Devlet hastanesi nasıl paralı olur ya ??

sağlık sistemi dünyada çok az ülkede ücretsiz.
bu ülkedeki insanların çok büyük bi kısmının kafası dolandırıcılığa çalıştığı için bu hallere geldik.
kimse kusura bakmasın da bu ülkenin sağlık sistemi öyle bi suistimal edildi ki.
gözlük yazdırıp güneş gözlüğü alanlar, kaplıcalara hastayım diye rapor alıp tatile gidenler, diş tedavilerinde fatura alıp devleti dolandıranlar..bunlar sadece aklıma gelenler.
noldu?e devletin ücretsiz sağlık sistemi battı tabii ki.
bunları siz yapmadıysanız akrabalarımız, annelerimiz babalarımız, komşularımız, birileri yaptı sonuçta.
herkes bi şekilde devleti dolandırdı.
şimdi biz de bedelini ödeyen nesil olduk.
bunun yanında grip olduğu için acil servise gidenleri, hastanede muayene olma hobisi olduğu için hastane hastane, poliklinik poliklinik gezip, doktorları ve hastaneleri boş yere meşgul eden insan türlerini saymıyorum bile.mesela şimdi paralı olması belki bu tür insanların biraz önüne geçer.
bi de bu tarafından bakın bu işe lütfen.

Sandikta gorusuruz lafimi niye tehdit olarak algiladiniz hala anlamiyorum. Madem ki bu kadar insan sikayetci oyunuzu ona gore verirsiniz. Sandigi niye tehdit olarak algiliyorsunuz gercekten ilginc. Herkesin kendi hür iradesi var. Sizin istemediginiz birine oy veriyor diye insanlari Zekasız olarakta nitelendiremezsiniz. Bu hukumetten once krallar gibi yasiyorduk ne vergi vardi ne zam luks icindeydik di mi ben unutmuşum pardon...

Hamilelik olunca devlet herşeyi karşılıyor dur belki fransada öyle

Mesela Belçika da devlet kesıntı yapmıyor dr a gidince de kuruş vermıyur başının çaresine bak dıyur :)

Yurt dışında da bu işler benzer halde bence ülkemize yuklenmemize gerek yok

Süper yazmışsınız grip olup acil servise gitmek nedir bıgun bunu anlarsam dişimi kırıcam,yani hafif şeyleri bahsediyorum anlamıştırsınuz

Burada bu yüzden acil e giderseniz kafadan bir 5 saat beklersiniz orada
Oğlumu havale yüzünden götürdüm 3 saat bekledim pişman oldum gittiğime çocuk düzeldi ama ben bırakıp gelemedin de sinir ola ola bekledim

1- Orada özel sağlık sigortaları çok cüzi primlerle yapılabiliyor.
2- Devletin masrafını karşılamadıkları çalışmadığı için sosyal güvencesi olmayanlar. Çalışanların böyle bir sorunu yok. Devlet karşılıyor.

Bir ev almaya gitseniz morgate ile, maaşının bir kısmını mutlaka sağlık giderleri için alıp bir hesapta biriktiriyor. Devlet güvencesinde olmanıza rağmen. Evde bakım ( kanser hastaları dahil ) son derece kaliteli.
Sizin verdiğiniz örnekler, devlete bir katkısı olmayanlar için. Muhtemelen de kendi vatandaşı olmayanlar için.
Kendi vatandaşı 1. sınıf muamelesi görüyor. Diğerleri sonra geliyor.

Dış Ticaret Uzmanıyım. Londra'da Enstitü'de okudum. Doktora ve hastaneye bir kuruş para vermedim. Kulak ve diş tedavim bir kuruş alınmadan yapıldı. Öğrenci olduğum için.
Bir çok Avrupa ülkesi ile ticaret yapıyoruz. Bir sürü insanda tanıyorum bu ülkelerden.
Ve konuşuluyor bunlar..

Avrupa'da da böyle diye avutmayın kendinizi...

bugün kadın doğum benim diyetisyene yönlendirdi ve ben giriş alırken para ödemem gerektiği söylendi ısrarla böyle birşey olamaz desemde ödedim bu nasıl mümkün olabiliyor bilen var mı ?
Çocuğunuz kaç yaşında?

Oğlumda hipotiroidi var 2 ayda bir doktora gidiyoruz. İlacını reçetesiz 3 liraya alıyorum, reçeteyle en son 8 lira ediyodu şimdi ne kadardır bilmiyorum. Muayene ücretini reçeteyle tahsil ettikleri için, ben de reçetesiz aldığım için muayene ücreti birikmiş durumda. En son 130 lira çıktı sadece muayene ücreti.

Bence mis gibi sistem. Özelleştirme sistemiyle yönetim. Kaşıkla verdiğini kepçeyle almak gibi. Başta oo hastaneler mis gibi, iyi iş çıkarıldı vs derken şimdi o günlerin acısı çıkacak demekki. Ben çok memnunum, hakedene hakettiği. Devlet hastaneleri zaten iyilesmemisti bana göre. Ben küçükken de leş gibiydi şimdi de. Hatta şimdi daha kötü,bir sürü bana göre yabancı insan var. Koloni şeklinde hastanede oluyor afgani,suriyelisi. Sıra gelmiyor onlardan zaten. Sistem süper çok memnunuz ülkecek.

Yani illa ki o parayı alacaklar
Geçmiş olsun benimde ikizlerimin birisi hipotiroidi
Biz daha başlamadık ilaca ama böyle de olmazki

Bu sistemin kabahati daha çok.Gerekli denetleme mekanizması kurulsaydı bunların hiçbiri yapılamazdı.

İnsanlar eğitilseydi bunlar olmazdı.Devlet hizmet için var.Devlet verdiği hizmetin işleyişini kontrol için var.

İnsanlar insan hakkı olan şeylere hakkı olduğu için ulaşamayınca iş dolandırıcılağa dönüyor.

Uyanıklar insanlara hakkı olana ulaşmak için çetrtefilli yollar açıyor.

Sen git o medeni ülkülerde devleti dolandır bakalım başına neler geliyor.

Hmmm fikir yürütüyorum belki diyetisyen diyedir? Hani bizim devletin kafası sağlık bile olsa lükse giren ihtiyaçlara para ödetme şeklinde çalışıyor ya..
Kadın doğum için de para ödedin mi?
Bende devlet Hastanesi'ne dahiliyeye gittim beni diyetisyene yonlerdirdiler fakat para falan odemedim. Enteresan geldi bana bu durum.

bir şey geldiğini sanmam.
Geçenlerde nerde okudum bilmiyorum.Almanya'da devleti dolandıranların 80%'i Türklerden oluşuyor.
Ve çok ciddi paralarla dolandırmışlar.
Her yerde dolandırıcıyız yani zihniyet değişmiyor.
Devlet yeri gelip vatandaşına güvenmek zorunda, vatandaş da devlete.
O sistem orda kendi vatandaşları için işlerken iflas etmiyor fakat bize karşı savunmasızlar.
Çünkü zihniyetleri baskı ve mağdur etme yöntemi üzerine kurulu değil, güven üzerine kurulu.

Sen bu hukumetten once bebeydin ne hatirladinki unutcan

bugün kadın doğum benim diyetisyene yönlendirdi ve ben giriş alırken para ödemem gerektiği söylendi ısrarla böyle birşey olamaz desemde ödedim bu nasıl mümkün olabiliyor bilen var mı ?
devlet hastanesı muayene hangı bransta olursa olsun ücretsizdir.sacma buldum.

Yapma ya oyle mi? Gecmise dair bir suru kayitli belgeler ve videolar var. Cok şükür gözümüz görüp kulagimiz duyuyor. Onca dedigim seyden buna takilmaniz garip.. Sorduğum soruya cevap alamadim.

Almanya'da akrabımız yaşıyor 30 yıldır.Dört tane restaurantı vardı.Türkiyeden gelen çalışma ihtiyacı olanları

çalışma izni olmadan hem barındırır hem çalıştırırdı.(Yanında 80 kişi çalışıyor bu dediğim 2 kişi) devlet tespit

etti.Gelen cezaları ödemek için bütün işyerlerini sattı.30 sene heba oldu.

Amerika'da yaşayanların söylediği iki şey vardır.1.Devleti dolandırma(vergi veya başka bir şekilde devleti zarara uğratma)

2.yayaya çarpma. Hayatın biter.

İran devleti zarara uğrattı diye adama idam veriyor.

O söylediğiniz dolandırıcıları da yakaladıklarında kabak gibi oyarlar.Bir daha belini doğrultamaz.

Peki bizde?????

Yapma ya oyle mi? Gecmise dair bir suru kayitli belgeler ve videolar var. Cok şükür gözümüz görüp kulagimiz duyuyor. Onca dedigim seyden buna takilmaniz garip.. Sorduğum soruya cevap alamadim.
Cocugum okumak baska yasamak baska.
Evet bu hukumetten once cok zararlar gorduk ama bunlar gibi batmadik altimizda her zaman sifir son model araba olurdu simdi islerimizi kapattik orta halli geziyoruz.
Kendi yasamadigin gormedigin gunleri tek tarafli tvlerden izlemenle anlayamazsin.

Tuvalet kagitlari da eskisine gore daha kaliteli ve yumusak. Ne yapalim? Tuvalet kagidina da mi sukredelim? Teknoloji gelistikce hayat standartlari artmak zorunda zaten. Bu bir gereklilik, kimsenin nimeti degil.
Burada bahsedilen sey cok farkli ama sizin amlamaya niyetinizin olmadigi asikar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…