Dilimi tutamıyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden canım yansin ki? Kaldı ki canımı yakan bir şey olduğunu düşünüyorsan bile 😂 emojisi uygun bir emoji mi?
Her aklına eseni her aklına estiğinde söyleyen, insanlara "çirkinsin, kiskancsin" gibi kaba söylemlerde bulunup kalp kırmadıgini iddia eden , öğretmenlerine 'hakliyim çünkü' diye saygisiza saydirip disiplinlik olan kişi bana göre yeterli olgunluğa erismemistir. O yüzden o kişiyi çok da ciddiye almam zaten .
"Saçım nasıl?" diyene "yeniden yap" demek dünyanın en doğal şeyi. Ama bir düğüne mesela yaptırıp geldiği saçı kötü olan birine " saçin çirkin olmuş " demek apayrı bir kategori.
Böyle böyle yakında cevrenizde insan kalmaz.
Düşünerek konuşmak, hatta konuşmadan önce birkac saniye beklemekten kimseye zarar gelmez.

Bu yazdiklariniza da ayrı şaşırdım. Daha birkaç gün önce kendi hayatınıza dair en basit bir istek için "babam beni öldürür, belalı bir aileyiz,babam sayesinde sokakta rahat yürüyorum. Ailem bana izin vermez,evlatlıktan reddeder" tarzı cümlelerim kuran siz değil miydiniz? Nasıl bir anda "ne patron ne öğretmen,ne güçlü ...hiç farketmez ben başımı vuracaklarini bilsem doğruyu konuşurum" demeye başladınız?
:oha:
Pardon? Hangi dediğiniz yalan?
Yoksa siz de ülkemizdeki çoğu insan gibi kendinden bihaber, aslında ne olduğunu, gercekte nasıl biri olduğunu bilmeyen biri misiniz?
Ayrıca çok değil bir haftadır burada aktifsiniz, bu bir haftada yüz konu açtınız, madem dürüstlükten zarar gelmez benim şahsi gözlemim sizin;
babasının parasıni yemekten başka işi gücü olmayan,
ama bu parayla sadece alışveriş yapip boş boş tuketmesine izin verilen,
hayatının çerçevesini ailesinin cizdigi,
çerçevenin dışına çıkmak için direnmeyi düşünmeyi bırak 'ailem izin vermez' diye hayal kurmaktan bile korkan,
gencecik yaşında para içinde yüzerken ne bir seyehat, ne bir hayat deneyimi kazandiracak aktivite, ne bir macera. Hiç bir şey yapmaya izni olmayan,
bu yüzden dolabını daha da çok dolduran,
kendisine ait bir hayatı olduğunu idrak edemeyen bu yüzden boş boş ömür tüketen,
Tatminsiz,
derin bir aydınlanma yaşamazsa bu şekilde bir gün bile gerçek anlamda yaşamadan ölüp gidecek bir insan olduğunuz yönünde
Peki ben soruyorum beni tanımadan herkese laf söyler biri söyleyince de gözlerim dolar demeniz ne kadar doğru??
Ayrıca evet yanımda başkasının dedikodusunu yapana kıskançsın derim çükni kıskanç olmasa çekiştirmez ayrıca benim yanımda başkasından bahseden gider başkasinada benden bahseder yanımda dedikodu uapılmasından nefret ediyorum ve öylelerini sevmiyorum
Öğretmenlerimle çok kavga ettim çünkü bize hep koyun olmayı çiçek olmayı susmayı ögrettiler susmayınca vurdular
Oysaki bir öğrenci konuşursa,fikirlerini açıkça söylerse öğrenci olur. ve biz zamanla bunu çok normalleştirdik oysaki bizi özgür ve hür bireyler olarak yetiştirmeleri gerekirdi Öğretmenlerden nefret ediyorum çünkü eğitimci olmalarına rağmen bizi ne hale getirdiler
Bir óğretmen bana vuramaz onun o elini kırarım ilkokulda az vurmadılar.ama şimdi olsun onu bitiririm.
Senin çocuğuna yapılsa bugün okul önünde protesto edersin.
Ama bize yapıldı.
Bir öğretmen ben sırf arkma döndüm diye bana bağıramaz bu diktatörlüktür.
Ben öğretmenin her dediğini yapamam ve öğretmen sırf öğretmen olduğu için benim üzerimden egosunu tatmin edemez.öğretmenler hep birbirini savunur haksızda olsalar müdür yardımcılarımız bize koridorda az bağırmadı
Neymiş sinirliymiş pardonda o Kim?? Tek bir lafımla bitiririm onu.Güçlü kimse görmemişler havlıyorlar koridorda.senin çocuğuna bunlar yapılsa sen susmazsın bugün fikir özgürlüğümüz yok ve bunun sebebi ailemizin ve öğretmenlerimizin bizi eze eze yetiştirmeleri ve bugün bizim gibileri hiçbir şeye baş kaldıramıyor çünkü biz küçüklükten beri güdülüyoruz ve korkuyoruz bunu kendim için de söylüyorum.Ben ileride çocuklarımı fikri hür vicdanım hür olarakk yetiştiricem.Gerektiği zaman baş kaldırabilsin diye.
Ailemin benim tek başıma yaşamamı istememelerine ne kadar kızsamda bir yandan hak veriyorum.Türkiyede yaşıyoruz doğal olarak suçsuz yere kılıçtan geçirilen kadınlar var.Kimse evladının kötü olmasını istemez.Onlarda bir yandan beni düşünüyor bende okulum bitene kadar tamam diyorum sonra zaten kendi hayatımı kuracağım isteselerde
Ha benim babamın kimse gözünün içine bakamaz ama benim ona dediklerimi allahın bir kulu demedi diyemez de.
Haksız kim olursa olsun fark etmez isterse babam olsun ama "haksız" ben babamı haksız bulmuyorum belki bende olsam bende kızımın tek yaşamasına müsade etmeye bilirdim heleki bu ortamda ona güvenmedigim için değil birgün öldürüldüğünün haberini almayayım diye.
Ailem bana sonuna kadar güvenir.Ama güveniyorlar diye de git ne halin varsa yaşa demezler
Ayrıca herkesin örf adeti farklı
Kaç konu açarsam açarım size hesap verecek halim yok ben aylardır bu sitedeyim ve bu benim 2.hesabım
Ha şunuda söyleyeyim herkes ölücek yaşayanda yaşamayanda ben halimden memnunum
Ailemle yaşamaktan da ara ara olsa da genel olarak pek şikayetçi degilim.Birgün zaten ayrılacağız erken olmasına gerek yok.
Babamın parası var yiyorum kim olsa yer bir ben degil ayrıca seyahat çok ettim ailemle.İlla tek edecek değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğretmenlerimle çok kavga ettim çünkü bize hep koyun olmayı çiçek olmayı susmayı ögrettiler
Bu konuda çok başarılı olmuşlar. Geçtiğimiz konularınla derleme yaparsak sen de zaten kendi hayatını yaşama cesareti göstermektense koyun gibi çiçek olup susmayı tercih eden birisin.
Umarım diğer konulari da bu kadar iyi öğretmişlerdir de güzel bir bolum kazanmissindir

Bu konuda çok başarılı olmuşlar. Geçtiğimiz konularınla derleme yaparsak sen de zaten kendi hayatını yaşama cesareti göstermektense koyun gibi çiçek olup susmayı tercih eden birisin.
Umarım diğer konulari da bu kadar iyi öğretmişlerdir de güzel bir bolum kazanmissindir
İnsanlara uzun uzun laf anlatma motivasyonunu takdir ediyorum ne yalan söyleyeyim 😅

Cesaret göstermek kolay ama sevdiğin insanları ezmek zor.
Şimdi hepsinin acısını çıkartıyorum onlardan.
İyi bir bölümdeyim merak etme.

Dilimi tutamıyorum...
Karşımdaki insanı kırmam ama
Aklımdan ne geçiyorsa direk söylüyorum
Mesela bir konuda konuşuyoruz tartışıcağımızı bile bile söylüyorum içimde ne varsa kendimi tutamıyorum:KK43::KK43:
Birinin ağzımı bantlaması lazım galiba..
Tam söylemiycem diyorum sonra bi bakmışım ki söylemişim tüm düşüncelerimi..
Benimm gibi olanlar siz ne yapıyosunuz..?
Tutmaya çalışmayın kendinizi belki o zaman kendiliğinden söylemezsiniz

Bizim okulda bi erkek arkadaş vardi herşeyi pat pat söylerdi sonrsda ben dürüstüm derdi yalan dolan yok içimdeki neyse onu söylüyorum yanlışsa yanlış doğruysa doğru diye. Sonra sevgilisi terk etti onu senin durustluk problemin var diye. Cocuk hala nasil dürüstlük problemim olabilir ben cok dürüst bir insanım neysem oyum iste falan diyordu. Hâlâ farkında değildi, herşeyi her zaman söylememesi gerektiğinin..

siz farkına varın bari her şey her zaman her yerde söylenmez... dilinizin ucuna geliyorsa dahi hi hi evet öyle mi ya haklisin deyin, veya bu konuda bi fikrim/bilgim yok deyin.
Çocuğa üzüldüm😂 dúrústken dúrúst olmamakla suçlanmış
Bundan sonra öyle yapicam kim ne derse bilmiyorum diyip geçicem

Eğer bir başkası da dilini size karşı tutamayınca hoşgörüyle karşılıyorsanız birşey diyemem.
Ama böyle tipler genelde ‘ben herşeyi söylerim ben böyleyim ama kimse bana birşey diyemez’ düşüncesinde oluyor ve insanlar tarafından pek sevilmiyor haberiniz olsun..

Çocuğa üzüldüm😂 dúrústken dúrúst olmamakla suçlanmış
Bundan sonra öyle yapicam kim ne derse bilmiyorum diyip geçicem
Aslında dürüst olmamakla suçlanmadi. Fazla dürüst ve sevgilisi bir sure sonra herşeyi söylemesinden sıkıldı.bazende salata yat demi yani ama yok herşeyi pat pat soyleyecek

Dilimi tutamıyorum...
Karşımdaki insanı kırmam ama
Aklımdan ne geçiyorsa direk söylüyorum
Mesela bir konuda konuşuyoruz tartışıcağımızı bile bile söylüyorum içimde ne varsa kendimi tutamıyorum:KK43::KK43:
Birinin ağzımı bantlaması lazım galiba..
Tam söylemiycem diyorum sonra bi bakmışım ki söylemişim tüm düşüncelerimi..
Benimm gibi olanlar siz ne yapıyosunuz..?
Ne güzel yaslanmazsin sen. 😁 İçinde bişi kalmıyor masaalah 😁

Otokontrol işinin çocuklukta bilemedin ergenlikte halledilmesi lazım olmuyorsa kimyasal bir problem olabilir. Bahsettiğiniz açıksözlülük mü densizlik mi bilmiyorum ama ikincisiyse eğer konuşmak istediğinizde nefes alıp verin içinizden samsak dövecini söyleyin. Haklısınız, bilmiyorum gibi kelimelerle yorum yapmaktan kaçının. İki düşün bir söyle demişler.

Ben de hiç politikacı olamam mesela. Bazı kadınlar var etrafımda, ortalığı karıştırır, köşelerine çekilir, sinsi sinsi fisir fisir hallederler herşeyi. Hem kötü olmazlar, hem işlerini görürler.

Ben ise tepki vermem gereken bir konu oldu mu, sarı cizmeli kedi bile duyar. Hakliysam asla susamam. İkiyuzluluk hissettiysem, sinsilik yapamam bam bam söylerim suratına insanların. Çok net biriyim, net insan seviyorum ama henüz bulamadım : )

Bana patavatsız geldiniz. Çocuk gibisiniz büyümemişsiniz, her istediğimi söyleyim, insanlar da dinlesin. Kimseyi çat çut yargılamak haddinize değil. Benim düşüncelerim doğrudur diye direten birisiniz. Dedikodu sevmiyorsanız "Hoşuma gitmiyor bunları konuşmak, sizin gibi insanlara da yakıştırmıyorum, lütfen yanımda dedikodu yapmayın."demek zor değil. Onun yerine kıskanç ve çirkinsiniz diyorsunuz insanlara. Hiçkimse mükemmel değildir. Biri vardır her şeyi çok iyidir ama dedikodu yapıyordur olabilir. Mesela sizin de küstahlığınız var, ağzınıza geleni söylüyorsunuz. Sizinle arkadaş olacak insan da bu özelliğinizi sindirmeli. İnsanların hepsi griyken siz de dahil, siz bu gri halinize bakmadan beyaz insan ararsanız üstüne üstlük insanlara hakaret boyutunda ben seni kınıyorum bu hareketinden, cık cık derseniz olmaz. İnsanlar da doğal olarak hakaret işittikleri yerde durmayacaklardır. Siz bu lafı diyerek o insnaları, kendi yaptıklarınız ile hayatınızdan çıkardığınızın farkına varın. Neyse buna çok takılmazsınız bence zaten kıskanç gördüğünüz insanlarla hala arkadaş olmak istemediğinizi düşünüyorum. Ha hem kınıyacağım hem de arkadaşım olarak kalacak derseniz orada da ben anlayamam. Yengeçe cevaplarınıza da bakıyorum ki çok öfkelisiniz. Direkt olarak hayata öfkelisiniz. Haklı çıkmaya kafayı bozmuşsunuz. Zamanında çok haksız duruma düşmüş, kendinizi açıklayamaya fırsat vermeden yargılanmış olabilir misiniz? Onlar beni ezmeden ben söyleyim gibi.

Sorununuzu çözmek için bir şey söyleyecek gibi olduğunuzda düzgün üslubunuzla söyleyin, baktınız olmuyor nefes alışverişinize odaklanın. Odaklanmak için 4 saniye alıp 8 saniye verebilirsiniz birkaç saniye. Oldu da yaptınız artık ne zaman kötü bir şey söyleseniz içinizden tekerleme söyleyin. Beyin bir süre sonra zorluktan kaçmak için kötü şeyler söyleminize engel olabilir. En önemlisi de empati yapın, karşıdakiyi kırmaktan çekinin birazcık da, bu kadar gaddar olmayın. Toplum içinde yaşamak için bir dilinizi törpülemeniz gerektiğini ve bu meziyeti küçüklükten edinemediğinizin farkına varın. Her durumda sessiz kalınmaz, alttan alınmaz ama siz sıradan şeylere bile yükselir olmuşsunuz. Olgulaşın biraz. Herkesi yargılamak doğru değil ve siz de doğruluk abidesi olacak kadar harika değilsinizdir sonuçta. Size çok rahatsız verene eyvallah yol verin ama en ufak hatada insanlar kötü hissettirilmez, yerin dibine sokulmaz ki ayıp diye bir şey var.

Düşündüklerimi direkt bir şekilde ifade ederim
Haksız yere kimseye bir şey demem.
Neye ve kime göre haklısınız? Karar merci siz misiniz yani? Ağzınızdan çıkan her söz doğru ve kabul edilmesi gereken cümleler mi?

Yaşınız doğruysa eğer 19 sunuz henüz. Çok beylik laflar ediyorsunuz ve tecrübesizsiniz. Bir gün birine bir şey dersiniz, o da “ ben doğruları söylüyorum kusura bakma “ diyip sizi yerin dibine sokarsa alırsınız cevabınızı.

Kusura bakmayın ama sizinki kalbim temiz napayım falan değil, patavatsızlık. Eğer frenlemezseniz etrafınızda pek insan kalmaz, veya ciddi olarak laf işitebilirsiniz. Ha sonlara doğru bana ne ben böyleyim moduna girmişsiniz yorumlarda, o zaman fikirlerimize ihtiyaç duymuyorsunuz, daha fazla yorum yapmayalım.

Konu sahibi tamam en çok hakkını savunan, en dürüst, en dobra sizsiniz.

İnanılmaz bir savunma ve kendini övme görüyorum insanlara yazdığınız cevaplarda.

Madem kendinizden memnunsunuz süpersiniz, o zaman niye gelip buraya derdim var kısmına konu açıyorsunuz ki?

Siz muhtemelen şey cevaplar gelmesini beklediniz “canım ne güzel dobrasın, mükemmel bir karakter ben de öyleyim, hep dürüstlüğümüzden kaybediyoruz bla bla” bunları duyup kendi çapınızda ego tatmini yapacaktınız.

Ama insanlardan doğruları duymak gücünüze gitti baya. Bakın dobralık karşındakine yapılınca güzel olmuyormuş demek ki değil mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X