Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

yazı başka bir siteden alıntıdır

Marimar dizisinin genç ve güzel yıldızı, Latin müziğinin en iyi seslerinden Thalia'nın sırrı da işte böyle bir kitap... Pek çoğumuz gibi yediklerine dikkat etmediğinde hemen kilo almaya başladığını söyleyen Thalia, okuduğu bir kitaptan etkilenerek yaşam tarzını değiştirmiş. Kitapta yer alan önerileri uygulayarak kısa sürede üstelik hiç zorlanmadan kilo veren Marimar, artık bu kitap yanında olmadan hiçbir yere gitmiyormuş!

Her kadın gibi tatlıyı çok sevdiğini söyleyen Thalia, bu diyetin kilo verme aşaması olan ilk bölümünde hayli zorlandığını itiraf ediyor. Ancak istediği kiloya ulaştıktan sonra bunu korumanın hiç de zor olmadığını görünce doğru yolda olduğunu anlamış.

Thalia'nın bu diyeti uygulayacak olanlara bir tavsiyesi var: Kilo verdikten sonra asla hemen eskisi gibi yemeye başlamayın!

Peki kitapta neler anlatılıyor? Ünlü Amerikalı TV yıldızı Suzanne Somers tarafından yazılan bu kitap, tüm kadınların ve erkeklerin hayatını değiştirecek, zayıflatacak öneriler içeriyor. İşte Marimar'ın uyguladığı bu diyetin ana hatları.

Niçin Kilo Alıyoruz?
Defalarca diyete başladınız. Günlerce açlık çektiniz ve kilo verdiniz. Ama diyeti bırakır bırakmaz, verdiğiniz kiloların yüzde 95'ini geri aldınız. O halde bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz demektir. Bu, tümüyle metabolizmanızla ilgili. Bazı şanslı insanlar, doğal olarak hızlı bir metabolizmaya sahiptirler. İstediklerini yiyip, zayıf kalmayı başarabilirler.

Bazılarınınsa metabolizması yavaştır; kuş kadar yerler ama yediklerini yakamadıkları için kilo alırlar. Peki metabolizmayı değiştirmek mümkün mü? Tabii ki! Sürekli başlayıp, bıraktığınız yo-yo diyetler metabolizmanızı değiştirebilir, ancak kötü yönde! Bilinçsizce diyet yapmak, metabolizmayı olduğundan daha da yavaşlatır.

Kilo vermek için kalori alımını azaltırız. Ancak insan vücudu her ortama çok kolay adapte olabilen bir makine gibidir. Vücuda giren kalori miktarı azaldıkça bir süre sonra metabolizma yavaşlar, ileride enerjisiz kalmamak için, yağ depolarını daha dikkatli kullanmaya başlar. İşte bu noktada kilo verme aşaması durur.

Diyetinize sonuna kadar sadık kalsanız da kilo veremezsiniz. Bu aşamada pek çok kişi "artık olmuyor" diyerek diyeti bırakır ve eskisi gibi yemeye başlar.

İşte bu, kendinize yapabileceğiniz en kötü şey. Çünkü metabolizmanız diyete başladığınız dönemdekinden daha yavaştır. Alıştığınızdan daha az kalori almanız gerekirken, daha fazlasını alınca, diyetle verdiğiniz kiloları, hatta biraz daha fazlasını kısa zamanda geri almanız son derece doğaldır.

Nasıl Kilo Verilir?
Thalia'nın kısa sürede üstelik açlık çekmeden istediği kiloya ulaşmasını sağlayan diyetin mantığı çok açık; ne yediğinizi bileceksiniz.

Bu diyetin ilk bölümü kilo vermeyi amaçlıyor. İkinci bölümse verilen kilonun korunmasını sağlıyor. Makarnadan ete kadar birçok yiyecekten mahrum kalmıyorsunuz. Yediklerinizden memnun olduğunuz için kendinizi diyette gibi hissetmiyorsunuz. Enerji kaybetmiyor, yorgunluk hissetmiyorsunuz.

Vücudunuz yeni beslenme programına alıştıkça, kilo vermeye başlıyorsunuz. Bu programı uygulayan bazı insanlar ilk birkaç haftada 5-6 kilo verdiklerini söylerken, programı uygulayan Thalia, daha uzun sürede sonuca ulaşabilmiş. Sabırlı olun. Herkesin metabolizması, vücudunun işleyişi farklıdır.

Bu sistemin bir diğer özelliği, yemeklerden sonraki ağırlık hissinden ve bağırsaklardaki rahatsızlıktan kurtarıyor olması. Çünkü besinleri ayırarak yeme ve böylelikle hazmı kolaylaştırma mantığına dayanıyor.

Diyetin İlkeleri

Bu diyetin ilk bölümünün çok önemli üç adımı var:

1-Yiyeceklerin bazılarını hayatınızdan çıkarıyorsunuz.
2-Bazılarını ayırıyorsunuz.
3-Bazılarını birleştiriyorsunuz.

Yaşamınızdan çıkarmanız gereken yiyecekler listesi pek de uzun değil aslında: Şekerler, beyaz unla yapılmış tüm hamur işleri, patates, kafein ve alkol.

Geri kalan yiyecekler ise 4 gruba ayrılıyor:
>Proteinler ve Yağlar: Et, kümes hayvanları, balık, yumurta, sıvıyağ, margarin ve peynir.
>Sebzeler: Enginardan bibere kadar tüm taze sebzeleri içeriyor.
>Karbonhidratlar: Makarna, tahıllar, ekmek, baklagiller ve yağsız süt ürünleri.
>Meyveler: Elmadan portakala tüm taze meyveler.

Bu gıdalardan doyuncaya kadar yemekte serbestsiniz. Ancak önemli olan bu gıdaları gün içinde birbirleriyle doğru kombine etmek.

Aşağıda, yukarıda adı geçen gruplara ait yiyeceklerin daha geniş listesini bulabilirsiniz.

Bu Diyetin 7 Temel Adımı
1-Diyetin kilo verme aşamasında, yaşamınızdan çıkarmanız gereken yiyecekleri gerçekten ÇIKARIN.
2-Meyveyi tek başına, aç karnına yiyin.
3-Protein ve yağ grubunu sebzelerle birlikte yiyin.
4-Karbonhidratları sebzelerle ve yağsız olarak yiyin.
5-Protein ve yağları karbonhidratlardan ayırın.
6-Protein ve yağlardan oluşan bir öğünün ardından karbonhidrat içeren bir öğüne geçecekseniz, ya da tam tersi, en az üç saat bekleyin.
7-Asla öğün atlamayın. Günde üç öğün yiyin. Ve doyuncaya kadar yiyin.

Bunu bir örnekle açıklayabiliriz: Bir öğünde koca bir tabak sebzeli kepekli makarna ve kepekli ekmek yiyebilirsiniz. (Çünkü karbonhidrat ile sebzeyi birleştirebilirsiniz.) Ancak makarnaya yağ, et ya da peynir ekleyemezsiniz. (Çünkü bu kez karbonhidrata protein ve yağ karıştırmış olursunuz ki bu diyete göre bu kombinasyon YASAK!)

Ya da protein / yağ grubuyla sebze grubunu karıştırarak, tereyağlı balık ve sebze yiyebilirsiniz. Ancak bunun yanında asla ekmek, pilav ya da makarna yiyemezsiniz.

Pretein / yağ grubundaki tüm yiyecekler birlikte ve sebzelerle kombine edilerek yenilebilir.

Sebze grubundaki tüm yiyecekler birlikte yenilebilir. Sebze kolaylıkla sindirilebildiği için protein / yağ grubuyla da, karbonhidrat grubuyla da birlikte yenilebilir.

Meyve grubundaki tüm yiyecekler birlikte yenilebilir. Ancak meyve deyip de geçmeyin. Bu konuda dikkat etmek gereken birkaç nokta var:
>Meyveyi aç karnına yiyin.
>Meyveyi tek başına yiyin. 20 dakika sonra bunu karbonhidratlı bir yiyecek takip etsin. (Bu 20 dakikalık süre zarfında meyve sindirilmeye başlanır ve midenizde hiçbir sorun yaşamazsınız.)
>Meyvenin üzerine protein / yağ grubuna dahil bir yiyecek yemek için 1 saat bekleyin.
>Arada ya da tatlı olarak meyve yemek istiyorsanız, sindirim sorunlarıyla karşılaşmamak için son öğünün ardından 2 saat beklemelisiniz.

7 adım. Hepsi bu kadar basit. Gördüğünüz gibi ne kalori hesabı, ne gram hesabı yapılıyor. Sadece bazı yiyecekleri yaşamınızdan çıkarmanız, bazılarını aynı öğünde yememeniz ve bazılarını birlikte yemeniz yeterli.

Bu diyeti uygularken yaşamınızdan çıkarmanız gerekenler:>Beyaz şeker:kkk:
>Esmer şeker
>Bal
>Her türlü şurup
>Havuç
>Fruktoz
>Un
>Beyaz pirinç
>Patates
>Muz
>Fındık
>Zeytin
>Ciğer
>Avokado
>Hindistan cevizi
>Mısır
>Tam ve az yağlı süt
>Kahve
>Çay
>Kafeinli soğuk içecekler
>Kakao
>Bira
>Sert içkiler
>Şarap

Not: Havuç, ne yazık ki içerdiği yüksek oranda şeker nedeniyle bu gruba giriyor. Havuçta bulunan A vitaminini şeftali ve kayısıdan, betakaroteni ise kayısı ve brokoliden alabilirsiniz.
Yiyecekleri satın alırken "içindekiler" kısmını dikkatlice okuyun. İçinde fruktoz yani meyve şekeri bulunan gıdalar çoğu kez sağlıklı ve şeker hastalarına uygun ürünler olarak satılırlar. Ancak fruktozdan uzak durmaya özen gösterin. Ve unutmayın ki domates püresinde ve soslarda da fruktoz bulunabilir.

Son düzenleme:
Karbonhidrat yağ protein

Bu uygulama kilo vermek için değil, almamak için. Çünkü bir koruma programı. Kiloyu korumanın sırrı, protein ve karbonhidrat dengesinde yatar. Kısacası bu yöntemle kilonuzu korumak mümkün. Vücutta, alınan enerjinin yağa dönüşmesi 24 saat alır. Yediklerimizin yağa dönüşmesi için vücut, eşit miktarda karbonhidrat-protein birlikteliğine ihtiyaç duyar. Eğer aldığınız fazla enerjiyi vücuttan atabilmek için ertesi gün suyu ve proteini artırıp karbonhidratı yarıya indirirseniz, yediklerinizin yağa dönüşmesini önlemiş olursunuz.

Proteini artırmanın etkisi ne?
Alınan su ve protein miktarını 1,5 katına çıkarmak gerekiyor. Artan protein, suyla birlikte metabolizmayı hızlandırır. Ve yediklerimizin yağa dönüşmeden vücuttan atılmasını sağlar.

Bu formülü uygulayabilmek için neler yiyip içmeliyiz?

Kişi öğle yemeğinde et, tavuk, balık ağırlıklı beslenir, akşam da et ve tavuk ağırlıklı yemiş olursa, o gün içinde karbonhidrata dair sadece meyve ağırlıklı bir şey yerse proteini artırmış, karbonhidratı aşağıya çekmiş ve bu dengeyi sağlamış olur.
Örneğin bir gün önceden makarna, pizza, tatlı yendi, alkol alındı. Ertesi gün sabah kahvaltısını normal yapabilir, peynir-ekmeğini yiyebilir. Öğleyin de 250 gram tavuk, 400 gram balık veya et tüketebilir. Akşam yine aynı şekilde üç seçenekten birini tercih edebilir. Ara öğünde de meyve yiyebilir. Ana öğünlerde ekmek olmamasında fayda var ama ara öğünde tüketebilir. Koruma programında sabah 1-2 dilim ekmek yenebilir. Ama öğle ve akşam sadece et ve salata tüketilmeli.

Peki, suyu ne kadar artırmak lazım?
Normalde bir yetişkinin gün içinde içmesi gereken su miktarını 1,5-2 litre olarak düşünürsek, bunu 3-3,5 litreye çıkarmak lazım.
En fazla haftada bir yapılmalı
Bu yöntemi her istediğimiz zaman uygulayabilir miyiz?
Yılbaşı ya da bayramlar gibi özel günler sonrasında yapılması uygun. Çünkü her zaman yapılmaması gerekiyor. Sıklıkla yapılmamalı, örneğin bir gün çok kaçırayım ertesi gün bunu uygulayayım şeklinde olmamalı. Metabolizmanın belli bir düzende ona cevap vermesi için belli bir periyoda ihtiyacı var. Ayda üç defa ya da en fazla haftada bir defa yapılabilir. İdeali 10 günde bir olmalıdır ki metabolizma bunu tolere edebilsin. Bunun dışında kişi normal beslenmesine dikkat etmeli.

Alıntı...

sevacım inş yılbaşına kadar 5 kg bile veririz.baybrem canım üzülme sporu biraz daha artır inş bu pazartesi daha ii sonuç alırız..şimdi 600 gram veridğini gördüm çook mutlu oldum:)))))

inş canım neden olmasınki başaranlar bizden dahamı iyi?:49:hem biz sağlıklı kilo veriyoruz yavaş-yavaş vermemiz daha iyi beden alışıyor:49:en zor iş kilo verdikten sonra verdiyin kiloları geri almamak için diyetin bitdikden sonra bile çok dikkatlı olmak yiyeceklere saldırmamak yani haftada bi kes kendine ödül günü ayırmak en doğrusu:49:

canım tatlı çekiyordu kaç gündür kocam almış bende yedim tabi bi pişmanlık sardı beni çok az yedim tatlı yicem diye 1 saat yürüsem yine okadar kaloriyi tolere etmiyor:((sodi-certila arkadaşımızın yayınladığı yazıyı okudum çok faydalı bilgiler var teşekkür ederim orada yazan protein ağırlıklı beslenmeyle dengeleyebilirim.

canım tatlı çekiyordu kaç gündür kocam almış bende yedim tabi bi pişmanlık sardı beni çok az yedim tatlı yicem diye 1 saat yürüsem yine okadar kaloriyi tolere etmiyor:((sodi-certila arkadaşımızın yayınladığı yazıyı okudum çok faydalı bilgiler var teşekkür ederim orada yazan protein ağırlıklı beslenmeyle dengeleyebilirim.

ben de dün akşam şartları pozdum yani oğlum ve kocam pitza yemeye gidelim diye tutdurdu ben gelmiyorum diyince kocamda vaz keçdi o zaman oğlumun çok üzüldüyünü gördüm ve anne senin yüzünden getmiyoruz diye suçluyunca vaz keçdim getdim ve pitzayı kolayı görünce dayanamadım işde sabaha kadar peşmanlık duyğusu içinde uyudum :49:bu gün mutlaka telafi etmem lazım:49:

ben 52 ile hamile kaldım 67 gibi doğuma girdim.çıktım 60 kiloyum.emzirme dönemi derken 63.5 geri döndüm.depresyona girdim.bu gruba bende katıldım.am sonunda 52 kiloya şimdide 50 kadar düştüm.inanın istikrar önemli.evde hergün usanmadan bebeğim uyurken 30 dk hareketler yaptım.akşam geç saatte asla yemedim.pilav-makarna-hamurişi-tatlı hayatımdan çıktı diyebilirm.hafta sonlarıda eşimle bebeğimle AVM lerde 2-3 saat yürüdüm.hatta 5 günlük prag gezimize puseti götürmedim.oğlumu kucağımda taşıdım.en önemli silahımda yoğurt oldu.günde 2 dolu kase....her hafta verdiğim kilomu buzdolabının üstüne yazdım.300 gr dahi olsa aferin bana dedim.

Arkadaşlar merhaba,

Bugün diyetimde 35. günüm ve bugün tartıldım 7 kilo vermişim. Daha önceki mesajımda belirttiğim gibi bu diyetin dışına hiç çıkmadım extra bir şey yemedim. Yeşil çay ve bol su tükettim. Gerçekten isteyince olmayacak hiçbir şey yokmuş bunu deneyerek öğrendim.

Başarılar herkese.

Arkadaşlar merhaba,

Bugün diyetimde 35. günüm ve bugün tartıldım 7 kilo vermişim. Daha önceki mesajımda belirttiğim gibi bu diyetin dışına hiç çıkmadım extra bir şey yemedim. Yeşil çay ve bol su tükettim. Gerçekten isteyince olmayacak hiçbir şey yokmuş bunu deneyerek öğrendim.

Başarılar herkese.
maşallah arkadaşım:))))

ben de dün akşam şartları pozdum yani oğlum ve kocam pitza yemeye gidelim diye tutdurdu ben gelmiyorum diyince kocamda vaz keçdi o zaman oğlumun çok üzüldüyünü gördüm ve anne senin yüzünden getmiyoruz diye suçluyunca vaz keçdim getdim ve pitzayı kolayı görünce dayanamadım işde sabaha kadar peşmanlık duyğusu içinde uyudum :49:bu gün mutlaka telafi etmem lazım:49:

bugün çok bişey yemedim inş telafi etmişimdir bunu pazartesi anlıyacağım inş:))

ben 52 ile hamile kaldım 67 gibi doğuma girdim.çıktım 60 kiloyum.emzirme dönemi derken 63.5 geri döndüm.depresyona girdim.bu gruba bende katıldım.am sonunda 52 kiloya şimdide 50 kadar düştüm.inanın istikrar önemli.evde hergün usanmadan bebeğim uyurken 30 dk hareketler yaptım.akşam geç saatte asla yemedim.pilav-makarna-hamurişi-tatlı hayatımdan çıktı diyebilirm.hafta sonlarıda eşimle bebeğimle AVM lerde 2-3 saat yürüdüm.hatta 5 günlük prag gezimize puseti götürmedim.oğlumu kucağımda taşıdım.en önemli silahımda yoğurt oldu.günde 2 dolu kase....her hafta verdiğim kilomu buzdolabının üstüne yazdım.300 gr dahi olsa aferin bana dedim.
canım zaten çok zayıfsın neden hala rejim yapıyosun?bebeişin kaç aylık canım?
bende 59 civarı hamile kaldım 76 gibi doğuma gittim 3 kilo vermiştim o gün sonra 67 oldum biraz dikkat edeince 63 lerdeydi kilo şuanda 61.5 bakalım ben 55-56 olmak istiyorum hayırlısı:)

Arkadaşlar merhaba,

Başarılar herkese.

tebrik ederim canım:49:keşke bende senin gibi diyetin dışına heç çıkmasaydım:49:3 gün iyiyim 1 gün kötü:49:haftada en az 2.3 kere kaçamak yapıyorum:49:işde bu yüzden istediyim kiloya ulaşamıyorum :49:

Son düzenleme:
diyet yapmıyorum ama zayıflamak isteyenleri çok iyi anladığım için paylaşıma devam ediyorum:kkk:
oğlum 22 aylık.bende 161 boyunda 50 kilodayım yuppyyyyyy

Son düzenleme:
desteğin için teşekkürler canım:))))
bende dün melek programında izlemiştim siiznle paylaşmak istedim:))
Selahattin Dönmez Zayıflatan Çikolata Malzemeleri

* 20 adet kuru hurma

* 1,5 su b. kuru ceviz

* 1 çay b. kakao tozu

* 1 çay k. toz vanilya

* 1 çay b. az yağlı süt
Selahattin Dönmez Zayıflatan Çikolata Hazırlanışı

Hurmayı 1 gün önceden ıslatın. Malzemeleri blenderdan geçirin.

Tatlı ihtiyacımızı gideren bu tarifin kalorisi 1 dilim elmadan daha azdır. İstediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde giderin. Tadı ise ev yapımı browni tadında olacaktır.

tebrik ederim canım:49:keşke bende senin gibi diyetin dışına heç çıkmasaydım:49:3 gün iyiyim 1 gün kötü:49:haftada en az 2.3 kere kaçamak yapıyorum:49:işde bu yüzden istediyim kiloya ulaşamıyorum :49:

Teşekkür ederim. Diyet mantığından kurtulursan eğer düzenli olarak devam edebilirsin. Diyet yapıyorum diye bakma olaya sağlıklı beslenip var olan bir takım rahatsızlıklarından kurtulabileceğini, daha rahat hareket edebileceğini düşün. Önemli olanda bu değil mi zaten. Bunun beraberinde getirisi görsel olarak daha fit durmak, gönül rahatığı ile alışveriş yapabilmek :)

Bence haftada bir gün kaçamak yapma olayını kaldırın. İnsan bir kez tatlı bir şey yemesin devamı mutlaka geliyor. Ben tatlıyı, çikolatayı çok sevmeme rağmen 36 gündür ağzıma bir lokma bile atmadım ve istemedim de. Çünkü beynime o hükmü verdim ben zayıflayacağım ve kilo yapacak hiç bir şey yemeyeceğim diye. En azından ideal kiloma ulaşana kadar yemeyip daha sonrasında ise abartmadan haftada bir gün bir parça yemeyi düşünüyorum.

Başarılar.

aygülcüm sana bişey sormak istiyorum diyetin dışına hiç çıkmadım derken mesela 2 dilim ekmek yerine sade haşlanmış makarna yiyim falan demedin meyvelerde seçici davrandın dimi ne yazıyosa o yani.belki ben burda yanlışlık yapıyorumdur haftada 2 kilo vermek istiyorum çünkü.birde spor yaptın mı

Teşekkür ederim. Diyet mantığından kurtulursan eğer düzenli olarak devam edebilirsin. Diyet yapıyorum diye bakma olaya sağlıklı beslenip var olan bir takım rahatsızlıklarından kurtulabileceğini, daha rahat hareket edebileceğini düşün. Önemli olanda bu değil mi zaten. Bunun beraberinde getirisi görsel olarak daha fit durmak, gönül rahatığı ile alışveriş yapabilmek :)

Bence haftada bir gün kaçamak yapma olayını kaldırın. İnsan bir kez tatlı bir şey yemesin devamı mutlaka geliyor. Ben tatlıyı, çikolatayı çok sevmeme rağmen 36 gündür ağzıma bir lokma bile atmadım ve istemedim de. Çünkü beynime o hükmü verdim ben zayıflayacağım ve kilo yapacak hiç bir şey yemeyeceğim diye. En azından ideal kiloma ulaşana kadar yemeyip daha sonrasında ise abartmadan haftada bir gün bir parça yemeyi düşünüyorum.

Başarılar.

saol canım çok teş ederim:49:sabahdan aynan senin gibi kilo aldıran ne varsa hayatımdan çıkaracağım:49:

Back
X