Okullar neden para istiyor hiç düşündünüz mü? Kendi ceplerine mi atıyorlar diye düşünüyorsunuz bu paraları? Hem çok iyi bir eğitim bekleyin, hem okulun temiz ve eksiksiz bir okul olmasını bekleyin hemde okula en ufak bir maddi destek istenildiğinde şikayetçi olun. Devlet okullarında hizmetlilerin parasını okullar veriyor, okulların temizlik malzemeleri, fotokopi, sınav vs. için kağıtlar ve daha bir çok şey için verilecek olan parayı devlet okullara vermiyor, okullar kendisi o parayı bir şekilde bulmak zorunda, nasıl olacak bu? Okuldaki bir hizmetlinin aylık ücretini nasıl verecek okul? Öğretmenler, müdür ve müdğr yardımcıları kendi ceplerinden mi verecekler bir hizmetlinin maaşını, kendi ceplerinden mi karşılayacaklar onca öğrencinin kağıt vs masrafını veya okulun temizlik malzemelerini. Hiç bunları düşündünüz mü? Hemen okulu şikayet edin zaten. Ayrıca bu parayı her öğrenciden almıyorlar geliri iyi olanlardan alıyorlar. Kayıtı yaptıktan sonra alırlar bu parayı, ben vermek zorunda değilim diyebilirsiniz ama sonra okuldan birşey talep etmeyin, eğer para vermek zorunuza gidiyorsa şu öğretmen çok iyiymiş ben çocuğumun onun sınıfında okumasını istiyorum o sınıfa yazar mısınız, şu sınıf çok iyiymiş çalışkanmış ve mevcut sayısı azmış benim çocuğumu oraya alır mısınız diye taleplerde bulunma gibi bir hakkınız yok.