla helal olsun, uyanan ciddi bir kesim var.. sevindirici..
Ucu kendilerine dokunduğu gün anlayacaklar.... Ama bedelini hep birlikte ödüyoruz...seneler önce hatırlarsınız belki doktorlar grevdeydi.
toplanıp yürüyüşler yaptı binlerce doktor hatta kızılay'da bile. o gün tüm haberleri takip ettim haber olarak bile vermediler.
işte o yürüyüş bu getirilen sisteme karşıydı. sağlık sistemi paraya endeksli yapılıyor diyeydi. doktorlara tam gün de yasaklanıyordu ayrıca.
işte halk "oh olsun doktorlara" dedi gerisiyle ilgilenmedi. suç doktorlara atıldı işin içinden çıkıldı.
o yüzden böyle sorunları gördükçe artık memnun oluyorum.
laftan anlamayan başına gelince anlar anca.
Hic uyumayanlardan biri olarak cok gec oldugunu dusunuyorum.
Tuvalet kagitlari da eskisine gore daha kaliteli ve yumusak. Ne yapalim? Tuvalet kagidina da mi sukredelim? Teknoloji gelistikce hayat standartlari artmak zorunda zaten. Bu bir gereklilik, kimsenin nimeti degil.
Burada bahsedilen sey cok farkli ama sizin amlamaya niyetinizin olmadigi asikar.
eskiden ankesörlü telefon vardı şimdi akıllı telefonlar çıkardılar bu mesajı bile ordan giriyorum çok şükür
ben en çok şeyi seviyorum eskiden kapıda sıra olurduk ama artık internetten sıra alıyoruz ne kadar çalıştılar diyenleri.
sanırsın interneti de onlar geliştirdi.
her şeyi yabancılar yapıyor sonra biz onlardan alınca gururlanıyoruz.
o hastaneleri temiz yapan şey bile deterjanı yabancı. bir yüzey aktif temizleyici alıyorsun bi silince toz tutmuyor.
Bir coguna dokunmuyorki anlamiyorlar.Zaten gelir seviyesi dusuk olanlar evi yok arabasi yok mazot bilmez vergi bilmez sgk li isciler cogu.tabi ki çok geç, o yüzden ben bayılıyorum böyle haberlere.. hele zam haberleri sevincime sevinç katıyor.. yetmez ama evet :)
43 yaşındayım 3 hükümet hatırımda kalan. Eskiden de böyleydi evet... Yani sizin sandığınız gibi bir sağlıkta devrim filan olmadı. Yediğimiz kazıkların oranı arttı sadece. Geri kalan her şey yine aynı:)) Yani son 15 yılda değişen gelişen ilerleyen bir şey yok sağlık alanında...Yapma ya oyle mi? Gecmise dair bir suru kayitli belgeler ve videolar var. Cok şükür gözümüz görüp kulagimiz duyuyor. Onca dedigim seyden buna takilmaniz garip.. Sorduğum soruya cevap alamadim.
Sen bu hukumetten once bebeydin ne hatirladinki unutcan
seneler önce hatırlarsınız belki doktorlar grevdeydi.
toplanıp yürüyüşler yaptı binlerce doktor hatta kızılay'da bile. o gün tüm haberleri takip ettim haber olarak bile vermediler.
işte o yürüyüş bu getirilen sisteme karşıydı. sağlık sistemi paraya endeksli yapılıyor diyeydi. doktorlara tam gün de yasaklanıyordu ayrıca.
işte halk "oh olsun doktorlara" dedi gerisiyle ilgilenmedi. suç doktorlara atıldı işin içinden çıkıldı.
o yüzden böyle sorunları gördükçe artık memnun oluyorum.
laftan anlamayan başına gelince anlar anca.
O gün yürüyen doktorlar hocalar hepsi özellerde.Hepsi kaçtı.400-450 TL verip görüşebiliyorsunuz.
Ucu kendilerine dokunduğu gün anlayacaklar.... Ama bedelini hep birlikte ödüyoruz...
yoo benim üniversitemde hepsi duruyor. ben gidip ücretsiz muayene olup muhabbet ediyorum :)
benim kendimi avuttygum yok ihtiyacım da yok avutmaya,savynma derdinde hiç değilim yanlış anladınız beni herhalde1- Orada özel sağlık sigortaları çok cüzi primlerle yapılabiliyor.
2- Devletin masrafını karşılamadıkları çalışmadığı için sosyal güvencesi olmayanlar. Çalışanların böyle bir sorunu yok. Devlet karşılıyor.
Bir ev almaya gitseniz morgate ile, maaşının bir kısmını mutlaka sağlık giderleri için alıp bir hesapta biriktiriyor. Devlet güvencesinde olmanıza rağmen. Evde bakım ( kanser hastaları dahil ) son derece kaliteli.
Sizin verdiğiniz örnekler, devlete bir katkısı olmayanlar için. Muhtemelen de kendi vatandaşı olmayanlar için.
Kendi vatandaşı 1. sınıf muamelesi görüyor. Diğerleri sonra geliyor.
Dış Ticaret Uzmanıyım. Londra'da Enstitü'de okudum. Doktora ve hastaneye bir kuruş para vermedim. Kulak ve diş tedavim bir kuruş alınmadan yapıldı. Öğrenci olduğum için.
Bir çok Avrupa ülkesi ile ticaret yapıyoruz. Bir sürü insanda tanıyorum bu ülkelerden.
Ve konuşuluyor bunlar..
Avrupa'da da böyle diye avutmayın kendinizi...
Bana lazım olanların hiçbiri yok.Hepsi özelde.Eskiden devlet üniversitesindelerdi.
işte ne güzel çözüm oldu bak tam gün özelde duruyorlar artık :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?