yeni annenler bu konuda biraz aceleci davranıyor:)bizim hastalarımıza söylediğimiz gebelikte normal düzeyde kilo aldıysanız ki sizin kide normal sayılır çünkü zayıf başlamışsınız gebeliğe, eski kilonuza 1 yıl içerisinde dönmenizi bekleriz:)
suan ki durumuna bakarsak gayet iyi gidiyorsun :) şuan kalori hesabına girerek bir diyet yapmana ve bunu kafana takmanada hiç gerek yoksporuna devam et yağ oranın biraz fazla düzenli spora devam ederek ve bahsettiğim genel beslenme kurallarına uyarak yakın zamanda eski formuna kavuşursun.
önemli bi not düşmek isterim: keşke bebeğini emzirmeye devam etseydin .bütün annelere sesleniyorum burdan lütfen bebeklerinizi 2 yaşına kadar emzirin
burda işi en zor olan sensin aslındaçünkü şuan ideal kilondasın , en zoru normal kiloda olan kişilerin kilo vermesidir malesef birde bunun yanında hayatında bale var , vucudun spordan dolayıda ideal bir kas yağ dağılımına sahiptir.yağ ağırlığın çok fazla olmadığı için kilo kaybetmen o kadar zor olacaktır.yine kısa boylu olmakta zor kilo kaybetme nedenlerinden biridir.çok mu karamsar oldu
bütün bunlaedan sonra anlamış olmalısın ki kolayca yapabileceğin bişey yok
sana ilk önerim bir diyetisyenle kilo vermeye çalışman
onun dışında ise yazdığım genel önerilere bir göz atabilirsin
Öncelikle herkese yardımcı olduğunuz için teşekkürler ,ben PKO hastasıyım ve kilo vermekte gerçekten çok zorlanıyorum,dietisyene gittim daha önce, verdiği listeye uymama rağmen ,bitki çayı,sağlıklı beslenmeme rağmen,bir türlü kilo veremiyorum ,ve bu durum oldukça canımı sıkıyor ,son 1 ay metabolizmamı hızlandırsın die spora yazıldım haftada 5 gün 5 km yürüdüm,sadece bacaklarım toparlandı biraz ,onun dışında hiç kilo veremedim ,açıkcası bu kısır döngüden çok sıkıldım ,bir dilim pasta yediğim zaman bile kilo alıyorum ,ama diyet yapmama rağmen kilo veremiyorum ,birde pko hastalarında insülün direnci olduğu için acaba ilaç alsam zayıflamama yardımcı olur mu ?Yardımcı olursanız sevinirim...
tsk ederım cvbnız ıcın pekı sızın onerecegınız bır egzersız var mı benım ıcın?
Merhabalar ben de mümkünse sizden fikir almak isterim..
Boyum 1.75 kilom 66, aslında dışarıdan bakınca boyumdan dolayı sanırım kilolu görünmüyorum ama ben 61-62 kilo olmak istiyorum. 2 yaşında bir kızım var, hamilelikten önce 60 kiloydum..Doğuma 72-73 ile girdim, sonrasında da pek diyet yapmadım emzirme falan derken kilolar gitti..2 yaşına dek emzirdim kesinlikle emzirirken güzel kilo verdim ama şimdi durdu...
Gerçenlerde 2 günlük bir detoks yaptım 1,5 kilo falan da öyle verdim..
Ama yazdıklarını okuyunca aklım karıştı bu konularda çok da bilgili değilim..Ben 5-6 kiloyu hızlıca vermek için düşük kalorili beslenmeyi düşünmüştüm ama bu yanlış sanırım...
Bu arada çalışıyorum masabaşı bir iş yapıyorum...Malum kızımdan dolayı da iş dışında da spora ayıracak zamanım olmuyor ne yazıkki
Bu 5-6 kiloyu ne şekilde verebilirim yardımcı olursan çok sevinirim :)
Şimdiden teşekkürler :)
Nerede çalıştığınızı sormuştum ama sanırım cevaplamak istemediniz :)
O zaman sorularımı buradan sıralayayım.
171 boyunda 64 kilo ağırlığındayım.
Aslına bakarsanız karın bölgem dışında bir sıkıntım yok.
Bebek düşündüğüm için evlendiğimde bulunduğum kiloya 56-57ye düşmeyi istiyorum.
Masa başında çalışıyorum.Genel olarak her gün sadece 8 dakikalık göbek egzersizleri yapıyorum.
Kahvaltı kültürüm hiç yok.Peynir,zeytin,haşlanmış yumurta yemem.
En fazla 67 kiloya çıktım, en az da 59a düşebildim.
Günlük kalori miktarım ne kadar olmalı?
Öğün dağılımını nasıl yapmalıyım?
ve önerilerinize nelerdir?
Teşekkürler
kurum ismi vermenin doğru olmayacağını düşünüyorum :)
şimdi diğer arkadaşlarada söylediğim gibi burda şu kadar kalori al ,şöyle bir diyet yap şeklinde bir menü belirtmem mümkün değil.7-8 kilo gibi bir fazlalığı 2-3 ayda rahatlıkla sağlıklı bir şekilde verebilirsin.
8 dk lık egzersizlerine devam etmeli fakat sana kalori harcatacak aktif bir sporuda günlük 30-40 dk olacak şekilde mutlaka yapmalısın.
onun dışında güne mutlaka kahvaltı ile başlamalısın ki vucudun çalışmaya başlasın.
aceleci davranmamalısın, çok fazla kilo problemim olmadığı için genel beslenme önerilerime dikkat ederek rahatlıkla kilo kaybedebilirsin.
veya bir uzmandan destek alabilirsin :)
rica ederim, önerebilceğim egzersiz var fakat burdan nasıl yardımcı olabilirim ki :)internetten üst bacak egzersizi şeklinde aratarak bir fizyoterapist veya spor eğitmeninin gösterdiği hareketleri yapabilirsin
merhaba kızım rahatsızdı bakamadım. kusura bakma soru sormuşsun. şuan diyetisyenin listesini kafama göre ayarlıyorum diyebilirim. 1500 kalorilik bir diyet. boyum 162 kilom çuan 75 oldu. ne yapmalıyım.sadece endol kullanıyorum. romatizmamdan dolayı başka bir rahatsızlığım kansızlık bile yok . hertürlü tetkiki yaptırdım . ne önerebilirsiniz? teşekkürler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?