Devlet okulana kayıt parası veren var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynı milli eğitim müdürleri, okul müdürlerine ve öğretmenlere toplantılarda farklı söylüyor, haberiniz olsun. Hatta milli eğitim müdürleri, okul müdürlerini öğretmenlere söz geçirememekle(para isteme konusunda)., okul müdürleri de bizi veliye söz geçirememekle suçluyor
Her sene agustos ayinda haberlerde cikar,devlet okuluna kayit parasi verilmeyecek diye, aidat toplanmayacak yasak derler. Haberlere inananlar o paralari vermez,ama milli egitim okullara yazi gonderir,ihtiyaclarinizi okul aile birliginiz velilerden toplasin diye ;) guzel yurdumun guzel duzeni iste. Keske herkes kime inanacagini dogru tahlil etse

Birincisi benim çocuğum yok özel okul ne alaka ahahahah özel okul statüsü gereği para isteyebilir pekala da devlet okulu hangi statüyle para istiyor tam olarak? Adı üstünde devlet okulu. DEVLET. VERGİ. VERGİLERİMİZ. Anlatamıyoruz galiba djdjfkfkf.
Devlet vergilerinizi devlet okullarına vermiyor diyoruz anlama probleminiz var galiba??? Okul ne yapsın bu durumda. Öğrencileri leş gibi tuvaletlere mi soksun, bozuk tuvaletleri, zarar gören okul eşyalarını, sınav kağıtlarını, etkinlik kağıtlarını veya masraflarını öğretmenler ve idare kendi cebinden mi karşılasın???

Birincisi benim çocuğum yok özel okul ne alaka ahahahah özel okul statüsü gereği para isteyebilir pekala da devlet okulu hangi statüyle para istiyor tam olarak? Adı üstünde devlet okulu. DEVLET. VERGİ. VERGİLERİMİZ. Anlatamıyoruz galiba djdjfkfkf.
Burada siyaset konusmak yasak. Yorumunuzun cevabi ise tamamen siyasi. Ozet olarak ustu kapali soylemek gerekirse bu konuda suclu okul muduru degildir.

Devlet vergilerinizi devlet okullarına vermiyor diyoruz anlama probleminiz var galiba??? Okul ne yapsın bu durumda. Öğrencileri leş gibi tuvaletlere mi soksun, bozuk tuvaletleri, zarar gören okul eşyalarını, sınav kağıtlarını, etkinlik kağıtlarını veya masraflarını öğretmenler ve idare kendi cebinden mi karşılasın???
lol. vermiyorsa çözümü velileri soymak mı anlamıyorum bunu mu savunuyorsunuz cidden?

Burada siyaset konusmak yasak. Yorumunuzun cevabi ise tamamen siyasi. Ozet olarak ustu kapali soylemek gerekirse bu konuda suclu okul muduru degildir.
Tamam o zaman velilerden alınan bu ücretleri mantıklı bir zemine oturtup inatla normalleştirmeye çalışmayı bıraksınlar. Kimse alınmasını haklı göstermesin marifetmiş gibi.

lol. vermiyorsa çözümü velileri soymak mı anlamıyorum bunu mu savunuyorsunuz cidden?
Soyacak kadar para istemesini ben doğru bulmuyorum ama okul azıcık para istese bile kıyameti koparanlar var, ne yapsın okul peki??? Öğretmenler mi idareciler mi karşılasın devletin vermediğini? Bunu soruyoruz. Para istenmese, aidat istenmese sene içinde kağıt vb. başka şeyşer istense ona bile laf edilşyor okuldan şu istendş bu lazımmış, niye bu kadar çok şey isteniyor diye, herşeye bir muhalefet, her şeye bir itiraz, okul ne yapsın sistem böyleyse, öğretmenler ne yapsın...

Tamam o zaman velilerden alınan bu ücretleri mantıklı bir zemine oturtup inatla normalleştirmeye çalışmayı bıraksınlar. Kimse alınmasını haklı göstermesin marifetmiş gibi.
Alinmasini devlet istiyor sevgili arkadasim. Bizzat okul mudurlerine yazi gonderiliyor. En yakin okula gidip sorabilirsiniz,gosterirler. Normallestirmek degil yaptigimiz,koylerde imece diye bir sey vardir bilir misiniz,el birligiyle bir seyler yapmaya calisirlar,velilerin de yaptigi bu. Cocuklari moklu wcye girmesin,totolarini wc kagidina silebilsin,cikarken ellerini sabunlayabilsin istiyorlarsa veriyorlar. En temel ihtiyacimiz yani. Ozur dilerim ama bu sekilde anlatmak durumunda kaldim yani. Siz hoslanmayabilirsiniz ama mecburen veriyoruz. Bayildigimizdan degil.

Bir çözüm yolu da sunun o zaman??? Para yok, devlet vermiyor senin vergilerini okula. Binlerce çocuğun 1 teneffüste leş gibi yaptığı tuvaletleri her saat başı temizleyecek hizmetlinin emeğinin hakkını nasıl verecek okul idaresi? Çocuklarınız rahatça tuvalete gidebilsin, tuvalette poposunu temizleyebilsin diye tuvalet kağıdı, ellerini yıkayabilsin diye sabununu para olmadan nasıl alacak okul idaresi? Çocuklarınızı sınav yapmak için fotokopileri makine olmadan, kağıt olmadan nasıl çektirsin, nasıl sınav yapsın öğrencileri öğretmenler, teknolojik aletler olmadan elindeki azıcık araç gereçle, nasıl yeterli ve gerekli bir eğitim verecek öğretmen?

Alinmasini devlet istiyor sevgili arkadasim. Bizzat okul mudurlerine yazi gonderiliyor. En yakin okula gidip sorabilirsiniz,gosterirler. Normallestirmek degil yaptigimiz,koylerde imece diye bir sey vardir bilir misiniz,el birligiyle bir seyler yapmaya calisirlar,velilerin de yaptigi bu. Cocuklari moklu wcye girmesin,totolarini wc kagidina silebilsin,cikarken ellerini sabunlayabilsin istiyorlarsa veriyorlar. En temel ihtiyacimiz yani. Ozur dilerim ama bu sekilde anlatmak durumunda kaldim yani. Siz hoslanmayabilirsiniz ama mecburen veriyoruz. Bayildigimizdan degil.
Birde ne yapalım diyor, biraz empati kursa anlayacak belki ama empati kurmayı beceremiyor. Çocuğu olsun leş gibi rezil bir okulda aidat vermeden bir eğitim alsın da görürüz o zaman kadınlar kulübüne açacağı başlığı.

Birde ne yapalım diyor, biraz empati kursa anlayacak belki ama empati kurmayı beceremiyor. Çocuğu olsun leş gibi rezil bir okulda aidat vermeden bir eğitim alsın da görürüz o zaman kadınlar kulübüne açacağı başlığı.
İnsanları cidden anlamıyorum ben. Demek ki hayatlarında hiç yüzleşmemişler devletin imkanlarıyla. Bu yaşa nasıl gelmişler,bu ülkede nasıl yaşamışlar valla bravo

E buna karşı çıkmıyoruz??? Bunun çözümü velilerden astronomik rakamlarda zorla bağış almak değil diyoruz? Bütçeleri olmaması velilerden haraç kesilmesini haklı çıkarmaz. Çözüme böyle ulaşılmaz.
25 TL istedik biz dönemlik. Size WhatsApp mesajlarını göstersem velilerin şok olursunuz. Çingeliğimizden tutunda hırsızlığımıza kadst

Fikriniz sabitse alıntı yapmanıza gerek bile kalmaz
Karşı tarafı çıldırtan sizler gibi fikri sabit olan insanlar.
Ben armutlardan bahsederken ısrarla elmalardan bahsediyorsunuz
Bir de bundan bahsederken gönlüm el vermedi gibi ifadelerle zan altında bırakıyorsunuz. Sanki ben bütün öğretmenleri karalamışım gibi. Asıl çirkin olan sizin sabit fikirliğiniz ve ısrarcı bir şekilde alıntı yapıp ama ama ama diye diretmeniz.
Son yorumunuzla cevap hakkı doğdu, cevap yazdım.

Size de iyi haftasonları
Evet araştırıp bildiğim ve muhakeme yapabildiğim konularda fikrim sabittir. Okullar bu paraları ne yapıyor demem mesela, adı üstünde devlet okulu para vermem kesinlikle de demem. Çünkü okul ve veli arasında ki bu polemiğin sebebinin hesabını sormam gerekenin öğretmen yada müdür olmadığını bildiğim gibi. Bir sınıf annesinin abartı hediyelerinin sebebi de öğretmen değildir mesela.

Yazınızda herhangi bir cevap bulamadığım gibi, azarlayıcı tavrınız olmasa daha medeni konuşabilmeyi de isterdim.

Hanımlar lütfen rica ediyorum siyasi yorumlar yazmayınız yasaktır ve polemiğe girmeyiniz.

Öğretmene neden altin alıyorsunuz?
Hadi alındı hadi o da kabul etti diyelim
Neden liste tutuyorsunuz?
Biz verdik o cocuk vermedi en cok bizim çocuğumuzu kayir diye mi?
Böyle veliye boyle öğretmen
o neki bağış parası listesi vardı biz de her öğrencinin adı ve verdiği ya da vermediği miktar adının karşısında yazıyor bunu yayınlayan asla öğretmen değil ama.sınıf annesi denen saçmalık ya da okul aile birliği denen saçmalık yayınlıyor

Biz küçükken bizim ogrermenlerimiz bizden birşey beklemezdi bilezkmis altınmış.. almak isteyen kalem çiçek vb götürürdü öğretmenler gününde onu da öğretmen istemezdi zaten.. hele böyle para veremeyeni dışlamak ifsalamak hiç olmazdı ne tuhaf zamana kalmışız simdilerde
ha ha ha anneme bolca selpak mendil kolonya ha bir de öğretmen marka çorap hediye gelirdi.ama kendileri paketlerdi yavrucakların ve gerçekten severek verirlerdi öğretmenlerine kendi paralarıyla alırlardı.şimdi biz veliler alıyoruz para toplayıp çocukların çoğu bilmiyor ne aldığımızı :halay:

İl eğitim müdürlüğüne şikayet edin. Kesinlikle yasal değil. Öncelikle devlet zaten okullara belli miktar para veriyor. Bunun yanı sıra öğrencilerden belirli miktarda aidat toplanıyor. Okulun ihtiyacı yok. Kayıt ücreti adı altında topladıkları parayı kim bilir ne yapıyorlardır
Ne yapıyorlar mesela? Tamam yanlış bu kadar yüksek miktarlarda para istenmesi her veli durumuna göre bir miktar destek olmalı bence okula. Parayı kim bilir ne yapıyorlar demek de doğru değil. Benim okulumda da her öğrenciden senelik 200lira istenir ve makbuzu verilirdi ve o para ile okula bir çok şey yapılırdı.

Her mesleği yüzde 100 iyi veya kötü kabul etmek inanın hiç iyi değil. İdealist öğretmen olduğu kadar kötü öğretmen de var. Benim en önemli derslerden biri olan fen eğitimi dersini anlatmayan ve yüzümüze baka baka anlatmasam da maaş alırım ki ben diyen ortaokul öğretmenim vardı.

Aradaki çürükleri ayıklayabilmek için öğretmenlerin de kötüsünün olabileceğini kabullenmemiz gerekiyor.

Bunu bir öğretmen olarak yazıyorum.
benim çalıştığım okulda bir öğretmen derste tırnaklarını kesmiş çocuklar anlatmıştı :cry: da şaşmış kalmıştım pess

ha ha ha anneme bolca selpak mendil kolonya ha bir de öğretmen marka çorap hediye gelirdi.ama kendileri paketlerdi yavrucakların ve gerçekten severek verirlerdi öğretmenlerine kendi paralarıyla alırlardı.şimdi biz veliler alıyoruz para toplayıp çocukların çoğu bilmiyor ne aldığımızı :halay:
Simdi ise ötekine bileşik bana niye yok diye yırtınmış biri yukardaki mesajlarda bahsedilen.. denecek birşey varda yok işte ne yaparsın

Evet araştırıp bildiğim ve muhakeme yapabildiğim konularda fikrim sabittir. Okullar bu paraları ne yapıyor demem mesela, adı üstünde devlet okulu para vermem kesinlikle de demem. Çünkü okul ve veli arasında ki bu polemiğin sebebinin hesabını sormam gerekenin öğretmen yada müdür olmadığını bildiğim gibi. Bir sınıf annesinin abartı hediyelerinin sebebi de öğretmen değildir mesela.

Yazınızda herhangi bir cevap bulamadığım gibi, azarlayıcı tavrınız olmasa daha medeni konuşabilmeyi de isterdim.

Bende ısrarcı ve benim mesajımdan bağımsız konularda ısrarla alıntılamasaydınız daha fazla bilgi aktarmayı isterdim.
Yazımda cevap boldu, bulmayı bilene tabi.
Ve yine asla kabul etmeyeceksiniz ama öğretmenler günü hediyesini özellikle sınıf annesiyle seçen sonra tüm sınıftan para toplatan kötü öğretmenler de var.

Sizinki ne biliyor musunuz? Mesela ben konu açsam desem ki kaynanam çok kötü. Siz alıntılayıp aaa benim kaynanam çok iyi, tüm kaynanalar kötü diyemezsiniz yüreğim el vermez, komşumun kaynanası da çok iyi. Ben sabırla derim ki sizinkinden banane ben kendi kaynanam kötü diyorum. Ama siz üstüne dersiniz ki benim kaynanam mükemmel.

Aynı muhabbet bu şekilde ilerledi. Kaynana kelimesini çıkarıp öğretmen kelimesi ekleyin. Bakın aynısı ;)

Lütfen daha fazla alıntılamayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X