diyafragma hernisi

biz çıkmadık henüz sol akciğeri çok gelişemedi makinadan ayrılamadı inşallah biran önce iyileşecek diye ümit ediyoruz dua edin inşallah
Her gün dua ediyorum merak etmeyin hepimiz için de ayrı ayrı da. İyileşecek inşallah sizin bebeğinizde buraya kadar geldi ya Allah'ın yardımı ile iyileşir merak etmeyin. Acil şifalar tekrar.

Amin ins canim Rabbim sizlerinde yuzunuze guler bugun kontrole gttik almisz biraz ins dahada toparliycsz yavas yavas ins . Sizin nasi geciyo hsmilelik
Allah'a şükür iyi. Bu haftalarda ciğerler gelişmeye başlıyormuş inşallah az da olsa gelişir diye her gün dua ediyorum bu ay sonu detaylı ultrasonda bakacaklar tekrar. Kalbim güm güm atıyor valla kafamı dağıtıyorum işe veriyorum kendimi ki üzmeyeyim oğlumuza yansımasın diye. Bu haftasonu odası için mobilya siparişimizi de verdik. Detayları anlatıyorum ona hergün bebeğimize.

Canim sadece ameliyat masrafini aldilar 8 bin liraydi
Merhaba sizinle iletişime geçmem mümkünmü acaba? Bizde ameliyatı medipol mega da yaptırmayı düşünüyoruz ama yogun bakımı fln filan yasamış birinden iyi mi kötümü duymak istedim. Cok kafamız karışık kime nerede ameliyat yaptırıcaz neye göre karar vericez bilemiyoruz. Sizin için mahsuru olmazsa telefonda ya da maille hiç farketmez görüşmemiz mümkünmü bnm mail adresim esmameliseroglu@gmail.com
Sizin gibi şanslı anneleri okuyunca umut oluyor inşallah B'nde sizin gibi şanslı annelerden olurum

biz çıkmadık henüz sol akciğeri çok gelişemedi makinadan ayrılamadı inşallah biran önce iyileşecek diye ümit ediyoruz dua edin inşallah

Amin ins canim Rabbim sizlerinde yuzunuze guler bugun kontrole gttik almisz biraz ins dahada toparliycsz yavas yavas ins . Sizin nasi geciyo hsmilelik

Herkese merhaba,son durumlarınız nasıl?

Canim nbr nasilsin ufaklikla ugrasmaktan yazamadim biz iyiydikte bronsolitmidr nedr ona yakalndik hiriltimiz basladi . Tedavi gorduk 4 gun hastanede yattik iyiydik dun gece yine basladi hirilti ama doktora gttik cigerler iyi dedi burun serumu verdi bide ortri bebe burun aspiretoru aldik onu kullniyoz bakalim ne olcak

Allah acil şifa versin canım,İnşallah daha iyidir şimdi.bizde kullanmıştık Beyza küçükken otri bebeyi.bronşiolit can sıkıcı bir hastalık,Beyza da birkaç kez oldu hatta birini çok ağır geçirdi hastaneye yatırmak istedi gittiğim her dr. ama yatırmadım,gereksiz antibiyotik ve karma ilaç tedavisi uygulanıyor,soğuk buharla tedavi edildi ve düzeldi,tabi bunu kendi kafamdan yapmadım Dr.Kadir Tuğcu yu takip ediyorum ve kendisiyle mesajlaşarak tedaviyi uyguladık.

Bugün detaylı ultrason a girdim.Allah'ıma şükür başka anomali yok bebeğin gelişimi iyi. Ciğerlerin gelişimi ile ilgili olumsuz bir durum yok yani daha fazla Ciğerlerin sıkışmasını arttırıcı bir durum gelişmemiş. 31. Haftadayım. Artık Marmara Üniversitesi'nden randevu alıp, oraya devam edeceğiz . Ilginiz için teşekkürler. Dualarınızı eksik etmeyin.

Bebeğinizin durumunun iyi olmasına sevindim,Allah yardımcınız olsun,dualarım sizinle.Bende Marmara Ünv.ne gidiyordum ve orada doğum yapmıştım.

Medical Park Göztepe'de diyafragma hernisi ameliyatı yaptıran ya da tanıdığı bu ameliyatı geçirmiş birileri var mı? Dr. Salih Somuncu çocuk cerrahı bugün görüştük. Bu ameliyatı yapıyormuş yoğun bakım ve cihazlarda yeterliymiş. Orada ameliyat olan var mı arkadaşlar?

Bebeğinizin durumunun iyi olmasına sevindim,Allah yardımcınız olsun,dualarım sizinle.Bende Marmara Ünv.ne gidiyordum ve orada doğum yapmıştım.
Slm arkadaşlar allah hepinizin yavrusunu bağışlasın inş canınızı sıkmak istemem ama bende 2 ay önce doğum yaptım ve doğumdan 1 saat sonra kızımı diyafragma hernisinden dolayı kaybettim cok acı halen toparlanamadım rabbim kimseye yasatmasın ins

Merhaba öncelikle duydum bizede tavsiye ettiler salih Somuncu arastirdik hatta gazetelerde bile çıkmış diyafram hernisi ameliyatını yaptığı Zeynep bebek. Ama biz tecrübe ettik sakin siz yapmayın 2 kere medical parkta ameliyat oldu çocuğum boşuna yine başa döndük özeller yapamıyor cerrahpasaya gidin 3 üncü ameliyatı orda oldu 3 -4 profosör girdi enfeksiyon falan düşünmeyin şu an allaha şükürler olsun elhamdulillah iyi. bizimki en ağır vakası diyafram hiç yoktu medikal 1 . De dikti 2.ameliyatta yama yaptı yama tutmadı 2 ay bile. çigerlerin arkasından çıktı medikal.park in yaptigi. cerrahpasa yi tavsiye ediyorum şiddetle bagirsak ta türkiyede 1 numara Prof. Gonca tekant yapti ve bi suru prof .çok geçmiş olsun inşallah hayırlı bi karar verir sağlıklı bir şekilde yawruna kavusursunuz.

Cok gecmis olsun suan bebeginizin durumu nasil bnde temmuz 19 da capads dogum yaotim bbbegimde diyafragma hernisi vardi orda ameliyat oldu 38 gun zorlu bi yogun bakimdan snra susn masallah cok iyyiz 3.ayimiz bitcek :))

Çok üzüldüm Allah sabırlar versin. Ben de son aya girdim çok zor bir süreç Allah hepimiZin yardımcısı olsun inşallah

Çok sağolun zaten içim bir türlü rahat değildi o yüzden buraya yazdım sordum . Çünkü Salih bey neredeyse ayda 2 defa bu ameliyatı yaptığını söyledi. İmternetteki haberden sonra çok gelen olmuş. Ben de araştırdım hiç bi yerde bir yorum yazı bulamadım Zeynep bebek dışında o yüzden buraya yazdım. Tekrar çok teşekkürler Allah sizden razı olsun. Ben Marmara Üni. Hastanede olacağım ameliyatı yani bebeğim. Ama Çapa ve Cerrahpaşa ile de görüşeceğim çok sağolun tekrar. Sizin beneğiniz nasıl inşallah herşey yolundadır.

Herkese merhaba
31 haftalık hamileyim 22. Haftada bebeğimin diafragma hernisi oldugunu öğrendik. Öğrenir öğrenmez internette araştırma yapmaya başladım ama bu site dışında bu hastalığı yaşayanların paylaşımlarına rastlamadım. Ilk gün burada yazılanları ilk sayfadan itibaren okumaya başladım ama okudukça umudumu kaybettim hersey cok kötü olacak die düşünmeye başladım cok Ağladım gecelerce uyuyamadım iyileşmiş olanları okudum ama paylaşımlarda daha cok olumsuz sonucları gördüm. Haftalarca kendime ve bebeğime bu üzüntüyü yaşattım sonra Dr arayışına girdik nerede hangi Dr yapmalıydı ameliyatı cok soru vardı kafamızda ve hiç birsey bilmiyorduk. Araştırmalarımız sonucu İstanbul'da (belki de Türkiye'de) bu ameliyatı en sık yapan Dr olarak Prof. Dr. nüvit sarımurat çıktı karşımıza kendisi Şişli memorial da Çalışıyor. Bilgi almaya gittik hastalığı cok Detaylı sekilde Anlattı bize baştan bu bebeklerin 1/3 ü daha anne karnındayken kaybediliyor 1/3 ü doğumdan sonra kaybediliyor 1/3 ü de yaşıyor saglıgına kavuşuyor dedi. Yani doğanların yasama şansı %50. Bunu başta acık acık belirtti bize ümidimizi kırmak için değildi ama. Dr olarak gerçekleri paylaşması gerekiyor sonuçta. Aslında ameliyatın cok cok büyük bir ameliyat olmadığını bebeğin akciğer gelişiminin ve akciğerdeki tansiyonun buna bağlı olarak Dolaşım sisteminin önemini Anlattı. O anlattıkça anladım ki bu hastalıkta ne hastane ne Dr hayati Önem taşımıyor hersey zaten Allah'a kalmış onu biliyoruz ama bu hastalıkta anladım ki gercekten hersey Allah'a kalmış.
Bizim hastane seçeneklerimiz Arasında nüvit hocadan dolayı memorial vardı dogum fiyatlarının ucuklugundan ve uzaklıgından dolayı Şişli memoriala cok sıcak bakmadık ama nüvit hoca bahcelievlerdeki hizmet hastanesinde de bu ameliyatı yapabiliyor bebeğin ameliyat fiyatı fark etmiyor ama dogum fiyatları Arasında büyük fark var.
Bir de bizim seçeneklerimiz Arasında medipol mega üniversite hastanesi vardı. Burada "surma" orada bebeğini ameliyat ettirdiğini yazmıştı kendisiyle görüştük ona buradan da teşekkür etmek isterim bana umut olan psikolojimin dÜzelmesinde katkısı olanlardan kendisi Saolsun ne sorduysam içtenlikle yanıtladı. Medipolden oradaki yogun bakım hemşirelerinden drlarından ameliyatı yapan Suat beyden çok memnun kaldığımı söyledi. Daha sonra bir tanıdığımın bebeği aynı hastanede yogun bakımda kaldı onlarda Bakımdan cok memnundu. Bir de yine bu forumdan mailime ulaşan Sümeyye hanım doğumunu orada yaptığından kızının aynı hastalık Yüzünden 5 gün yogun bakımda kaldığından bahsetti onlarda memnundu. Ayrıca şunu da belirtiyim Sümeyye Hanım'ın kızı da diafragma hernisi ile doğmuş ama 5 gün ypgunbakımda tedbir Amaçlı tutulmuş daha sonra hastalık cok ağır olmadıgından taburcu etmişler ve bebeğin biraz kendini toparlamasını beklemişler daha doğrusu büyümesini beklemişler ve kızı 8 aylıkken ameliyat oldu yogun bakımda bile yatmadan taburcu oldu cerrahpasada gonca tekant yapmış ameliyatı onlara da bu işte en uzman kişi olarak bu dru önermişler.
Bunların hepsini yazmamdaki amaç benim gibi hastalıkla karşılaşıp bilgi arayan ama bulamayanlar için hem bilgi hem umut olsun ben uzun bir süre hastanede aylarca kalacağımızı düşündüm ama drlarla da hastalığı geçirenlerle de konusunca gördüm ki cok da uzun değil kalış Süreleri drlar 1 Hft 10 gün kdr yogun bakım süresi veriyor ama tabi onlar işin ucunu acık bırakıp bebeğin durumuna bağlı demeyi de ihmal etmiyor. Hastalığı geçirenlerden konuştuklarım 19 gün 15 gün 10 gün 22 gün kalanlar var 22 gün kalan mesela hastalığı cok ağır gecen bir bebek onunda annesi dünya Tatlısı biri destek olmak için benimle telefonda dakikalarca konuştu Anlattı neredeyse bütün organlar Göğüs boslugundaymış ameliyat sonrası drlar hiç umutlu konuşmamış 3. Gün Kötüye gittiğini bile söylemişler ama suan gayet iyi kendisi dediğim gibi 22 gün sonra taburcu olmuşlar. Ankara'da devlet hastanesinde olmuş (hastanenin adını harırlayamadım zeynepli bişeydi sanki) ilgilerinden bilgilerinden teknolojisinden ve temizlikten

Cok memnun kalmışlar.
Cok uzun uzun yazdım daha da yazabilirim aslında
Benim demem o ki hamileliği sırasında bu hastalığı öğrenen anneler bnm gibi yapmayın olumsuz düşünüp bebeğinizi de kendinizi de üzmeyin cok olumlu Örnekler var inanın sizde onlardan biri olucaksınız. Konuştuğum annelerin ortak yanları hiç kötüsünü düşünmemiş olmaları ve bebeklerinin Yanlarında hiç ağlamamaları. Hep iyi oşacaklarına inanmışlar bebeklerine yogun bakımdayken hastaneden çıkınca neler yapacaklarını anlatmışlar. Ben de haftalar sonra bıraktım o olumsuz Düşünceleri ama bebeğime de o stresi yaşatmış oldum ilk hamileliğimde doğuma giderken bile çekmediğim sancıları kasılmaları bu hamileliğimde yasıyorum stresin en büyük neden oldugunu düşünüyorum bunda. Foruma girip okuduklarınız umudunuzu kaybetmenize neden Olmasın.
Bu Arada drunuza Ciğer geliştirici iğne hakkında danısmanızı tavsiye ederim hem kadın dogum drum hem cocuk cerrahları faydalı olabileceğini düşünüyorlar.
Biz medipol mega hastanesinde karar kıldık nüvit hocadan hastane ve yogun bakımı konusunda da onay aldık ama maalesef kendisi daha önce o hastanede bu ameliyatı yapmış olsa bile artık medipolde ameliyatlara girmiyor Prof rıza rızalar ameliyatımızı yapacak.
Hastaneye ve dra karar verdikten sonra yapılacak tek şey bol dua ederek bebeğinizi beklemek. Kötü düşünmemek. Allah Hakkımızda hayırlısını nasip etsin. derdi veren o şifamızı da verecektir biz buna inanıyoruz bunun için de cok cok dua ediyoruz.
Allah herkese şifa versin sağlığına kavuştursun ne mucizeler vermiş bu güne kdr oldurmayını oldurmuş bu hastalıkta da Allah mucizesini herkese yaşatsın insallah

Oncelikle cok gecmis olsun Rabbim ins saglikli bi sekikde yawrunu kucagina almyi nasip eder. Biz de 38 gun kldik yogun bakimda diyafragma hernisi iki ameliyat gecirdik suan gayet iyyiz sukurler olsun ve bizim diyafram yirtigimiz cok buyuktu karaciger dalak mide bagrsaklar hepsi yukardaydi bizim . Sukurler olsum bu gunlere geldik aynen dua etmekten baska caremiz yok .. ama sukurler olsun yawrum ewimizde ins sizde en kolay sekikde atlatrsiniz herseyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…