Diyecek hiçbir şeyim yok.

Gerçekten üzüldüm ekim anneleri grubundan da biliyorum sizi, yazışıyorduk. Eşinizle kavga sebebiniz büyük değilmiş belki dolmuşluk belki biriken şeyler buna sebep olmuş. Bizde de zaman zaman tam bu sebeple kavgalar oluyor. Uyuyor eşim ben kaldırıyorum çok uyudun biraz çocukla ilgilen gibi gibi.. Ama bu noktaya gelmesi gerçekten kötü olmuş. Fevri karar vermeyin, eşiniz sakinleşir ve özrünü diler umarım biraz zaman tanıyın. Bir de gerçekten çocukla yeni bir düzene alışmak zor oluyor. İki taraf için de. Belki kendini ihmal edilmiş hissediyor eşler belki bebeğe çok vakit ayırıp eşe ayıramıyoruz. Bu da karşı tarafı dolduruyor daha çok.. İnşallah toparlarsınız 🙏

Evet gloriacım kendime bile vakit ayıramıyorum ki ona vakit ayırayım.
İlk zaman bir sürü sorun yaşadım biliyorsun çok şükür geçti düzene koydum ancak adam mesela alsa biraz baksa bile yeterli değil. İşte baktığı yarım saatte duşamı gireyim yemek mi yapayım mutfağı mı toparlayım diğerlerini bir şekilde idare ediyorum dağınıklığı takmadığı için kalsın herşey böyle diyor da....
Umarım yarası kalmadan toparlanır. Zira çok üzdü.

İlk zaman bir sürü sorun yaşadım biliyorsun çok şükür geçti düzene koydum ancak adam mesela alsa biraz baksa bile yeterli değil. İşte baktığı yarım saatte duşamı gireyim yemek mi yapayım mutfağı mı toparlayım diğerlerini bir şekilde idare ediyorum dağınıklığı takmadığı için kalsın herşey böyle diyor da....
Evet çok haklısın hangi birini yapacaksın küçük bebekle birlikte. Umarım toparlarsınız dualarım seninle 🤲

Bence hayat sizi çok yıprattı . Eski konularınızi da biliyorum . Problemler üst üste geldi . Bir süre sonra bunlar birikiyor maalesef . En çok siz daraldiniz aslında ama erkekler geçim kaygısını sandiginizdan daha çok takıyorlar . Ben cozulmeyecegini düşünmüyorum . Bazı şeyler sinirle söylenmiş belli ki ... Bir çözüm yolu bulunur illa ki .

Gönlünüzü alır barışırsınız diye düşünüyorum ama bir daha ayrılık lafı etmeyecek kadar pişman edin.Ediyorsa da ozaman gerçekten biteceğini bilsin bunu sağlamanız gerekir alacağınız terapi öncesinde.

Uzun süredir siteye giriş yapmıyor uzaktan takip ediyordum. Sizin konunuzu görünce yazmak istedim. Yorumlarınızı genel itibari ile beğeniyor eşiniz ile ilgili de sorunlu bir insan olmadığını hatırlıyorum.

Sizin iş biraz az işten çok iş çıkmasına dönmüş. Bunun da sebeb belki birbirinize karşı olmasa da genel itibari ile olarak bir yorgunluk stres hali (bence tabii ki). Sizin hayatınız çocuk ile beraber tepetaklak oldu (iyi ki de oldu benim de 9 aylık kızım var Allah hepsine sağlık sıhhat versin ) eşiniz ise bu ekonomik krizde evin maddi sorumluluğu altında geriliyor. Her ikisi de o kadar haklı sebepler ki. Ne çocuk büyütmek kolay ne de bu ekonomi de bi şeyleri kafaya takmadan yaşamak.

Konunuza gelecek olursak şu aşamada ben eşinizin gerçekten boşanmak istediğini ya da düşündüğünü düşünmüyorum. Bir öfke anında söylenen sözler gibi geldi bana (ve tabii ki asla söylenmemeli ki siz zaten bu sözleri dillere pelesenk eden insanlar değilsiniz). Şu an için bi süre sakinliğe gömülün ruhunuzu da beklemeye alın, sadece çocuğunuz ile ilgilenin. Küs gibi davranmayın ve ya hareketleriniz de sinirli olduğunuz hissiyatını yaşatmayın. Kendi içinizde dinginliğe eriştikten sonra eşinize bakın size karşı davranışı isteği ne doğrultuda. Ha o zaman dahi hala aklında ayrılmak gibi bir fikir varsa o zaman altta yatan başka sebepler düşünebilirsiniz.

Her şeyin güzel olması dileğiyle 💜🌺

Bence birbirinize sakinleşmek için zaman tanıyın.
Anlık öfke patlamasıyla sinirle söylenmiş sözler olduğunu düşünüyorum. Söylenmemeli ama olmuş bir kere.
Bu sinirle bu konuyu konuşmaya calismayin bence. Çünkü insan saçma bir inatla ve gururla hiç istemeyeceği sözler söyleyebilir.
Biraz zaman. Dilerim her sey yoluna girer en kisa surede.

Var iş yerinde maaş konusunda sıkıntı yaşıyor.
Ben de iş başvurusu yapıyorum bir şekilde işin içinden çıkılmayacak bir mesele değil.

Bir de bu mesele yüzünden böyle davranması yersiz. İçindeki öfkeye de hakim olsun.
Sorumluluk sahibi erkekler maddi sıkıntılar çekerken maalesef hıncını en yakınından çıkarıyor, çevremde çok örneği var. Eşinizi de anlıyorum, geçindirmesi gereken bir ailesi var, geçim sıkıntısı tepesinde. Ancak bu size yaptığını meşru kılmaz. Küçük bebeğiniz varmış sizin psikolojinizi de anlıyorum. Hayat şartları ilişkileri zedeliyor ama konuşarak bu sıkıntıların üstesinden geleceğinize inanıyorum. Kırgınlığınızı dile getirin, yapıcı eleştirinizi yapın eşinize. Ortak noktada buluşur, bu olayı atlatırsınız umarım. 🙏

Olabilir benim uyguladıgım olay bosanmayla alakalı degil bir davranısı ile alakalıydı. Su an esim bana bosanalım dese ben direkt sözlesme koyarım önüne ama iste ben yaparım ben biraz fevri ve ani yükselen bir insanım, kendi yaptıgımı millete önerirsem evlilikler ayakta durmaz😬😬 Zeyno da cok naif bence konusma konusunu bir süre rafa kaldırıp en azından 2-3 gün konusmamalılar cünkü konu sahibi bosanmak istemiyor, su an esi de agresif ve kendini haklı görüyorsa farklı yerlere gidebilir.
Zaten bu konuşmayı "boşanmaktan bahsediyordun hadi ..hadi..boşansana" edasıyla yapmamalı.

Sizin iki nickiniz mi var ikisi de Zeyno ile başlayan ve avatarlari da aynı olan ?

Zeyno var mı bi gelişme nasılsın ? 🧡

Yok aynı. Evde hiç konuşmadan geçti akşam öyle. Çocukla ilgilendi sadece o kadar. Ben de erkenden yattım açıkçası ortalıkta dolaşmak istemedim hiç.
Kızım bugün ilk kez baba dedi ama onun sevincini bile paylaşamadık ben çok duygusal bakıyorum olaylara sanırım :(

Yok aynı. Evde hiç konuşmadan geçti akşam öyle. Çocukla ilgilendi sadece o kadar. Ben de erkenden yattım açıkçası ortalıkta dolaşmak istemedim hiç.
Kızım bugün ilk kez baba dedi ama onun sevincini bile paylaşamadık ben çok duygusal bakıyorum olaylara sanırım :KK43:

Cok uzgun ve kirginsiniz o yuzden yanlis bir cumle kurup sizi daha da uzmek istemem ama su yukarida yazdiginiza sasirmadim desem yalan olur. Buradan bakinca olaylara duygusal bakiyormussunuz gibi degil de esinizden cekiniyormussunuz ya da korkuyormussunuz gibi gorunuyor. Neden derseniz ikinizin de gergin oldugu bir anda bir patlama yasamissiniz ve bu konusarak cozulebikecek bir problem ama sizin bu konudan daha onemli bir mevzunuz var o da bosanma.

Esinizin sessiz kalmasini ben kararli olmasina yordum ama bu konuda siz neden sessiz kaldiniz ona sasirdim. Cunku olayin sicakligi artik gecmis olmali ve ikiniz de sakinlesmis olmalisiniz. Birbirini cok iyi taniyan ve anlasan bir cift olarak neden bunu konusmadiniz ya da cekiniyorsunuz anlamadim. Tartismada hic bosanma lafi gecmeseydi o zaman cesit cesit istediginiz gibi tribinizi de atardiniz, atarinizi da yapardiniz, sessiz de kalirdiniz ama bu bana gore kesinlikle sessiz kalinacak bir konu degil.

Herkesin evliligi ve karakteri farklidir ona lafim yok ama ne bileyim siz kendinize uygun bir cumle ile bunu konusmaliydiniz. Su bahsettigin bosanma isini bir netlestirelim ya da bu konuda kararliysan bunu konusalim gibi kendinize uygun bir sekilde konusabilirdiniz. Ben fevri biriyim siz belli ki sakin ve alttan alan birisiniz o yuzden yanlis bir sey de soylemek istemem ama siz zaten tartisma sirasinda ben bosanmak istemiyorum diyerek yeterince alttan almissiniz. Sessiz kalarak buna devam etmeniz sizin dogrunuzdur ona bir sey diyemem.

Cok uzgun ve kirginsiniz o yuzden yanlis bir cumle kurup sizi daha da uzmek istemem ama su yukarida yazdiginiza sasirmadim desem yalan olur. Buradan bakinca olaylara duygusal bakiyormussunuz gibi degil de esinizden cekiniyormussunuz ya da korkuyormussunuz gibi gorunuyor. Neden derseniz ikinizin de gergin oldugu bir anda bir patlama yasamissiniz ve bu konusarak cozulebikecek bir problem ama sizin bu konudan daha onemli bir mevzunuz var o da bosanma.

Esinizin sessiz kalmasini ben kararli olmasina yordum ama bu konuda siz neden sessiz kaldiniz ona sasirdim. Cunku olayin sicakligi artik gecmis olmali ve ikiniz de sakinlesmis olmalisiniz. Birbirini cok iyi taniyan ve anlasan bir cift olarak neden bunu konusmadiniz ya da cekiniyorsunuz anlamadim. Tartismada hic bosanma lafi gecmeseydi o zaman cesit cesit istediginiz gibi tribinizi de atardiniz, atarinizi da yapardiniz, sessiz de kalirdiniz ama bu bana gore kesinlikle sessiz kalinacak bir konu degil.

Herkesin evliligi ve karakteri farklidir ona lafim yok ama ne bileyim siz kendinize uygun bir cumle ile bunu konusmaliydiniz. Su bahsettigin bosanma isini bir netlestirelim ya da bu konuda kararliysan bunu konusalim gibi kendinize uygun bir sekilde konusabilirdiniz. Ben fevri biriyim siz belli ki sakin ve alttan alan birisiniz o yuzden yanlis bir sey de soylemek istemem ama siz zaten tartisma sirasinda ben bosanmak istemiyorum diyerek yeterince alttan almissiniz. Sessiz kalarak buna devam etmeniz sizin dogrunuzdur ona bir sey diyemem.

Ondan korkmak değil ama olumsuz bir cümle duymaktan çekiniyorum. Eşim öyle hemen yatışan biri değil. Bense bu kez sadece ondan adım atmasını bekliyorum. O konuşmadığı sürece konuşmam. Olumlu yada olumsuz o gelsin.

Boşanma gibi büyük bir kelimeyi ağzına almasaydı uzatmazdık zaten. Bir şekilde öyle yada böyle konuşurduk biraz tripli biraz atışmalı. Bu sefer büyük. Dinmesi zaman alır.

Ondan korkmak değil ama olumsuz bir cümle duymaktan çekiniyorum. Eşim öyle hemen yatışan biri değil. Bense bu kez sadece ondan adım atmasını bekliyorum. O konuşmadığı sürece konuşmam. Olumlu yada olumsuz o gelsin.

Boşanma gibi büyük bir kelimeyi ağzına almasaydı uzatmazdık zaten. Bir şekilde öyle yada böyle konuşurduk biraz tripli biraz atışmalı. Bu sefer büyük. Dinmesi zaman alır.
Eğer böyle bir sebepten boşanmak isterse sakın ikiletme, kabul et olur mu? Çünkü böyle bir sebepten boşanma olmaz, oluyorsa farklı bir sebep vardır.

Anladim hakkinizda hayirlisi olsun o zaman. Siz ben bosanmak istemiyorum deyip sessiz kaldikca esiniz de bosanmaktan korkuyor diye yorumlayabilir. Boyle yorumlarsa bu davranisin tekrarlanma ihtimali de yukselir. Onun su an size kendini nasil affetireceginden cekinmesi lazimken siz cekiniyorsunuz. Alti ustu uykudan uyaninca sinirlenmis bundan bile kolay yatismayan biri ise isiniz zor. Kaldi ki siz de gun boyu cocuk bakiyorsunuz, eller havaya yapmiyorsunuz o zaman sizin de sinirlenme hakkiniz gayet normal. Buna ragmen bosanmak istemiyorum diyen de sizdiniz.

Back
X