Dilimi tutamıyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kadar az konuşursa insan o kadar az hata yapar. Ilk once aramla konuşmaya ve az konuşmaya ozen goster. Biri bir cumle soyleyince hemen cevaplamaya çalişma bir sakin ol dur beynine dusunmesi için zaman ver. Konuşurken kimsenin sozunu kesme. yapamiyorum demekle olmuyor. Kendini eğitmelisin çabalamalisin. Yillarin alişkalniligi var. sirf istemiyorsun diye hemen deyişemezsin biraz çaba sarfetmelisin

Senin gibi değilim,senin gibi olan tanıdığım var,herşeyi kendi bildiğini sanar maalesef,içindekini soylemezem karnım ağrıyor der,iyi bişey mi? bence değil çünkü belki siz anlamazsaniz bile karşıdaki kırılıyor ve içinden beddua etmeye başlıyor, arkasından konuşuyor bunlar komşuları akrabaları vs kişiler hatta kızın adını deliye çıkarmışlar,o da kendine ben özgüvenliyım diyor,bı yerde bı sıkıntı var ama benim bunu ona anlatacak gücüm de zamanımda yok,uzak duruyorum, yanındakiler ne yapar bilmiyorum.bu arada kendinizle çalışıyorsunuz,karşındakini kırmam ama deyip dilime ne gelirse söylüyorum diyorsunuz,böyle olmaz.ortak yaşamda ortak değerler vardır.ha bı kaç kişi sizi çekmek zorunda olduğu için çeker,ama uzdugunuz kalplerin ahi çıkar bı yerlerde,demis olayım da ben

Niye demiyeyim ki benim yanımda başkasından bahseden başkasının yanında da benden bahseder
Ve bir insan sürekli birilerinin dedikodusunu yapıyorsa o kıskançtır kıskaç insanlar ise çirkindir.
Patavatsiz insanlarda çirkindir başkasının gözünden bakınca.

Genel,de her insanda olur ama ben Mesala hemen, frenleme yapıyorum veya konuyu degiştiriyorum.

Hani biri kendini çok övüyorsa direk suratına söylüyorum ona kim olduğunu hatırlatıyorum ama tabii bağırıp çağırarak degil düz konuşarak
onlar da size "size nee" diye cemkiriyor mu? (sizin bozuk imlanizi da düzelttim )

yalan söylememek ve aklınıza gelen şeyleri dile getirmeden önce bir süzgeçten geçirmeyi bilmek arasında çok çok fark var. yalan soylememek ve hakaret etmek arasında daha çok fark var diye ayrıca belirtmeme gerek var mı? ama tabi bu size göre özü sözü bir olmak. tabi mutlu olamazsiniz. iletişim konusunda kendinizi geliştirmeniz gerek.

Hayır kıskanç insanları hayatımda tutmuyorum farkettiğim gibi çıkartıyorum çünkü kıskanç insanlara tahammülüm kalmadı.Etrafımda çok var kendi bir işe yaramıyor ama iyileri de kıskanıp dedikodusunu yapmaktan geri kalmıyor sinir krizine giriyorum artık.Yanımda dedikoducu insanlara iyi gözle bakamıyorum ne kadar iyi olsada çünkü sanki evimden gittiği zaman benimde arkamdan çekiştirecek miş gibi geliyor ki öylede oluyor genelde.
Yengeç ise beni takımdan" böyleleri söyler biri de onlara söylediğinde gözleri dolar güçsüzlere söylerler ancak vb.şeyler söylüyor bende diyorum ki güçlü güçsüz diye bir şey yok benim için zamanında öğretmenlerimle az kavga etmedim diyorum

Kendimle çelişmiyorum genel olarak karakterimde insanlarí kírma gibi bir şey yok yani kırmak için konuşmam kırıyorsamda farketmeden kırarım konuşmaların insanları kırmak için değildir.
Dedikodu konusunda hassasım yanımda edene sert çıkarım
Onun dışında toplumda düşünmeden tartmadan konuşurum ve bunu annem hep dile getirir düşünerek konuş diye bende bunu yapamam işte konuşurken pek düşünemiyorum sorunum da bu bir şey sorulduğunda aklımdan ilk geçeni söylerim oysaki düşünmem lazım bi bu söyliyceğim uygun mu diye

Yanımda kendini övüyorsa size ne demek gibi bir şansı yok övmesin o zaman.
İşte sorunum da süzgeçten geçirememek .

Yok bana karşı tutamayanlara da takılmıyorum ben söylerim o söyler sorun değil
Ama düşüncelerimi süzgeçten geçiremiyorum geçiricem diyorum ama o an geldiğinde yine geçiremiyorum

Bende yapamam işte politikacı olamıyorum direk içimden geçen herşeyi ortaya döküyorum:)
Ama hep sinsi ve politikacılar kazanıyor benim gibileri kötü oluyo

20 yaşındayım ergenlik mi kaldı
Doğru dediniz iyi niyetten hep

Ergenliğin beyindeki etkileri ve gelişim süreci 24-25 yaşına kadar devam eder.
Dürtü kontrolü, risk durumlarını belirleme, karar verme mekanizmaları vs o yaşa kadar gelişmeye devam eder. Kısacası çenenizi tutmayı öğrenirsiniz
5 sene kalmış, biraz sabır. En çok da çevrenize

Ohoo daha 5 sene var mış..
İnşaAllah:)

Kendime dobra desem burada konu açmam
Kendimden memnun olsam da açmam
Kimseden desteklenmeyi beklemiyorum benim gibi olanlara niye diyorum.
Gúcúme giden bir şey yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…