Dilimi tutamıyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Doğru yılların alışkanlığıı
Ama gerçekten de az konuşmak en güzeli bunu hep söylerim kendime ve artık az konuşucam

20 yaşındayım
Ciddi laf işittim pek tınlamıyorum.
Doğru birdir dedikoducu kıskançtır.

Insanlarin surekli eksikliklerini goruyorsunuz ki hep olumsuz seyler cikiyor agzinizdan "durustluk" adi altinda. Kendine guven sorununuz var. Yoksa iltifat etmek de durustluktur. Sadece guzel gordugunuz seylere odaklanip onlar hakkinda yorum yaparsaniz da durust olmus olursunuz. "Ne kadar guzel olmussun" "bu kiyafet cok yakismis" "ne kadar guzel gozlerin var" "super espri yapiyorsun" "vay be cok zekisin" gibi. Kendinizi iyi hissetmek icin baskalarina saydiriyormussunuz gibi gorunuyor. Siz, size boyle davranan bir arkadas ister miydiniz? Birisi atiyorum kotu bir sunum yaptiginda nasil olmus diye sorarsa direkt kotu oldu demek yerine iyi olan yanlari siralayin, cok ufak bir elestiri ekleyebilirsiniz sonuna kibar sekilde eger ille de durust elestiri istiyorsa. Onun disinda olumsuz elestiri yapmayin kimseye, haddiniz degil.

Zaman size anlatır .Bende oleydım .Şimfi tartıyorum

Annemde hep öyle der
Söyleyeceğini sóyleyip gidip uyuyorsun der hep sen yaşlanmazsında diyo bana
Az içini tut diyo ama olmuyor
Bence en çok siz yaslanirsiniz. Hemde yapayalnız. Bikac seneye kadar kimse kalmaz hayatınızda. Hayatınızın sonuna kadar durust dürüst takilirsiniz kendinizle. Kendi kusurlarinizda da kendinize dürüst olun bide tamamdır.

Karşıma senin gibi birisi çıksa aklından geçeni direkt söylüyorya
Ona öyle bir söylerim ki, kımıldayamaz yerinden.
Hani elin yumrugunu demeyen kendi yumrugunu demir zannedermiş misali.

Kendinize de dürüst olun o zaman. Kaba birisiniz. Kabalık yalnızca küfürle olmuyor. Herkes burada nacizane görüşünü söylüyor. Hemen kavgacı bir savunma moduna geçiyorsunuz. Size karşı söylenmeyen genelde bu tarz insanlar şöyledire bile hemen "hayırrrr ben öyle değilim bakın ispatı da şunlardır. Zamanında hocalarımı bile bir lafımla bitirdim. Ben böyle biriyim işte dürüstüm. En doğruyum" diye kendinizi açıklarken bile çok çırpanıyor, çok öfke dolu sözlerle de çirkef durdunuz benim gözümde. Onun yerine deyin işte "ben öyle değilim. Zamanında üstlerimle de çok tartıştık" diyip bitiriverin onu yerine yarım paragraf nefret kusmuşsunuz. İçinizde bitmez bilmez bir öfke var. Zamanında kötü şeyler yaşamış olabilirsiniz ama her zman kötülük yok ki. İyi şeylere de odaklanın. Bardağın dolu tarafına bakın az da. Affedici olun biraz kabul edin insanların ufak kusurlarını. Dedikodu yapanların birkaçı da keyfinden yapmıyor. Kötü bir olayı herkesin bilmesi grubun yararına olur diye söyleyen de çok. Arkadaşlarını korumak adına yapan çok. Ya da ben insan sevmiyorum kardeşim hepsi bir yerde patlak veriyor deyip yalnızlığı seçin.

Belkide..
Kendi kusurlarımı da biliyorum kabullendim.

Karşıma senin gibi birisi çıksa aklından geçeni direkt söylüyorya
Ona öyle bir söylerim ki, kımıldayamaz yerinden.
Hani elin yumrugunu demeyen kendi yumrugunu demir zannedermiş misali.
Ben çok insan gördúm senin gibi diyen..
Haklı olan her zaman kazanır.

Bende aynı şeyi yapıyorum canım.Herşeyi değil tabi beni rahatsız eden bi durumu hiç çekinmeden söylüyorum.İdare etme huyum yok. Etmeye çalıştığımda içimde tuttuğum için soğuyorum.Boşver seni seven böyle sevsin.tabi bu durum patavatsızlık boyutunda değilse

İyi olmak çok zor..
Sen iyi olsanda karsındaki olmuyor bu sefer iyi olduğuna pişman oluyorsun
Ufak kusurları zaten hiçbir zaman görmedim
Çevremde dedikodu yapan insanlar genelde hep iyi yerlerde olan insanların gıybetini yapar hani öyle dese ki şu insan bana şunu yaptı iyi sanardım ama öyle değilmiş eyvallah derim
Ama nerede iyi,başarılı insan varsa onlardan bahsediyorlar ve dediklerinde elle tutulur hiçbir şey olmuyor genelde..
Öfkem özellikle insanları koyunlaştıranlara çünkü bugünün korkak çocukların yarının güdülen koyunları oluyor ve bu benim çok zoruma gidiyor.Böyle eğitimciler bana diktatörleri hatırlatıyor ve ilerde diktatörlüğe zemin hazırlıyorlar.
Bir nevi geleceğimizi çalıyorlar..
Bana da az yapmadılar hocalar şimdi görsem hepsinin anasından emdiğini burnundan getiririm,yanlarınada asla bırakmam o kadar kinlendim ki onlara keşke önüme çıksalar onlara bir insan nasıl koyunlaştırılır öğretsem.
Orada açıklamak istediğimde öğretmenlerimle boşa kavgalar etmedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım bir kere bir şeyi içimde tuttum ve o kadar kendimle kavga ettim ki
Ve sonra o insandan soğuyup arkadaşlığımı bitirdim.Oysaki içimde tutmayıp dökseydim bu kadar soğuyup arkadaşlığımı bitirmezdim bu yüzden içimde tutmuyorum yanımda kalan kalsın kalmayanında yolu açık olsun ben sadece gerekli yerlerde konuşmaya çalışıyorum

Keşke benimde benim gibi bir arkadaşım olsaydıda yanlışlarımı,kusurlarımı sinsi sinsi onaylamak yerine beni eleştirseydi.
Daha iyi olabilirdim.

Yanlışı yanlışla kapatıyorsunuz yani.

Pek farkınız yok o zaman karşınızdakilerden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…