Dik başlılık sorunu 🙈

Haftanın 3-4 günü arkadaşlarıyla dışarıya çıkıp, evli olduğunun farkında varmayan eşe ne yapacakmışsınız peki? Erkeğimin bir bildiği vardır deyip, yolunu mu gözleyecekmissiniz?
Ha bu da ayrı bir konu Mesela bu konuyu ego şişirerek nasıl çözecek konu sahibi ?? Bunu öneren arkadaşlardan gerçekten bu konuda bir cevap bekliyorum
Yıllar önce eşim kahveye çok giderdi.bir gitti mi de gelmezdi.sinir olurdum.surekli söylenirdim.. laf söylerdim.ama dinleyen kim..bende bıraktım laf söylemeyi.. hatta bir ara iyiki gidiyor ,ooohhhh kafami dinliyorum modundaydimsonra kendi kendine bıraktı.. simdi de eskisi kadar gitmiyor gitsede fazla kalmıyor..çok söylenmek de ters tepiyor

Sizin taktikler genele yaramaz
Hatta bunlara şey demek lazım geceleri ben yalnız uyumaya korkuyorum canım lütfen erken gel yoksa uyuyamam. Gelmezse de bonus olarak trip atıp senin yüzünden uyuyamadım diyip sonra belki üj beş çiçek, dal falan istenebilir gönül rahatlığıyla. Lütfen gerçekçi olmayan fikirlerinizi kendinize saklayın insanların evlilik hayatıyla oynamayın.

Off itiraf ediyorum. Bi defa canim dondurma cekmisti ve ikimizde markete gitmeye acayip üşendik eşim de yorgundu baya (markette iki adım aşagida hemen) ve eşime dedim ki "ammaa akksamm oldu ben gidersem beni çalarlar kacirirlaaaaar aglarsin sonra"

Markete kendim gittim tabi

O da bana uzun yılların alışkanlığını bir anda birakamam dedi. Hakli hoş bırakmasını isteyen kim sadece sıklığı azalsın kafii. Sonuçta evde de atomu parçalamıyoruz.

Ben zaten buraların mutsuzu olduğum için dediklerimi dikkate almasınlar bence. Nikahım da düşüp duruyor zaten ha bire

Ya valla psikolojik sebepleri tartışılır, ama şu bir gerçek ki erkekler yönetmeyi seviyor..

evde erkeğin saygınlığının olması ne demektir
Gerikafalılık, ataerkillik demektir. Çiftlerin karşılıklı birbirlerine saygıları olmalı. Sırf cinsiyeti yüzünden saygı bekleyen adamın saygı duyulacak hiçbir şeyi yok demektir çünkü cinsiyeti yüzünden saygı beklemeye kadar düşmüş.

Ya valla psikolojik sebepleri tartışılır, ama şu bir gerçek ki erkekler yönetmeyi seviyor..

Gitsin yönetici olsun o zaman.
Disarda sabahtan aksama yonetip milletle ugraşinca hiçte evde faturalari yoneteyim kafasinda olmuyorlar.
Aksine ufak tefek seyleri eşi dusunsun yapsin halletsin daha iyi geliyor ufakta olsa dusunmesi gereken bir şey eksilmiş oluyor.
Boş erkek işleri gerisi, evde erkek hissecekmişmiş...

Kayinvalidem ve kayinpederin evliligi aynen boyle esinizin istedigi gibiydi,

hatta onlarin etkisinde cocuklarinin da istekleri o yondeydi,
esimi ayri tutuyorum, cunku biz evlenmeden baya oncesinde yanliz yasamaya baslamisti.

Neyse maalesef kayinpeder erken yasta vefat etti,
ve kayinvalidem ilk defa hayatinda karar verici oldu, ama karar veremiyor, kadin aksam ne yemegi yapacagina bile karar veremiyor inanmazsiniz, cunku gercekten de genc yasta evlenmis ve esi cok baskin bir karaktermis, o ne istiyorsa o, o nasil seviyorsa o sekilde oluyormus her sey.
Kayinpederim oleli 10 yil oldu, kayinvalidem yeni yeni ben bunu istiyorum deyip de kendi adina karar verebiliyor, onda bile cok fazla onaya ihtiyac duyuyor. Negatif bir yorum alsa hemen kendi isteyip karar verdigi seyden cayiyor, yok ben onu istemiyorum diyor. Cok fazla baska insanlarin etkisinde kaliyor.

Hic bir kadin/erkek kendine bunu yapmasin bence.
Elbette eslerimizle hayati paylasiyoruz, onlara bagliyiz, ama onlarsiz da yasayabilecek durumda olmak lazim. O yuzden yeri geldiginde her sorumlulugu ustlenmek lazim.

Önce kendilerini yönetebilsinler de sonrasına bakarız. Tepemize çıktılar iyice...

Evdeki herşeyi eşimin yerine dusunsem ve karar versem aşiri mutlu olur. Çogu ivir zivir şeyleri hatirlamak, hatirlatmak, karar almak, hatta don alma zamanini ayarlamak ve don alalim demek benim işim.
Yapamadigindan degil ama vakit ayirmak istemiyor.
Bu da ayri bir durum ama neyse, evi ben yonetecegim diye başimi yemesinden iyidir napalim.

Ben, hafta sonu iş bölümü yapacakken, çocuklar için erken kalkmamız gerektiğinde, ne kadar güçlü kuvvetli olduğundan bahsedip zor kısımları hep eşime yıkıyorum böyle kendi aramızda gülüp eğleniyoruz ama ciddi ciddi benim birşeylerden anlamayip, yapamamamdan mutlu olacak bundan haz duyacak kocaya neler derdim bilmiyorum.

Zaten bana göre güç gerektiren şeyler özel olarak irkek işidir evde. Hiç oyle ben herşeyi yaparim diye atlamam. Spor salonunda o 5 kilo kaldiriyordum ama evde, disarda agir bir şey kaldirmam eşim varken, yapamadigimdan degil ne gerek var benden daha guclu sonuçta.

Ama oyle ben bilmem, ben anlamam, ben karar veremem olaylari sıkıntı cidden.

Eşiniz ben istediğim zaman arkadaşlarımla çıkarım ben erkeğim evin reisi falan...

Bana karışmayacaksın ben ne dersem o olacak diyor. Saçmalamış. Yok öyle bir dünya

Benim açımdan tabi. Yoksa siz şimdiden kv kp ilişki dinamiği sorgular olmuşsunuz..

Bir insan neyse odur yahu. Karakter dediğin 7 yaşına kadar şekillenir. Ben biri sırf ben evin erkeğiyim diye ekstra dikkat ve özen istiyorsa gitsin buna uygun bir ülkede evlensin

Ay yok benimki onu da istemez. Donuna kadar kendi seçip almalı. Ben fanila falan alırken yakasına bilmemnesine dikkat etmiyormuşum gömleğin altında çirkin duruyormuş. Dış görünüşü çokomelli benim beyin

Bi yemek konusunda sen bilirsin der sanırım. İki seçenek sunsam hangisi kolaysa onu yap der.

Bir aydır koltuk rengi konusunda anlaşamadığımız için koltuk alamıyoruz Ben hardal diyorum o mavi. Bu derece hakim ev konularına. Küçük bir kaynana

Baktım evdeki hiç bir şeyi eşim seçmemiş. Sadece bir tane lambaderi eşim begendi o da evle alakasiz bir lambader ama bir tane bir şey secti gariban diye bir şey demedim.

Bir arkadaşımın sözü geldi aklıma "HER EVİ KADIN YÖNETİR, AKILLI KADINLAR BUNU FARKETTİRMEZLER".

Yeni bir konu başlığı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…