Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

merhaba kızlar, nasılsınız , nasıl gidiyor, benim güzel gidiyor, :6: sevacım dert etme bu kadar, unut gitsin bu kadar kafana takma durdu kilo vermem felan dersen hakkaten beyin kabul ediyor belli bi vakitten sonra, kilo verceksen de veremiyorsun, senden önemli değil hiçbişe hayatta, ben de çok acı tecrübeler sonucu anladım bunu ama gerçekten öyle, zamanla veririz, :6: biz kaçamaksız yapalım da gerisi teferruat :34::34:

bugünkü mönümü ilan ediyorum
uyanınca 3 bardak su , içim yanmış gece walla
kahwaltım: 1 dilim ekmek, 1 yumurta, salata, çay
ara: şekersiz kahwe iççem
öğlen: birler çorbası salata yoğurt
ikindi: kepekli tost ayran portakal
akşam: öğlenle aynı

:6: pazartesi güzel bi sonuç alıcam inşallah, inanıyorum, reglim devam ediyor, ama napalım

haklısın kafama çok takıyorum nerdeyse her gün sabah ilk işim tartıya çıkmak oluyor bundan sonra sadece pazareteleri tartılıcam:49:saol canım tavsiyyen için:54:

Sevacım anladığım kadarıyla sen duraklama dönemine girmişsin. Dukan diyetinin atak deönemini yapsana dayanbildiğin kadar. Gör bak hemen harekete geçecek vücudun. ben durakmala döneminde yapmayı düşünüyorum

Dukan diyetini heç yapmadım internetden araşdırırım bana uğunmu diye amma doktor ayçaya çok güveniyorum onun tavsiyyelerini kullanan her kes iyice kilo vermiş dünmü idi ya daha önce doktorum proqramında bi bayan 3 ayda 40 kilo vermişdi çok sağlıklı görünüyordu onun ilk defa proqrama geldiyinde ağladığını hatırlıyorum beni zayıflatın diye dün ise üzü gülüyordu manken gibi olmuşdu maşallah:49::49:saol canım

Dukan diyetini heç yapmadım internetden araşdırırım bana uğunmu diye amma doktor ayçaya çok güveniyorum onun tavsiyyelerini kullanan her kes iyice kilo vermiş dünmü idi ya daha önce doktorum proqramında bi bayan 3 ayda 40 kilo vermişdi çok sağlıklı görünüyordu onun ilk defa proqrama geldiyinde ağladığını hatırlıyorum beni zayıflatın diye dün ise üzü gülüyordu manken gibi olmuşdu maşallah:49::49:saol canım

sevacıma bu konuda da katılıyorum kızlar:40: bence de dukan diyeti forumdan da takip ettiğim ve bildiğim kadarıyla çok sağlıksız geliyor:19: dr.ayça'nın diyeti ise tamamen bizim yeme alışkanlıklarımıza uygun:46: hayatta yapabildiğim tek diyet listesi bu ve de gerçekten alışkanlık haline getirebildiğim için çok mutluyum:31::31: istesemde yiyemiyorum artık:51::12::16::20::nazar::kkk:

kızlar bugun alışverıse cıktımm kendıme beyaz pantolon ve toprak rengı salaş bı badı aldım ee bu sene salaş badıler modaa:27:
40beden pantolono grdım umarım dahada ıncelıp 38 e grerımm:37:
gercı ben yapım geregı zaten cok zayflığı kaldıramıyorum 60 kılo ıdeal oluyor daha fazlası gozlerım cokuyor
tek ıstegım gobek ve yanlarımın gtmesı en buyuk sorun onlarrr:25:
eve tartı almam hıçn ıyı olmadı yaaa unde 2defa tartılır oldumm:27:

kızlarrr süslübaykuşa bende katılıyorum, dukan diyeti bana da çok sağlıksız geliyor, ve de ben de dr. ayça kaya ya güveniyorum, istanbulun en hatırı sayılır profesör-diyetisyen-doktorlara saçtığım onca paradan sonra hepsinin sadece paracı olduğuna kanaat getirdim, ayça kayanın diyeti makul seviyede, tipik bir türk kadının yapabileceği düzeyde, abuk subuk şeyler yazmamış ve de en önemlisi kendisi de bir bayan, kendi yazdığı diyeti de kendisi de uyguluyor, bu çok önemli, piyasada ööle doktorlar varki,,,,, yazdığı listeden, yaptığı tedaviden bihaber, ama adı doktor mu doktor profesör mü profesör...400-500- hatta 1000 tl den aşağıya odasına dahi giremezsin, 10-15 dakka hizmet alabilirsen öp başına koy... çok gördüm böylelerini , o yüzden hakkaten bu tuzaklara düşmeyin, ayça hanım tv den bangır bangır söylüyor işte,,,
he bu arada işimden dolayı yoğunum ara öğün yapamadım onun yerine ayaküstü 1 bardak süt içtim,,,

selam kizlar
hafta ici bazen zamanim olmuyor o yuzden yazamadim
ama bu hafta cok karistirdimmm yemek konusunda :17:
sanirsam insan yorgun olup eve gelince ne yiyip yemeyecegini pek umursamiyor.. yada galiba sadece bende böyle. yeterki migdem doysun diyorum
ama yanlis. neysee yinede pes etmicem

Kızlar ben dukan diyetini yapın demiyorum ki.. sadece kilo durduysa 2 gün atak dönemi yap diorum. yani vücudu metobozlimayı şaşırtsın sadece protein alsın.. Ben 1 gün denedim. ELim ayağım titredi. Sinirleri boşaldı. belkide 1 gün bile daynamayan ben olarak tarihe geçeceğim bu diyette... proteinden nefret ederim....

canım diyet zamanı kola ve meyva :49:suyu olmaz

doğru söylüyorsun sevacım onca emek 2 bardakla mahvoluyor sağol uyardığın için..:54:

bu arada diyetim gayet iyi gidiyor

kahvaltı 2 dilim kepek ekm peynir domates

öğle çorba salata kepek ekmeği yoğurt

1 elma

akşam çorba salata yoğurt bakla yemeği 1 kaşık tavuk sote

dünde buna benzer bi mönüm vardı akşam tavuk yoktu biraz yoğurt vardı

ama kızlar benim yoğurdu biraz arttırmam gerek diye düşünüyorum siz ne dersiniz:26::26:

doğru söylüyorsun sevacım onca emek 2 bardakla mahvoluyor sağol uyardığın için..:54:

bu arada diyetim gayet iyi gidiyor

kahvaltı 2 dilim kepek ekm peynir domates

öğle çorba salata kepek ekmeği yoğurt

1 elma

akşam çorba salata yoğurt bakla yemeği 1 kaşık tavuk sote

dünde buna benzer bi mönüm vardı akşam tavuk yoktu biraz yoğurt vardı

ama kızlar benim yoğurdu biraz arttırmam gerek diye düşünüyorum siz ne dersiniz:26::26:

evet günde en az 3 porsion yoğurt yemen lazım yağsız yoğurt dr ayçanın dediyine göre göbek kısmındakı yağları eritiyormuş

hem akşam sebze ağırlıklı yemekler daha uyğundur tavuk et balık gibi Protein yiyecekleri ögle yemen lazım canım:49:

Kilo vermem durdu ne yapmalıyım?
Enerji alımı ve harcaması arasındaki fark yavaş yavaş dengelenince kilo kaybı durur. İnsan vücudu, enerji dengesini sağlamaya ihtiyaç duyar. Vücudumuz, bu dengeye en hızlı şekilde ulaşmaya çalışır.

Kilo Kaybı ve Durma Süreci
Kilo vermek için, ya negatif enerji dengesi ya da kalori açığı oluşturmanız gerekir. Yeterli miktarda kalori alımını keserek, oldukça hızlı bir şekilde sonuç görebilirsiniz. Günde yaklaşık 500 kalori alımını keserek yeni bir diyete başlarsanız, bir ya da iki hafta boyunca kilo verirsiniz.

Bu kalori açığı esnasında vücudumuzun hala aynı miktarda enerjiye ihtiyacı vardır, bu nedenle bu 500 kalori açığı telafi etmek için enerji depolarını kullanmaya başlar. Ancak, kaçınılmaz olarak vücudumuzdaki proteinler enerji için kullanılmaya başlanır ve biz net protein kaybı ile karşılaşırız. Bu, yağsız kas kaybı ve daha düşük bir metabolizma hızı ile sonuçlanır.

Aslında, aynaya bakarken protein (kas) kaybı farkedilmez. Gıda alımımızı düşürmemiz, büyük bir mide kapasitesine duyduğumuz ihtiyacı azaltır. Bir zamanlar yiyebildiğiniz büyük öğünleri artık yiyemediğinizi fark edersiniz.

Azalmış Metabolizma Hızı
İlk başlarda vücut yağ kütlesini kaybeder. Bu, kalori açığının artık yağ kaybı üzerine herhangi bir etkisi kalmadığı noktaya kadar devam eder. Metabolizma hızınız azalmış ve siz korkunç kilo kaybı durma noktasına ulaşmışsınızdır. Bunun anlamı, vücudunuz yeni enerji alım miktarına yavaş yavaş adapte olmuştur ve şimdi yeni kiloyu korumak için daha az enerji gerekmektedir. Bu süreç, atalarımızın toprağı roamed ideal uzun yıllar önceydi. Biz farklı aşamalarında herhangi bir uzun vadeli kilo kaybı görmek gerekir.

Kilo kaybının durmasının ikincil etkisi: Daha az kalori yakmak
Vücut daha hafif hale geldikçe, hareket esnasında da daha az kalori yakarsınız, dolayısıyla genel enerji harcamanız da azalır.

Yağ kitlesinde azalma ve daha düşük enerji harcaması, kilo vermeye çalışırken genellikle başvurulan egzersiz seanslarının da faydasını azaltır.

Günlük 500 kalorilik azaltma, artık vücut tarafından bir kalori açığı olarak tanınmamaktadır, dolayısıyla kilo vermeye de etkisi olmamaktadır. Vücut her zaman düşürülmüş kalori alımına uyum sağlayacaktır!

Kilo kaybının durmasını engelleyin!
Uzun süreli kilo kaybı için kalori alımını yavaş yavaş azaltın. Bu, yağsız kilo kaybını sınırlar ve diyet esnasında metabolizmanızı yüksek tutmaya yardımcı olur. Ayrıca ilk 10-15 egzersiz de hafif olmalı.

Eğer kaloriyi çok kısa sürede çok fazla keserseniz, vücudunuz daha fazla protein yakmak zorunda kalır. Bu, metabolizmayı ciddi şekilde düşürür ve kilo kaybı duvara çarpmış gibi durur. Sonra da muhtemelen eski yeme alışkanlıklarınıza geri dönersiniz ve tekrar kilo almanıza neden olacak bir pozitif enerji dengesine girersiniz.

Kilo Verdiren Yiyecekler
Kilo Verdiren Yiyecekler

Kilo vermeye mi çalışıyorsunuz? Neyi yememeniz gerektiğini düşünmek yerine, sizi tok tutmaya yardımcı olacak lezzetli yemeklere odaklanın. İşte size kilo vermede yardımcı olabilecek 10 gıda:

1. Salatalık
Salatalık mütevazı beslenme yararları (bir miktar C ve A vitaminleri ve biraz lif) sunmasına rağmen, kabak ailesinin bu aromalı üyesi, salataya katıldığında uzun bir tokluk hissi verir. Ya da patates cipsi veya kraker yerine salatalık dilimleyebilirsiniz.

2. Greyfurt
Greyfurt tatlı-ekşi ve besleyici bir aperatiftir. Bilim adamları, greyfurt veya greyfurt suyunun insülin düzeylerindeki azalma sayesinde kilo kaybına yardımcı olduğunu keşfettiler.

3. Mercimek
Lif, folat ve magnezyum ile dolu bu çok yönlü yağsız baklagil, sağlıklı bir yemek rejimi için muhteşem bir oyuncu olabilir. Mercimek size sanki etli, hatta kremalı bir yemek yemiş duygusu tattıracaktır, kaloriler ve doymuş yağlar hariç.

4. Yulaf
Yüksek life sahip yulaf ve yulaf ezmesi, uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur. Ayrıca tam tahıl tüketiminin, kilo kaybına yardımcı olduğu ispatlanmıştır. En çok fayda için, kahvaltı için yulaf ezmesiyle doyun, iş yerinde yemek için ise kesme yulaf deneyin (şekersiz türlerini alın).

5. Kabuklu gıdalar
Doğal kabuklu gıdalar sizi yavaşlatacaktır. Örneğin tuzsuz fıstık, fındık ve ceviz abur cubur isteğinizi frenlemeye yardımcı olabilir.

6. Elma
Bol bol elma yemek, şeker krizinizin karşılanmasına yardımcı olabilir. Ofiste öğleden sonraları çerez olarak elma yemek, sizin ince tutacaktır.

7. Yumurta
Ortalama 72 kalori, 6 gram protein ve ihtiyacınız olan hemen her temel vitamin unsurlarıyla (uygun fiyatından söz etmiyoruz bile), yumurta sağlıklı bir kilo verme planının parçası olabilir. Haşlanmış yumurta spor sonrası bir şeyler atıştırmak için, çılbır da doyurucu ve lezzetli bir kahvaltı için son derece uygundur.

8. Badem
Tüm kuruyemişler sağlıklı ve iyi yağlar ve diğer besinlerle doludur, ama kilo vermek istiyorsanız seçmeniz gereken bademdir. Kuzenlerinden çok daha düşük kalori ihtiva eder ve içeriğindeki protein ve yağ krizlerinizi uzakta tutmaya yardımcı olacaktır.

9. Bitter çikolata
Ne kalori ne de yağ açısından düşük olan bitter çikolatanın iki büyük yararı vardır. İlk olarak, gerçek, yüksek kaliteli bitter çikolatayı, sütlü kardeşinin aksine büyük miktarlarda yemek çok zordur ve ikincisi, çok yüksek antioksidan içerir. Bir diyet yiyeceği değildir, ama birkaç küçük kare yemek, alınacak mütevazı kalorilere değerdir.

10. Sebze çorbası
Kilo kaybı araştırmalarında, büyük trendlerden biri de kalori yoğunluğu kavramıdır. Bu fikir, gıdanın midenizde kapladığı alana, aldığınız kalori miktarından daha fazla önem veriyor. Yani, kalori yoğunluğu düşük gıdalar yiyerek açlık hissinizi tatmin edebileceksiniz. Sebze çorbası (kremalı brokoliden bahsetmiyoruz) harika bir seçenek - ne kadar hızlı tok hissetmenize neden olacağına şaşıracaksınız.

kızlar herkese helloo, benim diyet mükemmel gidiyor :10: hergün 30 dakka hızlı yürüyüş yapıorum bantta, :34: sonunda kendimi toparladım :34: :27::27::27::27:

cesebe nerdesin ? :ssz:
vuslatçım sevaya katılıyorum öğlen et akşam sebze yemek daha iyiymiş ve de yoğurt göbek eritiyorrr bilginizeee :6:
süslübaykuşçum :ssz: işe giderken yanına kuru erik badem fındık , küçük light sütlerden al kan şekerin düşmesin :34:
aşkımsın tekrar hoşgeldinnn :34:

bu arada 2 günlük imdat diyetini yaptım 77 den 75 e düştüm kızlarrrrrrr :32::32::32::32::32::32:

Kızlar o kadar yoğunum ki :( arada ne buluyorsam onu yiyorum. ne saatim belli ne de ne yediğim :(Pazar günüde işim var. nasipse pazartesi sil baştan yapacağım... Ayağımda küçük bir nasır çıkmış acıtıyor yürüyemiyorum. Bugün ilaç aldım. pazartesiye kadar ilacı kulanıp yürüyüşe çıkabilme kıvamına gelebilmeyi düşünüyorum...

kızlar herkese helloo, benim diyet mükemmel gidiyor :10: hergün 30 dakka hızlı yürüyüş yapıorum bantta, :34: sonunda kendimi toparladım :34: :27::27::27::27:

vuslatçım sevaya katılıyorum öğlen et akşam sebze yemek daha iyiymiş ve de yoğurt göbek eritiyorrr bilginizeee :6:
süslübaykuşçum :ssz: işe giderken yanına kuru erik badem fındık , küçük light sütlerden al kan şekerin düşmesin :34:

bu arada 2 günlük imdat diyetini yaptım 77 den 75 e düştüm kızlarrrrrrr :32::32::32::32::32::32:

masallah sana canm ımdat dıyetı ne oluyo tarf edermısın duraklarsak yapalım bzde

pariscimmm teşekkürler canım bizi düşündüğün içinnn :29::29:diyetinin güzel gitmesine çok sevindimm:46: spor yapmak çok güze:8:l bu pazar gündüz ki temizlik furyasından halim kalırsa:23: akşam leslie ile 5 mil yapmaya başlıycam bende inşallah:31: 2 günlük imdat diyeti neymiş kaçırdım mı ben onu yaa :30:bilemedim bak şimdi nasıl yapılıyor tatlım:12::12::16::16:

doktor ayça kayadan
acil kilo verdiren imdat diyetini merak edenler:49:

sabah
1 bardak süt
3 yemek kaşığı müsli
1 küçük muz ve iki ceviz

öglen
1 kase çorba,salata
1 kase yoğurt

ikindi
kepekli ekmeğe
beyaz peynirli tost
1 bardak ayran
1 portakal

akşam
1 kase çorba
salata yoğurt

doktor ayça kayadan

sabah
1 bardak süt
3 yemek kaşığı müsli
1 küçük muz ve iki ceviz

öglen
1 kase çorba,salata
1 kase yoğurt

ikindi
kepekli ekmeğe
beyaz peynirli tost
1 bardak ayran
1 portakal

akşam
1 kase çorba
salata yoğurt

teşekkürler sevacım çok güzell :28:az önce bende videosunu seyrettim 1'ler çorbası da varmış hepsi harika deniycem kadın 3 ayda 40 kilo vermiş biz 1 aydır yerimizde sayıyoruz kızlar kendimize gelelim artık amacımıza ulaşmak için elimizden geleni yapalım:34:bize kendimizden başka kimse yardım edemez unutmayalım:40::nazar::kkk:

Kızlarrrrr :6: üşenmeyin okuyun çok güzel yazmışlar, yaptığımız birçok yanlışı doğruya çevirebiliriz :10:

1 Zayıflayabileceğine inan.
2 Zayıflamakla ilgili iyimser ol.
3 Kısa süreli çözümler vaat eden diyetlerden uzaklaş.
4 Hayat boyu uygulayabileceğin bir beslenme düzenine geç.
5 Her gün tartılma alışkanlığını bırak.
6 Aylık, 10 ya da 15 günlük periyodik tartılma düzenine geç.
7 Beklentisiz tartıl.
8 Her zaman aynı tartıda ve aynı saatte tartıl.
9 Kalori saymanın tutsağı olma. Doğru miktar ve kombinasyonu öğretecek bir beslenme uzmanından destek al.
10 Tek tip beslenme düzeninden kaç.
11 Sevdiğin yiyecekleri doğru beslenme düzeninde kullanmayı öğren.
12 Yemeği ödül olarak kullanmaktan vazgeç.
13 Kendine ödül olarak yenilir yutulur değil, elle tutulur hediyeler ver.
14 Taze gıdaları hazır gıdalara tercih et.
15 Aşırı katkılı, şekerli ve yağlı yiyeceklerden uzak dur.
16 Yiyecekleri sos yerine, baharatlarla tatlandır.
17 Gününü planla ki yiyecekler senin kontrolünde olsun. Sen onun kontrolünde olma.
18 Hatalarından dert alma, ders al.
19 Beslenmeni kendi sorumluluğunda tut ki, ne başkalarını suçla, ne başkalarından etkilen.
20 Kilona takılıp pes etme, hedefine tutun.
21 Gerçek kilo kaybı yağ kaybıdır. Vücudundan su atmaya odaklanma.
22 Doyduğun zaman tabağı yarım bırakmayı öğren.
23 Ufak kaçamakları zamana yayma. Günü günde bırak.
24 Açık büfe tuzağına düşme.
25 Vücudunu sev, kendini aç bırakma.
26 Bir öğünü aşırı yiyip, diğer öğünde kendini cezalandırma.
27 Değişime açık ol.
28 Spor yapmayı takıntı yapma, normal hayatına hareketlilik kat.
29 Hayatını erteleme.
30 Yemekten başka mutluluk kaynakları edin.
31 Diyet veya bitkisel sanılan ilaçlardan medet umma.
32 Beslenmende çeşitlilik olsun.
33 Şekeri doğal besinlerden al. Meyve gibi...
34 Alkol tükettiğinde seçimini bilinçli yap.
35 Yemek yerken, televizyon bilgisayar gibi uyaranlardan uzaklaş.
36Yemek yerken yediğine odaklan.
37 Daima bakımlı ve kendini iyi hissettiren giysiler giy.
38 Kendinle barışık ol.
39 Kendine koyduğun 'Şişman' etiketinden kurtul.
40 Öğünün dışında yiyecek tırtıklama.
41 Misafirlere de sağlıklı yemekler ikram ettiğinde daha mutlu olacaklarına emin ol.
42 Şekerleme, abur cubur veya çikolatayı her an görünür kaplarda ve ortamlarda bulundurma.
43 Tok karnına market alışverişine çık.
44 Yemek yerken midene 'Gerçekten aç mıyım?' diye sor.
45 Her lokmanı on kere çiğne.
46 Yemeğe eşlik etmesi için ekmek, makarna, patates püresi yerine sebzeyi tercih et.
47 Başkaları için değil, kendin için değiş.
48 Yediklerini yazdığın bir beslenme günlüğü edin ve her yediğini not et.
49 Kendini hazır hissettiğin zaman beslenme programına başla.
50 Doğru beslenmeye 'ŞİMDİ' başla...

:34:

Kızlar, ben imdat diyetini yazamadım, işim çıkmıştı öğlen, dışarı çıktım acil, sevacım paylaşmış , teşekkür ediyorum kendisine :16:

doktor ayça kayadan

sabah
1 bardak süt
3 yemek kaşığı müsli
1 küçük muz ve iki ceviz

öglen
1 kase çorba,salata
1 kase yoğurt

ikindi
kepekli ekmeğe
beyaz peynirli tost
1 bardak ayran
1 portakal

akşam
1 kase çorba
salata yoğurt

Seva bu listeyi ne kadar sürede yapabiliriz... Ben bunu denemek istiyorum tam bana göre.. 1 kase çorba yerine bazen 3-4 kaşığı sebze yemeğiyle değiştirebilir miyiz?

Back
X