Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

yazdıklarınıza göre kilo verme bazılarınızda yavaşlamış 1. Listede çok ekmek var eyer ekmek miktarını iki dilime düşürüp ve bunları sadece sabah öğününde yerseniz daha güzel olur birde pilav nohut baklagiller yememeye çalışın haftada birgün sadece öğle öğününde ve sadece üç kaşık... İşinize karışmış gibi oldum ama yazdıklarınızı görünce dayanamdım...:34:

yazdıklarınıza göre kilo verme bazılarınızda yavaşlamış 1. Listede çok ekmek var eyer ekmek miktarını iki dilime düşürüp ve bunları sadece sabah öğününde yerseniz daha güzel olur birde pilav nohut baklagiller yememeye çalışın haftada birgün sadece öğle öğününde ve sadece üç kaşık... İşinize karışmış gibi oldum ama yazdıklarınızı görünce dayanamdım...:34:

kızlar merhaba bu hafta 500 gr verebilmişim 76,500 olmuşım ama 1 listeyi neredeyse birebir uyguluyorum 2 haftadır ama geçen hafta

hiç veremedim bu haftada anca yarım kilo gitmiş

ilknur84 ün de dediği gibi sanırım liste fark ediyo ben yarından itibaren ekmeği sadece sabahları yiycem ve ikindi tostu yerine yoğurt

ve meyve sebze yiycem iki ev arasında mekik dokuyorum ve yazdığım saatler ancak gece saatleri. sabah 6.30 da kalkacağımı

bilsem bile işlerim anca bittiği için bu saatte sizlerle yazışabiliyorum yani çok hareketli bir yaşantım var ama maalesef kilo verimi çok

iyi değil 1 listeye aynen uymayı taa kilom normal düzeye geldiğinde devam edicem

birde kızlar ben hala leslie prog indiremedim gece bile olsa bu sporu yapıcam nerden indirebilirib lütfen beni bilgilendirin iyi geceler:54:

Kızlar 25 kilo vermiş bir arakadaşıma bu diyeti gösterdim ve 1. listede çok fazla ekmek olduğunu ekmeğin insülini yükselttiğini söyledi. ekmeği sadece 1 öğün tüket dedi ve bende ikindi tost yerine çorbamı, akşamda yemeğin yanında 2 yemek kaşığı pilav ekledim yani sebze yemeği+ pilav+ yoğurt olarak yedim. İnanın 2 haftaya yakın hiç kaçamak yapmadım...

ya canım bu aralar dikkat ediyorum doktorum proqramına diyet konusuyla ilgili hanki doktor çıkıyorsa çıksın hepsi günde 3 kes ekmek kullanmamız gerektiyini söylüyor kimse çıkıb ekmeyin yerine pılav veya makarna yeyin demiyor demek ki yememiz lazım amma ekmeyin miktarını kaçırmamak lazım :49:

ya biz artık şaşırdık ne yapacağımızı her doktor bir şey diyor keçenlerde doktorum proqramında

Dr. Murat Topoğlu
metobalizmanı hızlandıran yiyecekler bunlardır dedi
nohut
hindi eti
tavuk eti
dana eti
tam tahıllı ekmek
ispanak maydanoz
bamya ispanak
bamya yoğurt
yumurta
kara biber

yani içinde nohut var :49::18:şimdi biz kime inanmalıyız?

evet ceydacım bu konuda haklısın :40:bizim yemek düzenimiz aynen bu şekilde işlemeye başladı tamam kaçamak felan yapıyoruz ama istesekte eskisi gibi yiyemiyoruz:19: kilo almıyoruz bu güzel ama veremiyoruz da olduğumuz yerde sayıyoruz ne yapmalıyız bir fikri olan varmı:40: sporla destekleyim desem hiç mi hiç vaktim yok sabah kalkıyorum işe gidiyorum 2 dükkan 1 ev 1 çocuk 1 koca zaten yatağıma 1 den önce yatsam dişimi kıracam:23: birde spor yaparsam hastanelik olurum yorgunluktan heralde:23: başka birşey bulmalıyız diyetin yanında bize destek olacak:28::31:düşünelim kızlar:12::16:

doktor ayçanın sitesinden başka diyet listesinimi kullansak mı acaba bir haftalık gelin diyeti var mesela yeni koymuş siteye haftada 3 kilo verdiriyormuş veya kalsiyum diyeti var
http://www.aycakaya.com/icerik.asp?konu=tarifler
link koydum eger dediyiniz gibi vücudunuz bu diyete alışdısa bir haftalık diyet listenizi deyişin vücudunuzu şaşırdın

Son düzenleme:
19 mart ve 27mart 02 Nisan 09 Nisan 16 Nisan 23 Hisan 30 Hisan 7 mayls 14 mayls 2012 Pazartesi iсin olan sonuсlar

seva_10:49: -- 73,900-- 73,800--72,200---73.200----72,300---71---73---71.400--71
parissima-Nerqiz :49: kilo 75.900---74,400--73--75 kg --76---73--72

suslubaykus :49:72kq--71--70.2---69.8 --69.2---69.2 ---68.9--68---67.9--67.7

ecem3306:49: kilo 69.200 ---69.---68.600---68,0---68.500-----68

asude04 :49: kilo 81---80-- 78--77---75---73---72 --72 ---72.5

vuslatipek:49: kilo 79,700 kg -79.400--79--78.500---78.000 kg---77---77---77---76,500

cesebe:49: kilo-76.00---73.100 ---73.500---72.700---72.600----72.800--72.00
askimsin_99:49: kilo 86,6 ----84,9
emelk :49: kilo 83,3---82,4 ---81,7---81---81,1---81. 1

bersemi5333 :49: KILO 78 ----77.5--77--75.5---75---73.900---72.3
mehay :49:kilo 65.5 ----64---63.5

demmay:49: kilo 67.7---64.1---64.4
ceydaaaa :49: kilo 71---68--67--65.5--64.5 -65

mukayese :49:kilo 68-- 66--66 -65.5 -65---65--63--62,5--62

Son düzenleme:
ya biz artık şaşırdık ne yapacağımızı her doktor bir şey diyor keçenlerde doktorum proqramında

Dr. Murat Topoğlu
metobalizmanı hızlandıran yiyecekler bunlardır dedi
nohut
hindi eti
tavuk eti
dana eti
tam tahıllı ekmek
ispanak maydanoz
bamya ispanak
bamya yoğurt
yumurta
kara biber

yani içinde nohut var :49::18:şimdi biz kime inanmalıyız?

Canım herşeyi kararında yerseniz bişey olmaz adam hergün nohut yiyin dememiştir yanlışmı haftada birgün yeyin ama dedim gibi üç kaşıktan fazla olmasın baklagillerden birini haftada sadece bir kere.. Birde ekmek fazla kilo vermeniz durmuş korumaya almış ekmekleri iki dilim ve sadece sabah öğününde yerseniz daha iyi sonuç alırsınız ara öğünlerde birinde badem kayısı ceviz vs.. Yiyorsanız ötekinde yoğurt süt ayran olabilir veta bir salatalık havuç.... Öğle çorba et salata/yoğurt yiyorsanız akşam sebze yemeği olsun yanında gene yoğurt veya salata ikisinden biri birde akşamları tek çeşit beslenirseniz daha iyi sonuç alırsınız mesela sadece çorba salata veya sadece bir porsiyon yemek ve yoğurt porsiyonlar abartılı olmasın akşam 6 dan sonra bişey yemeğin sadece sivi gıdalar çay su yeşilçay gibi...

Unutmuşum sabahları ekmek yumurta peynir salatalık domates güzel bir kahcaltı yapın sizi daha uzun süre tok tutacaktır ve öteki öğünlerde aa yemenize sebep olacak...

Bende bu şekilde beslendim birde kilo vermeniz durdukca iki dilim ekmeği bir dilime indirin....

Son düzenleme:
Sevacım bizim listemiz güzel. Yalnız ekmek çok dedikleri gibi Bence ekmekleri azaltalım. Sadece sabah 1 dilim yiyelim ekmeği..

Arkadaşlar
Biraz önce yazdıklarınızı okudum.Pek çoğunuzun moralinin bozuk olduğunu farkettim.Oysa listeye baktığımda herkes kilo vermiş.Bence hepimizin ortak bir hatası var.Bu ne ekmeği fazla yememiz ne de başka bir şey.Bence hatamız olaya çok kısa vadeli bakmamız.İlk ay 6 kilo verdiyseniz sonraki ay biraz duraklamadan daha doğal ne olabilir.Ben 2 -3 farklı diyetisyene gittim.Hepsi de ayda 3 kiloyu büyük başarı sayıyordu.Bence yemek miktarını fazla azaltmak yerine,çeşitlerini değiştirip,fiziksel aktiviteyi arttırmak daha iyi.Bir de haftada 3 gün uzun süre spor yerine her sabah 40-50 dakika tempolu açık havada yürüyüş daha faydalı.
Murat topoğlunu ben de dinledim.Adam üstüne basa basa her hafta kilo verilemeyeceğini söyledi.Bir hafta verilirse ertesi hafta mutlaka azalır veya durur dedi.Regl haftası kilo veremezsiniz dedi.En önemlisi stres böbreküstü bezlerinin kortizon salgılamasını bu da kilo alınmasını sağlıyor.
Biraz uzun oldu ama son olarak şunu da yazmalıyım.Benim de şu ana kadar kilo vermekte başarılı olamamamın temel nedeninin zırt pırt tartılmak olduğunu anladım.Her hafta tartılabiliriz ama bence ay bazında total kilo kaybını esas almalıyız.Bu da reglin bitiminden sonraki kilo olmalı.Yasemin Soysal'ın tek şişman beyniniz kitabında tartının kilo vermeye nasıl engel olduğu çok güzel anlatılıyor.Ben kendi adıma 2-3 kilo verip diyetin işe yaradığından emin olduktan sonra sadece ayda bir tartılacağım.
Birini listede ekmek miktarının fazla olduğunu da düşünmüyorum.Çünkü diğer diyetlerde mutlaka çorba veya az da olsa pilav makarna var.Ayrıca bu diyette meyve de çok az.Sonuçta bunların hepsi karbonhidrat.Yani bence listede sorun yok.Kendimizi serin tutup,kararlı olursak bu iş olacak.Herkese sevgiler.

ya canım bu aralar dikkat ediyorum doktorum proqramına diyet konusuyla ilgili hanki doktor çıkıyorsa çıksın hepsi günde 3 kes ekmek kullanmamız gerektiyini söylüyor kimse çıkıb ekmeyin yerine pılav veya makarna yeyin demiyor demek ki yememiz lazım amma ekmeyin miktarını kaçırmamak lazım :49:

evet kızlar haklısınız geçenlerde bir haberde okumuştum ekmeksiz diyet böbrekleri bitiriyormuş:40: ömür boyu ekmek yemiyceksiniz diye birşey yok istediğiniz kiloya ulaşınca mutlaka yine ekmek yemeye başlayacaksınız ve verdiğiniz kiloları geri alacaksınız evet biraz tembellik yapıyoruz ama yavaş yavaş fakat kalıcı kilo veriyoruz bu kiloları çabucak verip sonradan fazlasıyla geri almaktan iyidir bence ben diyetimden asla ekmeği çıkarma taraftarı değilim ben her öğünde 1 dlm çavdar ekmeği tüketiyorum buda vücudun ihtiyacı açıkçası hem çavdar ekmeği gerçekten tok tutuyor hemen acıkmıyorsunuz ekmeği keserseniz şekeriniz çabuk düşer ve tatlı krizine girersiniz bu seferde ordan alırsınız kiloları:31:

günaydın kızlar, kimsenin motivasyonunu düşürmek istemem, ama hala hastayım, ve düzelene kadar topiğe girmeyi düşünmüyorum, çünkü sanırım bazı arkadaşların motivasyonları bozuluyor heralde hastalık filan deyince, herkese kolay gelsin :16:

doktor ayçanın sitesinden başka diyet listesinimi kullansak mı acaba bir haftalık gelin diyeti var mesela yeni koymuş siteye haftada 3 kilo verdiriyormuş veya kalsiyum diyeti var
ncelten Tarifler | Uzm. Dr. Aya KAYA | Salkl Yaam Rehberlii, Kalc Zayflamann nemi
link koydum eger dediyiniz gibi vücudunuz bu diyete alışdısa bir haftalık diyet listenizi deyişin vücudunuzu şaşırdın

sevacım bende sana bunu soracaktım dün gördüm bende sen benden önce davrandın bence 1 hafta bunu deneyelim ne gibi bi değişiklik olacak görelim sevacım:31:

günaydın kızlar, kimsenin motivasyonunu düşürmek istemem, ama hala hastayım, ve düzelene kadar topiğe girmeyi düşünmüyorum, çünkü sanırım bazı arkadaşların motivasyonları bozuluyor heralde hastalık filan deyince, herkese kolay gelsin :16:

PArissima olur mu canım öyle şey.. senin hastalağınla bizim motivemizin alakası yok ki.... Bizim motivemizin bozulacağı var :9: Nasıl oldun? Daha iyi değil miisn?

geçmiş olsun pariscimmm biran önce iyileşirsin umarım tatlımmm:31: sakin topiği ve bizi bırakma biz bi takım olduk burda ayrıca herkesin motivasyonu kendine benim düşük olur senin yüksek olur kimse kimseyi etkilemez tatlım:40: sadece destekle:29:r seni herzaman burda görmek isteriz rahatsız olup etkilenen varsa sağüstteki çarpıya basarak topikten çıkabilir tatlım:40::20::31::12::16:

bende şu an bu diyeti yapıyorum 63 ile başladım 59.8 inmişim 12 günde.
calsiyum zayıflamadaki bana göre en büyük etken ve silah
günde 3 porsiyon ev yapımı yoğurt yada ayran tüketiyorum
böylece bel bölgemdeki yağlar daha hızlı parçalanıyor.
ben kendime haftalık hedefler koydum
8 haftada 10 kilo vericem.böylece haftalık hedefleri az tutup moral bozukluğunu önlüyorum
benim için haftada 1.4 kğ versem yeterli

kızlar merhaba bu hafta 500 gr verebilmişim 76,500 olmuşım ama 1 listeyi neredeyse birebir uyguluyorum 2 haftadır ama geçen hafta

hiç veremedim bu haftada anca yarım kilo gitmiş

ilknur84 ün de dediği gibi sanırım liste fark ediyo ben yarından itibaren ekmeği sadece sabahları yiycem ve ikindi tostu yerine yoğurt

ve meyve sebze yiycem iki ev arasında mekik dokuyorum ve yazdığım saatler ancak gece saatleri. sabah 6.30 da kalkacağımı

bilsem bile işlerim anca bittiği için bu saatte sizlerle yazışabiliyorum yani çok hareketli bir yaşantım var ama maalesef kilo verimi çok

iyi değil 1 listeye aynen uymayı taa kilom normal düzeye geldiğinde devam edicem

birde kızlar ben hala leslie prog indiremedim gece bile olsa bu sporu yapıcam nerden indirebilirib lütfen beni bilgilendirin iyi geceler:54:

beden bir süre sonra bu kalori miktarına adepte oluyor yani dengeliyor kendini
sporla desteklemek lazım yada 1 kaç gün beslenmede ufak farklılıklar yapmak lazım
ben kilo vermem yavaşladıkça sporla destekleyecem
evde 15-20 dk pilates bile süper olur

Kızlar mümkünse diyetim hiç bitmesin istiyorum. Şimdi gördüğüm şey ben abur cubur yedikçe çocuklarımda yemiş. Meyve yerine abur cubur yemişiz, öğün yerine abur cubur yemişiz. Ben arada çerez niyetine gidiyor sanmıştım ama öyle değilmiş... Benim yediğimi gördükçe oğlum kızım, eşim hep yemişiz... Şİmdi acıktıkça öğün ve meyve yiyorlar. Kuru üzüm yiyorlar, evde yaptığım keki vs yiyorlar... Ben bu diyet halini istediğim kiloya indikten sonra bile sürdürmek istiyorum :nazar:

bende şu an bu diyeti yapıyorum 63 ile başladım 59.8 inmişim 12 günde.
calsiyum zayıflamadaki bana göre en büyük etken ve silah
günde 3 porsiyon ev yapımı yoğurt yada ayran tüketiyorum
böylece bel bölgemdeki yağlar daha hızlı parçalanıyor.
ben kendime haftalık hedefler koydum
8 haftada 10 kilo vericem.böylece haftalık hedefleri az tutup moral bozukluğunu önlüyorum
benim için haftada 1.4 kğ versem yeterli

Ben ev yapımı yoğurdu sevmiyorum :( Hazır yoğurdu bile zar zor yiyorken onu hiç yiyemem. Hazır yoğurttan da bu etkiyi alamaz mıyız?

Back
X