• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devlet okulana kayıt parası veren var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim çalıştığım yerdeki kaymakam karşı böyle şeylere. Asla izin vermiyor. Keşke her yerde böyle olsa.
Her kaymakam öyle değil bazı kaymakamlar bu okulların hizmetlilerini kendi çaycısı olarak kullanıyor ama hizmetlinin parasını okul kendi cebinden veriyor. Düşünün yani rezilliği...

yok 250 tl ben maddiyatı uygun olanların vermesi taraftarıyım ben de veririm her sene.ama vermek istemeyenleri ya da mesela sadece 50 tl verenlerin adını devamlı sınıf whatsabında görmek istemiyorum.bağış zorunlu değil çünkü .ben sınıf anneliğine takığım ne annem de gördüm 30 yıl ne de kendi çalıştığım okulda gördüm 11 yıl önce.ama kızımın okulunda sanki kadrolular.güvenlikten istedikleri zaman geçme hakkı bunlarda sınıfa tenefüslerde girme hakkı bunlarda okulda fink atmak bunlarda her etkinliği düzenlemeye kalkmak bunlarda .ha bir de bunlara whatsap ta ayy allah razı olsun senden bilmem ne ablaaaaa yazanlar var her gün deliriyorumm hocam.öğretmeni de şikayet etmek istemedim bu güne dek sevmem öğretmen şikayetini çünkü.ama ilkokul mezunu kadından direktif almak 2 üniversite mezunu benim ağırıma gidiyor başka veliler memnun olsa da.yav bir insan her gün niye gelir okula hiç mi işin yok.bunun psikolojik açıklaması nedir okul dan maaş da almıyorsun.panoyu bu düzenler her etkinlikte çocuklar yapsın iyi ya da kötü okul onların yavvv .bu sınıf anneleri illetleri yüzünden sınıf ve çocuklar veliler hatta 2 ye 3 e bölünüyoruz her sene .devlet yasaklamış yau yasaklamış sizi .geçen yıl öğretmene istemıyorum bunu dedim tmm dedi.1 ay geçmedi kadın gene meydanlarda hala da sınıf whatsabında benden de nefret ediyor bir yerlerini kaldırmıyorum diye bazı veliler gibi pohpohlamıyorum diye.
Allahiiim icimi okumussunuz resmenoglum ana sinifini bitirdiginde kina yakacaktim neredeyse kurtuldum diye. Sinif annesi sacmaligini kim niye cikarir kim pirim verir anlamiyorum. Birde grupta sürekli canimlar sekerimler havada uçuşur. Ki bunlarda daha yeni tanismistir oysa. Bende uyuz olmustum tartismistim sinif annesiyle.

Son düzenleme:
Şikayet edşnce ne olacak, okulda çalışan hizmetlinin parasını devlet mi veriyor sanıyorsunuz, okulun temizlik malzemelerini devlet mi gönderiyor sanıyorsunuz? Sınavlar, fotokopiler vs. için kullanılan kağıtların parasını devlet mi veriyor sanıyorsunuz??? Devlet ilk önce okullardaki hizmetlilerinin parasını ödesin, okulların temizlik giderlerini karşılasın, fotokopi vs. için kullanılan kağıtların ücretini karşılasın da ondan sonra cezayı kessin. 😉
Okulun ihtiyacının yok olduğunu nerden biliyorsunuz? Ben de devlet okulunda öğretmenlik yaptım, bağış ve aidat olmayan devlet okullarının rezil haliyle, bağış ve aidat alan okulların mükemmel halini gördüm neden acaba??? Okuldaki hiçbir öğretmen ve idareci bu parayı kendi çıkarları için kullanmıyor merak etmeyin. Siz çocuğum en iyi sınıfta olsun şu sınıfa yazdırın, şu öğretmen çok iyiymiş çocuğumuzu onun sınıfına yazdırın vb. gibi isteklerde bulunursunuz ama okul sizden bağış isteyince şikayet edersiniz.

Heee bir olay anlatayım size, benim çok yakınımın idarecilik yaptığı okuldaki hizmetlinin ücretini okul kendi cebinden karşılıyor ama asıl sorun ne biliyor musunuz? O hizmetli okulda değil kaymakamın yanında çaycılık yapıyor ve parasını okulda çalışıyor gözüktüğü için okul ödemek zorunda ve bu okul bağış alan ve bulunduğu ilin en iyi devlet okullarından biri ve şikayet edilse de kaymakamın vs. hiçbir şey söylemeye hakkı yok. Çünkü elektrik, su, doğalgaz faturaları dışında devletin bir desteği yok.

Çok haklı olduğunuz yerler var ama bana yanlış gelen seyler de var. Okul hizmetli parası ödemez. En fazla nasıl öder çay vs islerine baksın diye kendi bünyelerinde birini bulmuşlardır onu öderler. Böyle birinin de kaymakamlığa extra gönderilmesi mümkün değil. Orda bir yanlışlık var. Hizmetli yeterli değilse işkur bünyesinde sağlamaya çalışıyorlar ama tabiki sıkıntılı yerler vardır. Her yer aynı değil sonuçta.
Ama diğer durumlarda haklısınız. İnsanlar kağıt kalem fotokopi ne varsa karşıladığını düşünüyorlar. Aslında elektrik, su, internet, telefon, temizlik malzemeleri. Okadar.

Çok haklı olduğunuz yerler var ama bana yanlış gelen seyler de var. Okul hizmetli parası ödemez. En fazla nasıl öder çay vs islerine baksın diye kendi bünyelerinde birini bulmuşlardır onu öderler. Böyle birinin de kaymakamlığa extra gönderilmesi mümkün değil. Orda bir yanlışlık var. Hizmetli yeterli değilse işkur bünyesinde sağlamaya çalışıyorlar ama tabiki sıkıntılı yerler vardır. Her yer aynı değil sonuçta.
Ama diğer durumlarda haklısınız. İnsanlar kağıt kalem fotokopi ne varsa karşıladığını düşünüyorlar. Aslında elektrik, su, internet, telefon, temizlik malzemeleri. Okadar.
Okul hizmetli parası öder. Bazıları kadroya girmiştir ama yeterli gelmiyorsa hizmetli okul hizmetli alır bunun parasını da okul verir. Görev yaptığım okuldan ve yakınımın idarecilik yaptığı okuldan biliyorum. Kesinlikle yanlışlık yok. Okulda hizmetli olarak gözüken birini kaymakamın çaycı olarak kullanması kaymakamın yanlışı. Okulda bunu koz olarak kullanıyor sen kaymakam olarak benim parasını verdiğim hizmetliyi kullanırsan bende okul olarak bağış isteme hakkına sahibim diye. Kaymakamlığa ekstra gönderilmiyor zaten o kişi okulda hiçbir şekilde yok ama parasını okul karşılıyor. Durum bu. Ekstra kaymakamlığa göndermiyorlar yani.

Okul hizmetli parası öder. Bazıları kadroya girmiştir ama yeterli gelmiyorsa hizmetli okul hizmetli alır bunun parasını da okul verir. Görev yaptığım okuldan ve yakınımın idarecilik yaptığı okuldan biliyorum. Kesinlikle yanlışlık yok. Okulda hizmetli olarak gözüken birini kaymakamın çaycı olarak kullanması kaymakamın yanlışı. Okulda bunu koz olarak kullanıyor sen kaymakam olarak benim parasını verdiğim hizmetliyi kullanırsan bende okul olarak bağış isteme hakkına sahibim diye. Kaymakamlığa ekstra gönderilmiyor zaten o kişi okulda hiçbir şekilde yok ama parasını okul karşılıyor. Durum bu. Ekstra kaymakamlığa göndermiyorlar yani.

"Kesinlikle yanlışlık yok" peki. İdareciyim ben. Yanlış biliyorsam..

"Kesinlikle yanlışlık yok" peki. İdareciyim ben. Yanlış biliyorsam..
Ee o zaman o okulda mı idarecilik yapıyorsunuz diyeyim??? 😂 İdarecilik yapan kişi benim çok yakınım o zaman o yakınım yalan söylüyor siz doğrusunuz peki? Neden böyle birşey için yalan yanlış bilgi vereyim.

selam.bir idareci olarak sınıf annesi saçmalığı hakkında ki görüşleriniz nedir hocam.öğretmenlerimiz aciz mi bir sınıfı yönetmeye .
Ben öğrencilik hayatımdan beri bu sınıf annesinin işlevinin ne olduğunu hala anlayamadım? Ne işe yarıyor bu sınıf annesi? İlkokulda da çok sinir olurdum. Dersin ortasında gelir dersi bölerdi, öğretmenimizde erkekti saatlerce sohbet ederlerdi öğretmenimizle, dersimiz bölünüyorsu, en sonunda şikayet ettim kadını, birde öğretmene altın hediye almak için velilerden para topluyordu 🙄 Öğretmenle sohbet etmek, öğretmenin işini bölmek, karışmak, dersi bölmek dışında görevleri yok galiba.

Ben öğrencilik hayatımdan beri bu sınıf annesinin işlevinin ne olduğunu hala anlayamadım? Ne işe yarıyor bu sınıf annesi? İlkokulda da çok sinir olurdum. Dersin ortasında gelir dersi bölerdi, öğretmenimizde erkekti saatlerce sohbet ederlerdi öğretmenimizle, dersimiz bölünüyorsu, en sonunda şikayet ettim kadını, birde öğretmene altın hediye almak için velilerden para topluyordu 🙄 Öğretmenle sohbet etmek, öğretmenin işini bölmek, karışmak, dersi bölmek dışında görevleri yok galiba.
öğretmen kızı eski bir öğretmenlik yapan kadın olarak eğitimden soğudum okuldan soğudum bunlar yüzünden.yeminle virüs ün tek sevindiğim tarafı okula bu sene gitmeyecek olması kızımın o derece yani ha ha ha.sabrettim olmadı duymamazlıktan geldim olmadı konuştum olmadı kavga ettim olmadı illa şikayet edip tüm mercileri ayağa mı kaldırmam gerekiyor ama gerekiyormuş sanırım

Ben 1.sinif kayit icin 60 tl verdim.siz çokmu lüks semttesiniz acaba.şok oldum cok fazla degilmi bu rakamlar
Luks semt desem de degil yani zengini de oturuyordur illaki ama orta olcekli bir aile, istanbulda umraniye ve uskudar 4-5 bin istediler. yine bu cevrelerde kayit yaptiranlardan duydugumuz fiyatlar.

Merhabalar, bu konu hakkında gercekten tam bir bilgim yok. Her yer de böyle mi? Yasal mi? Şikayet etsek çözüm olur mu? Sorularima cevap ariyorum.

Yeğenim bu sene ortaokula başlayacak. Okul puanı yüksek, yabancı dil konusunda başarılı bir çocuk. Ortaokulda yabanci dil ağırlıklı sınıfa gitmesini istiyor ablamlar. Ilkokul okuduğu okula yeni kayit icin gittiklerinde 4 bin tl istemisler, normal sinif kaydi icinde 2 bin tl gibi bir rakam söylemişler. Kendi okuduğu okulda basarili olmasina rağmen para vermeden kayit yapmiyorlar. Baska okullar araştırdık ve 7 bin tl ye kadar paralar istendiğini öğrendik. Geçenlerde baska bir arkadasimiz kızını 5 bin tl vererek kayit ettirdi. Böyle bir durum yaşayanlar var mi? Tüm illerde devlet okullari para mi istiyor? Ben ablama sikayet edelim diyorum para alamazlar ama ablamda korkuyor yeğenimin ismini ogrenirlerse okulda falan kötü davranırlar diye.. Kayıtlarda bitmek üzere ne yapacağımızı şaşırdık.
İokumadım tüm yazanları ama ayrıcalıklı sınıf derken native denilen anadili ingilizce birini bulmuş olabilirler mi ders için? Çok abuk geldi devlet okulu için bu rakamlar. Göz göre göre yapılamaz alavere böylesine

öğretmen kızı eski bir öğretmenlik yapan kadın olarak eğitimden soğudum okuldan soğudum bunlar yüzünden.yeminle virüs ün tek sevindiğim tarafı okula bu sene gitmeyecek olması kızımın o derece yani ha ha ha.sabrettim olmadı duymamazlıktan geldim olmadı konuştum olmadı kavga ettim olmadı illa şikayet edip tüm mercileri ayağa mı kaldırmam gerekiyor ama gerekiyormuş sanırım
Evet, tek çözüm şikayet. Hem bu devirde sınıf annesi de nedir ya? 🙄

Ee o zaman o okulda mı idarecilik yapıyorsunuz diyeyim??? 😂 İdarecilik yapan kişi benim çok yakınım o zaman o yakınım yalan söylüyor siz doğrusunuz peki? Neden böyle birşey için yalan yanlış bilgi vereyim.
Şöyle bir şey, siz kati bi şekilde okullar hizmetli parasını kendisi veriyor diyince bu yanlış anlaşılıyor. Hizmetli sayısının yetersiz olduğu durumlarda olabileceğini söyledim bunun zaten. Eleştirmeye kalksam çok fazla şey söylerim ama en azından kendi bulunduğum il adına hizmetli sıkıntısı yaşanmıyor.. diğer çalıştığım illerde de görmedim sıkıntı. Benim olayım yiğidi öldür hakkını ver olayı.
Anlattığınız olaya gelince mantıklı değil. Bunun için bahsettiğiniz yerde çalışmama gerek yok. Yalan konuşuyorsunuz demiyorum. Bi eksik olabilir mi diyorum. Mesela okulun kendi hizmetlisi kaymakamlikta görevlendirilmiştir, okul kendisi dışardan birine bu işleri yaptırıp para ödüyordur diye düşündüm. Dediğim gibi mantıklı değil, prosedür vs olarak ama olur mu, olur..

Ben sinif öğretmeniyim. Henüz calisma hayatina atilmadim.Kirtasiye ödenegi ne kadar aliniyor bilmiyorum. Ama stajdayken oyuncak hazirlamak materyal hazirlamak cok pahalı tutuyordu. Yazici kağıt değil de bu kartonlar diğer şeyler düzenli yapınca cok tutuyor.
Renkli çıktıyı geçtim dayanıklı olsun diye laminasyon yapıyorum, o laminasyon malzemesi ucuz bir malzeme değil mesela, daha neler neler.. anlamayınca anlamıyor kimse. O ödeneğin 3 katı cebimden çıkıyor yıl içinde. Hele bide veliler şikayet ederim malzeme isteme para isteme bizden deyince sırf işimizi iyi yapmaya çalıştığımız için lanet olsun diyerek kendimiz yapıyoruz. Bizi en iyi biz anlarız valla.

Okullar neden para istiyor hiç düşündünüz mü? Kendi ceplerine mi atıyorlar diye düşünüyorsunuz bu paraları? Hem çok iyi bir eğitim bekleyin, hem okulun temiz ve eksiksiz bir okul olmasını bekleyin hemde okula en ufak bir maddi destek istenildiğinde şikayetçi olun. Devlet okullarında hizmetlilerin parasını okullar veriyor, okulların temizlik malzemeleri, fotokopi, sınav vs. için kağıtlar ve daha bir çok şey için verilecek olan parayı devlet okullara vermiyor, okullar kendisi o parayı bir şekilde bulmak zorunda, nasıl olacak bu? Okuldaki bir hizmetlinin aylık ücretini nasıl verecek okul? Öğretmenler, müdür ve müdğr yardımcıları kendi ceplerinden mi verecekler bir hizmetlinin maaşını, kendi ceplerinden mi karşılayacaklar onca öğrencinin kağıt vs masrafını veya okulun temizlik malzemelerini. Hiç bunları düşündünüz mü? Hemen okulu şikayet edin zaten. Ayrıca bu parayı her öğrenciden almıyorlar geliri iyi olanlardan alıyorlar. Kayıtı yaptıktan sonra alırlar bu parayı, ben vermek zorunda değilim diyebilirsiniz ama sonra okuldan birşey talep etmeyin, eğer para vermek zorunuza gidiyorsa şu öğretmen çok iyiymiş ben çocuğumun onun sınıfında okumasını istiyorum o sınıfa yazar mısınız, şu sınıf çok iyiymiş çalışkanmış ve mevcut sayısı azmış benim çocuğumu oraya alır mısınız diye taleplerde bulunma gibi bir hakkınız yok.
Tesekkurler verdiğiniz cevap için, bunu da değerlendirmeye alacagiz. 🌸 iyi geceler.

simdi oncelikle devlet biraz para veriyor deyip orda cumleyi bitiriyorsunuz ama geri kalan ihtiyaclari kim nasil karsiliyor? o yuzden eger maddi durumu berbat degilse her veli okula az cok katkida bulunmali Maddi durum cok kotuyse zaten okul ve ogretmenler onlara katki yapiyor merak etmeyin
Bunun yani sira ozellikle ilkokulda ogretmen secmek icin dediginiz rakamlari kendisi gonullu veren veliler oluyor
Yabanci dil agirlikli sinif ayni zamanda secme sinif oluyor anladigim kadariyla Aslinda secme sinif işi karmasik biraz Okul bunu yaparak risk aliyor ama ogrenci icin o sinifta olmak gercekten faydalı
Okul müdürleri bu parayı okula degil cebine atiyor imasi yapanlara sasarim Bu devirde hicbir mudur birkac bin icin bu riski almaz Zaten makbuz aliyorsunuz okul aile birligi hesabina yatiyor para
Ha siz yine de sikayet edin , okula kaydınızı yapmak zorundalar zaten sistemde ogrencinin adi çıkıyor Yapmama sanslari yok
Ben de rakamlara sasirdim ama dogruya dogru

tebrik ediyorum sizi bu açıdan, bence butun veliler okullara katkıda bulunmalı gonullu olarak.
özel okulları ve devlet okullarının fiziksel ortam farkını tvlerde göruyoruz, bence millet olarak çabamız butun çocukların eşite yakın ortamlarda eğitim almasını sağlamak olmalı.
zor şartlarda okuyan çocuklarımızın da çok iyi eğitim alması sağlanmalı. keşke eğitim için de bir aksiyon alınsa bağış için, çocuklarımızın hepsi 15-20 kişilik sınıflarda, tam donanımlı kutuphane,laboratuar, muzik odası gibi imkanlara sahip olsa. ufukları açılsa.
en önemli iş eğitim. keşke herkes bağış yapsa.

Şöyle bir şey, siz kati bi şekilde okullar hizmetli parasını kendisi veriyor diyince bu yanlış anlaşılıyor. Hizmetli sayısının yetersiz olduğu durumlarda olabileceğini söyledim bunun zaten. Eleştirmeye kalksam çok fazla şey söylerim ama en azından kendi bulunduğum il adına hizmetli sıkıntısı yaşanmıyor.. diğer çalıştığım illerde de görmedim sıkıntı. Benim olayım yiğidi öldür hakkını ver olayı.
Anlattığınız olaya gelince mantıklı değil. Bunun için bahsettiğiniz yerde çalışmama gerek yok. Yalan konuşuyorsunuz demiyorum. Bi eksik olabilir mi diyorum. Mesela okulun kendi hizmetlisi kaymakamlikta görevlendirilmiştir, okul kendisi dışardan birine bu işleri yaptırıp para ödüyordur diye düşündüm. Dediğim gibi mantıklı değil, prosedür vs olarak ama olur mu, olur..
Biz de duyunca şok olduk ama yakınımında bu konuda yapabileceği bir şey yok. Herşey olabiliyor şikayet etseler belki kaymakamla okul arasında kötü şeyler olur. Bazen şikayet et demek kolay kalıyor. Ben o zaman şöyle diyim hizmetli konusunda eksik bilgi vermiş oldum. Kalabalık şehirlerdeki okullardaki kadrolu hizmetli sayısı yetersiz ise okullar yeni gelen hizmetlinin ücretini karşılamak zorunda diyim. Bu da İstanbul gibi bir şehirin kalabalık ilçelerinin kalabalık okullarında çok görülen bir durum diyim.

selam.bir idareci olarak sınıf annesi saçmalığı hakkında ki görüşleriniz nedir hocam.öğretmenlerimiz aciz mi bir sınıfı yönetmeye .

Ben bu konuya uzağım açıkçası. Öğretmenken de yaşamadım, şuanki okulumda da yok.
Ne işe yararlar bilmem :)ne yapıyorlarki tam olarak?. Dışardan bakınca saçma geldiğini söyleyebilirim.

Konunuzu okuyunca ağlayasayım geldi. Ben de devlet okulunda öğretmenim. Dönemlik 25 TL, senelik 50 TL istiyoruz. O da öğrenci tuvaletlerine temizlik malzemesi ve fotokopi toneri için. 750 kişilik okulda veren sayısı 150.Ne yaparsak yapalım kesinlikle vermiyor velilerimiz. Hatta bazen okula gelirken kuru pasta alıyoruz yada evden kek börek yapıyoruz.Bizim verdiğimiz paralarla yiyip içiyorlar diye milli eğitime şikayet etmişler. Çay kazanımı var. Her ay 50 TL veriyoruz. Onu da şikayet etmiş veliler. Meslekten soğudum resmen

Biz de dönemlik 50, yıllık 100 TL istiyoruz. Burda yasak hemen şikayet edin bilmem ne diyenlere bakmayın. Milli eğitim tabi ki bal gibi biliyor aidat istendiğini. Kaldı ki az önce de yazdığım gibi maddi durumu berbat ailelerden para istemeyi bırakın biz aylık yardım bile yapıyoruz. Ama anlatıyorsun şuna şuna harcaniyor okulun gideri çok taşın altına elinizi koyun diyorsun bu kadar küçük miktarı bile vermiyor.
Beni iki sene önce şikayet etmişler bu aidat yüzünden Sınıf öğretmeni aidat istiyor diye Hiçbir şey çıkmadı tabi bana gelip bir şey soran da olmadı. Ama bu şikayet yüzünden geçen sene aidat işine karışmadım topu okul aile birliği baskanina attım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X