Okulda ki temizlik sadece sınıftan ibaret değil ki. Koridoru, wc si, merdivenleri vs vs. Mesela çocuğunuz tuvalette elimi yıkayacak sabun yoktu dese, tepkiniz ne olurdu?
Birde olaya sadece temizlik olarak bakmayın. Güvenliği, arızalana demir kapısı, kırılan basket potası, bozulan musluğu uzarda gider. Küçücük ofislerde bile verim alabilmek için nasıl meteryallere ihtiyaç duyuyoruz ki, okullar onlarca öğretmenin çalıştığı, yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü bir yer.
Hatta hatta konferans salonundaki perde, ses sistemi, koltuklar. Okul da alınan eğitim, yapılan etkinlik hepsi eğitimin bir parçası. Çocuğun oturduğu sıradan, baktığı tahtadan ibaret değil. Daha geniş düşünün.
Her sene söylenilen şey işte devletin gönderdiği para yetmiyor tamam ok .ama bazen çok gereksiz yerlere para harcanıyor okulda ..okulumuz çok küçük bir okul o dediğiniz yerler yok bilgisayar sınıfı dedikleri sınıfta bilmem kaç yilindan bilgisayar var
Her sınıfa fotokopi makinası sartmis gibi ! Öğretmenler kendine özel fotokopi makinası istiyor bu soylediklerim disinda aynı okuldan bahsediyorum
Birinci sinifta para topladık tahta yenilendi
Para topladik perde alındı ...
Para toplandı sınıfa ekran uansitici alındı ...
Özel okuldan farkı imece usulü yapılıyor böyle şeyler ...
4 senede 3 kere perde değiştiren öğretmen var (geçen yıl mezun oldu oğlum ni öğretmenden)
Karşı çıktığında illa ki biri çıkıp eğitim için veriliyor hanfendi diyor !
Benim oğlum perde ile mi egitilecek hanfendi renk beğenmiyor
Bir yilda 4 top A4 aldık bu bahsettiğim ogretmende
Ve çocuklar mezun olurken sınıf annesi(!) 100 TL toplamak istedi öğretmene tam altın yapacaklarmış şaka gibi
Gösteriş için saçma sapan paralar toplayan sınıflardan bahsediyorum ..bu saydıklarım içinde hepsi okula kaldı tabi
Sonra diğer oğlum okula başladı hepsi sil baştan
Okul müdürü sınıfa laptop u öğretmene siz alacaksiniz bile dedi !
Sınıf hep birlikte karşı çıkınca ..ve sinifimiz onların tabiri ile elek üstü olunca mecbur kalıp okulda ki laptopu tamir ettik öğretmene verdik dediler ....
Ben bu bahsettiğim şeylerden sadece tam altına para vermedim ayrıca ...
Ama durumu olmayan bir veli asla devlet okulunun masrafini karşılayamaz !