• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devlet okulana kayıt parası veren var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İl eğitim müdürlüğüne şikayet edin. Kesinlikle yasal değil. Öncelikle devlet zaten okullara belli miktar para veriyor. Bunun yanı sıra öğrencilerden belirli miktarda aidat toplanıyor. Okulun ihtiyacı yok. Kayıt ücreti adı altında topladıkları parayı kim bilir ne yapıyorlardır
Şikayet edşnce ne olacak, okulda çalışan hizmetlinin parasını devlet mi veriyor sanıyorsunuz, okulun temizlik malzemelerini devlet mi gönderiyor sanıyorsunuz? Sınavlar, fotokopiler vs. için kullanılan kağıtların parasını devlet mi veriyor sanıyorsunuz??? Devlet ilk önce okullardaki hizmetlilerinin parasını ödesin, okulların temizlik giderlerini karşılasın, fotokopi vs. için kullanılan kağıtların ücretini karşılasın da ondan sonra cezayı kessin. 😉
Okulun ihtiyacının yok olduğunu nerden biliyorsunuz? Ben de devlet okulunda öğretmenlik yaptım, bağış ve aidat olmayan devlet okullarının rezil haliyle, bağış ve aidat alan okulların mükemmel halini gördüm neden acaba??? Okuldaki hiçbir öğretmen ve idareci bu parayı kendi çıkarları için kullanmıyor merak etmeyin. Siz çocuğum en iyi sınıfta olsun şu sınıfa yazdırın, şu öğretmen çok iyiymiş çocuğumuzu onun sınıfına yazdırın vb. gibi isteklerde bulunursunuz ama okul sizden bağış isteyince şikayet edersiniz.

Heee bir olay anlatayım size, benim çok yakınımın idarecilik yaptığı okuldaki hizmetlinin ücretini okul kendi cebinden karşılıyor ama asıl sorun ne biliyor musunuz? O hizmetli okulda değil kaymakamın yanında çaycılık yapıyor ve parasını okulda çalışıyor gözüktüğü için okul ödemek zorunda ve bu okul bağış alan ve bulunduğu ilin en iyi devlet okullarından biri ve şikayet edilse de kaymakamın vs. hiçbir şey söylemeye hakkı yok. Çünkü elektrik, su, doğalgaz faturaları dışında devletin bir desteği yok.

sizin gibi öğretmenlere can kurban.ama acaba bende mi sorun var diye bile düşündüm inanın en başlarda.ama araştırdım google da öğretmen arkadaşlara sordum pdr öğretim üyesi yakınım var ona sordum hepsi beni haklı buldular yasal değil normal değil dediler.kadın benle kavga edince sınıfa gidip kıızma demiş ki:seni de sevmiyorum anneni de :halay: .dingonun ahırı mı burası yoksa resmi bir eğitim kurumu mu siz karar verin.az çok burda beni tanımışsınızdır kimseyi haksız yargılamam ya da pohpohlamam.bu sene olursa ama şikayet edeceğim heryere asla affetmeyeceğim öğretmenlerin hatırına bile
Sizin sınıf annesi kendini öğretmen zannediyor sorun burdan kaynaklanıyor . Sizle olan problemi çocuğa yansıtması da cahilliğinin göstergesi ve cahille asla başa çıkılmaz kazanamazsınız da çünkü cahil . Bu sene de devam ederse idareye bildirin olmadı ilçe milli eğitime kadar yolu var

Okullar neden para istiyor hiç düşündünüz mü? Kendi ceplerine mi atıyorlar diye düşünüyorsunuz bu paraları? Hem çok iyi bir eğitim bekleyin, hem okulun temiz ve eksiksiz bir okul olmasını bekleyin hemde okula en ufak bir maddi destek istenildiğinde şikayetçi olun. Devlet okullarında hizmetlilerin parasını okullar veriyor, okulların temizlik malzemeleri, fotokopi, sınav vs. için kağıtlar ve daha bir çok şey için verilecek olan parayı devlet okullara vermiyor, okullar kendisi o parayı bir şekilde bulmak zorunda, nasıl olacak bu? Okuldaki bir hizmetlinin aylık ücretini nasıl verecek okul? Öğretmenler, müdür ve müdğr yardımcıları kendi ceplerinden mi verecekler bir hizmetlinin maaşını, kendi ceplerinden mi karşılayacaklar onca öğrencinin kağıt vs masrafını veya okulun temizlik malzemelerini. Hiç bunları düşündünüz mü? Hemen okulu şikayet edin zaten. Ayrıca bu parayı her öğrenciden almıyorlar geliri iyi olanlardan alıyorlar. Kayıtı yaptıktan sonra alırlar bu parayı, ben vermek zorunda değilim diyebilirsiniz ama sonra okuldan birşey talep etmeyin, eğer para vermek zorunuza gidiyorsa şu öğretmen çok iyiymiş ben çocuğumun onun sınıfında okumasını istiyorum o sınıfa yazar mısınız, şu sınıf çok iyiymiş çalışkanmış ve mevcut sayısı azmış benim çocuğumu oraya alır mısınız diye taleplerde bulunma gibi bir hakkınız yok.

Söylediklerinizin bir kısmına katılıyorum ama ,
velinin parası yoksa ne yapsın ? Okuldan bir şey talep edemeyecek mi ?Esasen burda yanlış olan sistemin kendisi .Sosyoekonomik düzeyi düşük olan yerlerde bu sistem nasıl işliyor ? Bilmediğimden soruyorum.

Şikayet edşnce ne olacak, okulda çalışan hizmetlinin parasını devlet mi veriyor sanıyorsunuz, okulun temizlik malzemelerini devlet mi gönderiyor sanıyorsunuz? Sınavlar, fotokopiler vs. için kullanılan kağıtların parasını devlet mi veriyor sanıyorsunuz??? Devlet ilk önce okullardaki hizmetlilerinin parasını ödesin, okulların temizlik giderlerini karşılasın, fotokopi vs. için kullanılan kağıtların ücretini karşılasın da ondan sonra cezayı kessin. 😉
Okulun ihtiyacının yok olduğunu nerden biliyorsunuz? Ben de devlet okulunda öğretmenlik yaptım, bağış ve aidat olmayan devlet okullarının rezil haliyle, bağış ve aidat alan okulların mükemmel halini gördüm neden acaba??? Okuldaki hiçbir öğretmen ve idareci bu parayı kendi çıkarları için kullanmıyor merak etmeyin. Siz çocuğum en iyi sınıfta olsun şu sınıfa yazdırın, şu öğretmen çok iyiymiş çocuğumuzu onun sınıfına yazdırın vb. gibi isteklerde bulunursunuz ama okul sizden bağış isteyince şikayet edersiniz.

Heee bir olay anlatayım size, benim çok yakınımın idarecilik yaptığı okuldaki hizmetlinin ücretini okul kendi cebinden karşılıyor ama asıl sorun ne biliyor musunuz? O hizmetli okulda değil kaymakamın yanında çaycılık yapıyor ve parasını okulda çalışıyor gözüktüğü için okul ödemek zorunda ve bu okul bağış alan ve bulunduğu ilin en iyi devlet okullarından biri ve şikayet edilse de kaymakamın vs. hiçbir şey söylemeye hakkı yok. Çünkü elektrik, su, doğalgaz faturaları dışında devletin bir desteği yok.
Siz ne derseniz diyin hiçbir devlet okulunun binlerce lira isteme hakkı yok

Sizin sınıf annesi kendini öğretmen zannediyor sorun burdan kaynaklanıyor . Sizle olan problemi çocuğa yansıtması da cahilliğinin göstergesi ve cahille asla başa çıkılmaz kazanamazsınız da çünkü cahil . Bu sene de devam ederse idareye bildirin olmadı ilçe milli eğitime kadar yolu var
çok haklısınız baş edemedim aynen 2 yıl önce öğretmenimize hakaretler eden neler neler yapan veliyi okulda yalandan allah onu islah etsin diyip hala aynı kadınla evlerine gidip gelip arkadaş olan bir insan.kadın emekli oldu naif liğini hanımefendiliğini bozmadan gitti .ben bozdum maalesef onun kadar sabırlı olamadım.bu sene sonuz bu okulda biz de kurtulacağız 5 de iyi bir okula göndereceğim

Herkes belli bir miktar ödeme konusunda hemfikir ama veliden ciddi bir miktar para isteniyorsa tabikide şikayet edilmeli. Geliri iyi olanlardan alınıyor diyorsunuz ama bu her okulda öyle mi sanıyorsunuz gerçekten? Olması gereken şey veliden ödeyebileceği miktarda bir bağışta bulunmasını rica etmek. Tabikide para gerekiyorsa herkes elini cebine atmalı çocuklar için ama bu zorunlulukla olmaz. Gönüllülük esasıyla olmalı
Tabiki öyle, okulun isteme şekline de bağlı. Benim çok yakınım(aile bireylerinden biri) ifşa olmamak içşn söylemiyorum 😂 onun görev yaptığı okulda "Biz kaydınızı yaptık, gerisi sizin gönlünüzden kopan, çocuğunuz için ve bu okulun en iyi ve en güzel şekilde çizgisini bozmadan eğitim verebilmesi için sizden bir miktar bağış talep ediyoruz. Gönlünüzden ne koparsa." gibi konuşarak istiyorlar. İnanır mısınız 250 veren veli de var 500 veren veli de var 2000 7000 veren veli de var ama bu devlet okulunda okuyan çocukların genel olarak velileri hakim, doktor, savcı, mühendis, öğretmen gibi mesleklerde görev yapıyor, gelirleri iyi ve muhit olarak da elit bir muhit. Kayıt yaptırdıktan sonra vermeyen veliler de oluyormuş tabi ama gönüllü olarak veriyolar genelde ve kesinlilşe herşey makbuzlu yapılıyor illegal birşey yok. Ne kadar para alındı verildi herşey yazılı ve belli.

velinin parası yoksa ne yapsın ? Okuldan bir şey talep edemeyecek mi ?Esasen burda yanlış olan sistemin kendisi .Sosyoekonomik düzeyi düşük olan yerlerde bu sistem nasıl işliyor ? Bilmediğimden soruyorum.
Parası olmayan vermek zorunda değil ama geliri çok iyi olup herşeye para verip okula gelince param yok diyen velinin de parası olduğuna inanmam. Ama gerçekten durumu olmayan velilerden istenmez, bağış alınmaz, eğer gerçekten durumu yoksa ve mahalle olarak o okulda okuma zorunluluğu varsa çocuğun şikayet etsin. Ama afedersiniz diyelim maltepe de oturup Üsküdarda iyi bir okula yazdırmak istiyorsa çocuğu kusura bakmasın para vermek zorunda.

Yazdıklarınızın bir kısmında haklısınız .
Bağış herkesin bütçesine göre yapılır.

5 bin , 7 bin , 10 bin TL gibi ücretlerden bahsediliyor burda....

İngilizce sınıfları için para isteyebiliyorlar.

Yalnız gecen sene ingilizce sınıflaŕı kaldırıldı diye biliyorum. İlden ile farklılık da olabilir..

Diğer sınıflar için ne kadar destek olmak isterseniz o kadar verebilirsiniz.Çok belli edilmese de okullar verilen desteklerle çarkı döndürüyor. İmkaniniz varsa destek olmanız güzel bir şey ..

Tabiki öyle, okulun isteme şekline de bağlı. Benim çok yakınım(aile bireylerinden biri) ifşa olmamak içşn söylemiyorum 😂 onun görev yaptığı okulda "Biz kaydınızı yaptık, gerisi sizin gönlünüzden kopan, çocuğunuz için ve bu okulun en iyi ve en güzel şekilde çizgisini bozmadan eğitim verebilmesi için sizden bir miktar bağış talep ediyoruz. Gönlünüzden ne koparsa." gibi konuşarak istiyorlar. İnanır mısınız 250 veren veli de var 500 veren veli de var 2000 7000 veren veli de var ama bu devlet okulunda okuyan çocukların genel olarak velileri hakim, doktor, savcı, mühendis, öğretmen gibi mesleklerde görev yapıyor, gelirleri iyi ve muhit olarak da elit bir muhit. Kayıt yaptırdıktan sonra vermeyen veliler de oluyormuş tabi ama gönüllü olarak veriyolar genelde ve kesinlilşe herşey makbuzlu yapılıyor illegal birşey yok. Ne kadar para alındı verildi herşey yazılı ve belli.
Yaşadığım ilde bir müdürün bu şekilde topladığı paraları şahsi olarak kullandığını ve sonrasında ortaya çıkınca gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını duymuştum, o yüzden isteme şekillerine kadar dikkat ediyorum. Gönlünüzden ne koparsa en iyi isteme şekli bence. Benden bu şekilde istese verdiğim paranın miktarı ne kadar büyük olursa olsun gönlüm rahat olur

Bağış adı altında aldıklarına göre
miktar belirlemeleri suç. Ben kesinlikle şikayet ederdim.

zengin de fakir de orta halli de aynı devlet okulunda kardeşçe okuyabilmeli eşit olarak.isteyenler istediği kadar maddi katkıda bulunmalı okula.ben paran var sa özele gönder baskısına da karşıyım.taa anaokulundan üniversiteye kadar özel okul olur mu.o parayı kenara koysam çocuğun ömür boyu bir işte çalışmasına gerek kalmaz yahu :KK48: ben ortaokulda ve gerekirse yarı burslu üniversite düşünüyorum sadece mesela .sokaktan toplamıyoruz ki paramızı.almanyada herkes devlette okur genelde üniversite de bile.amerika acımasızdır parası ya da üstün zekası olmayana eğitim hakkı yok orda

Sosyoekonomik düzeyi düşük olan yerlerde böyle yüksek meblağlarda bağış olmaz. Belki aidat adı altında az bir miktarda para isterler, geziler ve etkinlikler düzenleyip normalde 10 lira tutan yerden 20 25 tl para isteyerek kalan paraları da okulun her türlü geliri gideri için kullanırlar.

Parası olmayan vermek zorunda değil ama geliri çok iyi olup herşeye para verip okula gelince param yok diyen velinin de parası olduğuna inanmam. Ama gerçekten durumu olmayan velilerden istenmez, bağış alınmaz, eğer gerçekten durumu yoksa ve mahalle olarak o okulda okuma zorunluluğu varsa çocuğun şikayet etsin. Ama afedersiniz diyelim maltepe de oturup Üsküdarda iyi bir okula yazdırmak istiyorsa çocuğu kusura bakmasın para vermek zorunda.

Evet o açıdan doğru.Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor.

Yaşadığım ilde bir müdürün bu şekilde topladığı paraları şahsi olarak kullandığını ve sonrasında ortaya çıkınca gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını duymuştum, o yüzden isteme şekillerine kadar dikkat ediyorum. Gönlünüzden ne koparsa en iyi isteme şekli bence. Benden bu şekilde istese verdiğim paranın miktarı ne kadar büyük olursa olsun gönlüm rahat olur
Dediğiniz gibi kendi çıkarı için kullananlar en ağır cezayı almalı ama görev yaptığım okulda ve yakınımın idareci olarak çalıştığı okulda gözlemlediğim bu paraları okulun ihtiyaçları için kullanmaları oldu. Görev yaptığım okul sosyoekonomik açıdan düşük gelirli ailelerin çocuklarının okuduğu bir devlet okuluyken yakınımın okulu sosyoekonomik düzeyi yüksek olan velilerin öğrencilerinin okuduğu bir okuldu. Ekonomik düzeyi düşük olan okulda aidat adı altında düşük miktarlarda para alınırdı, öğrenciler için sürekli kültür etkinlikleri düzenlenirdi, gezi gibi sinema gibi vs. bu etkinliklerden de belli bir miktarda para alınır bu paranın fazlasıyla okulun eksikleri karşılanırdı. Bağış isteyemezlerdi çünkü velilerin geliri belliydi. Ama yakınımın çalıştığı okulda ise başka ilçelerden çocuğunu o okula yazdırmaya gelen veliler vardı ve onlardan yüksek miktarda bağış istenirdi, çünkü başka ilçeden geliyor yani ve durumu da iyi, durumu düşük olan öğrencilerden bu para istenmezdi ve sadece kayıt sonrasında 1 kere bu para alınır öğrenci mezun olana kadar bir daha böyle bir bağış parası vermez.

Yani inanin sok oldum kibrisra yasiyorum babam okul müdürü annemde ayni okulda öğretmen her yil okul donemi basinda kayitlarda ogrencilerden 400tl aliyorlar ve bu parayla öğretmen a4kagidi aliuor sinifina eve gonderdigi odevleri a4 e bastırıp gonderiyor sonifta yazdirip vakit kaybetmemek icin buna bile itiraz eden bir cok veli var sonuc ne oluyor bilmiyorum tqbi ama bin 2bn 5 hadda 10 ne demek ozel uni de okudim ben donemligi 8bin tlydi bu ne be

Birde şöyleydi az önce de örnek verdim kendi çalıştığım okulun geliri düşüktğ bağış vs toplanmaz ama veren veli olursa alınırdı, genelde aidat alırlardı ama alınan para okulun temizlik giderlerini karşılamaya zor yetiyordu. Bazrn hizmetlilerin 1-2 ay ücret alamadan çalışmak zorunda kaldıkları oluyordu. Okul leş gibi kokuyordu. Yakınımın okulu ise her zaman mis gibiydi. İki okulu karşılaştırdığımda biri özel okul gibi biri de köy okulu gibiydi.

Eger adresiniz gercekse yani o okula kayit icin baska birinin evinde gorunuyorsaniz anliyorlar ve kayut parasi icin diretiyorlar.Ama yok gercekten kendi adresinizse zorla alamazlar kayitta mecbur ederler.

valla bizim okul donemlerimizde her sene aciklama yapilirdi kayit parasi alinmayacak diye.
ama o para alinirdi sikayet mercileri aranirdi telefonlara bakilmazdi.
hic para almadi dediklerimiz bile okula 3 paket a4 kagidi sabun zirt virt biseyler isterlerdi.
cok samimi bir arkadasimin annesinin bunlarin hic birini alacak durumu yoktu o donem kadin sirf cocugunu kayit ettirebilmek icin okulun camlarini silmisti hic unutmam.
yani bu para hep odeniyordu az veya cok bir sekilde.
ha birde yaklasik 20 sene once lisedeyken okula ek bina icin bizden para toparlardi 20 sene oldu hala topluyorlarmis mesela 😂😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X