-Okulun geneli sizin gibi aidat ödemiyorsa bilgisayarlar nasıl yenilensin?
- 4 senede 3 perde yenilemesi bence de gereksiz.
Oğlunuz perde ile eğitilmeyecek tabi ki ama, projeksiyon kullanabilmek ona uygun perde gerekli.
Aldığınız A4 ler çocuğunuza verilen fotokopi ödevi olarak evinize gelmedi mi?
Ben hediyeleşmeyi severim, 4 sene çocuğuma emek veren birine teşekkürümü sunmak isterim. Ama bu herkesten 100 TL toplayıp altın alarak yapılmamalı bana göre. Hediye manevi değeri yüksek, alanı hatırlatır ve gönül okşayıcı bir şey olmalıdır.Sınıf annesini yaptığı bu eylemi öğretmene mâl etmemelisiniz.
Bilgisayarı tamir ettirip veremeseydiniz, aidat vermek istemediğiniz yönetim mi (bunu her sınıf için düşünün), yoksa öğretmen mi kendi cebinden karşılayacaktı?
Bizde öğretmenimize bilgisayar aldık çünkü projeksiyonun kullanımı için gerekliydi. Mezun olacağımız zaman öğretmen velilere “bilgisayarı yeni alacağım sınıfta mı kullanayım, doğuda bir köy okuluna mı bağışlayalım” diye sordu. Bizde oradaki çocukların imkanlarını düşünerek ikinciyi şıkkı seçtik doğal olarak. Aynı sene kızım mezun oldu, aynı öğretmene oğlum başladı. Ve aynı masrafları yeniledik.
İkimizde çocuklarımızla ilgili aynı şeyleri yaşamışız. Ama sizin anlatımınız ile benim ki arasında dağlar var. Dışarıdan bakan biri sizin yorumunuzla “aaa ne kadar saçma” diyebilir, ama benim yaptığım açıklama ikna edecektir. Ne söylediğin değil, nasıl söylediğin mühim olan.Eğitimde tasarruf olmaz bilincinde biriyim, mutlaka geri dönüşünü alırım. Verdiğim paralarda helal olsun, hiçbirini eğitimini tamamlayıp mesleğini eline alan öğretmene değil, gün boyu okulda vakit geçiren çocuğum için yaptığımın farkındayım.