Denemek lazım uzun vadeli çözümler bulamıyorum madem bunu uygulayimben birseyle basa cikamayinca elime buyukce bir bardak su alir sirtimi duvara yaslar o suyu sindire sindire icerim aau bitincede amaaan s.tir et derim bende cok ise yariyor
bende hep uzun vadeli kalir bu halledemeyecegimiz seyler icin paralanmanin bir anlami yok halledemeyekcelerimizi icimizden atip halledebilecegimiz seylerle ugrasmaliyiz benceDenemek lazım uzun vadeli çözümler bulamıyorum madem bunu uygulayim
Çok haklısın benim bunu hayatıma geçirmem lazimbende hep uzun vadeli kalir bu halledemeyecegimiz seyler icin paralanmanin bir anlami yok halledemeyekcelerimizi icimizden atip halledebilecegimiz seylerle ugrasmaliyiz bence
Ben korku filmi izleyemiyorum çünkü çok korkuyorum.Beni üzen şey biseyi yapsamda yapmak için yapıyorum zevk yok keyif yok kendimden biktim gerçekten hep böyle kalmaktan korkuyorum üstelik vücudum bile kas katı olmuş artik
Nice zorluklar hastalıklar yaşayan insanlar var biliyorum nankör şükürsuz olmak istemiyorum ve artık boyumu aştı bazı şeyler dediğin gibi küçük hedef ve mutluluklar bulmam lazımDurumun zormuş,bu zorluklar içerisinde böyle hissetmen normal.Ama insan esas dibi gördüğü vakit yükselmeye başlar derler.
Kendini umutsuzluğa bırakma.Hayata tutunmak için hedefler koy önüne ama hedeflerin için küçük adımlar atarak gitmeyi dene yani bir anda olmasını beklersen hayalkırıklığı oluşur yeniden, onun yerine hedefin için hergün ufak ufak adımlar at, mesela hergün sadece bir tek şey yap bu yolda,o zaman hemen gerçekleşmezse dahi en azından doğru yolda bi adım attığını bilmek bile psikolojine iyi gelecektir.Mesela iş mi bulmak istiyorsun,bunu hedef olarak önüne koy sonra neden bulamadığını araştır,örneğin ilişkiler mi sağlıyor iş bulmayı, hergün ufakta olsa ilişki geliştirmek için bi adım at.Yada atıyorum dil mi istiyorlar onu öğrenmek için kursa git.Hedeflerine ulaşmak için hergün ufaktan kendini zorla bir süre sonra kendiliğinden bunları yapmayı isteyeceksin çünkü farkında olmadan o hedefe kapılıp gideceksin ve bu seni hayat için de motive edecek.
Ve olmayan herşeyden sonra kendini ağır eleştirme.Şu kadarı olmadıysa bu kadarı oldu en azından diye iyi taraflarını görmeye çalış.Örneğin iş bulamadın diyelim ama bu sayede dil öğrenmiş oldum yada dil de öğrenemedim ama kurstan arkadaşlarım olmuş oldu.Bu şekilde bakmaya çalışırsan kendi kendini motive etmiş olursun.
Bunlar söylemesi kolay diyeceksin belki ama bak hergün kendin için sadece bir tane şey yapsan bile büyük farkediyor.Baktığın yerden çok karanlık görünebilir herşey, anlıyorum, ama öyle değil inan.İnan değişebileceğine ve dene sadece bol bol farklı farklı dene.Mutlaka birşey tutacak göreceksin.
Aslına bakarsan koca kısmını aştım bi nevi rahatladım ama anne olamama durumu beni içten içe çürüttü işe de bakınıyorum elimden gelen bu beni yıpratan anne olamamak ve babamin durumu ben bazı gerçekleri kabullenmekte zorluk çekiyorum bu benim yerimde saymama neden oluyor. Senin gibi hayatı gelişine karşılayan ayakta kalan kadınlara hayranim
Anladım biliyorum beynime olumsuz mesajlar gönderiyorum ama ne yapayım elimde deil sankiBen korku filmi izleyemiyorum çünkü çok korkuyorum.
Bu düşünceyle filme başlar başlamaz korkum başlıyor.
Anlatabiliyor muyum?
Doğru söylüyorsun belki benim için hayırlı olan başka şeyler vardır hayatımda ne diyeyim.sende ayakta kalan bir kadinsin. gücsüz, ezilen, bir kadin degilsin. hayran olman gereken kisi kendinsin.
cocuk konusu bazi insanlari etkiler- anliyorum seni. ama (bilmiyorum inanclimisin) tanri senin icin demekki daha güzel planlar yapmis. bunu bilemezsin. bilmedigin konular icinde üzülme bence.
belki kendi cocugun asla olmicak ama kücük cocuklu bir adamla tanisip belki annesi olmayan bir yavruya annelik yapacaksin. bunlari bilemezsin. her insanin bu dünyada bir misyonu vardir. seninki belkide anne/es olmak degildir.
hayati birtek bu konuya odaklama.
babana bende üzüldüm. yavas yavas bu düsüncelerede alis ama. gercekden bazi seyleri yazmak icimden gelmiyor- amacim kalbini kirmak degil ama ölüm hepimizin ensesinde. her saniye yanimizda.
Hayır tam tersine sizin elinizde.Anladım biliyorum beynime olumsuz mesajlar gönderiyorum ama ne yapayım elimde deil sanki
Ölüm konusunda ben incittiysem kusura bakmasende ayakta kalan bir kadinsin. gücsüz, ezilen, bir kadin degilsin. hayran olman gereken kisi kendinsin.
cocuk konusu bazi insanlari etkiler- anliyorum seni. ama (bilmiyorum inanclimisin) tanri senin icin demekki daha güzel planlar yapmis. bunu bilemezsin. bilmedigin konular icinde üzülme bence.
belki kendi cocugun asla olmicak ama kücük cocuklu bir adamla tanisip belki annesi olmayan bir yavruya annelik yapacaksin. bunlari bilemezsin. her insanin bu dünyada bir misyonu vardir. seninki belkide anne/es olmak degildir.
hayati birtek bu konuya odaklama.
babana bende üzüldüm. yavas yavas bu düsüncelerede alis ama. gercekden bazi seyleri yazmak icimden gelmiyor- amacim kalbini kirmak degil ama ölüm hepimizin ensesinde. her saniye yanimizda.
Doğru söylüyorsun belki benim için hayırlı olan başka şeyler vardır hayatımda ne diyeyim.
Ölüm konusunda haklısın hiç birimizin garantisi yok ama babama düşkün olmamdan dolayı beni yeralıyor 15 sene öncede dayımi erken yaşta kanserden kaybettim eridi gözümün önünde o olay beni etkiledi bu konularda
Haklısın biraz olumlu bi moda geçmem gerekiyor çünkü bu durumun karsimdakileri de etkiliyor annem sürekli yüzün asik diyor çok zayıfladın toparlan diyor onu da üzüyorumEn büyük nimete sağlığa sahibiz arkadaşım.
Kendimizi bırakırsak ruh sağlığımızdan olacağız ki bence bu en kötüsü olur..
Sevdiklerimizin sağlık sorunları da bizi üzer haklısın ama sence üzgün bir evladın duruma faydası var mı?
Güçlü ve umutlu olup onlara moral kaynağı olmalıyız.
Ben annemi düşünmeseydim çoktan dipteydim mesela.
Ancak bizi güçlü görerek ayakta kalabilirler. Bunu unutma ve kocaman gülümse. Rol gibi olsa, için kan ağlasa da..
Iyi enerji yayılacak. Karşı tarafın olumlu halleri seni de besleyecek.
Gülümsemek için paraya, işe, kocaya, aşka falan ihtiyacımız yok ne mutlu..
Ölüm konusunda ben incittiysem kusura bakma
Ondan kurtuldumSeni eski konularindan biliyorum.Ozellikle o kayinvalidenden kurtulman bile mutluluk sebebi bence:) Babana Allah sifa versin.Belki senin moralin bozuk diye babanida kotu goruyorsun. Cocuk konusuna gelince olmucak denilen kimlerin cocugu oldu.Bir arkadasim tedavi olurken dr aynen sunu soyledi "bu rahimle degil kendiliginden tup bebekle bile hamile kalman imkansiz" ne oldu biliyormusun o ay kendiliginden hamile kaldi.Hemde cok aglayip,dibe vurmustu. Silkelen.Is bulasiya kadar bir hobi edin.Kitap oku.Kendine bak.Yuruyus yap. Ama yenilme.Kendindeki gucu ortaya cikar.Eminim basaricaksin:)
Hic bişey yapmadınız ki dahaÖyle bi hiski sanki dünyanın bütün yükü üzerimde hiç Bişey teselli etmiyor bazen ölsem daha iyi diyorum
Aslında çok haklısın hayat show aldatıcı yanı çok onlara kapılıp ölümden gerçeklerden kopuyoruz.acılar yaşamış biri olarak belki yazdıklarımı bencilce anlamsız bulmuş da olabilirsin hak veririmyok canim. ben ölümle barisik bir insanim. inancli bir insanim. ölüm benim icin gercek hayat. bu dünya sadece güzel bir show. acisiyla, tatlisiyla... ama sadece bir show.
Özgüven yerlere düştü gözüm bile bi farklı bakıyor eskiden içi gülerdi gözlerimin kendimi tanıyamaz oldum kuaföre gittim saçımın rengini değiştirdim eskiden işe yarardı ama artık işlemiyorHic bişey yapmadınız ki daha
Bi özgüven asılamak lazım öncelikle bununda en kolay cözümü kuaförle işe baslamak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?