Direksiyon sınavı

İlk baştan pes ederseniz, araç kullanmak hep bir meziyet ve korkaklık getirir.. Bu sebepten cesaretiniz olmaz trafikte..

ben de 3. sınavımda aldım. gidişatım iyi değildi :KK70: kurs ile şeyi konuşuyordum yani en son, ben 4. sınavda da geçemezsem süreç nasıl işliyor, yeniden sınav hakkı kazanmak için ne yapmam lazım, yani kaç para yatırmalıyım, yeniden kaç saat eğitim almak lazım vs bunları falan konuştum 3. sınava girmeden önce. benim de sorunum heyecandı. okyanusu geçip derede boğuluyordum, parkta vs tek kusur yok ama ben saçma sapan stop ettiriyorum vs. neyse son sınavdan önce nefes egzersizleri yapıp heyecanı kontrol altına aldım ve öyle başardım. egzersizlere 1 hafta önce başlamıştım. diyaframdan doğru nefes alma teknikleri vs diye araştırın bir sürü kaynağı var. bu egzersizler gerçekten topluluk önünde konuşurken yaşanan heyecandan sınavlarda yaşanan heyecan ve gerginlikler için çok işe yarıyor. kontrol altına alıyorsunuz, deneyin.

hocanız nasıl? kötü bir hoca ise hemen değiştirin sakın zaman kaybetmeyin. benim hocam özgüvenimi sıfırlamıştı mesela. hala nefret ederim kendisinden. zaman kaybettirdi, diğer hocaya geçtim kendimi toparladım öyle diyeyim.
En son hocam iyiydi aslında fakat istanbula gitmiş en son sinavdan onceki dersime başka hoca geldi ve nefret ettim kendisinden. Onu zaten değiştirmelerini söyleyeceğim.

bende ilkinde alamamıştım ama şimdi benım diyen erkekten iyi araç park ederim ,

(hani kadınlar araç park edemiyor diyorlar yaa onun için yazdım )

4 hakkınız var dosyanızı yakmayın bende 3. de aldım ve dediğiniz gibi derslerde yapmadığım hatalardan kaldım anlıyorum sizi farketmeden de olsa heyecan yaptınız kendimden biliyorum.

Ben ehliyetimi milattan önce aldığım için sanırım anlayamıyorum pek bu üst üste kalma olaylarını 🤔🤔 benim aldığım yıllarda daha mı kolaydı acaba direksiyon sınavı? Şimdi sınavdan sürekli kalıyorum diyenler çoğunlukta.
bir arkadaşım 10 saniye kullanıp aldığını söyler hep.ben yaklaşık 3 sen3 önce aldım ehliyet imi.Öyle zor ki şimdi bir sürü kuralı var çok zorluyorlar.
Ben çok şükür tek seferde geçtim ama eskisi gibi değil çok kuralı var.

Herhalde 1 tane daha benim gibi yoktur.
Ehliyet sınavına gireceğim sabah stresten İshal oldum.Öyle kötüydü m ki sürüş esnasında ,karnıma sancılar girerse naparım dedim.
Ama o stresten ,sıkıntıdan sürerken ishal olsuğum hiç aklıma gelmedi.
Tek seferde aldım çok şükür.
Arabada tanımadığın insanlar vs,zordu ama geçti gitti.

Merhabalar herkese,
Bugün ikinci defa direksiyon sınavından kaldım. Çalışırken yapmadığım hataları sınavda yaptım heyecandan mı artık farklı arabayla çalışmaktan mı bilmiyorum. Diyorum ki artık para yatırmayayim daha fazla para boşa gitmesin dosya yansın. Mantıklı mı sizce? Tekrar tekrar para yatırıp kalmaktan korkuyorum.
Başlığı görünce hemen geldim. Ehliyet sınavından kalmak benim uzmanlık alanım da🙃 dosya yaktım 5.de geçtim. Dosyam yandı diye hiç ara vermedim. Sıcağı sıcağına tekrar dersleri aldım. Sınava girdim ve oldu. Bir kere bırakınca bir daha uğraşmayacağımı biliyordum. Siz de bırakmayın illa ki oluyor.

Başka araba ile çalışmayın.
Bana kurs hocam özellikle söylemişti kurs aracı dışında araç sürme sınava kadar diye. Ben ne yaptım dinlemedim ve sonuç arabayı 2.viteste kaldırdim(manueldi araç) Geçtim kalmadım ama epey gülmüşlerdi.
Gerçekten her aracın kavrama noktası farklı,vites gecişleri bile farkediyor.
Otomatikse araç zaten daha kolay işiniz.
Kalacağım yine şartlanmadan,korkmadan gidip deneyin 1 kez daha.

Son düzenleme:
Dosyayı yakmayı degil , kazanmayı planla. Kalabilirsin cünkü bir cok kisi gecemiyo hemen. Ama dosyayı yaktıgında aynı kurstan devam etme derim ben. Bazı kurslar özellikle öğrenci kaldırıyor diye düsünüyorum..

Durum güncellemesi yapmak istedim bugün 3. kere sınava girdim ve maalesef kaldım yine. Hava aşırı aşırı yağışlıydı halen öyle. Aslında gayet iyiydim parkları falan yaptım yokuş kalkış yaptım dönerken yeşil ışık yanıyordu önümde bi araba vardı geçecek sandim ilerledim kalkmadi yesil yanmasina ragmen bende durmak zorunda kaldim sonra kalkarken stop ettirdim kaldiramadim kaldim zaten 2.stoptu son 1 hakkım kaldı.. çok üzülüyorum çok az kalmıştı yapacaktım bu sefer..

Durum güncellemesi yapmak istedim bugün 3. kere sınava girdim ve maalesef kaldım yine. Hava aşırı aşırı yağışlıydı halen öyle. Aslında gayet iyiydim parkları falan yaptım yokuş kalkış yaptım dönerken yeşil ışık yanıyordu önümde bi araba vardı geçecek sandim ilerledim kalkmadi yesil yanmasina ragmen bende durmak zorunda kaldim sonra kalkarken stop ettirdim kaldiramadim kaldim zaten 2.stoptu son 1 hakkım kaldı.. çok üzülüyorum çok az kalmıştı yapacaktım bu sefer..
Sakin olun lütfen sınavda. Bizim kursta bi ablamız 4. girişinde aldı. Ama berbattı yani o derece. Kursa söyleyin eğitim aldığınız araçla sınava girmek istediğinizi belirtin. Ve sakin olun gerçekten heyecan her şeyi bitiriyor.

Sakin olun lütfen sınavda. Bizim kursta bi ablamız 4. girişinde aldı. Ama berbattı yani o derece. Kursa söyleyin eğitim aldığınız araçla sınava girmek istediğinizi belirtin. Ve sakin olun gerçekten heyecan her şeyi bitiriyor.
Eğitim aldığım araçla sınava girdim orda sorun yok ama heyecanda yapmadım aslında ne bileyim işte ya

Sorun değil. Ben 3 kere kaldım. Heyecandan oluyor hepsi

Ben eğitimlerde hep hatalar yapıyodum hatta rampadan kalkarken istisnasiz her eğitimde en az 1 kere stop ettirirdim arabayı ama nasıl olduysa sınavda tek seferde geçtim.heyecandan oluyodur öyle.vazgeçme derim.

Back
X