Dilimize yuva yapan 'bebek' dili...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar hepinize merhaba, umarım sağlıklısınızdır ☺
Size belki komik gelecek bir konu ama bizim için artık komikliğini yitirdi. Konuyu açma amacım böyle bir durum yaşayan var mı diye merak etmem ve nasıl kurtulabileceğim hakkında öneri istemem.
Annem 5 yıl boyunca bir çocuğa baktı. Çocuk 1 yaşından itibaren annemle birlikteydi. İlk kelimelerini, konuşmalarını ailesiyle birlikte duyduk. Çocukla aynı evde olduğumuz için müthiş bir bağımız var çok seviyoruz kendi evladımız gibi seviniyorduk her adımında. Her neyse bu çocuk 2 buçuk-3 yaşına doğru konuşmaya başladı. Bizde onunla iletişim kuralım diye onun gibi konuşmaya başladık ufak ufak. Daha sonra bu durum alışkanlık yaptı ve dilimize yuva yaptı. Annem,kardeşim, eşim, ben....Hepimiz bebek gibi konuşuyoruz. Yıllar geçti şuan o çocuğa bakmıyor annem ama nur topu gibi bir hatıra bıraktı bize. Evde sürekli bu şekilde konuşurken buluyoruz kendimizi. Saçma ve komik gelebilir bize de öyle geliyor ama vazgeçemiyoruz. Söz veriyoruz tekrar etmeyeceğimize ama ertesi gün bakıyoruz gene aynıyız. Bu durum bizi çok güldürsede kabak tadı vermeye başladı. Bizim evin şivesi haline geldi. Eşim dışarıdan bakılınca sert duruyor. Onu böyle konuşurken duyunca bütün ciddiyetimi kaybediyorum. Yani ne yapılabilir hiç bilmiyorum. Hem anlatmak istedim hemde belki bir çözüm önerisi gelir diye anlattım. Okuduğunuz teşekkür ediyorum.🙈🙈🙈
Çen ne kadar tatlısın çen. ham yapayım mı o yanakları 😀

Konudan bagimsiz olarak. Ben dogduktan 10 yildan az 5yildan fazla olmak üzere kardesim geldi dünyaya.
Bebek dilinden konusunca annemle babam far görmüş tavsan gibi birine bana bakiyordu. :KK70:bisade ne diyor falan diyorlardi.
Kendimi tercüman gibi hissediyordum😀
Beni nasil anlıyordunuz dedigimde anliyorduk bizde bilmiyorz diyorlardi😀
Sanırım evde bir küçük oldugundan bu kez dili cozmek yerine hazir tercume kullandilar hala aklima gelir gulerim. :KK70:

Bizde de bu var malesef.Olur olmadik yerde konusuyoruz.Bebeklerimizle boyle konusmuyoruz cogunlukla ama onlardan bahsederken kendimize hakim olamiyoruz.🤦‍♀️🤦‍♀️ Hatta şoyle bir rezillik oldu ki eşim geçen gece bebekleri uyuttuktan sonra şoşyal meşafeyi şıfıylayaĺım mı diye yanaşmaya çalıştı🤦‍♀️🤦‍♀️Konsantre sıfır🤣🤣🤣

Bizde de bu var malesef.Olur olmadik yerde konusuyoruz.Bebeklerimizle boyle konusmuyoruz cogunlukla ama onlardan bahsederken kendimize hakim olamiyoruz.🤦‍♀️🤦‍♀️ Hatta şoyle bir rezillik oldu ki eşim geçen gece bebekleri uyuttuktan sonra şoşyal meşafeyi şıfıylayaĺım mı diye yanaşmaya çalıştı🤦‍♀️🤦‍♀️Konsantre sıfır🤣🤣🤣
Sonunda bir tane daha bizden....Kesinlikle biz de sürekli böyleyiz. Napacağız bu şekilde😂😂🙈🙈🙈

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X