Eleştiri yapma hakkımız yok mu,siz beğeniyorsanız beğenmeyende eleştirecek.
Hangi hastaneden bahsediyorsunuz bilemiyorum ama sizi çapaya davet ediyorum,tuvalet -2 de ve dökülmek üzere.Hijyenden bahsetmiyorum bile.
Bir dahakine döküm isteyin çıkarıyorlar kağıda döküp nereye ne kesiliyor diyeBen halen tam anlamış değilim hanımlar. Örneğin ben babamın emekli sandığı üzerinden faydalanıyorum. Ben de mı ek bir ücret ödeyeceğim ? Birkaç gün önce özel bir hastaneye gittim, hatta iki ayrı özel hastaneye gittim aynı gün. Hastahanelere ücret ödememe rağmen eczacı 13 lira ilaçlardan ayrı ödemeniz var dedi. Belki geçmişten kalmıştır dedi ama ben pek devlete gitmem. En son da 2 sene oldu belki hastahaneye gideli. Bu ödemenin de konuyla ilgisi var mı sizce ? Eczacı detay söylemedi,ne ödemesi idi bilmiyorum ama ödedim.
Ee hanı sağlık hizmeti artık bedava gibi olacaktı,ülke gelişmişti. Hani hastahaneler eskisi gibi değildi. Ne bu zamlar ki o zaman ?
Bu da gösteriyor ki sağlıkda devrim falan olmadı.Önceden hastanelerde kuyruk vardı şimdi evde bekliyoruz.kuzenim çok çok iyi bir beyin cerrahi, yıllarca üniversite hastanesinde çalıştı, doçentti, tıp fakültesınde devam istiyordu ama geçen öğrendim ki istifa etmiş, özele geçmiş, artık canına tak etmiş, sistem o ve onun gibileri pes ettirdi, ona cüzi miktarda para ödeyerek ameliyat olanlar, bundan sonra ameliyat olmak isterlerse de olamayacaklar, zira pahalı ameliyatlar bunlar ve paran yoksa senden istenen farkı bile ödemeyezsin. Amerikan sağlık sistemi gibi olacak turkıye dekı sıstem, Amerika'da kanser olan bir tanıdığım yüzbinlerce dolar değerindeki evini kaybettı hastane masraflarını odemeyedıgı ıcın, çünkü sigorta belli miktarı karşılıyor, üstü sana kalmış. Ve bır liralık hizmeti özelleşen bu sistemde sana sana bes liraya satıyorlar, çünkü özel sigortalar ve hastaneler bu işe kar amacı güderek giriyor devletin askind
Annen seni doğurduğunda sene kaçtı kızım? İlerleme gelişme diye birşey var.Ben de o dönem Acıbadem Hastahanesinde
doğum yaptım.Şimdi ki özel hastahanelerle alakası yoktu.Kaldı ki o zaman için en iyi özel hastahanelerden biriydi.
Bugün asgari ücretli bir çalışanının ödediği prim(işçi+işveren) yaklaşık 750 TL
Yengem dul.Sürekli kullandığı bir ilaç var.Heray yazılıyor.Eczacı tanıdık ''teyze sen heray bu ilacı yazdırıyorsun.Senden
reçete ilaç v.s. 3 ayda 38TL kesiliyor.Sen bu ilacı yazdırmayı bırak bunun 90 lığı (90lığı devlet yazmıyor.30luk yazıyor)
paranla al 21TL. diyor)
(+) ları (-) leri karşılaştırmak lazım.Eksiler artıları silip süpürüyorsa oturup düşünmek lazım.
Okumak lazım.Bakmak değil görmek lazım.
Bu da gösteriyor ki sağlıkda devrim falan olmadı.Önceden hastanelerde kuyruk vardı şimdi evde bekliyoruz.
Faranjit oluyorum,doktora gideceğim bakıyorum 10 gün randevu,haliyle özele gitmek zorunda kalıyorum,çünkü çalışıyorum hemen iyileşmem lazım..Her ay inanın 200tl sağlık harcamam var,yazık günah gerçekten ya..
Artık alamıyacaksın büyük ihtimalle maalesef fazla para vermeye talimben de ilaçlarımı reçetesiz alıyorum, yazdırıp aldığımda daha pahalıya geliyor.
Artık alamıyacaksın büyük ihtimalle maalesef fazla para vermeye talim
Aynen ben burda ozel hastaneye muayenede 50 lıra verıyorumBende bu hafta oğluma ateş düşürücü yazdırdım normal fiyatı 4 buçuk TL eczanede 30 TL aldılar
Neden o kadar çok dediğimde de muayene ücreti dediler.
Hiç yazdırmasaydım direkt alsaydım daha iyiydi
Bazı durumlarda özel hastane daha iyi sanki
aktarlara ilaç yaptırırız artık
çocuğa bir ateş düşürücü alacak oluyoruz en fazla fiyatı 5 tl, gidip bunu doktora yazdırsam nerdeyse 10 tl para veriyorum, resmen soygun.
kuzenim çok çok iyi bir beyin cerrahi, yıllarca üniversite hastanesinde çalıştı, doçentti, tıp fakültesınde devam istiyordu ama geçen öğrendim ki istifa etmiş, özele geçmiş, artık canına tak etmiş, sistem o ve onun gibileri pes ettirdi, ona cüzi miktarda para ödeyerek ameliyat olanlar, bundan sonra ameliyat olmak isterlerse de olamayacaklar, zira pahalı ameliyatlar bunlar ve paran yoksa senden istenen farkı bile ödemeyezsin. Amerikan sağlık sistemi gibi olacak turkıye dekı sıstem, Amerika'da kanser olan bir tanıdığım yüzbinlerce dolar değerindeki evini kaybettı hastane masraflarını odemeyedıgı ıcın, çünkü sigorta belli miktarı karşılıyor, üstü sana kalmış. Ve bır liralık hizmeti özelleşen bu sistemde sana sana bes liraya satıyorlar, çünkü özel sigortalar ve hastaneler bu işe kar amacı güderek giriyor devletin askind
Teşekkür ederim ,bir dahakine isteyeyimBir dahakine döküm isteyin çıkarıyorlar kağıda döküp nereye ne kesiliyor diye
Kuzeninizde çok iyi bilir.Bir çok ameliyat (beyin cerrahisi gibi) yeterli teknoloji olmadığı için hakkıyla yapılamıyor.
Doktorlar çaresizlikten çözüm üretmeye çalışıyor ama hastayı imkansızlıktan istediği gibi tedavi edemiyor.
Tanıdğınız bir doktorsa devletteki bunu söylüyor zaten.Bir arkadaş beynindeki iyi huylu kitle için aracılar
vasıtasıyla devlet hastanesinde bir doktora gitti .Doktorun söyledi ''biz buradaki teknolojiyle bu ameliyatı
gerektiği gibi yapamayız, sana zarar verebiliriz.Sen bu işte iyi özel hastahanelerden birine git, ekstra risk alma.''
Benim ailemde de çok dr var.Devlette mr bile çektirmiyor.Makinaların bir çoğu çok eski birçok şeyi kaçırıyor diye.
Bilmiyorsunuz takmışsınız at gözlüklerini konuşuyorsunuz.
Lafım size değilphilly hiçbir şey beğenmiyorsunuz sadece muhalefet ediyorsunuz diye söyleyenlere
Eleştiri yapma hakkımız yok mu,siz beğeniyorsanız beğenmeyende eleştirecek.
Hangi hastaneden bahsediyorsunuz bilemiyorum ama sizi çapaya davet ediyorum,tuvalet -2 de ve dökülmek üzere.Hijyenden bahsetmiyorum bile.
Ümraniye devlet hastanesi 1 ay bekleme süresi veriyor,geçenlerde alerji oldum,özele gittim,45 tl muayene,40 tl ilaç,45 tl kültür hayırlı uğurlu olsunümraniyede cilt hastalıklarına (dermatoloji) randevu almaya çalışıyorum 1 aydır, alamıyorum, gidebilsem göreceğim nasılmış devlet hastanelerinin son durumu ama görmek nasip olmuyor.
kuzenim çok çok iyi bir beyin cerrahi, yıllarca üniversite hastanesinde çalıştı, doçentti, tıp fakültesınde devam istiyordu ama geçen öğrendim ki istifa etmiş, özele geçmiş, artık canına tak etmiş, sistem o ve onun gibileri pes ettirdi, ona cüzi miktarda para ödeyerek ameliyat olanlar, bundan sonra ameliyat olmak isterlerse de olamayacaklar, zira pahalı ameliyatlar bunlar ve paran yoksa senden istenen farkı bile ödemeyezsin. Amerikan sağlık sistemi gibi olacak turkıye dekı sıstem, Amerika'da kanser olan bir tanıdığım yüzbinlerce dolar değerindeki evini kaybettı hastane masraflarını odemeyedıgı ıcın, çünkü sigorta belli miktarı karşılıyor, üstü sana kalmış. Ve bır liralık hızemtı özelleşen bu sistemde sana sana bes liraya satıyorlar, çünkü özel sigortalar ve hastaneler bu işe kar amacı güderek giriyor devletin sakine.
Düşün devlet o cihazı almıyor, yanda ki daha düşük bütceli özel alabilşyor ve bu ameliyatı yapan tek tekel haline geliyor bu kurumlar,para bunların sahiplerini zengin ediyor. Burada muthiş bir rant dağıtılıyor ve insanlara anlatamıyorsun, ben artık pes ettim.
Ümraniye devlet hastanesi 1 ay bekleme süresi veriyor,geçenlerde alerji oldum,özele gittim,45 tl muayene,40 tl ilaç,45 tl kültür hayırlı uğurlu olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?