Diyet yaparken tatlı isteğinizi neyle karşılıyorsunuz ?

tourmaline

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
5.548
198
688
- Yurtdışı
Kızlar diyet yaparken en büyük sorunum tatlı isteğini bastırmak oluyor..Tatlı isteklerinizi neyle karşılıyorsunuz ? Ama bana meyve demeyin lütfen meyve bana tatlı gelmiyor..
bir de gündüz çok acıkmıyorum ama akşam eve geldiğimde deli gibi acıkmış oluyorum ya

canimcim, benim canim tatli istediginde genelde kahvaltilik gevrek yiyorum bir kase (tembel isi), special k kirmizi meyveler mesela, asiri tatli krizindeysem bi kasik da recel koyuyorum icine. icine seker yerine Splenda koyarak recel/marmelat yapabilirsin ben oyle yapiyorum genelde, neredeyse kalorisiz - ama cok tatli oluyor (kivami koyu olmuyor tabi ama olsun).

2. secenek (yine tembel isi) : marketten seker katilmamis findik ezmesi alirsan (tek basina tadi berbat oluyor), 1 dilim kepek ekmegin ustune biraz o findik ezmesinden biraz da kendi yaptigin diyet recelden koyarsan saatlerce tikar o seni hem de sagliksiz birsey yememis olursun. hem findik ezmesi icinde protein ve saglikli yaglar oldugu icin diyette gunluk diger yaglardan kisarak bundan yenmesinin cok daha iyi oldugu soyleniyor

diger bir secenek de internetten dusuk kalorili meyveli tatli arastirmak ben sahsen onu da hep yapiyorum :26: gecen yaptigimi soyleyeyim, kucuk bir elmayi dilimledim ustune biraz ceviz biraz da aksaagac surubu, firina attim. muhtesem oldu 10 dakikada tatli yani. yanina biraz yarim yagli krema veya sade (diyet) dondurma koyarsan tam tesekkullu bir tatli yemis olursun (ve de doyarsin yani tatliya, tika basa yemissin gibi) ama kalori acisindan da rahat olursun.

veya kepekli un ve splenda kullanarak kendine kek turu birsey yapabilirsin (uzun surdugu ve kendimi tutamayip cok yedigim icin ben bunu genelde uygulamiyorum)

veya (biliyorum meyve sana tatli gelmiyor ama) sana favorilerimden birini soyleyeyim. cilek, bogurtlen, yaban mersini yikiyorum karistiriyorum icine de 1 kasik bal koyup. kendi sulari da akip o balla karisiyor inanilmaz tatli surup gibi harika birsey oluyor. sonra ustune yagsiz yogurt veya diyet dondurma artik elinin altinda ne varsa. onu da koyup koca bir kaseyi goturuyorum :125:

yasadigim yerde weightwatchers'in urunleri satiliyor hicbirsey yapasim yoksa bazen onlardan aliyorum veya soya sutunden yapilmis puding var 90 kalori civarina yagi neredeyse olmayan bir tatli yemis oluyorum, ama bilmiyorum nerede yasiyorsun var mi oyle bir imkanin

eh tatli hic yemeden ihtiyacimi keseyim diyorsan sanirim o zaman icecegin seyler, tarcinli sut, sade nescafe, bir de su linkini verdigim topikte soylenen karisim: (kendim henuz denemedim o yuzden ne kadar kestigi konusunda birsey diyemiyorum)

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...karisimla-ayda-8-kilo-vermeniz-mumkun-16.html

ben tatli delisi bir insan oldugum icin ayni dertten muzdaribim o yuzden yazdikca yazmisim

Son düzenleme:
canım ya çikolata isteğimi nasıl bastırıcam tek dayanamadığım o, bu saydığın şeyleri yapana kadar benim elim çikolataya gidiyor direk..aslında sanırım en pratiği şey olucak; yovitanın meyvelisinden alıp yemek..ama yine de bu çikolata isteiğimi karşılamayacak...bu akşam işten gelir gelmez yemek yaparken tuzlu fıstık yedim bir sürü,üzerine aşure getirdi komşu onu yedim ama tatlıya doydum mu hayır, üzerine de tadelle biter çikolata yedim sonra yemeği hazırlayınca da çok az yemek yedim çok pişmanım çook ama işten gelince acaip acıkmış oluyorum ve o anda da yemek hazır olmuyor doğal olarak

valla o is biraz zor gercekten de canim ( cikolata krizim geldiginde ben malesef durduramiyorum alip koca bir paketi bitiriyorum. yapabilecegin tek sey o gun aksam yemegi yememek, ve de spor yapmak. cunku hicbirsey cikolatanin yerini tutmuyor :26:

tv de bi diyetisyenden dinlemiştim,tatlı isteğiniz geldiğinde süte tarçın katarak için,kesilir,yada tatlıyı sütle tüketin ki devamını istemesin canınız demişti,ben tarçını denedim ve gerçekten kesti isteğimi ama biraz da bilinçaltının yememeliyim demesiyle alakalı da olabilir,denemenizi tavsiye ederim.

evet canım aslında bu da benim çok yaptığım şeylerden biri ama..bu akşamki tatlı krizim çok ani geldi o anda birşeyler atıştırmalıydım..
akşam yemeğinden sonra bal+su+sirke karşımı içtim bir bardak..spor da yaptım 30 dk eliptik bisiklet, yine de pişmanlık var

ayni benim derdim, Allah kahretsin ya, biktim kendimden, mesela tatli yemiyeyim diyorum canim tatli çekince,

1)sütlü kahve içiyorum tatlandiricili
2)su içiyorum bol bol
3) kuru meyve yiyorum
4) misir gevregi yiyorum
5) az $ekerli bir bisküvi veya kek yiyorum (biraz ve az $ekerli)

TÜM bunlari yiyorum hala canim tatli istiyor!!!! vee son olarak

6) nutella yiyorum

yani demek istegigim $u ; canim ne zaman tatli istese bunlarin hepsini yiyorum sirf nutella yememek için ama yinede tatli ihtiyacimi gidermedigi için o kadar kalori aldiktan sonra üzerine nutella yiyorum, yani en iyisi canim tatli çekince ya evden uzakla$mak yada direk nutella yemek malesef...

Bence kendini sıkma, canın birşey istiyorsa fazla abartmadan istediğinden ye, bastırınca insanın daha çok yiyesi gelir.

haha aynı ben

favorim tatlı dukan krepi : 2 kaşık yulaf kepeği, 1,5 kaşık light yoğurt, 1 yumurta, toz tatlandırıcı, limon aroması.bu melzemeleri karıştırıp krep yapıyorum, üzerine çilek dilimleyip, yine toz tatlandırıcı döküyorum, waffle gibi oluyor.
2.seçeneğim ise meyveli activia yoğurt, orman meyveli kefir, veya light yoğurt-toz tatlandırıcı ve vanilya aroması ile hazırladığım vanilyalı yoğurt.

k-flakes'in meyve parçalı tatlıları var.hem kalorisi düşük hem de gayette tatlı ihtiyacımı gideriyor.ya da form'un tatlı kurabiyeleri filan var onları da deneyebilirsin

Ben diyet yaparken canım ne istiyorsa onu muhakkak yiyordum o şekilde 85 kilodan 55 kiloya düştüm.Doyumluk olmadı hiç bir zaman ama tadımlıktı beniimkisi.

k-flakes'in meyve parçalı tatlıları var.hem kalorisi düşük hem de gayette tatlı ihtiyacımı gideriyor.ya da form'un tatlı kurabiyeleri filan var onları da deneyebilirsin

ya onları hiç sevemedim ben, pikolatıyı da sevemedim ama netstle nesfitin meyveli cornfleksini diyet cornfleksiyle karıştırıyorum sütle yiyorum onu ama tatlı istediğim kaybolmuyor, hele de tatlı krizim tutmuşsa

lokumla karşıladım ben az önce pek iyi yapmadım sanırım ama pişman değilim

tatlı isteğini bastırmak için tatlıyı taklit eden şeyler yemek çözüm değilki, beyin onu yine tatlı gibi algılayıp inslülin salgılıyor çünkü
tatlı isteğini komple kaldıran bişeyler yemek lazım, tatlıyı çağrıştıran şeyler değil
ama ne bu isteği komple kaldıran yiyecekler, bilen yazıversin

4 adet badem 1 ceviz gibi seyler ara öğünlerde tüketirseniz tatlı ihtiyacını karşılarsınız
Bir de elma... O tam kurtarıcı

Eğer "tatlı yemeden duramam" diyorsanız.. kesinlike sütlü tatlılar..Muhallebi, sütlaç vs..
Eğer "çikolata yemden duramam" diyorsanız..kesinlikle sütsüz çikolata..Ama 5 parçayı geçmezse iyi olur..
Bir de Hayyal'in de söylediği gibi..Elma..
Elma hakikaten kurtarıcıdır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…