• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

seva_10 :nazar: -- 73,900--- 73,800-------72,200
parissima-Nerqiz :nazar: kilo 75.900----------------74,400---------73

sirine_44:nazar: kilo 64---------900qr=63.100

s2000 :nazar:71.kilo-----------70----------69

suslubaykus :nazar:72kq-------------71----------70.2--------------69.8

handan 1976 :nazar:kilo 59kilo----------58

ecem3306:nazar: kilo nazar: 69.200 ----- ----69.--------68.600

akasya1612 :nazar: kilo 60.500---------60.900

serrasultan:nazar: kilo 77.7-------76.5--------------75.8

asude04 :nazar: kilo 81-------------80-------------- 78---------77

vuslatipek:nazar: kilo 79,700 kg ----------79.400-------79-------78.500

cesebe :nazar: kilo-76.00----------73.100

ceydaaaa :nazar: kilo 71----------68

AyselBaku:nazar: 104 kilo

renesme:nazar: kilo 79,

piscus :nazar:kilo 88

bluee :nazar:kilo 84

Chelzy :nazar:kilo77.6

mutedeyyin :nazar: 68.1

t_gunaydin:nazar: kilo 79

cilekliprenses :nazar:kilo90.5 ----------88.3
mukayese :nazar: kilo 66---------66

bellanisa:nazar: kilo 60
shane :nazar:kilo 66-----------65.5

neslii44 :nazar: kilo 64--------62,5

emelk :nazar: kilo 83,3

alaraburcu : kilo 63......yeni bugün başladım arkadaşlar inş bende zayıflayabilirim...:1:

slm kızlar ben yeni yeni yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum ...bi kaç haftadır şekerli çay içmiyorum , tuzuda epeyce azalttım olmasa da olur ..
23 yaşındayım 2 yıllık evliyim evlendiğimde 43 kiloydum ve hiç şaşmazdı yaklaşık kendimi bildim bileli bu kilodayım evlendikten sonra işler değişti tabi şuan 63 kiloyum ve az da yesem 1 gr bile veremiyodum...artık değişsin istiyorum hayatımda bi kırılma noktası olsun istiyorum ....inş hep birlikte güzel güzel zayıflarız..
sabah yediklerimi yazıyorum siz değerlendirin nasıl olduğunu ;

8.30 soğan suyu ( pkolu olduğum için kürü unutmamam lazım )
08:45 2 su bardağı limonlu sıcak su
2 tane havuç rendesi azcık üzerine sıvı yağ gezdirdim
2_3 dilim domates
yaklaşık 1 tabak kıvırcık bol limonlu
nane bi kaç yaprak limonlu
1 tane salatalık
1-2 tane zeytin
1 dilim tam buğday ekmeyi
şekersiz çay ...

not : ilk defa bu kadar çok yedim sabah kahvaltısında....:52:

hem erken yemişsin hem sadece salata:49: erken yemeyin çok iyi amma sadece salata ile işler yürümez kendine ezab etme salatanın yanında her hanki bi çorbadan normasında içe bilirsin ve ya salatanın içine bir az haşlanmış potates ve ya haşlanmış tavuk felan eger listedeki akşam yemeyine uyamıyorsun dediyim gibi hem ac kalmazsın hem kalori fazla yüklemiş olmazsın hem meddene eziyyet etmiş olmasın tamamı canım?:49:

Evet arkadaşım katılıyorum sana,az yemekte zararlı,yağ yakabilmemiz için birşeyler yemek gerekiyor kararında,yoksa vücüt su ve kas kaybediyor:49:

slmm arkadaşlar oğlumu cumartesi günü sünnet ettirdiğim için giremedim.diyete başlangıç tarihi;26/03/2012 96.800 gr,02/04/2012 -93.700 gr'ım.şuan işteyim.ama bugün yediklerimi yazayım.sabah yeşillik,domates,salatalık,bir ince dilim ekmek sabah 11'de kahvaltı ettiğim için öğle yemeyi yemedim.ara'da yarım simit ve peynir yedim.akşam saat 21:00'de 5 ızgara köfte salata yedim.bu ay gece çalışacağım için umarım kilo almam.beni aranıza almamışsınız ama alırsanız sevinirim desteğe ihtiyacım var kilo vermek için.:18:

Geçmiş olsun arkadaşım:nazar:

slm kızlar ben yeni yeni yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum ...bi kaç haftadır şekerli çay içmiyorum , tuzuda epeyce azalttım olmasa da olur ..
23 yaşındayım 2 yıllık evliyim evlendiğimde 43 kiloydum ve hiç şaşmazdı yaklaşık kendimi bildim bileli bu kilodayım evlendikten sonra işler değişti tabi şuan 63 kiloyum ve az da yesem 1 gr bile veremiyodum...artık değişsin istiyorum hayatımda bi kırılma noktası olsun istiyorum ....inş hep birlikte güzel güzel zayıflarız..

2_3 dilim domates
1 tane salatalık
1-2 tane zeytin
şekersiz çay ...

Seni çok iyi anlıyorum canım,bende pko luyum.32 yaşındayım oğlum tedaviyle,kızım soğan suyu kürüyle oldu.ilaçsız regl olamazdım ben.çok şükür 1 senedir ilaçsız regl oluyorum,1 hafta gecikiyor sadece.:16:

GÜNAYDINNNNNNNNNN:16::16::16::16:
güne 2 bardak su ile başladım,
Kahvaltım 1yumurta ,1kk peynir,2zeytin,domates,yeşil biber,maydonoz,1 dilim ç. ekmeği,çay.
Birazdan yeşil çay içeceğim.12 de yoğurt yulaf kepeği karışımı.
Öğlene misafirim var,hamurişi-kısır menü.Ben bol domates salatalıkla 2-3 yemek kaşığı kısır ve 1 bardak kefir içeceğim.:1::1::1:

Seni çok iyi anlıyorum canım,bende pko luyum.32 yaşındayım oğlum tedaviyle,kızım soğan suyu kürüyle oldu.ilaçsız regl olamazdım ben.çok şükür 1 senedir ilaçsız regl oluyorum,1 hafta gecikiyor sadece.:16:

aaa geçekten de işe yarıyo mu soğan kürü ?
tedavi oldum ama aşılamaya geçmeden yarı bıraktım
ara verdim bakalım soğan kürü inş işe yarar..
ben evlenemden önce çok rahat regl olurdum aksamazdı ama evlendikten 1 ay sonra başladı düzensizlik ve hala düzensiz ilaçsız olamıyorum :( bu yüzden soğan kürüne başladım bu arada inş gebe kalırsam çok çok iyi olcak...zayıflamam bu süreci çabuk olmasını sağlıcak diye düşünüyorum ....nasıl başardın ilaçsız regl olmayı ...evlatlarını rabbim bağışlasın sana hayırlı afiyetli evlatlar olmayı nasip etsin inş...

Seva canım, erken yedim salata yedim ama dışarıdaydım bir alışveriş merkezinde kendime kocamaaaaaaaaaaan bir salata tabağı yaptırdım bol yeşillikli içine de tok tutsun diye kısır da koydurdum. akşam da 9 gibi bir tane activia yoğurt yedim, normalde akşam yemeğinin yanında yoğurt yiyecektim yemedim sonraya sakladım ve de yarım muz yedim hiç acıkmadım. teşekkürler ilginize arkadaşlarım. bu sabah da yine çavdar ekmeğimi ikiye bölüp arasına peynir koyup çok az yağla tost yaptım. derotu, maydonoz ve salatalık yedim bolcaaaaaaa. öğlene de ıspanak yemeği ve yoğurt + salata yiyeceğim kısmetse... öptüm hepinizi...

Son düzenleme:
günaydın kızlar beni duyan yokmuuu :43: kilo vermem durdu ne yapıcam ben pazartesiden beri listeyi aynen uyguluyorum ama tık yok aynı duruyorum ve bu 10 gündür böyle :43: :43:

günaydın kızlar beni duyan yokmuuu :43: kilo vermem durdu ne yapıcam ben pazartesiden beri listeyi aynen uyguluyorum ama tık yok aynı duruyorum ve bu 10 gündür böyle :43: :43:

çokkafaya takmamak gerekıyor bence psıkolojık oldugunada ınanıyorum ben ınsan kendını zayıflamıs hafıflemıs hıssedıyorsa gercekten oyle oluyor sureklı sureklı tartılmak falan ınsan anlamıyo zayfladıgını

bıde su cok fayda saglıyo bıde ben lısteyı harfıyen uymak yerıne evde ne varsa ondan ıkı uc kasık yıyorum
mesela bırazdan tarhana corbası bı dılım ekmek ve 3-4 kasık yumurtalı pazı yıcem hergun aynı seyler yenmemelı bence

gercı bende daha ıkı haftadr dıyetteyım sımdılık 3 kıloverdım umarım benımde durmazz cunku daha 8 kılo vermem lazım

Son düzenleme:

ecemcim büyük ihtimalle regl dönemin yaklaşıyordur bende de aynı şekilde oldu fazla aşırıya kaçmadan yeme şeklini biraz değiştir 1 haftalığına ben öyle yaptım reglim süresince ve pazartesi tekrar diyetimize başladım pazartesi 69.8 dim bugün 69.0 oldum 2 günde bence çok güzel bi kayıp vücudun yeme şekline alışınca kilo verimi duruyor arada onu kandırmak lazım tabi bu benim fikrim canım:40::34::16:

ecemcim büyük ihtimalle regl dönemin yaklaşıyordur bende de aynı şekilde oldu fazla aşırıya kaçmadan yeme şeklini biraz değiştir 1 haftalığına ben öyle yaptım reglim süresince ve pazartesi tekrar diyetimize başladım pazartesi 69.8 dim bugün 69.0 oldum 2 günde bence çok güzel bi kayıp vücudun yeme şekline alışınca kilo verimi duruyor arada onu kandırmak lazım tabi bu benim fikrim canım:40::34::16:

regl dönemime daha 10 gün var canım. haklısın galiba yeme düzenini değiştirmem gerekiyor biraz :31:

bence çok kafana takma normal bi durumdur bu her kesin başına gelir doktor konuştuğunda duymuştum yeni başlandığında diyete her kes hızlı kilo vermeye başlıyormuş sonradan bi ara bu kilo vermek hızı duruyormuş amma keçici olarak devam etmek lazım çünkü bu sadece bi ara için böyle sonradan başlanğıcdakı hızına geri dönüyorsun
sen tarçını limonu biberini çokalt yemeklerinde

Son düzenleme:

sana katılıyorum canım:49:

Bende bugun diyetime basladım sabah 1 kk beyaz peynır,domates ve 3 siyah zeytın yedım yanında 1 kupa yesıl cay, sonrasında az sutlu sekersız bır nescafe sonrasında spor klubune 45 dakıka kardıyo ve 45 dk. pilates 10 dk. aletli calıstım geldım... saat 13.00 de oğle yemegı olarak 1 kabak dolması,salata ve 2 kasık az yaglı taze fasulyemı yedım aralarda bol su zaten cok ter kaybetmıstım salonda...
umarım bu sefer basarılı olacagım kaç sefer denedım bıraktım az verdıgım ıcın. Endokrin doktoruna gıttım hasımato baslangıcı demıslerdı 1 sene evvel dedım hasimatom arttı ve ınsulin direncimi olustu tum tahlıl ve tetkıklerımı ıstedım hepsı normal sınırlar ıcınde cıktı doktor gayet iyisiniz dedı ben 46 yasındayım su anda hala normal adetımı goruyorum doktora sordugumda artık yasınız geregı metebolizmanın yavaslamıstır bunu kırmak ıcın dıyetısyen eslıgınde gıda rejımı ve sporla desteklersenız meteb. hızlandırırsınız dedı umarım dedıgı gıbı olur hayatıma hıc olmadıgım kıloya cıktım ıgrenç gozukuyorum kendıme gore bugun tartıldım ve 73 kıloyu gordum 2 sene oncesıne kadar 58 kılolardaydım bu surecte cok acı ölümler yasadık psıkolojık tedavı gordum antıdepresanlara basladım onlar ıstahımı actı ve durdurulamaz bır sekılde kilo aldım ılacları bıraktıgım halde hala almaya devam ettım...

kızlar felaket bunalımdayım diş eti çekilmem var ve ne yapacağımı bilmiyorum nereye gitsem nasıl durdursam önerisi olan varsa lütfen söylesin dişim düşerse berbat olrum offffff yardımmmmm...
Bu diş yüzünden diyeti yazmayı da unuttum ama yapmayı unutmadım

periyodık donemlerınız yaklaştıgında tatlı krizi yasıyormusunu benım gıbı bu sorunu nasıl cozuyorsunuz? ben bır ılac duymustum aslında ılac degıl vıtamın turu bır sey bu krızlerı atlatmada yardımcı oluyormus kullanan varmı ve neler yıyorsunuz ben o donemde cıkolata krızıne gırıyorum...

2_3 dilim domates
1 tane salatalık
1-2 tane zeytin
şekersiz çay ...

hoş geldin :49:amma bence sabah yemeyin çok sağlıksız olmuş boöyle devam etme meddene yazık edersin sonra sabah ac karnına soğan suyu sonra 2su bardağı limonlu sıcak su ve sonrasında herşeyin içinde limon olmaz böyle şey ya sen bu diyetle iki gün sonra doktorun yanına getmeli olursun ve heç bi diyet yapamazsın arkadaşım

soğan kürü faydalı bi kür amma ac karnına deyil ve sabah-sabah deyil okuyan arkadaşlarımda bence bana katılacaklar bu konuda :49::49:

mesela ben örne kolarak kendi yediklerimi sana yazayım

sabah ac karnına 1 bardak ilık su 20 dak sonra normal 1 bardak siyah çay kibrit kutusu kadar peynir 1 dilim cavdar ekmek 1 domates 1yeşil kabak kabızlık sorununu önlemek için birazda sebzi bu kadar :7:

Son düzenleme:
oğlen yemegımıde yedım saat 1 de tarhana corbası bı dılım ekmek bıkaç kasık yogurt ve 3-4 kasık pazı

ve sonunda regl oldum yaaa bı ay gecıkmemı olurmuss yaa
kızlar regl bıttıkten sonra fzladan kılo kaybı oluyomu

Back
X