Şikayet edşnce ne olacak, okulda çalışan hizmetlinin parasını devlet mi veriyor sanıyorsunuz, okulun temizlik malzemelerini devlet mi gönderiyor sanıyorsunuz? Sınavlar, fotokopiler vs. için kullanılan kağıtların parasını devlet mi veriyor sanıyorsunuz??? Devlet ilk önce okullardaki hizmetlilerinin parasını ödesin, okulların temizlik giderlerini karşılasın, fotokopi vs. için kullanılan kağıtların ücretini karşılasın da ondan sonra cezayı kessin.

Okulun ihtiyacının yok olduğunu nerden biliyorsunuz? Ben de devlet okulunda öğretmenlik yaptım, bağış ve aidat olmayan devlet okullarının rezil haliyle, bağış ve aidat alan okulların mükemmel halini gördüm neden acaba??? Okuldaki hiçbir öğretmen ve idareci bu parayı kendi çıkarları için kullanmıyor merak etmeyin. Siz çocuğum en iyi sınıfta olsun şu sınıfa yazdırın, şu öğretmen çok iyiymiş çocuğumuzu onun sınıfına yazdırın vb. gibi isteklerde bulunursunuz ama okul sizden bağış isteyince şikayet edersiniz.
Heee bir olay anlatayım size, benim çok yakınımın idarecilik yaptığı okuldaki hizmetlinin ücretini okul kendi cebinden karşılıyor ama asıl sorun ne biliyor musunuz? O hizmetli okulda değil kaymakamın yanında çaycılık yapıyor ve parasını okulda çalışıyor gözüktüğü için okul ödemek zorunda ve bu okul bağış alan ve bulunduğu ilin en iyi devlet okullarından biri ve şikayet edilse de kaymakamın vs. hiçbir şey söylemeye hakkı yok. Çünkü elektrik, su, doğalgaz faturaları dışında devletin bir desteği yok.