- 22 Ocak 2022
- 1.051
- En iyi cevaplar
- 1
- 1
- 18
- Konu Sahibi AfetiDevran34
Peki ben soruyorum beni tanımadan herkese laf söyler biri söyleyince de gözlerim dolar demeniz ne kadar doğru??Neden canım yansin ki? Kaldı ki canımı yakan bir şey olduğunu düşünüyorsan bileemojisi uygun bir emoji mi?
Her aklına eseni her aklına estiğinde söyleyen, insanlara "çirkinsin, kiskancsin" gibi kaba söylemlerde bulunup kalp kırmadıgini iddia eden , öğretmenlerine 'hakliyim çünkü' diye saygisiza saydirip disiplinlik olan kişi bana göre yeterli olgunluğa erismemistir. O yüzden o kişiyi çok da ciddiye almam zaten .
"Saçım nasıl?" diyene "yeniden yap" demek dünyanın en doğal şeyi. Ama bir düğüne mesela yaptırıp geldiği saçı kötü olan birine " saçin çirkin olmuş " demek apayrı bir kategori.
Böyle böyle yakında cevrenizde insan kalmaz.
Düşünerek konuşmak, hatta konuşmadan önce birkac saniye beklemekten kimseye zarar gelmez.
Bu yazdiklariniza da ayrı şaşırdım. Daha birkaç gün önce kendi hayatınıza dair en basit bir istek için "babam beni öldürür, belalı bir aileyiz,babam sayesinde sokakta rahat yürüyorum. Ailem bana izin vermez,evlatlıktan reddeder" tarzı cümlelerim kuran siz değil miydiniz? Nasıl bir anda "ne patron ne öğretmen,ne güçlü ...hiç farketmez ben başımı vuracaklarini bilsem doğruyu konuşurum" demeye başladınız?
Pardon? Hangi dediğiniz yalan?
Yoksa siz de ülkemizdeki çoğu insan gibi kendinden bihaber, aslında ne olduğunu, gercekte nasıl biri olduğunu bilmeyen biri misiniz?
Ayrıca çok değil bir haftadır burada aktifsiniz, bu bir haftada yüz konu açtınız, madem dürüstlükten zarar gelmez benim şahsi gözlemim sizin;
babasının parasıni yemekten başka işi gücü olmayan,
ama bu parayla sadece alışveriş yapip boş boş tuketmesine izin verilen,
hayatının çerçevesini ailesinin cizdigi,
çerçevenin dışına çıkmak için direnmeyi düşünmeyi bırak 'ailem izin vermez' diye hayal kurmaktan bile korkan,
gencecik yaşında para içinde yüzerken ne bir seyehat, ne bir hayat deneyimi kazandiracak aktivite, ne bir macera. Hiç bir şey yapmaya izni olmayan,
bu yüzden dolabını daha da çok dolduran,
kendisine ait bir hayatı olduğunu idrak edemeyen bu yüzden boş boş ömür tüketen,
Tatminsiz,
derin bir aydınlanma yaşamazsa bu şekilde bir gün bile gerçek anlamda yaşamadan ölüp gidecek bir insan olduğunuz yönünde
Ayrıca evet yanımda başkasının dedikodusunu yapana kıskançsın derim çükni kıskanç olmasa çekiştirmez ayrıca benim yanımda başkasından bahseden gider başkasinada benden bahseder yanımda dedikodu uapılmasından nefret ediyorum ve öylelerini sevmiyorum
Öğretmenlerimle çok kavga ettim çünkü bize hep koyun olmayı çiçek olmayı susmayı ögrettiler susmayınca vurdular
Oysaki bir öğrenci konuşursa,fikirlerini açıkça söylerse öğrenci olur. ve biz zamanla bunu çok normalleştirdik oysaki bizi özgür ve hür bireyler olarak yetiştirmeleri gerekirdi Öğretmenlerden nefret ediyorum çünkü eğitimci olmalarına rağmen bizi ne hale getirdiler
Bir óğretmen bana vuramaz onun o elini kırarım ilkokulda az vurmadılar.ama şimdi olsun onu bitiririm.
Senin çocuğuna yapılsa bugün okul önünde protesto edersin.
Ama bize yapıldı.
Bir öğretmen ben sırf arkma döndüm diye bana bağıramaz bu diktatörlüktür.
Ben öğretmenin her dediğini yapamam ve öğretmen sırf öğretmen olduğu için benim üzerimden egosunu tatmin edemez.öğretmenler hep birbirini savunur haksızda olsalar müdür yardımcılarımız bize koridorda az bağırmadı
Neymiş sinirliymiş pardonda o Kim?? Tek bir lafımla bitiririm onu.Güçlü kimse görmemişler havlıyorlar koridorda.senin çocuğuna bunlar yapılsa sen susmazsın bugün fikir özgürlüğümüz yok ve bunun sebebi ailemizin ve öğretmenlerimizin bizi eze eze yetiştirmeleri ve bugün bizim gibileri hiçbir şeye baş kaldıramıyor çünkü biz küçüklükten beri güdülüyoruz ve korkuyoruz bunu kendim için de söylüyorum.Ben ileride çocuklarımı fikri hür vicdanım hür olarakk yetiştiricem.Gerektiği zaman baş kaldırabilsin diye.
Ailemin benim tek başıma yaşamamı istememelerine ne kadar kızsamda bir yandan hak veriyorum.Türkiyede yaşıyoruz doğal olarak suçsuz yere kılıçtan geçirilen kadınlar var.Kimse evladının kötü olmasını istemez.Onlarda bir yandan beni düşünüyor bende okulum bitene kadar tamam diyorum sonra zaten kendi hayatımı kuracağım isteselerde
Ha benim babamın kimse gözünün içine bakamaz ama benim ona dediklerimi allahın bir kulu demedi diyemez de.
Haksız kim olursa olsun fark etmez isterse babam olsun ama "haksız" ben babamı haksız bulmuyorum belki bende olsam bende kızımın tek yaşamasına müsade etmeye bilirdim heleki bu ortamda ona güvenmedigim için değil birgün öldürüldüğünün haberini almayayım diye.
Ailem bana sonuna kadar güvenir.Ama güveniyorlar diye de git ne halin varsa yaşa demezler
Ayrıca herkesin örf adeti farklı
Kaç konu açarsam açarım size hesap verecek halim yok ben aylardır bu sitedeyim ve bu benim 2.hesabım
Ha şunuda söyleyeyim herkes ölücek yaşayanda yaşamayanda ben halimden memnunum
Ailemle yaşamaktan da ara ara olsa da genel olarak pek şikayetçi degilim.Birgün zaten ayrılacağız erken olmasına gerek yok.
Babamın parası var yiyorum kim olsa yer bir ben degil ayrıca seyahat çok ettim ailemle.İlla tek edecek değilim.
Son düzenleyen: Moderatör: