Diyecek hiçbir şeyim yok.

Yorumlarınızla hatırladığım kadarıyla konunuza çok şaşırdım.
Tartışmanıza degil yanlış anlamayın.
Boylesi basit bir tartisma sonunda eşinizin hemen ayrılıktan bahsedip sanki uzun zamandır bunun planını yapmiscasina mal bölümünü bile duygusuzca yapabilmesi..

Çok garip..

Gerçekten iyi anlaşan bir çift olduğunuza emin misiniz?

Halı altına süpürülüp görmezden gelinmiş mesele cok gibi duruyor..

İşte benimde içimde çözemediğim kısım o. Derdi olunca gelir konuşuruz anlatır, ben de ona o şekilde. Son dönemde de konuştuk ama ne ben onun ne o benim birbirimizden kaynaklı olmayan yorgunluklarını anlamadık belli. Ki sonucu böyle oldu.
Muhakkak vardır size yansitmadiğı yada bir kısmını bildiğiniz tamamına vakıf olmadıgınız konular. 14 senedir tanıyorum diyorsunuz, ses yükselten,kaba davranan biri değildir diyorsunuz bu sebeple söylüyorum bunu da. Yoksa en ufak olayda kalp kıran biri olsa eşiniz dersiniz uykusu ağır bastı,yorgundu vs diye.
Bu bir patlama olmuş kesinlikle. Boşanma konusu da sanki ne olacaksa olsun artık dercesine söylenmiş.
Maddiyat olabilir bunun altında tabi,belki yetersiz hissetti kendini,malum şartlar ortada. Zorlanmayan kalmadı. Size belki tamamen yansıtmıyor bunu.
Yerinizde olsam bir süre minimum iletişimde olurdum. Gözlemleyin bakalım pişman mi? Nasil davranıyor?
Tamamen sakinleşince illaki oturup konuşursunuz zaten.

Yorumlarınızla hatırladığım kadarıyla konunuza çok şaşırdım.
Tartışmanıza degil yanlış anlamayın.
Boylesi basit bir tartisma sonunda eşinizin hemen ayrılıktan bahsedip sanki uzun zamandır bunun planını yapmiscasina mal bölümünü bile duygusuzca yapabilmesi..

Çok garip..

Gerçekten iyi anlaşan bir çift olduğunuza emin misiniz?

Halı altına süpürülüp görmezden gelinmiş mesele cok gibi duruyor..

İnanın ben de şaşırdım. Bir gün önce çok şükür seninle bir sorunu konuşabilmek ne büyük nimet diyen bir adamdan bahsediyorum. Resmen yıkıldım. Sorunu varsa söyleseydi.

Boşanmak aklında var mıydı yoksa öfkeyle mi söyledi bilmem ama ilişkilerden öğrendiğim bişey var karşıdaki bir halt yediğinde bunu ödemeli. Kavga dövüş anlamında söylemiyorum ama bir tepki görmeli sizden, yememesi gereken bi b.klar yediğini anlamalı yani anlatabiliyor muyum. Tamam bebek yorgunluğu maddi sıkıntı falan anladık da kimse de kudurmasın yani. Yerinde olsam sessizce günlük hayatıma devam eder beklerdim bakalım ne yapacak. Muhtemelen gelir yanına konuşmak için. Küs kavga et trip at değil demek istediğim, bazı şeyler söylenmese de karşı taraf hisseder, böyle şeyleri zeynonese etmemeli diye hissetmesi lazım.

Herşeye anlayış herşeye anlayış sonuç bu oluyor. Madem bu olay ilk kez oldu üstünü kapatma, gelecekteki ilişkinizin selameti için bu dersi ver ona. Artık buz gibi olmaktan mı anlar, küslükten mi anlar, mesafeden mi anlar en iyi sen bilirsin. Bi yaptırım uygula ama.

İkimizde aşırı yorgunduk
O maddi sorunları, ben de yeni annelik kısmını çözemediğimiz için gerginiz ama birbirimizle ilgili olan sorunlar değil. Birbirimize destek olarak çözebildiğimiz meseleler-di.
Ayni sebeplerden bizde cok gerildik, tartisma yasadik. Bu bosanmaya kadar gidecek bir is degil. Belliki ikinizde cok dolmussunuz. Annelik kismini esinizin destegi ile cozersiniz ama maalesef maddi problemlerin cozumu yok. Bu yuzden oturup konusun. Esiniz dertlerini kapida birakip eve oyle girsin. Sizde cok bunalirsaniz uyuma bebegi al, cok yorgunum deyip bebegi esinize verin biraz nefes alin. Bundan sonra hayat boyle ilerleyecek. Yoruldugunuzda uzanamayacaksiniz uyuyamayacaksiniz ayni sey esiniz icinde gecerli. Gerilip sinirleriniz bozulacagina esinizin bebek bakimina destek olmasi daha mantıklı.

Biz karşılıklı soz verdik. Hangimiz sinirlenirsek cikip sakinlesene kadar hava alacak, evde kalan kisi ne disari cikmasina ne de eve donmesine engel olmayacak. Maksat evde gerginlik çıkmaması. Bizde ise yaradi.

Çocuk olduktan sonra taraflardan birisi "nasılsa demirprangalarla birbirimize bağlıyız" diye düşünerek ilişkide kendini salabiliyor veya eşi herhangi bir sorunu konuşmak istediğinde ucu kendisine veya ailesine dokunuyorsa eşine "beni böyle beğenmeyen aha kapı aha da sapı" tarzında konuşabiliyor.Eşiniz bence biraz biraz bu davranışın içine girmiş. Sizin "ben bu çocuğu babasız büyüsün diye dünyaya getirmedim" cümleniz de eşinizin bir sorun olduğunda sorunu konuşmak yerine bu kanaldan devam etmesine yol açacaktır.Bence sessiz kalıp içe çekileceğiniz ..kendinizce onu sizsiz bırakarak cezalandıracağınız bir durumda değilsiniz şu an.Eşinize açık açık "dün konuşurken bana bazı şeyler söyledin.. mal paylaşımı filan yapmaya başladığında senin bir sinirle /anlık öfkeyle aslında hiç istemediğin birşeyi konuşmakta olduğunu düşündüm ve konuyu kapattırdım..ama şimdi daha sakinim ve belki de bunu gerçekten düşünüyor olabileceğini farkettim..bu konuyu konuşmak istiyorum.Boşanmayı düşünüyor ve istiyor musun? " şeklinde eşinizle konuşmanızı vereceği cevaba göre davranmanızı öneririm

Üzülecek bi şey yok bence.

Öfke anında söylenmiş bazi şeyler işte.
Ha kırıcı mı evet. Kırıcı

Söylenmeli mi? Hayır söylenmemeli.

Ama söyledi bi kere.

Sizin konularınızı biliyorum. Eşiniz manyak değildi sizin. O sebeple cidden sizi yola getirmek icin boşanma lafi etmemiştir.

Bal gibi öfke ile söyledi. Gerçekleşmeyeceğini kendisi de biliyor.

Sizin hatanız boşanma lafi üzerine hayir çocuğu tek buyutmeyecegim demek olmuş.

Benzer bir şey benim başıma gelse hic konuşmaz başka odaya geçerdim. Maksat nabzını yoklamak. Çünkü böyle sacma bi sebepten boşanma olmaz.

Eğer oluyorsa başka bir sebebi vardır.

Size tavsiyem sessizliğe gömülün. Ama sadece dilinizle değil. Beden ve ruhunuzla sessizleşin. Sadece cocukla ilgilenin.

Yatak ayırma huyunuz var mi bilmiyorum ama bizde yoktur. Ben eşime küs olsam da yatağıma yatar arkamı dönerim. Siz kendinize uygun yöntemi belirleyin.

Çok uzun süreceğini sanmiyorum. Yarın gelir yanınıza. Sakin hemen yelkenleri indirmeyin. Birakin pişman olsun. Çünkü bu boşanma lafini bi daha yalandan yere dile getirmemesi için iyice pişman olmasi lazim.

Evde ruh gibi gezin. acı cekiyormua gibi yapmayin. Tamamen duygusuzmuş gibi yapın.

Küsmeyin. trip atmayin. Sadece.evde hayalet gibi gezin. Ama mesela size atıyorum "ağrı kesici nerde" gibi gündelik hayata dair alakasiz bir soru sorarsa kisaca cevap verin. "Dolapta" gibi.

Rolunuzu iyi becerirseniz gerçekten iyi çalışan işe yarayan bie yöntemdir.

Son gelişmeleri bana da yazarsaniz cok sevinirim. Kolay gelsin.
Bu yoruma imza kaşe 😬😬
Bunları uygularsan muhtemelen köpek gibi pisman olur. Bu arada taktik olarak degil icinizden gelmedigi icin yapmayacaksınız konu sahibi.
Esimde geçtiğimiz günlerde beni kırdı tam 1 hafta böyle davrandım, işteyken falan aradıgında hastam var diye mesaj atıp geri dönmedim. O kadar pişman olup delirdi ki bir daha yaparsa mesela bosanacagımızı bildiginden ona göre hareket eder muhtemelen.
Canınızı sıkıp üzülmeyin, yorumlarınızı biliyorum cok tatlı naif bir kadınsınız. Cezasını cekip pismanlıktan gebermeli.

Bu yoruma imza kaşe 😬😬
Bunları uygularsan muhtemelen köpek gibi pisman olur. Bu arada taktik olarak degil icinizden gelmedigi icin yapmayacaksınız konu sahibi.
Esimde geçtiğimiz günlerde beni kırdı tam 1 hafta böyle davrandım, işteyken falan aradıgında hastam var diye mesaj atıp geri dönmedim. O kadar pişman olup delirdi ki bir daha yaparsa mesela bosanacagımızı bildiginden ona göre hareket eder muhtemelen.
Canınızı sıkıp üzülmeyin, yorumlarınızı biliyorum cok tatlı naif bir kadınsınız. Cezasını cekip pismanlıktan gebermeli.
Bence bu olayda bu taktik pek işe yaramaz..boşanma fikrini ortaya atan zaten eşi.Oturup adamla adam akıllı konuşması lazım.Benimle evli kalmak istemiyorsan seni zorlayamam demesi lazım.Yoksa her tartışmada bu şekilde davranacak .Hatta "ben boşanmak istedim sen ağladın,istemedin boşanmayı" cümlesini cebine kırmızı kart gibi koyar her sorunda çıkarır Zeynonun önüne koyar

Bence bu olayda bu taktik pek işe yaramaz..boşanma fikrini ortaya atan zaten eşi.Oturup adamla adam akıllı konuşması lazım.Benimle evli kalmak istemiyorsan seni zorlayamam demesi lazım.Yoksa her tartışmada bu şekilde davranacak .Hatta "ben boşanmak istedim sen ağladın,istemedin boşanmayı" cümlesini cebine kırmızı kart gibi koyar her sorunda çıkarır Zeynonun önüne koyar
Olabilir benim uyguladıgım olay bosanmayla alakalı degil bir davranısı ile alakalıydı. Su an esim bana bosanalım dese ben direkt sözlesme koyarım önüne ama iste ben yaparım ben biraz fevri ve ani yükselen bir insanım, kendi yaptıgımı millete önerirsem evlilikler ayakta durmaz😬😬 Zeyno da cok naif bence konusma konusunu bir süre rafa kaldırıp en azından 2-3 gün konusmamalılar cünkü konu sahibi bosanmak istemiyor, su an esi de agresif ve kendini haklı görüyorsa farklı yerlere gidebilir.

Dediğiniz gibi. Biraz sakin kalmak istiyorum. Dilerse konuşmayı, gidebileceğini söyleyeceğim.

İnanın ben de şaşırdım. Bir gün önce çok şükür seninle bir sorunu konuşabilmek ne büyük nimet diyen bir adamdan bahsediyorum. Resmen yıkıldım. Sorunu varsa söyleseydi.
Eşinizin başka bir sıkıntısı olabilir mi iş yerinde arkadaşlarıyla ailesiyle filan ?

Eşinizin başka bir sıkıntısı olabilir mi iş yerinde arkadaşlarıyla ailesiyle filan ?

Var iş yerinde maaş konusunda sıkıntı yaşıyor.
Ben de iş başvurusu yapıyorum bir şekilde işin içinden çıkılmayacak bir mesele değil.

Bir de bu mesele yüzünden böyle davranması yersiz. İçindeki öfkeye de hakim olsun.

Arkadaşlar eşimle son zamanlarda bir iki meselemiz olsa da bir şekilde hep çözüm yoluna gittik. Çözebildiğimiz de oldu ertelediğimiz de. Genel itibariyle huzurlu hatta mutlu bir hayatımız vardı.
Bugün çok yersiz bir meseleden çok çok büyük bir kavga ettik. Çok bağırdı ben de kapıları çarptım. 14 yıldır(3 yılı evlilik) ilk kez bu denli büyüktü. Kopma noktasına gelecek kadar...
Kavga esnasında çok çok uzun zamandır yaşamadığım atağı geçirdim. Nefesim tıkandı konuşamadım ağlama krizine girdim. Lütfen biraz çık evden iyi değilim dedim. Evden kovamazsın beni dedi sanki onu kovan var.
O halde bile sebebini bilmiyorum çocuğu kucağıma aldım yatak odasına geçtim. Aslında kendine bile yetecek vaziyette değildim. Kaybetme korkusu muydu yoksa kendime kurduğum küçücük bir dünya mıydı bebeğim...
Eşim de çocuğu kaçırıyormuşum gibi aldı kucağımdan ben de aramızda hırpalanmasın diye bırakıverdim.
Yüksek ses, kavga, gürültü asla katlanamıyorum. Ben iyileştim zannetmiştim. Meğerse bunlara maruz kalmadığım için hastalığım uyumuş.
Eşim ben birazcık sakinledikten sonra konuşalım dedi. Bundan sonra eskisi gibi olmaz ayrılalım dedi. Araba zaten senin. Eşyalar da sende kalabilir gibi zihninde bir şeyler bölüştürmeye başlayınca bu çocuğu ne babasız büyütmek ne de mutsuz büyütmek için doğurdum çeki düzen vermek yerine yaptığına bak deyip odadan çıktım. Aslında problemin kaynağı o idi ben yaptıklarına çok sert tepki verdim. Belki birikmişlik belki yorgunluk... Ben ne zaman yüksek tepki versem adam kayışı koparıyor.
Toparlayamadım da ama çok kötüyüm.
Zeyno öncelikle umarım sağlıklı bi şekilde atlatırsın bu durumu. Birikmişliklerden dolayı yükselmişsindir bu çok normal biraz kendini geri çek sakinle kendine gel sonrasına bakarsınız ben iplerin koptuğunu düşünmüyorum.

Var iş yerinde maaş konusunda sıkıntı yaşıyor.
Ben de iş başvurusu yapıyorum bir şekilde işin içinden çıkılmayacak bir mesele değil.

Bir de bu mesele yüzünden böyle davranması yersiz. İçindeki öfkeye de hakim olsun.
en çok bunalan sizsiniz aslında, o zaman en çok sizin patlama hakkınız olur canımız sıkkın diye karşımızdakine böyle davranma hakkımız yok varsa sorunu niye evlisiniz birlikte yol arkadaşlığı yapmak için konuşsun çözsün
insan neyse dışına taşan odur sizin şuan bu kadar üzülmenizin sebebi hemen ayrılık demesi ve mal paylaşımına girmesi ,sıkıntıya da girmezsin boşan rahatlayalım der gibi konuşması ,sanki sizin derdiniz buymuş gibi...

bence aile terapisti şart ;) çözebileceğinize inanıyorum eğer gönlünüzü alırsa. sizin zaten daha altdan alan taraf olduğunuz çok belli adım atar düzeltirse affedersiniz sorun çözülür ama birlikte destek almanız gerek

Uyandırırken bir sürü laf saydı bende kapıyı çarptım. Kapıyı nasıl çarparsın bana derken kendini saydığı lafları bile hatırlamıyor.

Boşanma, ayrılık vs fikri ne zaman nasıl oluşup o cümleleri söyledi bilmiyorum.
Hem de atak geçirdiğimi gördü buna rağmen.
Bir anlık öfkeyle söylenmiş demek ki kendinize ve eşinize biraz zaman verin sakinleşince konuşun. Bazen öfke anında karşındakinin canını yakmak için insanlar böyle şeyler söyleyebiliyor. Tabiki eşinizin boşanmaktan bahsetmesi hoş değil ama trip yapmadan sakinleşince güzellikle konuştuğunuzda oda pişman olacaktır diye düşünüyorum böyle söylediğine

Evet evet o konu da benimdi.
Son dönemde belki daha çok ben dedim o yüzden oldu. Bilmiyorum. Bazen uzaktan söylenenler bizim yaşarken gördüklerimizden daha fazla oluyor.

aynen yaşarken farkedilmiyor ama benim anladığım sizin cümlelerinizden çıkardığım amiyane tabirle tepenize çıkardığınız. senelerdir alıştığı bir düzen var şimdi birazcık idare edilmeyince şımarık çocuk gibi davranmış.

Gerçekten üzüldüm ekim anneleri grubundan da biliyorum sizi, yazışıyorduk. Eşinizle kavga sebebiniz büyük değilmiş belki dolmuşluk belki biriken şeyler buna sebep olmuş. Bizde de zaman zaman tam bu sebeple kavgalar oluyor. Uyuyor eşim ben kaldırıyorum çok uyudun biraz çocukla ilgilen gibi gibi.. Ama bu noktaya gelmesi gerçekten kötü olmuş. Fevri karar vermeyin, eşiniz sakinleşir ve özrünü diler umarım biraz zaman tanıyın. Bir de gerçekten çocukla yeni bir düzene alışmak zor oluyor. İki taraf için de. Belki kendini ihmal edilmiş hissediyor eşler belki bebeğe çok vakit ayırıp eşe ayıramıyoruz. Bu da karşı tarafı dolduruyor daha çok.. İnşallah toparlarsınız 🙏

O aslında biraz anlık bir tepki idi. Çok sağlıklı düşünebildiğim bir an değildi.

Gitmek isteyene bir şey diyemem.
Çocuğumun konforunu bozmadan kendisi gidebilir çok istiyorsa.

Ama üzülürüm. Çok üzülürm. Eşimle çok büyük aşkla bekledim senelerce. Mutsuz, huzursuz bir yuvamızda yoktu. Her ailede olan kadar belki çok daha azı oluyordu sıkıntıların. Bir anda böyle oldu.
Eşinizi bu enerjiyle beslerseniz kendi enerjinizi düşürürsünüz.

Back
X