canım benim..
seni tanıdığım kadarıyla çok dobra konuşan içi dışı bir birisin.. çataçat derler hani..
mesela bence bu çok güzel bir huydur, ama heryerde ve herzaman değilmiş, bunu öğrendim 26 yılda.. ama senin onu terslediğini düşündüğü halde, "istemiyorum canım" diye cevap veren ve kızgınlığını güzel bir dille anlatan olgun efendi bir sevgilin varmış, ne güzel.. onun sözünü dinle derim ben, değişmeye çalış..ben eskiden senden beterdim, herkes yaka silkerdi, ama yıllar ve insanlar, insanın burnunu sürtüyor..
beni olduğum gibi kabul etmeyen, hırgür çıkarıp beni eleştiren, sözleriyle bu kusurumu yüzüme vuran insanlara şimdi dua ediyorum...
bırak seni törpülesin.. eleştirsin.. sen de dinleyip geçme, kulak ver..
çünkü insan sosyal varlık, hiç ummadığın kişilerle karşılaşacaksın, ilerde evlat yetiştireceksin, yumuşak huylu olmanın zararı yok, çoook yararı var..
vur ensesine al baklayı olmayacaksın tabii, ama en azından şöyle düşün: kalabalık bir ortama, bir toplantıya, markete, vs. girdiğimizde hemen hanım hanımcık ve kibar oluyoruz..
eşimiz, sevdiğimiz, anne babamız onlardan daha az mı güler yüz hakediyorlar??
en çok üstüne titrememiz gereken onlar halbuki..
umarım kırmamışımdır, kendime de yazmış oldum bunları...
bir ömür mutluluklar cnm
valla canım seni çok iyi anladım, gördüğüm kadarıyla nazar deymesin güzel bir ilişkin var ama bence benim huyum bu deyip kestirip atmamalısın, bence konuşurken bi durakla sonra devam et. Şimdi senin bu huyun çok problem olmasa da yıllar geçtikçe itici ve sevimsiz görünebilir sevgiline
Kavga ederken kendini ezdirmezsin haklıysan konuşursun tabii ama yani günlük hayatta ortada bişey yokken falan sivri konuşmaları törpülemen lazım bence. Bu değiştirlemeyecek bi huy da değil üstelik zamanla alışırsın:hulya:
evet canım haklısın.. ilerde beni cidden itici ve sevimsiz bulabilir.. zaten o da diyor.. kavga da et tartış da benimle ama kaşını çatmadan terslemeden kestirip atmadan tartış diyor.. gözümün içine baka baka sakince tane tane yumuşak bi şekilde tartıssan ben daha iyi anlarım seni daha iyi iletişim kurarız diyor.. her tartısma zaten ben sinirlendim diye daha da uzuyor.. çok keskin tepkiler veriyorum.. mesela bişeyi tartişiyoruz "offf tamam şafak yaaaaaa " diyorum.. böyle yapma diyor.. "tamam aşkım ama sen de şöle yapsan daha iyi olur beni kırdın üzdün vs." de diyor.. hemen çocuk gibi azarlıyosun kestirip atiyosun tartişilmiyor senle diyor.. sanırım haklı.. umarım daha dikkatli olabilirim..:1hug: Saol yorumun için cnm öpüyorumm
hehehehe chess ama sevgilim cidden 32. gündeymiş gibi tartısmamızı istiyor kaydirigubbakcemile3 zaten öyle sinirlerin hat safada olacaği bi tartısmamız olmuyor aslında.. bi kere oldu onda da tokat attım.. yani bağirip çağirabileceğim tek bi kavgamız olmuştu eski sevgilsinin mektuplarını bulmuştum onda da tartısmadan çocuğa giriştim ne ayip değil mi.. düşün artık gündelik hayatta nasıl sert tepkiler verdiğimi.. haklı aslında.. saol cnm o güzel yorumların için
ayrıca sevgilinin seni sürekli bi mükemmellik kalıbına oturtmaya çalışması hislerinde samimi olmadığı izlenimini uyandırdı bende.
sen eğer kötü kelimeler kullanmadan ve bağırmadan tartıştığın zaman böyle şeylerde kozu karşı tarafa vermiceksin ve böylece karşındakine hatalarını daha rahat göstericeksin
senin hatalarına odaklancağına kendi hatalarına odaklansın bu arada değiştircekse kendi değişsin hıh
hayata çok doğru söylüyosun.. aynen dediğin gibi davranmamı istiyor. bişeye sinirlendiğimde bile yumuşak ve tatlı bi şekilde yaklaşmamı istiyor. ama ben alışmışım kavga ederken pençelerimi çıkarmaya uysal bi kedi gibi davranmak zor oluyo işte
hehehe saolun kızlar aklinialirimsmile evet ben onu değiştirmeye çalişmiyorum.. hiç çalışmadım cidden.. biliyorum çünkü yapısı öyle.. çok titiz çok didikçi.. her seyi didikler.. her seyin bi cevabını arar.. her seyin kusursuz olmasını ister.. tipik başak burcu.. ee beni de didikliyo işte.. illa çıkaracak kötü bi yönümü.. ben cidden kötü niyetli değilim.. bazen melek gibi oluyosun sonra içinden bi cadı çıkıyo diyo.. lafa bakar mısınız.. cadı diyo bana.. e sen böle dersen benim şevkimi de kırarsın beni daha çok sinirlendirirsin diyorum.. söz verdi eleştirmicem bi daha seni dedi gene tutamadı sözünü gene bu aralar taktı benim pabuç dilime.. bi ara bu konu yüzünden çok kötü kavga ettik.. ben sinirlendiğimde biraz ses tonum yükselebiliyor.. sakinliğimi kaybedebiliyorum.. ama çoğumuz böyle değil miyiz. o hiç hoşlanmıyor işte.. cadılık yapma sakince konuş sakince tartış tartışırken bile askım hayatım de diyor.. olur mu kızlar ama yaa.. ben sinirden köpürmüşüm ona bi de aşkım dicem.. elimde değil sinirliyken gülümseyemiyorum ya da tatlı dilli olamıyorum.. mesela bigün bana aşkım göz altı torbalarını aldıralım mı ilerde dedi.. ben de sinirlendim gene.. beğenmiyosan gözünün altında torbacıklar olmayan bir sürü kız var dedim.. vay efendim ben neden sakin sakin cevap vermemişim.. olur hayatım dememişim veya neden hayatım dememişim.. böyle bi durumda siz nasıl tepki verirdiniz kızlar.. beğenilmediğinizi düşünmez miydiniz.. bi bucuk sene sonra benim göz altı torbalarım sana neden battı yani ?? ne varmış bunda.. bu sefer ben sinirlendim sert bi tepki verdim diye daha da uzadı kavga.. her kavga zaten ben neden sinirlenmişim sakin olamamışım sorunuyla daha bir uzuyor.. yani sinirlenmeme karışmasa orda uzamicak konu.. takıyor benim bir anlık tepkime çıkışlarıma.. çok sert ve keskinmiş çıkışlarım. ona orda neden hayatım dememişim de git göz altı torbası olmayan bi kız bul demişim.. neyse bu konu uzadı uzadı.. olmicak dedi.. ben anlaşamicam senle dedi. e ben de burnumdan kıl aldırmıyorum. ayrılalım tamam dedim.. hemen tamam diyosun hiç kendini düzeltme çabasına girmiyosun dedi.. yok dedim benim düzeltecek bişeyim yok.. ben gayet düzgünüm.. git daha iyisini bul dedim.. bu sefer de geldi bana seranat yaptı.."ne senle yaşanıyor ne de sensiz oluyor bu garip bomboş dünyada.. ne kahrın çekiliyor ne dertlerim bitiyor gülmüyor bu yüzüm gülmüyor" diye.. böyle bir şarkı var.. geldi yanıma bunu söyledi.. tamam seni böyle kabul edicem.. değişmeni istemicem.. seni çok seviyorum.. napim böyle kal varsın değişme dedi.. ya iyi de değişecek düzeltecek bişey yok ortada.. ben gayet normal bi tepki verdiğimi düşünüyorum.. sinirliyken siz hiç ters bi çıkış yapmaz mısınız.. yok benim öyle bi hakkım yok.. bu aralar gene taktı benim pabuca.. off off
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?