- 22 Ocak 2022
- 1.051
- En iyi cevaplar
- 1
- 1
- 18
- Konu Sahibi AfetiDevran34
-
Olabilir tabii..Patavatsiz insanlarda çirkindir başkasının gözünden bakınca.
Doğru yılların alışkanlığııNe kadar az konuşursa insan o kadar az hata yapar. Ilk once aramla konuşmaya ve az konuşmaya ozen goster. Biri bir cumle soyleyince hemen cevaplamaya çalişma bir sakin ol dur beynine dusunmesi için zaman ver. Konuşurken kimsenin sozunu kesme. yapamiyorum demekle olmuyor. Kendini eğitmelisin çabalamalisin. Yillarin alişkalniligi var. sirf istemiyorsun diye hemen deyişemezsin biraz çaba sarfetmelisin
20 yaşındayımNeye ve kime göre haklısınız? Karar merci siz misiniz yani? Ağzınızdan çıkan her söz doğru ve kabul edilmesi gereken cümleler mi?
Yaşınız doğruysa eğer 19 sunuz henüz. Çok beylik laflar ediyorsunuz ve tecrübesizsiniz. Bir gün birine bir şey dersiniz, o da “ ben doğruları söylüyorum kusura bakma “ diyip sizi yerin dibine sokarsa alırsınız cevabınızı.
Kusura bakmayın ama sizinki kalbim temiz napayım falan değil, patavatsızlık. Eğer frenlemezseniz etrafınızda pek insan kalmaz, veya ciddi olarak laf işitebilirsiniz. Ha sonlara doğru bana ne ben böyleyim moduna girmişsiniz yorumlarda, o zaman fikirlerimize ihtiyaç duymuyorsunuz, daha fazla yorum yapmayalım.
Zaman size anlatır .Bende oleydım .Şimfi tartıyorumDilimi tutamıyorum...
Karşımdaki insanı kırmam ama
Aklımdan ne geçiyorsa direk söylüyorum
Mesela bir konuda konuşuyoruz tartışıcağımızı bile bile söylüyorum içimde ne varsa kendimi tutamıyorum
Birinin ağzımı bantlaması lazım galiba..
Tam söylemiycem diyorum sonra bi bakmışım ki söylemişim tüm düşüncelerimi..
Benimm gibi olanlar siz ne yapıyosunuz..?
aynilarini senin icin dusunuyorum. cok eglendim yazilarini okurken, umarim bi gun gercek hayata da karisirsin.Tek bir lafımla bitiririm onu.Güçlü kimse görmemişler havlıyorlar
gül canım gülYa hahahahahahkusura bakmayın çok guldum buna. Benimde aynı şekilde
Bence en çok siz yaslanirsiniz. Hemde yapayalnız. Bikac seneye kadar kimse kalmaz hayatınızda. Hayatınızın sonuna kadar durust dürüst takilirsiniz kendinizle. Kendi kusurlarinizda da kendinize dürüst olun bide tamamdır.Annemde hep öyle der
Söyleyeceğini sóyleyip gidip uyuyorsun der hep sen yaşlanmazsında diyo bana
Az içini tut diyo ama olmuyor
Karşıma senin gibi birisi çıksa aklından geçeni direkt söylüyoryaDilimi tutamıyorum...
Mesela bir konuda konuşuyoruz tartışıcağımızı bile bile söylüyorum içimde ne varsa kendimi tutamıyorum
Benimm gibi olanlar siz ne yapıyosunuz..?
Belkide..Bence en çok siz yaslanirsiniz. Hemde yapayalnız. Bikac seneye kadar kimse kalmaz hayatınızda. Hayatınızın sonuna kadar durust dürüst takilirsiniz kendinizle. Kendi kusurlarinizda da kendinize dürüst olun bide tamamdır.
Karşıma senin gibi birisi çıksa aklından geçeni direkt söylüyorya
Ona öyle bir söylerim ki, kımıldayamaz yerinden.
Hani elin yumrugunu demeyen kendi yumrugunu demir zannedermiş misali.
Bende aynı şeyi yapıyorum canım.Herşeyi değil tabi beni rahatsız eden bi durumu hiç çekinmeden söylüyorum.İdare etme huyum yok. Etmeye çalıştığımda içimde tuttuğum için soğuyorum.Boşver seni seven böyle sevsin.tabi bu durum patavatsızlık boyutunda değilseDilimi tutamıyorum...
Benimm gibi olanlar siz ne yapıyosuz
İyi olmak çok zor..Kendinize de dürüst olun o zaman. Kaba birisiniz. Kabalık yalnızca küfürle olmuyor. Herkes burada nacizane görüşünü söylüyor. Hemen kavgacı bir savunma moduna geçiyorsunuz. Size karşı söylenmeyen genelde bu tarz insanlar şöyledire bile hemen "hayırrrr ben öyle değilim bakın ispatı da şunlardır. Zamanında hocalarımı bile bir lafımla bitirdim. Ben böyle biriyim işte dürüstüm. En doğruyum" diye kendinizi açıklarken bile çok çırpanıyor, çok öfke dolu sözlerle de çirkef durdunuz benim gözümde. Onun yerine deyin işte "ben öyle değilim. Zamanında üstlerimle de çok tartıştık" diyip bitiriverin onu yerine yarım paragraf nefret kusmuşsunuz. İçinizde bitmez bilmez bir öfke var. Zamanında kötü şeyler yaşamış olabilirsiniz ama her zman kötülük yok ki. İyi şeylere de odaklanın. Bardağın dolu tarafına bakın az da. Affedici olun biraz kabul edin insanların ufak kusurlarını. Dedikodu yapanların birkaçı da keyfinden yapmıyor. Kötü bir olayı herkesin bilmesi grubun yararına olur diye söyleyen de çok. Arkadaşlarını korumak adına yapan çok. Ya da ben insan sevmiyorum kardeşim hepsi bir yerde patlak veriyor deyip yalnızlığı seçin.
Canım bir kere bir şeyi içimde tuttum ve o kadar kendimle kavga ettim kiBende aynı şeyi yapıyorum canım.Herşeyi değil tabi beni rahatsız eden bi durumu hiç çekinmeden söylüyorum.İdare etme huyum yok. Etmeye çalıştığımda içimde tuttuğum için soğuyorum.Boşver seni seven böyle sevsin.tabi bu durum patavatsızlık boyutunda değilse
Keşke benimde benim gibi bir arkadaşım olsaydıda yanlışlarımı,kusurlarımı sinsi sinsi onaylamak yerine beni eleştirseydi.Insanlarin surekli eksikliklerini goruyorsunuz ki hep olumsuz seyler cikiyor agzinizdan "durustluk" adi altinda. Kendine guven sorununuz var. Yoksa iltifat etmek de durustluktur. Sadece guzel gordugunuz seylere odaklanip onlar hakkinda yorum yaparsaniz da durust olmus olursunuz. "Ne kadar guzel olmussun" "bu kiyafet cok yakismis" "ne kadar guzel gozlerin var" "super espri yapiyorsun" "vay be cok zekisin" gibi. Kendinizi iyi hissetmek icin baskalarina saydiriyormussunuz gibi gorunuyor. Siz, size boyle davranan bir arkadas ister miydiniz? Birisi atiyorum kotu bir sunum yaptiginda nasil olmus diye sorarsa direkt kotu oldu demek yerine iyi olan yanlari siralayin, cok ufak bir elestiri ekleyebilirsiniz sonuna kibar sekilde eger ille de durust elestiri istiyorsa. Onun disinda olumsuz elestiri yapmayin kimseye, haddiniz degil.
Ben de senin gibi çok gördüm :)Ben çok insan gördúm senin gibi diyen..
Haklı olan her zaman kazanır.
Yanlışı yanlışla kapatıyorsunuz yani.Yani mesela biri evime gelip dedikodu yapıyor çok çirkinsin kıskançsın diyorum
Biri hakkında yanımda bahsediyorlar o senden daha iyi ve güzel diyorum
Sonra biri bana bir soru sorduğunda aklımdan ilk geçeni söylüyorum hiç düşünmeden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?