- 8 Ocak 2020
- 3.868
- 3.456
- 133
- Konu Sahibi AfetiDevran34
-
Ne kadar az konuşursa insan o kadar az hata yapar. Ilk once aramla konuşmaya ve az konuşmaya ozen goster. Biri bir cumle soyleyince hemen cevaplamaya çalişma bir sakin ol dur beynine dusunmesi için zaman ver. Konuşurken kimsenin sozunu kesme. yapamiyorum demekle olmuyor. Kendini eğitmelisin çabalamalisin. Yillarin alişkalniligi var. sirf istemiyorsun diye hemen deyişemezsin biraz çaba sarfetmelisinDilimi tutamıyorum...
Karşımdaki insanı kırmam ama
Aklımdan ne geçiyorsa direk söylüyorum
Mesela bir konuda konuşuyoruz tartışıcağımızı bile bile söylüyorum içimde ne varsa kendimi tutamıyorum
Birinin ağzımı bantlaması lazım galiba..
Tam söylemiycem diyorum sonra bi bakmışım ki söylemişim tüm düşüncelerimi..
Benimm gibi olanlar siz ne yapıyosunuz..?
Senin gibi değilim,senin gibi olan tanıdığım var,herşeyi kendi bildiğini sanar maalesef,içindekini soylemezem karnım ağrıyor der,iyi bişey mi? bence değil çünkü belki siz anlamazsaniz bile karşıdaki kırılıyor ve içinden beddua etmeye başlıyor, arkasından konuşuyor bunlar komşuları akrabaları vs kişiler hatta kızın adını deliye çıkarmışlar,o da kendine ben özgüvenliyım diyor,bı yerde bı sıkıntı var ama benim bunu ona anlatacak gücüm de zamanımda yok,uzak duruyorum, yanındakiler ne yapar bilmiyorum.bu arada kendinizle çalışıyorsunuz,karşındakini kırmam ama deyip dilime ne gelirse söylüyorum diyorsunuz,böyle olmaz.ortak yaşamda ortak değerler vardır.ha bı kaç kişi sizi çekmek zorunda olduğu için çeker,ama uzdugunuz kalplerin ahi çıkar bı yerlerde,demis olayım da benDilimi tutamıyorum...
Mesela bir konuda konuşuyoruz tartışıcağımızı bile bile söylüyorum içimde ne varsa kendimi tutamıyorum
Ya hahahahahahöyle bir huyum olsa
allahın selamını verecek bir adam kalmaz etrafımda ,
Patavatsiz insanlarda çirkindir başkasının gözünden bakınca.Niye demiyeyim ki benim yanımda başkasından bahseden başkasının yanında da benden bahseder
Ve bir insan sürekli birilerinin dedikodusunu yapıyorsa o kıskançtır kıskaç insanlar ise çirkindir.
Genel,de her insanda olur ama ben Mesala hemen, frenleme yapıyorum veya konuyu degiştiriyorum.Dilimi tutamıyorum...
onlar da size "size nee" diye cemkiriyor mu? (sizin bozuk imlanizi da düzelttimHani biri kendini çok övüyorsa direk suratına söylüyorum ona kim olduğunu hatırlatıyorum ama tabii bağırıp çağırarak degil düz konuşarak
Hayır kıskanç insanları hayatımda tutmuyorum farkettiğim gibi çıkartıyorum çünkü kıskanç insanlara tahammülüm kalmadı.Etrafımda çok var kendi bir işe yaramıyor ama iyileri de kıskanıp dedikodusunu yapmaktan geri kalmıyor sinir krizine giriyorum artık.Yanımda dedikoducu insanlara iyi gözle bakamıyorum ne kadar iyi olsada çünkü sanki evimden gittiği zaman benimde arkamdan çekiştirecek miş gibi geliyor ki öylede oluyor genelde.Bana patavatsız geldiniz. Çocuk gibisiniz büyümemişsiniz, her istediğimi söyleyim, insanlar da dinlesin. Kimseyi çat çut yargılamak haddinize değil. Benim düşüncelerim doğrudur diye direten birisiniz. Dedikodu sevmiyorsanız "Hoşuma gitmiyor bunları konuşmak, sizin gibi insanlara da yakıştırmıyorum, lütfen yanımda dedikodu yapmayın."demek zor değil. Onun yerine kıskanç ve çirkinsiniz diyorsunuz insanlara. Hiçkimse mükemmel değildir. Biri vardır her şeyi çok iyidir ama dedikodu yapıyordur olabilir. Mesela sizin de küstahlığınız var, ağzınıza geleni söylüyorsunuz. Sizinle arkadaş olacak insan da bu özelliğinizi sindirmeli. İnsanların hepsi griyken siz de dahil, siz bu gri halinize bakmadan beyaz insan ararsanız üstüne üstlük insanlara hakaret boyutunda ben seni kınıyorum bu hareketinden, cık cık derseniz olmaz. İnsanlar da doğal olarak hakaret işittikleri yerde durmayacaklardır. Siz bu lafı diyerek o insnaları, kendi yaptıklarınız ile hayatınızdan çıkardığınızın farkına varın. Neyse buna çok takılmazsınız bence zaten kıskanç gördüğünüz insanlarla hala arkadaş olmak istemediğinizi düşünüyorum. Ha hem kınıyacağım hem de arkadaşım olarak kalacak derseniz orada da ben anlayamam. Yengeçe cevaplarınıza da bakıyorum ki çok öfkelisiniz. Direkt olarak hayata öfkelisiniz. Haklı çıkmaya kafayı bozmuşsunuz. Zamanında çok haksız duruma düşmüş, kendinizi açıklayamaya fırsat vermeden yargılanmış olabilir misiniz? Onlar beni ezmeden ben söyleyim gibi.
Sen yine iyisin frenleyebiliyomuşsun kendiniGenel,de her insanda olur ama ben Mesala hemen, frenleme yapıyorum veya konuyu degiştiriyorum.
Kendimle çelişmiyorum genel olarak karakterimde insanlarí kírma gibi bir şey yok yani kırmak için konuşmam kırıyorsamda farketmeden kırarım konuşmaların insanları kırmak için değildir.Senin gibi değilim,senin gibi olan tanıdığım var,herşeyi kendi bildiğini sanar maalesef,içindekini soylemezem karnım ağrıyor der,iyi bişey mi? bence değil çünkü belki siz anlamazsaniz bile karşıdaki kırılıyor ve içinden beddua etmeye başlıyor, arkasından konuşuyor bunlar komşuları akrabaları vs kişiler hatta kızın adını deliye çıkarmışlar,o da kendine ben özgüvenliyım diyor,bı yerde bı sıkıntı var ama benim bunu ona anlatacak gücüm de zamanımda yok,uzak duruyorum, yanındakiler ne yapar bilmiyorum.bu arada kendinizle çalışıyorsunuz,karşındakini kırmam ama deyip dilime ne gelirse söylüyorum diyorsunuz,böyle olmaz.ortak yaşamda ortak değerler vardır.ha bı kaç kişi sizi çekmek zorunda olduğu için çeker,ama uzdugunuz kalplerin ahi çıkar bı yerlerde,demis olayım da ben
20 yaşındayım ergenlik mi kaldıErgenlik hezeyanları bunlar, büyüyünce geçer.
Geçmezse de hep iyi niyetinden kaybedenler kulübüne terfi edersiniz artık
DimiValla öyle hemen diyorum beynime dur söyleme, sakıncalı bir söz..
Yanımda kendini övüyorsa size ne demek gibi bir şansı yok övmesin o zaman.onlar da size "size nee" diye cemkiriyor mu? (sizin bozuk imlanizi da düzelttim)
yalan söylememek ve aklınıza gelen şeyleri dile getirmeden önce bir süzgeçten geçirmeyi bilmek arasında çok çok fark var. yalan soylememek ve hakaret etmek arasında daha çok fark var diye ayrıca belirtmeme gerek var mı? ama tabi bu size göre özü sözü bir olmak. tabi mutlu olamazsiniz. iletişim konusunda kendinizi geliştirmeniz gerek.
Yok bana karşı tutamayanlara da takılmıyorum ben söylerim o söyler sorun değilEğer bir başkası da dilini size karşı tutamayınca hoşgörüyle karşılıyorsanız birşey diyemem.
Ama böyle tipler genelde ‘ben herşeyi söylerim ben böyleyim ama kimse bana birşey diyemez’ düşüncesinde oluyor ve insanlar tarafından pek sevilmiyor haberiniz olsun..
Bende yapamam işte politikacı olamıyorum direk içimden geçen herşeyi ortaya döküyorum:)Ben de hiç politikacı olamam mesela. Bazı kadınlar var etrafımda, ortalığı karıştırır, köşelerine çekilir, sinsi sinsi fisir fisir hallederler herşeyi. Hem kötü olmazlar, hem işlerini görürler.
Ben ise tepki vermem gereken bir konu oldu mu, sarı cizmeli kedi bile duyar. Hakliysam asla susamam. İkiyuzluluk hissettiysem, sinsilik yapamam bam bam söylerim suratına insanların. Çok net biriyim, net insan seviyorum ama henüz bulamadım : )
20 yaşındayım ergenlik mi kaldı
Doğru dediniz iyi niyetten hep
Annemde hep öyle derNe güzel yaslanmazsin sen.İçinde bişi kalmıyor masaalah
Ohoo daha 5 sene var mış..Ergenliğin beyindeki etkileri ve gelişim süreci 24-25 yaşına kadar devam eder.
Dürtü kontrolü, risk durumlarını belirleme, karar verme mekanizmaları vs o yaşa kadar gelişmeye devam eder. Kısacası çenenizi tutmayı öğrenirsiniz
5 sene kalmış, biraz sabır. En çok da çevrenize
Kendime dobra desem burada konu açmamKonu sahibi tamam en çok hakkını savunan, en dürüst, en dobra sizsiniz.
İnanılmaz bir savunma ve kendini övme görüyorum insanlara yazdığınız cevaplarda.
Madem kendinizden memnunsunuz süpersiniz, o zaman niye gelip buraya derdim var kısmına konu açıyorsunuz ki?
Siz muhtemelen şey cevaplar gelmesini beklediniz “canım ne güzel dobrasın, mükemmel bir karakter ben de öyleyim, hep dürüstlüğümüzden kaybediyoruz bla bla” bunları duyup kendi çapınızda ego tatmini yapacaktınız.
Ama insanlardan doğruları duymak gücünüze gitti baya. Bakın dobralık karşındakine yapılınca güzel olmuyormuş demek ki değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?