Devlet okulana kayıt parası veren var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
A4 istemeleri bile çok saçma . Öğretmenler her sene Kırtasiye parası alıyor . 4-5 top kağıt alamıyorlar mı o paraları nasıl yediklerinin hesabını nasıl verecekler acaba ? Gerçekten sınıfının ihtiyaçlarına harcayan öğretmenleri tenzih ediyorum ben de öğretmenim o paralarla gayet de sınıfın bir yıllık bütün kağıt Kırtasiye ihtiyacı karşılanır .
Bakın ben nasıl harcıyorum. 8. Sınıflara giriyorum. Çocuklar test çözmek zorundayız, yıl sonunda sınav var. Ben size elimden geldiğince fotokopi çekeceğim (kağıtlar benim cebimden) ama bir test kitabı alalım çünkü yeni nesil sorular sıkıntı. 10 soru 4 sayfa. Benim o kadar fotokopi çekmem mümkün değil. Çocukların da çok fazla soru çözmesi lazım. Velilerinize mutlaka sorun. Test kitabı 25 TL. Ertesi gün herkesin parmağı havada, kitap alınıyor. 50 öğrencim var, 25 TL den 1250. Kitapçıya gidiyorum, sipariş veriyorum, kendi kredi kartımdan çektiriyorum. Nasılsa öğrenciler getirir ama bölük pörçük getirir, kitapçıya ayıp olmasın. Her hafta hatırlatıyorum. 50 öğrencids getiren sayısı 25. Aradan 3-5 ay geçiyor, sene sonu yaklaşıyor, öğrenci yanıma geliyor yada veli. Biz bu kitabı iade etmek istiyoruz. Dönem bitiyor, aylardır çözüyoruz. Neden iade etmek istiyorsunuz. Beğenmedim ben diyor. Veliyi daha fazla konuşturmamak parasını iade ediyorum kitap kalsın diyorum. Sadece 8.sınıflar benşm cebimden çıkan 800 TL. Yıl sonu toplam harcamam 2500 TL. Kağıt vs yok içinde

Bakın ben nasıl harcıyorum. 8. Sınıflara giriyorum. Çocuklar test çözmek zorundayız, yıl sonunda sınav var. Ben size elimden geldiğince fotokopi çekeceğim (kağıtlar benim cebimden) ama bir test kitabı alalım çünkü yeni nesil sorular sıkıntı. 10 soru 4 sayfa. Benim o kadar fotokopi çekmem mümkün değil. Çocukların da çok fazla soru çözmesi lazım. Velilerinize mutlaka sorun. Test kitabı 25 TL. Ertesi gün herkesin parmağı havada, kitap alınıyor. 50 öğrencim var, 25 TL den 1250. Kitapçıya gidiyorum, sipariş veriyorum, kendi kredi kartımdan çektiriyorum. Nasılsa öğrenciler getirir ama bölük pörçük getirir, kitapçıya ayıp olmasın. Her hafta hatırlatıyorum. 50 öğrencids getiren sayısı 25. Aradan 3-5 ay geçiyor, sene sonu yaklaşıyor, öğrenci yanıma geliyor yada veli. Biz bu kitabı iade etmek istiyoruz. Dönem bitiyor, aylardır çözüyoruz. Neden iade etmek istiyorsunuz. Beğenmedim ben diyor. Veliyi daha fazla konuşturmamak parasını iade ediyorum kitap kalsın diyorum. Sadece 8.sınıflar benşm cebimden çıkan 800 TL. Yıl sonu toplam harcamam 2500 TL. Kağıt vs yok içinde
Kitap işin içine girince öyle oluyor tabi haklısınız tebrik ederim eğitim ödeneğini hakkıyla kullandığınız için . Ben kitap aldırmıyorum önermiyorum Kağıdı alıp evdeki yazıcımdan çıkarıyorum testleri . Kitap işi çalıştığım yerde idareciler tarafından kabul edilmiyor kabul etseler de yasaklandı zaten biliyorsunuzdur . ben de o topa hiç girmiyorum para konusunda öğrenciyle muhattap olmak istemiyorum .

Devlet , okullara ödenek göndermeyip kendi gelirinizle yapın der, okul para alınca yasak neden para alıyorsunuz der, geçtiğimiz dönem canlı derse katılamayanlara okul imkanları İle PC alın denildi yahu köy okulunun ne geliri var ki imkanları dahilinde PC alsın keşke olsa da alsa , neden yazıyorum evet burada yazılan ücretler çok yüksek haklısınız ancak herşeyi devletten beklememek de gerekiyor Bazen elimizi taşın altına da koyabilmeliyiz. Şu pandemi döneminde okulların çok daha fazla ödeneğe ihtiyacı var , tabii bakın toplanan paralar amacına uygun kullanılmıyor bu içimize sinmiyor derseniz ona da birşey diyemem

Kitap işin içine girince öyle oluyor tabi haklısınız tebrik ederim eğitim ödeneğini hakkıyla kullandığınız için . Ben kitap aldırmıyorum önermiyorum Kağıdı alıp evdeki yazıcımdan çıkarıyorum testleri . Kitap işi çalıştığım yerde idareciler tarafından kabul edilmiyor kabul etseler de yasaklandı zaten biliyorsunuzdur . ben de o topa hiç girmiyorum para konusunda öğrenciyle muhattap olmak istemiyorum .
Mecbur giriyoruz. İngilizce öğretmeniyim. Sınav dersi. Yeni nesil sorular Allahlık. Bir soru bir sayfa. Elimden geldiğince çok soru çözmeye çalışıyorum. Bir derste 40 soru çözsem adam başına 10 sayfa fotokopi çekmem lazım. 50 kişiye 500 sayfa fotokopi.

Mecbur giriyoruz. İngilizce öğretmeniyim. Sınav dersi. Yeni nesil sorular Allahlık. Bir soru bir sayfa. Elimden geldiğince çok soru çözmeye çalışıyorum. Bir derste 40 soru çözsem adam başına 10 sayfa fotokopi çekmem lazım. 50 kişiye 500 sayfa fotokopi.
Kalabalık sınıflarda işiniz daha zor . Benim branşım da sınav dersi bi şekilde idare ediyoruz eşimle . O soruları buluyor hazırlıyor ben kontrol ediyorum kağıtları da senede 2 kere toplu alıyoruz idare ediyor dene sonuna kadar

Bu yıl oğlumu devlet okuluna kaydettirseydim ,belli bir miktar bağışta bulunacaktim .Zira öğretmen tercihimiz olmuştu.Sonra vazgeçtik gerçi ama tüm çevrem belli bir miktar bağışta bulundu okullara ,tabi verebildikleri ölçülerde.

Fotokopi sadece A4 le de bitmiyor ki....toneri var makinanin bakimi var.bi toner 500 ydi en son sirkete almistik.ben yegenim kayit olurken gittim bagis yaptim sahsen okula kendim verdim onlar istemeden.dezenfektani var A 4 u var toneri var camasir suyu var.okulu desteklemek guzel o ayri da yazilan fiyatlar ucuk.10 bin ne demek arkadaslar.4 bin 5 bin ne demek? Bence ilce milli egitime durumu bildirin arayip onlar geregini yapiyorlar hemen.

MEB bu konuda çok katı . Hemen soruşturma açılır . Kayıt parası falan verilmez bi de 5 bin istiyorlar yürek yemişler heralde . Okul aile birliğine bağış adı altında topluyolardır ama onu bile vermek zorunlu değil hemen şikayet edin .
bizim okul her öğrenciden senede 250 tl ister ben verebilenin vermesi taraftarıyım .ama şöyle bir durum var ki çok kızıyorum bunu taksitle veren de var hiç vermeyen de var doğal olarak.sınıf whatsabında her ay liste yayınlanır öğrenci adı karşısında da verdiği bağış miktarı.bu çok rencide edici ve ayrımcı bir uygulama vermek zorunda değilller ki .bunu okul aile birliği çalışanı veli ya da sınıf annesi denen saçmalık vasıtasıyla yaparlar.ben her sene sınıf anneleriyle kavgalıyımdır.yasak diyorum bu uygulama eni topu 24 öğrenci var öğretmenin görevini neden yapıyorlar diyorum bazı veliler bile benle kavga ediyorlar.her gün sınıfa gelir bu sınıf annesi denen kişi whatsaptan öğretmen gibi uyarılar yazar duyurular yapar akıl verir.okul da buna göz yumar para topluyorlar diye.geçen yıl dövmeye kalktı okulda beni de bir öğretmen ayırdı bizi.kahrolsunlar bu eğitimsiz sosyal çevresi olmayıp okuldan medet uman utanmadan bir de taraftar toplayan garip insanlar.

bizim okul her öğrenciden senede 250 tl ister ben verebilenin vermesi taraftarıyım .ama şöyle bir durum var ki çok kızıyorum bunu taksitle veren de var hiç vermeyen de var doğal olarak.sınıf whatsabında her ay liste yayınlanır öğrenci adı karşısında da verdiği bağış miktarı.bu çok rencide edici ve ayrımcı bir uygulama vermek zorunda değilller ki .bunu okul aile birliği çalışanı veli ya da sınıf annesi denen saçmalık vasıtasıyla yaparlar.ben her sene sınıf anneleriyle kavgalıyımdır.yasak diyorum bu uygulama eni topu 24 öğrenci var öğretmenin görevini neden yapıyorlar diyorum bazı veliler bile benle kavga ediyorlar.her gün sınıfa gelir bu sınıf annesi denen kişi whatsaptan öğretmen gibi uyarılar yazar duyurular yapar akıl verir.okul da buna göz yumar para topluyorlar diye.geçen yıl dövmeye kalktı okulda beni de bir öğretmen ayırdı bizi.kahrolsunlar bu eğitimsiz sosyal çevresi olmayıp okuldan medet uman utanmadan bir de taraftar toplayan garip insanlar.
2500 lira mı 😲 her okulun ihtiyaçları oluyor temizlik vb. Ama çok astronomik bir tutar bu . Makul bi para olsa herkes elinden geleni vermeye çalışır ama bu soygun . Veliyi ya da öğrenciyi para üzerinden vatsaptan çarşaf çarşaf ifşa etmek çok onur kırıcı ve asla kabul edilemez .

Geçen yıl anasınıfına kaydettirirken oğlumu bizde 650 TL verdik daha sonra biraz daha verdik 1000 TL oldu. Okul müdürümüz açıkça söyledi çocuklar için birşeyler yapmak istiyoruz ama okulumuzun parası yok. Durumu olan velilerimiz biraz daha fazla yardımda bulunun lütfen dedi. Öyle olunca herkes bütçesine göre yardımda bulundu.
Okulumuzun tüm tuvalet kağıdı , sabunu , ıslak mendili vs vs kendimiz aldık. Velilerle aramızda para toplayıp yardımcı abla da tuttuk.

Fakat burda bahsedilen rakamlar ve zorunlu gibi gösterilmesi çok saçma...

2500 lira mı 😲 her okulun ihtiyaçları oluyor temizlik vb. Ama çok astronomik bir tutar bu . Makul bi para olsa herkes elinden geleni vermeye çalışır ama bu soygun . Veliyi ya da öğrenciyi para üzerinden vatsaptan çarşaf çarşaf ifşa etmek çok onur kırıcı ve asla kabul edilemez .
yok 250 tl ben maddiyatı uygun olanların vermesi taraftarıyım ben de veririm her sene.ama vermek istemeyenleri ya da mesela sadece 50 tl verenlerin adını devamlı sınıf whatsabında görmek istemiyorum.bağış zorunlu değil çünkü .ben sınıf anneliğine takığım ne annem de gördüm 30 yıl ne de kendi çalıştığım okulda gördüm 11 yıl önce.ama kızımın okulunda sanki kadrolular.güvenlikten istedikleri zaman geçme hakkı bunlarda sınıfa tenefüslerde girme hakkı bunlarda okulda fink atmak bunlarda her etkinliği düzenlemeye kalkmak bunlarda .ha bir de bunlara whatsap ta ayy allah razı olsun senden bilmem ne ablaaaaa yazanlar var her gün deliriyorumm hocam.öğretmeni de şikayet etmek istemedim bu güne dek sevmem öğretmen şikayetini çünkü.ama ilkokul mezunu kadından direktif almak 2 üniversite mezunu benim ağırıma gidiyor başka veliler memnun olsa da.yav bir insan her gün niye gelir okula hiç mi işin yok.bunun psikolojik açıklaması nedir okul dan maaş da almıyorsun.panoyu bile bu düzenler her etkinlikte çocuklar yapsın iyi ya da kötü okul onların yavvv .bu sınıf anneleri illetleri yüzünden sınıf ve çocuklar veliler hatta 2 ye 3 e bölünüyoruz her sene .devlet yasaklamış yau yasaklamış sizi .geçen yıl öğretmene istemıyorum bunu dedim tmm dedi.1 ay geçmedi kadın gene meydanlarda hala da sınıf whatsabında benden de nefret ediyor bir yerlerini kaldırmıyorum diye bazı veliler gibi pohpohlamıyorum diye.

yok 250 tl ben maddiyatı uygun olanların vermesi taraftarıyım ben de veririm her sene.ama vermek istemeyenleri ya da mesela sadece 50 tl verenlerin adını devamlı sınıf whatsabında görmek istemiyorum.bağış zorunlu değil çünkü .ben sınıf anneliğine takığım ne annem de gördüm 30 yıl ne de kendi çalıştığım okulda gördüm 11 yıl önce.ama kızımın okulunda sanki kadrolular.güvenlikten istedikleri zaman geçme hakkı bunlarda sınıfa tenefüslerde girme hakkı bunlarda okulda fink atmak bunlarda her etkinliği düzenlemeye kalkmak bunlarda .ha bir de bunlara whatsap ta ayy allah razı olsun senden bilmem ne ablaaaaa yazanlar var her gün deliriyorumm hocam.öğretmeni de şikayet etmek istemedim bu güne dek sevmem öğretmen şikayetini çünkü.ama ilkokul mezunu kadından direktif almak 2 üniversite mezunu benim ağırıma gidiyor başka veliler memnun olsa da.yav bir insan her gün niye gelir okula hiç mi işin yok.bunun psikolojik açıklaması nedir okul dan maaş da almıyorsun.panoyu bile bu düzenler her etkinlikte çocuklar yapsın iyi ya da kötü okul onların yavvv .bu sınıf anneleri illetleri yüzünden sınıf ve çocuklar veliler hatta 2 ye 3 e bölünüyoruz her sene .devlet yasaklamış yau yasaklamış sizi .geçen yıl öğretmene istemıyorum bunu dedim tmm dedi.1 ay geçmedi kadın gene meydanlarda hala da sınıf whatsabında benden de nefret ediyor bir yerlerini kaldırmıyorum diye bazı veliler gibi pohpohlamıyorum diye.
Ben çalıştığım kurumlarda hiç denk gelmedim şimdiye kadar sınıf annesine . Muhtemelen öğretmen velilerle muhattap olmak istemiyor sınıf annesine söylüyor o da size iletiyor .

Ben çalıştığım kurumlarda hiç denk gelmedim şimdiye kadar sınıf annesine . Muhtemelen öğretmen velilerle muhattap olmak istemiyor sınıf annesine söylüyor o da size iletiyor .
yok tüm öğretmenlerin var sene başında seçiliyorlar mecbur ha bir de sınıf annesi yardımcısı var daha komiği suyunun suyu yani :halay: :halay: veli kermese 2 kilo nohut bağışlamış mesela satılsın diye.bu kadın onun resmini sınıf whatsabına ekledi ve allahhh razı olsun verenden yazdı.bunlar en basiti.ha whatsab a ben bir şey yazdığımdada özelden beni uyardı yazamazmışım.ben de şalter attı.aynen şunu yazdım özeline:bana bak sen kimsin seni de tanımıyorum sınıf anneliğini de yasal da değiisin her veli kurallar çervevesinde fazla sık olmadan yazabilir whatsaba.bir dahabana sakınn yazma gözüme gözükme.bu olaydanbir kaç ay sonra okulda kavga da ettik yeni beyin ameliyatı olmuş beni kadın ititirmeye kalktı da bir öğretmen bağırdı ona engelledi.burası ankara merkez de bir ilkokul düşünün vahimliği.insanlarımız koyun gibi yönetilmeye ne meraklı olmuş yahu.okul öğretmen ve öğrencilerindir onları da müdür yönetir.hala markette şurda burda bana ters ters bakıyor .eski öğretmeni kızımın bu tuhaflıklar yüüznden burdan emekli olup özel okula gitti.bana da ben kurtardım kendimi sen de kurtar dedi:KK48::KK48:

Merhabalar, bu konu hakkında gercekten tam bir bilgim yok. Her yer de böyle mi? Yasal mi? Şikayet etsek çözüm olur mu? Sorularima cevap ariyorum.

Yeğenim bu sene ortaokula başlayacak. Okul puanı yüksek, yabancı dil konusunda başarılı bir çocuk. Ortaokulda yabanci dil ağırlıklı sınıfa gitmesini istiyor ablamlar. Ilkokul okuduğu okula yeni kayit icin gittiklerinde 4 bin tl istemisler, normal sinif kaydi icinde 2 bin tl gibi bir rakam söylemişler. Kendi okuduğu okulda basarili olmasina rağmen para vermeden kayit yapmiyorlar. Baska okullar araştırdık ve 7 bin tl ye kadar paralar istendiğini öğrendik. Geçenlerde baska bir arkadasimiz kızını 5 bin tl vererek kayit ettirdi. Böyle bir durum yaşayanlar var mi? Tüm illerde devlet okullari para mi istiyor? Ben ablama sikayet edelim diyorum para alamazlar ama ablamda korkuyor yeğenimin ismini ogrenirlerse okulda falan kötü davranırlar diye.. Kayıtlarda bitmek üzere ne yapacağımızı şaşırdık.
Okullar neden para istiyor hiç düşündünüz mü? Kendi ceplerine mi atıyorlar diye düşünüyorsunuz bu paraları? Hem çok iyi bir eğitim bekleyin, hem okulun temiz ve eksiksiz bir okul olmasını bekleyin hemde okula en ufak bir maddi destek istenildiğinde şikayetçi olun. Devlet okullarında hizmetlilerin parasını okullar veriyor, okulların temizlik malzemeleri, fotokopi, sınav vs. için kağıtlar ve daha bir çok şey için verilecek olan parayı devlet okullara vermiyor, okullar kendisi o parayı bir şekilde bulmak zorunda, nasıl olacak bu? Okuldaki bir hizmetlinin aylık ücretini nasıl verecek okul? Öğretmenler, müdür ve müdğr yardımcıları kendi ceplerinden mi verecekler bir hizmetlinin maaşını, kendi ceplerinden mi karşılayacaklar onca öğrencinin kağıt vs masrafını veya okulun temizlik malzemelerini. Hiç bunları düşündünüz mü? Hemen okulu şikayet edin zaten. Ayrıca bu parayı her öğrenciden almıyorlar geliri iyi olanlardan alıyorlar. Kayıtı yaptıktan sonra alırlar bu parayı, ben vermek zorunda değilim diyebilirsiniz ama sonra okuldan birşey talep etmeyin, eğer para vermek zorunuza gidiyorsa şu öğretmen çok iyiymiş ben çocuğumun onun sınıfında okumasını istiyorum o sınıfa yazar mısınız, şu sınıf çok iyiymiş çalışkanmış ve mevcut sayısı azmış benim çocuğumu oraya alır mısınız diye taleplerde bulunma gibi bir hakkınız yok.

yok tüm öğretmenlerin var sene başında seçiliyorlar mecbur ha bir de sınıf annesi yardımcısı var daha komiği suyunun suyu yani :halay: :halay: veli kermese 2 kilo nohut bağışlamış mesela satılsın diye.bu kadın onun resmini sınıf whatsabına ekledi ve allahhh razı olsun verenden yazdı.bunlar en basiti.ha whatsab a ben bir şey yazdığımdada özelden beni uyardı yazamazmışım.ben de şalter attı.aynen şunu yazdım özeline:bana bak sen kimsin seni de tanımıyorum sınıf anneliğini de yasal da değiisin her veli kurallar çervevesinde fazla sık olmadan yazabilir whatsaba.bir dahabana sakınn yazma gözüme gözükme.bu olaydanbir kaç ay sonra okulda kavga da ettik yeni beyin ameliyatı olmuş beni kadın ititirmeye kalktı da bir öğretmen bağırdı ona engelledi.burası ankara merkez de bir ilkokul düşünün vahimliği.insanlarımız koyun gibi yönetilmeye ne meraklı olmuş yahu.okul öğretmen ve öğrencilerindir onları da müdür yönetir.hala markette şurda burda bana ters ters bakıyor .eski öğretmeni kızımın bu tuhaflıklar yüüznden burdan emekl olup özel okula gitti.bana da ben kurtardım kendimi sen de kurtar dedi:KK48::KK48:
Meydanı boş bulmuşlar demek Allah yardımcınız olsun sinir krizi sebebi . Sınıf annesine hiç ihtiyacım olmadı vatsap grubu da hiç açmadım sınıflarım için böyle sorunlar olacağını biliyordum . Velilerimde hep numaram vardır bi şey olursa beni ararlar.

Okullar neden para istiyor hiç düşündünüz mü? Kendi ceplerine mi atıyorlar diye düşünüyorsunuz bu paraları? Hem çok iyi bir eğitim bekleyin, hem okulun temiz ve eksiksiz bir okul olmasını bekleyin hemde okula en ufak bir maddi destek istenildiğinde şikayetçi olun. Devlet okullarında hizmetlilerin parasını okullar veriyor, okulların temizlik malzemeleri, fotokopi, sınav vs. için kağıtlar ve daha bir çok şey için verilecek olan parayı devlet okullara vermiyor, okullar kendisi o parayı bir şekilde bulmak zorunda, nasıl olacak bu? Okuldaki bir hizmetlinin aylık ücretini nasıl verecek okul? Öğretmenler, müdür ve müdğr yardımcıları kendi ceplerinden mi verecekler bir hizmetlinin maaşını, kendi ceplerinden mi karşılayacaklar onca öğrencinin kağıt vs masrafını veya okulun temizlik malzemelerini. Hiç bunları düşündünüz mü? Hemen okulu şikayet edin zaten. Ayrıca bu parayı her öğrenciden almıyorlar geliri iyi olanlardan alıyorlar. Kayıtı yaptıktan sonra alırlar bu parayı, ben vermek zorunda değilim diyebilirsiniz ama sonra okuldan birşey talep etmeyin, eğer para vermek zorunuza gidiyorsa şu öğretmen çok iyiymiş ben çocuğumun onun sınıfında okumasını istiyorum o sınıfa yazar mısınız, şu sınıf çok iyiymiş çalışkanmış ve mevcut sayısı azmış benim çocuğumu oraya alır mısınız diye taleplerde bulunma gibi bir hakkınız yok.
Herkes belli bir miktar ödeme konusunda hemfikir ama veliden ciddi bir miktar para isteniyorsa tabikide şikayet edilmeli. Geliri iyi olanlardan alınıyor diyorsunuz ama bu her okulda öyle mi sanıyorsunuz gerçekten? Olması gereken şey veliden ödeyebileceği miktarda bir bağışta bulunmasını rica etmek. Tabikide para gerekiyorsa herkes elini cebine atmalı çocuklar için ama bu zorunlulukla olmaz. Gönüllülük esasıyla olmalı

Meydanı boş bulmuşlar demek Allah yardımcınız olsun sinir krizi sebebi . Sınıf annesine hiç ihtiyacım olmadı vatsap grubu da hiç açmadım sınıflarım için böyle sorunlar olacağını biliyordum . Velilerimde hep numaram vardır bi şey olursa beni ararlar.
sizin gibi öğretmenlere can kurban.ama acaba bende mi sorun var diye bile düşündüm inanın en başlarda.ama araştırdım google da öğretmen arkadaşlara sordum pdr öğretim üyesi yakınım var ona sordum hepsi beni haklı buldular yasal değil normal değil dediler.kadın benle kavga edince sınıfa gidip kıızma demiş ki:seni de sevmiyorum anneni de :halay: .dingonun ahırı mı burası yoksa resmi bir eğitim kurumu mu siz karar verin.az çok burda beni tanımışsınızdır kimseyi haksız yargılamam ya da pohpohlamam.bu sene olursa ama şikayet edeceğim heryere asla affetmeyeceğim öğretmenlerin hatırına bile

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X