Diyetisyenlerimizden İpuçları

o zaman kesin denemem lazım ben çok fena taktım zaten bu detoksa tv de yine bi uzman bağırsak temizliğinin çok önemli olduğunu en yaygın olan kanser çeşitinin kolon kanseri olduğunu ve kalın bağırsakta çocukken yediğimiz cips kalıntılarının bile hala gitmemiş olabileceğini söyledibilmiyorumkismile

Başlık çok güzel olmuş.çok faydalı gerçekten hepinize tek tek teşekkür ediyorum opuyorumnanaktan
Ben geçen yıl 1 kere diyetisyene gittim.formalite icabı tarttı önce.sonra bana hazır bi liste verdi o kadar :1ninca: hiç konuşmadı bile.sadece mümkün olduğunca evden ye yemeğini dışarda yeme dedi o kadar :ecrin_bebek:
ama ben devlet hastanesine gitmiştim o yüzden ilgilenmemiş olabilir. :uhm:
ben en iyisi özel hastaneye gidiyim ya bu böyle olmuyor bilmiyorumkismile

birde gürkan kubilay şunu söyledi mide küçülmesi diye bişey yok salgılanan insülinden kaynalanıyo dedi. düzenli beslenince insülinde düzenli çalışıyomuş ve bundan kaynaklanıyomuş çabuk doyma hissi

ben 4 lt su içiyorum günde :1ninca: hele son 1 haftadır,elimde suyla dolaşıyorum evde ya devamlı tuvaletteyim :roflol:

ben 4 lt su içiyorum günde :1ninca: hele son 1 haftadır,elimde suyla dolaşıyorum evde ya devamlı tuvaletteyim :roflol:

Kesinlikle çok yanlış :lmaz: günde 2-3 litre su yeterli su vucüttaki toksinleri atar ve cilt güzelliği içinde gereklidir.Böbreklerimizin belli bir su arıtma kapatasi var ve kapasiteyi aşmak çeşitli hastalıklara neden olabilir!!! bi yerde bu şekilde okudum kandaki sodyum oranını düşürmüş vücut fazla suyu atamayınca ve buna bağlı olarak beyin ödemi, kusma, halsizlik ve hatta komaya ölüme bile yol açabilirmiş belirtmek istedim...

:1shok: ben o kadar sakıncalı olduğunu bilmiyordum :1ninca:
tamam bundan sonra 3e indiriyorum tekrar.
çoook teşekkür ederim Şeniz

:1shok: ben o kadar sakıncalı olduğunu bilmiyordum :1ninca:
tamam bundan sonra 3e indiriyorum tekrar.
çoook teşekkür ederim Şeniz

rica ederim 4 litre içiyorum diye okuyunca hemen yazma gereği duydum suyun zayıflamada veya şişmanlamada bi etkisi yokmuş zaten vücut fonksiyonlarının düzenli çalışması ve vücudumuzun %70 i su olduğu düşünülürse diyet olsada olmasada 2-3 litre su içmek şart..

evet zaten ben zayıflamada etkisini göremedim ama kendimi bildim bileli çok su içerim ben kışın 2.5,yazın 3 lt ama bu ara 4 olmuştu akannehir

evet zaten ben zayıflamada etkisini göremedim ama kendimi bildim bileli çok su içerim ben kışın 2.5,yazın 3 lt ama bu ara 4 olmuştu akannehir

bende çok su içerim kışın daha az ama yazın 3 litreyi bulur sadece su olarak değil meyve ve sebzelerdeki sularıda almak gerekliymiş yerimseniben

bende çok su içerim kışın daha az ama yazın 3 litreyi bulur sadece su olarak değil meyve ve sebzelerdeki sularıda almak gerekliymiş yerimseniben

bende içtigim bitki çayları ve meyve çayları ile 3 lt tamamlıyorum

acaba saf su mu içmek gerekiyor sadece 4 lt ee 1 lt de bitki çayı etse oluyor 4 ltkafamçokkarıştı

bende içtigim bitki çayları ve meyve çayları ile 3 lt tamamlıyorum

acaba saf su mu içmek gerekiyor sadece 4 lt ee 1 lt de bitki çayı etse oluyor 4 ltkafamçokkarıştı

hayır 4 lt saf su değil 2.5 litresi saf su olsun gün içinde bitki çayı meyve sebzelerden alınan sularla birlekte yeterli olur kanımca yerimseniben

valaa canım bende ömrü hayatımda 1 kez diyetisyene gittim. tıp fakültesinin diyetisyeniydi, özel falan diil yanii.. oda senin anlattığın gibi yüzüme bile bakmadan ban uygun bi beslenme programı çıkardı. öylee çok sinirlendim ki bu durumaa! bunu uygulayım eğer kilo veremezsem özel bi diyetisyene gitcem dedim.
programı harfi harfine uyguladm.. sonuç: 1,5 ayda 6 kilo vermiştim.
tabi ilk kez diyet yaptığım için bünyem hemen vermişti...
bu işin özeli umumisi olmuoo bencee!!! lmaz: iş sende bitiyor!

tarçınlı süt çok lezzetli şiddetle tavsiye ederim!!
ramazanda oruç açıldıktan sonra diyetisyenler ılık suyla tarçın öneriyorlardı.
tarçın kan şekerini yavaş yavaş yükseltiyoo. şeker hastalarına çok tavsiye ederler. yavaş yükseldiği için hemen açıkmıoosun. protonun dediği glisemik indesk meselesi..

simit + ayran tüketebilirsin şu mc donalsta falan satılan salatalar var ton balıklı falan aklıma şimdilik bu kadar geldi . ara öğünlerdede yoğurt müsli meyve kuruyemiş veya tatlı tüketebilirsin

canım simit ayrana bayılıyorum kaydirigubbakcemile5
sana katılarak şunuda ekliyorum kepekli 2 dilim ekmeğe beyaz peynirli tost ama yağsız ve çay!!
özellikle beyaz peynir çünkü kaşar çok yağlıı..

Domination canım 4 lt çok fazla,2-2,5 lt yeterli bence.

Topiğimiz baya kalabalıklaşmış.Dün ben yine diyetisyenimdeydim,nescafeyi sordum;
Hem bağırsak doluluğu olmalı diyorsunuz ,lifli şeyler yediriyorsunuz,hem kayısı verip bağırsağı boşalttırıyosunuz,hemde boşaltım sağlayan nescafeyi yasaklıyorsunuz dedim;bunlar tezat değil mi?
Kayısı ,bağırsaktakileri yumuşatmak,cıvıklaştırmak içindir dedi.Kabızlığı önler dedi.Kabızlık kilo yapar dedi,kabızlık yavaş bir metabolizma demektir dedi.Kabızlıkla ,bağırsak doluluğu farklıdır dedi.
Nescafeyide yanlış anlamışsın, nescafe bağırsağı değil mideyi boşaltır dedi,mide boşalıncada tekrar açlık sinyali gönderir,önce iştahını kesermiş gibi görünse de sonradan acıktırır dedi bana.Ayrıca midedekileri tam sindirilmeden gönderdiği için kilo yaptırabilir dedi.

Diyette ana pirensip geç sindirme;çiğnemeyle birlikte geç sindireceğiz.ıyice çiğneyeceğiz,geç sindirilen şeyleri yiyeceğiz.Çabuk sindirilen kan şeker yükselticileri kullanmayacağız.(gi'si yüksek)Mideyi boşalttıranları kullanmayacağız.(nescafe vs.)

Birde ödem-kilo ilişkisi nedir diye sordum?

Verdiği cevap şu oldu.Ödem durduk yere oluyosa bir sorun vardır:diyabet,enfeksiyon,ameliyat,hamilelik vs.Ama regliyken ödem olur,normaldir,kiloyla ilgisi yoktur dedi.Bende bazı arkadaşlar regliyken demoralize olmamak için pirinç lapası diyeti yapıp ödem atıyorlarmış dedim.O da kim o bilgisiz aklı evvel,pirinç su tutar.Ödem hücrelerde olur,pirinç lapası ise sadece bağırsaklardaki suyu çeker ve kabızlık yapar dedi.Hücrelerdeki su ve ödem olduğu gibi kalır dedi bana.

Tartılmanın yanlışını söyledi,tartılacaksanız yağ ,su analizli bir tartıyla tartılın,önemli olan yağ yakımıdır dedi bana.O da her cihazla olmaz,topuktan ölçüm yapılan,gelişmiş aletlerin doğru ölçümü yaptığını söyledi.

Bu aletlerin mantığını da anlattı bana.Şimdi bu topuktan elektrik gönderiyormuş.O elektrik yağdaki potasyumla tepkimeye girip azalıyomuş.Devre tamamlanınca (yağlar elektriği tutuyo ya) elektrikteki eksik sizin yağ yüzdenizi veriyomuş.

Bu arada o tartı gerçekten herşeyi biliyor.10 gündür diyete uyamadım,yedim ,içtim,durdum.Kendi tartımda kilo almamış gözüküp seviniyodum.Ama diyetisyenime yutturamadım.O ölçtü 800 gr yağ almışsın,1 kilo su kaybetmişsin ,dolayısıyla kendini kilo almamış zannediyorsun dedi bana.

Son düzenleme:
Kıziçeler ben günlerdir diyetisyenimin verdiği bilgileri kullanıyorum izin almadan, adını yazıp tavsiye etmem gerektiğini düşündüm.Bilgilerini sızdırıyorum resmem he he:kedi:
Bari tavsiye edeyim de ödeşelim diye adını yazacağım.

Diyetisyen Atilla Zeyrek.Konya Başkent Hastahanesinde, ve 4 ten sonra özel bir güzellik merkezinde çalışıyor.Çok şaşırtıyor sizi,farklı bir diyetisyen.ılk gelince liste verecek gidecem sanıyorsunuz,ama vermiyor,önce bir hafta yediklerini yaz gel filan diyor,sonrada bir haftada aldığınız kilodan sizin metabolizma hızınıza bakıyor.Bilgisine inandığım,güvendiğim birisi.Başından savmıyor asla.Soru sordukça daha çok bilgi edinebileceğiniz birisi,ama sizinde azıcık meraklı ve sorgulayıcı olmanız lazım.O zaman çok fayda görür,besin bilgisi alır,öğrenir ,zayıflarsınız.

Tavsiye ediyorum.

Tarçınlı sütü akşam içtim çok lezzetli gerçektende tok tutuyor acaba kahvaltıda içsem ya da ara öğünde olmaz mı?birde dışarıdayken ara öğün ya yarım simit ve ayran yiyeceğim yada evden götürdüğüm sandviç ama insan hep aynı şeyi yerse zayıflar mı ki?
birde ben kalori azaltmak adına menüden bişeyi çıkarıyorum buda yanlışmış tam olarak yemem gerekiyormuş azaltmadan ama canın istemese bile o miktarı azaltamazmısın proton bu sorum sana :)

valla çok şanslısın öyle bir diyetisyenle karşılaşmak her kula nasip olmuyor ne mutlu sana diyorum ayrıca öğrendiğin bu güzel bilgileri bizimle paylaştığın için sana ne kadar tşk etsekte azdır bence inş çok sağlıklı bir şekilde zayıflarsın bizlerde burdan takipçin oluruz çoooook çok faydalı bilgiler anlatıyorsun çok sağol canım başarılar

Merhaba jean,sakın ha sakın yememezlik yapma,diyetisyenim bana iştahımla baş edemiyorum dediğimde,ne güzel sen zayıflayacaksın herşey normal dedi,eğer acıkmıyorsan sorun çıkar dedi.

Kesin kural şu;her 2,5 saatte bir atıştırmak.Menünü yarıya indirebilirsin arada ama asla yememezlik yapma,sorunun şu şekilde cevaplayayım.Yavaş veriyorum ben dedim diyetisyenime,2 ay oldu kalori azaltmayacak mıyız dedim,hayır dedi,durduk yere metabolizmanı niye yavaşlatalım,kilo veriyoken dedi.Diyetisyenim yememenin tehlikesini durmadan söylüyor bana.Böyle azaltırsak menüyü, 58 kilodan aşağıda hiçbirşey yemeyecek misin dedi.

Yiyorsan herşey normal,acıktığın için şanslısın dedi.Menünde arada bir değişiklik yap ama sakın o öğünü iptal etme,sakın,mutlaka ye.
Diyetisyenin Dosyama koca koca harflerle yazdıkları:
1- 2,5 saatten fazla aç kalınmayacak
2-Yemek yemek için aç veya tok olmak önemli değildir.

Tarçınlı sütü ne zaman istersen içebilirsin,ara öğün seçenekleri yazayım sana;

1) Bir çay bardağı lebelebi,1 avuç kuru üzüm,
2) 1 kutu süt(200cc),4-5 kuru kayısı
3) 2 porsiyon meyve
4) 1/2 paket diyet bisküvi,ayran
5) 10-12 fındık,5 adet kuru kayısı
6)2 top sade dondurma(50-60 gr)
7) 1 fincan sütlü kahve,2 kuru incir
8)1 tane kepekli gevrek yanında 1 dilim beyaz peynir
9)1 su bardağı sütlü tatlı

Bunlar sandviçten bile kolay oluyor,işyerinde bir gevrek,leblebi,kuru üzüm,fındık,kayısı filan bulundurursan iş tamam.vereliniortak,başarılar

Benim takdir eden tüm arkadaşlarıma da asıl ben teşekkür edrim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…