- 19 Aralık 2018
- 616
- 397
- 103
Amin inşallah...Babaya Allahım şifa versin inşallah.
Bebek mevzusunda haklısın da belki de ileride evlat edinirsin,o şekilde özlemini dindirirsin de o yavrulara sıcak yuva vesilesi olursun kimbilir.
Eski eşine ne diyeyim.
Hem kızıyorum hem kıyamıyorum. O da mutsuz olmak istemez eminim ama azıcık aklına başına toplayaydı ya o zamanlar.
Değişmiş midir,akıllanmış mıdır?
Annesi ah ne ettim diyor mudur,huylu huyundan vazgeçer mi?
Aslında boşanma psikoloji değil sadece sorun hayatla bahşedememe durumu zayıflık benimkisi çocuk durumu çok kafama takiliyor
Sağolun her derdime bi çözüm yazmışsınız...üremek elzem değil belki haklısınız ama içgüdüsel bisey heralde isteğine gem vurmak zor oluyor. Bi de bizim toplumumuzda bilirsiniz bakış açılarını .dediginiz gibi kolları sıvayıp iş bulmak lazım şu an kendim için yapabileceğim en iyi seyÖnceliğiniz maddi özgürlük olmalı her acıdan size iyi gelecek iş aramaktan vazgeçmeyin internetten ziyade gidip yüzyüze basvurmayı deneyin daha fazla ise yarıyor emin olun. Babanız icinde ilaçlar solunum destekleyiciler her şeyin çözümü var. Cocuk konusuna üzülmek bana cok saçma geliyor üremek bu kadar elzem bir sey değil hele ki böyle bir dünya da. Siz yaşadıgınız hayattan mutsuzken işsizlikten bunalıma girmisken böyle bir düzene bir kisi daha getirmek mi istiyorsunuz? Zaten yapılmıs ve bakılamayan bir cok cocuk var sahiplenebilirsiniz. Hayatınızda ki insan sizi seviyorsa zaten kabul edecektir. Yada evcil bir hayvan sahiplenebilirsiniz. Benim kedilerim var oğlum ve kızım cocuklarım gibii. İcinizi ferah tutun yolunuza tas koyan insanları hayatınızdan cıkarın
Doğru söylüyorsunuz hayırlısını dilemek lazım böyle olursa belki kendimi teselli etmek daha kolay olurzor durumlar hepimiz yaşıyoruz, ama imtihan oldğunu bilirsek belki daha rahat atlatırız. zayıf olduğunuzu sanmıyorum. zorluk yaşadıkça insan güçleniyor çünkü. evlilik çocuk bunlar hep nasip kısmet. şer sanıyoruz hayır vardır, hayır sanıyoruz, şer vardır. bir sürü insan daha evlenemeden çocuk sahibi olamadan ölüyor. Allah yazdıysa olur, O yazmadıysa da bizim için bildiği vardır. sıkmayın canınızı, dua edin, hayırlısını isteyin
ben mutluluğu dışarıda aramayı yani birseylere bağlamayı da doğru bulmuyorum. mutluluk içten gelir. es sahibi cocuk sahibi oldunuz yada evcil hayvanınız oldu, isiniz var vs. bunların hepsini bir gun kaybedebilirsiniz Allah korusun. ozaman yine mutsuz olursunuz. en önemlisi sağlık o varsa herşey zamanla olur inşallah. geçici bir dönem olduğunu düşünün. Allah sevdiği kulunu sınarmış ve herkese çekebileceği kadar dert verirmiş. bunlar sizi güçlendiriyor öyle düşünün. yasadiklariniz kolay seyler değil kabul ediyorum ben de babami kaybettim cok zor bilirim Allah sizin babaniza sağlık sifa versin insallah. herşey yoluna girecek hicbir acı sonsuza dek sürmüyor, en azindan bizdeki etkisi azalıyor kendinize zaman taniyin.Sağolun aramaya devam ediyorum çünkü çalışırken kendimi daha hissediyorum.dediginiz gibi hayata bağlanmak için mutluluk kaynakları bulmak lazim
Amin.evet iş konusu çok önemli hem kafam dağılıyor hem de madden güçlü olmak insanı daha iyi hissettiriyor.cok teşekkür ederim güzel sözleriniz için .bu arada anneniz koah hastasiymis tedavi ve rahatlatici yöntem var mı kullandiginizDibe çok vurdum, aynı sizin gibi hissettiğim dönemler oldu. Tedaviler, ilaçlar...Dibe vurduğum dönemler hep yaz tatiline denk geliyordu. Ne zaman eylülde işe başlasam nefes alıyorum. Demem o ki, sizi iş hayatı kurtaracaktır. Evde insan düşüne düşüne bu hale geliyor. Yorulmuyor, bedenen, ruhen arayışta oluyor. Kazancınız da olunca avm gezmek bile o zaman anlamlı oluyor. Yaşadıklarınızı biliyorum, çok hanım hanımcık gördüğüm, güzel bir insansınız. Allah yardımcınız olsun. Benim annem de koah, Allah şifa versin babanıza.
Amin inşallah.cok teşekkür ederimAllah yardımcınız olsun. Yaşanacaklardan kaçılmıyor illaki yaşanacak sen güçlü durmaya çalış. Yılmadan iş arayışına devam et inşallah yakın zamanda bulursun kafan biraz meşgul olur. Allah babanada şifa versin tez zamanda inşallah.
Doğru biseyler bağlamamak lazım mutluluğu ama icsellestiremiyorum şu an yüküm ağır geldi gücümü aştı belki de ondan. Bu arada başınız sağolsun Allah sabır versin size deben mutluluğu dışarıda aramayı yani birseylere bağlamayı da doğru bulmuyorum. mutluluk içten gelir. es sahibi cocuk sahibi oldunuz yada evcil hayvanınız oldu, isiniz var vs. bunların hepsini bir gun kaybedebilirsiniz Allah korusun. ozaman yine mutsuz olursunuz. en önemlisi sağlık o varsa herşey zamanla olur inşallah. geçici bir dönem olduğunu düşünün. Allah sevdiği kulunu sınarmış ve herkese çekebileceği kadar dert verirmiş. bunlar sizi güçlendiriyor öyle düşünün. yasadiklariniz kolay seyler değil kabul ediyorum ben de babami kaybettim cok zor bilirim Allah sizin babaniza sağlık sifa versin insallah. herşey yoluna girecek hicbir acı sonsuza dek sürmüyor, en azindan bizdeki etkisi azalıyor kendinize zaman taniyin.
Evet arkadaşlar başlıkta yazdığım gibiyim dipteyim nefes alamıyorum artık yaşayan ölüye döndüm hayatimda yolunda giden bisey neredeyse yok.boşandim konularımı bilenler vardır çocuğum yok olma ihtimali de yok hastaligim var zaten.hayatta neyi tuttuysam elimde kaldı şu an çalışma hayatımda yok caldigim kapılar yüzüme kapanıyor sanırım mutsuz hiç bi istediğine sahip olamadan Gitcem bu dünyadan .babam koah hastasi sanki günden güne kötüye gidiyor durumu kaybetme korkusu da başladı. Hangi duygumla nasıl basedecegimi bilmiyorum pskolojik destekte işe yaramıyor kendimle ilgilenmeyi herşeyi bıraktım yüzüm hep asik ne olur yardım edin fikir verin dibe vurdunuz mu nasıl ayakta kaldınız hayattaki acılarla nasıl başa çıkıyorsunuz bana akıl verin .ben bu hayatı doğru yaşamayı öğrenemedim çok korkak ve duygusalim
Doğru söylüyorsunuz hayatı getirdikleriyle kabul etmek lazım ben bunu öğrenemedim bakış açımı değiştirmeye çalışacağım. Bu arada şaka gibi ama pazartesi işe başlama ihtimalim varHayattaki acılarla başa çıkmak zorunda değilsiniz. Onları yok edemiyoruz maalesef. Bu nedenle onlarla yaşamayı öğrenmelisiniz. Evet bir tarafta acılar var ancak diğer tarafta güzel şeyler de var. Hayat böyle bir şey işte.
Öncelikle evden çıkın. Sabah erken kalkın ve 1-2 saat yürüyüş yapın. Sabah yürüyüş yapmak size iyi gelecektir ve ufacık ta olsa kendiniz için bir şeyler yapmak inanın size kendinizi daha iyi hissettirecektir.
Aktif bir iş arayışınız var zaten. Umarım gönlünüze göre güzel bir işi en kısa zamanda bulabilirsiniz. Yeteneklerinize göre, çok bir getirisi olmasa da, evde yapabileceğiniz işleri düşünün, araştırın(el işi, tabak boyama, organizasyonlar için kurabiyeler ve ev yemekleri...). Ücretsiz kursları araştırın. Sizin de aklınıza yatan bir dernekte gönüllü olarak çalışın. Mesleğinizi bilmiyorum ancak bir meslek odanız varsa mutlaka boş vakitlerinizde orada da neler yapabileceğinizi araştırın.
Bir büyüğüm bana bir keresinde "çalışmak en iyi rehabilitasyondur" demişti. Çalışmanın iyileştirici bir etkisi var gerçekten. Siz de, beyninizi meşgul eden karanlık düşünceleri daha faydalı çalışmalara dönüştürebilirsiniz. Birinin mutsuzluğunuza ve ümitsizliğinize çare bulmasını beklemeyin. Önce kendinizi mutlu edin. Bu mutluluğunuza sonra bir eş veya çocuk(biyolojik olmak zorunda değil) dahil edin. Umarım en kısa sürede toparlanırsınız. Her şey gönlünüzce olsun.
Kendimi dışarıya tamamen kapattım bu benim hatam ama pazartesi veya salı ise başlama ihtimalim var dua edin istemesemde dışarı çıkacağım:)Babana cok gecmis olsun
Hayati biraz akisina birakmak lazim
Ben bunu ogrendim
Kimse 4×4 luk dertsiz degil.
Sakin ol.
Hayati akisina birak
Is aramaya devam
Illa ki bulacaksin insallah.
Babana manevi olarak destek ol
Insanlarla iletisim halinde ol konus gorus kahve ic vs kendini kapama.
Insallah duzelecek hersey
Abla iş buldum galiba inanılır gibi değil:)Çok çok teşekkürler...
Öyle be ne yapalım...
Çok isyan etmişimdir de sonra imtihan deyip tövbeye sarıldım.
İyi saatte olsun,buradan bir arkadaşım çok destek olmuştur yalan değil,sağolsun,var olsun.
Neyse...
Şükür iyiyim,çok şükür.
Çok hatıralar flu gibi beynimde.
Açlık,üşümek,parasızlık neyse de hastalığımdaki yalnızlığımı hiç unutamam...
Kim ne derse dersin kocama çok borçluyum... Minnet borçluyum,iyilik borçluyum,insanlık borçluyum ona... "Kocacı,adamın ağzının içine bakıyor,yapışık ikizler" deseler de umursamam çünkü bir Allahım bir de biz ikimiz biliriz yaşadıklarımızı...
Doğru aslında mutsuzluk hali de mutluluk hali de geçici. ..Zoru başarırız, imkansız biraz zaman alır sözünü aklıma getiririm böyle durumlarda.. Ve en önemlisi kötü zamanında iyi zamanında bir sonu var..Hiçbiri sonsuza dek sürmüyor. Kötü zamandaysam güzellikler yakında derim, iyi zamandaysam zor zamanlar da gelecek derim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?