Doğa2311'in Diyet Günlüğü

menün güzel tatlım
bu dönemlerde suyu ve bitki çaylarını arttırmak ve tuzu azaltmak şişliklerin önelnmesinde cok yardımcı olur ayrıca lahana da vücuttan ödem atma özelliğine sahip oldugu için iyi bir öğün seceneği olmuş afiyet olsun
bu agrılar da kesinlikle yatmaktan üzgünüm keşke yattıkça yağlar da eriseydi...

reglin kızların derdi olduguna gelince...
regl dönemi süt, muz gibi içinde magnezyum içeren besinlerle biraz daha hafifleyebilir magnezyumun bildiğim kadarıyla regl agrılarını azaltmada faydası var
bir de regli bir dert olarak görmemek lazım olmak isteyip de olamayanlar da var ve bu onlarda başka sorunlara neden oluyor ki çok şükür düzenli de vücudumuz güzel çalışıyor bu şekilde düşünelim
erkekler neden çekmiyora gelince... cevap: hormonal nedenlerden dolayı...
regl olmak kadınlara verilmiş bir lütuf kızlar, bu anne olabilme ihtimalinin bir göstergesi... halimize şükredelim bunu isteyip olamayanlar da var maalesef..

2kg da içinde suyu da barındırıyor maalesef keşke yağdan gitse ama imkansız...
kızlar ya herkes zayıflamışsın diyor ama benim tartım hala 80 i gösteriyor ne bu şimdi bozuk mu acaba ya
tatlım bnm de tartı hep aynı gösteriyor ama önemli olan kilodan çok vücudun... hem o tartıldıgın anda belki su toplamış da olabilir vücudun...
arkadasın dediği gibi nedense hep zayıflarken bozulur kilo alırken hiç bozulmazlar

tatlım bu yazıyı okurken biri karşımda takır takır nefes almadan konuşuyor gibi hissettim maşallah ne güzel yazmışsın valla beni geçtin tebrik ediyorum
evet ben de o 25-30kg vermek zorunda olanlardanım üstelik bilinçli olmama ragmen boyle... ama yılmak yok ben herşeyden önce kendime gaz veriyorum insan önce kendini motive etmeli dışardan destek bi yere kadar...

tatlım afiyet olsun menün güzel
ama genel olarak salata ve yogurt eksik onları da beslenmene eklemeni tavsiye ederim tatlım
bir de bu tartı meselesine gelince... gecenlerde arkadaslar arası komedi konusu olmuştu bence hergün tartılma, gün aşırı sonra haftada 2 sonra da haftada 1e indir ama mutlaka sadece 1 günün tartı günün olsun günü sen belirle diğer günler tartıldıkların sadece oylesine olsun
şimdi mesela ne gün diyete başladın? o günü tartı günün yap ki, ilerde hedefine ulaştıgında her hafta kaç vermişsin liste olarak görmüş olursun...

canım bende şöyle bi okudum da gerçekten nefessiz yazmışım sankii
ama o an çok üzüldüm arkadaşın moralinin bozuk olmasına:26:

ona yardımcı olmak için çırpındım pc başında,umarım faydası olmuştur..

salata ve yoğurt konusunda haklısın,
salata sofrada mutlaka oluyor ama alışmışız işte

salatayı bile zeytinyağına ekmek bana bana yemeye

o yüzden peki elim gitmiyor ama genede bikaç çatal alıyorum yemek yerken..
yoğurt yemek aklıma gelmiyodu inan onu hatırlattığın çok iyi oldu tatlım saol

tartı içinde hergün bugün tartılmıcam diyorum ama dayanamıyorum yaa

gün belirledim kendime o na göre liste yazıyorum
mesela,

04.12.2011 de diyete başladım : 78,2 kg
11.12.2011
de tartıldım : 76,4 kg

gayet iyi gidiyorum değilmi...
hızlı değil..yavaş ta değil diye düşünüyorum..
kilo veriyorum sanıpta kas eritmekten çok korkuyorum ama aç sefil gezmiyorum,
gayet besleniyorum işte

bugün itibariyle yeşil çaya da başlıyorum ...

hadi bakalımm

bugünkü menüm :

kahvaltı:

3dilim kızarmış ekmek
1 k.k peynir
reçel

ara :
ara yok

öğlen :
1 kocamaaan tabak tarhana çorbası

1 fincan yeşil çay

akşam yemeği :

kapuska
havuç turp salatası

ben dukana başlıyorum=/ kesin kararımı verdim =(

canım karar vermiş olman güzel
ama dukan konusunda sana yardımcı olamıcam hiçç birr bilgim yok
ben herhangi bir diyet uygulamıyorum
yediklerimi ölçülü ve dikkatli yiyorum sadece
abur cubur makarna pilav mantı türlerini kestim

dukan konusunda lily sana yardımcı olacaktır eminim..
başarılar diliyorum canım

Son düzenleme:

gerçekten aşure yedinmi çok güzel ama ben cesaret edemiyorum BEN SABAH 2 TANE KEPEKLİ TOST YİYORUM SAAT 15 GİBİ 1 KUTU ACTİVYA 1 MANDALİNA ARALARDA GENE MANDALİNA AKŞAMDA NE YAPTIYSAM AZ BİŞİ O YEMEKTEN YİYORUM TABİ EKMEKSİZ OLDUGU İÇİN 22 GİBİ ACIKIYORUM 1 ELMA 1 ACTİVYA YİYORUM GÜN İÇİNDE BOLSU VE BİTKİ ÇAYI TÜKETİYORUM SİZCE BU ŞARTLARDA ZAYIFLARMIYIM

tatlıdan vaz geçmek çok zor zaten bu kilolar tatlının eseri

zor değil canım yeterki kafanda çöz olayı önce
hem ömür boyu vazgeçmiceksin ki
sadece bir süre uzak duracaksın sonrasındada daha az ve ölçülü olacaksın..

üstelik sonucunda da istediğin vücuda sahip olacaksın

merhaba benimde vermem gereken bir on beş kilom falan var ortalama. Birbirimize destek olalım. ya sanki hiç veremeyecekmişim gibi geliyoda bana. ne zaman diyete başlasam sürekli bi aksilik çıkıyor ve diyetim bozuluyor yardımlarınızı ve desteklerinizi bekliyorum :))

çok sevinirim benimde böyle bir motivasyona çok çok ihtiyacım var sanki tek başıma beceremicekmişim gibi hissediyorum

işin kötü yanı ne arkadaşlar biliyomusunuz kilomdan dolayı aldatılmışım ve bunu açıkça söyleyen bir kocaya sahibim yani pisikolojim 0

canım böyle kötü bir tecrübe yaşamana çok üzüldüm
ama ne yazıkki hayatta hepimize bu yada başka türlü kötü sürprizler sürekli var

önemli olan bu süreçleri nasıl atlattığımız..
umarım çevrende sana bu zor günlerinde destek olan yakınların vardır
gerçi en büyük destek insanın kendine olan desteğidir..

bana sorarsan eşin seni kiloların için aldatmamıştır,
bu onun bir kılıfıdır diye düşünüyorum
yani kendi suçunun yükünü sana atmış ve sıyrılmış..
aldatacak adam dünya güzeli de olsan al-da-tırrrr.

o yüzden sen ona nispet olsun diye değill
kendin için zayıflayacaksın tatlım

hala berabermisiniz ayrıldınızmı bilemedim canım,
sakın sözlerimi yanlış anlama..

eğer destek istiyorsan doğru yerdesin,burada bol bol destek var

canım çok teşekkür ederim etrafımda beni dinleyen kişiler var ama beni gerçekten anladıklarına inanmıyorumevet hala evliyim 1 tanede oğlum var 15 yaşında kendi akrabalarıma gelince annem babam vefat etti akrabalara gelince onların başına kalmıyım diye geçer deyip kestirip atıyorlar

işin kötü yanı ne arkadaşlar biliyomusunuz kilomdan dolayı aldatılmışım ve bunu açıkça söyleyen bir kocaya sahibim yani pisikolojim 0

Iyykk ne banal başka bahanemi bulamamış... Erkek diilmi hepsi aynı bunların... İnsanı herşeyden soğutuyolar.

tatlım okurken fark ediliyor ztn yardım için paralandığın
salataya gelince... ben salatayı hazırlıyorum, yağ koymadan kendime bir tabağa ayırıyorum ve isteğe bağlı limon, sirke veya ekşi döküyorum ve oyle yiyorum
ya da yağını ekşisini iyice karıştırıp susuz kısmından alabilirsin hem banma derdin olmaz hem de yağından da istifade etmiş olursun bazen öyle yapıyorum ben de...
bu arada cok mu kilo veriyorum demişsin, 1.8kg cok bir hafta için ama bunun yarısı yağ olsa yarısı da sudur ki ilk zamanlarda zayıflarken vücut fazla suyu da atıyor yani cok fazla dert etme zamanla azalacak ama bu sefer de yağ vermiş olacaksın...

tam gaz devam destekçinim...

cnm menün güzel ama az beslenmişsin bu şekilde aç kalırsın ve kilo vermen zorlaşır biraz daha ye... ara ekle menüne bir de saat de çok önemli saatleri de şöyle düşün 2.5-3 saatte bir ara ver olur mu öğünlerden sonra...
cnm dukan konusunda cok bilgili değilim bildiklerimi de sevginin topiğinde yazdım zatn bildiğim şey şu ki yuksek proteinli bir beslenme şekli ki benm uygulayabileceğim bişey değil ztn tavsiye de etmem tabii herkesin kendi seçimi karışamam buna... belki onun bünyesine iyi gelecek ama iyice araştırıp uygulamak gerekli ki bu oyle hemen şu diyeti uygulayayım kilo verip eski yememe devam ederim gibi bişey değil verdin mi devamı da gelmeli sağlıklı beslenme en iyisi mesela ben de senin gibi makarna-pilavı kestim ama cok nadir cnm çekerse onları da yiyorum nitekim dün makarna yedim yani herşeyden azar azar ölçüyü bildikten sonra sorun yaşamayız bunu biliyorum

Son düzenleme:
benimde vermem gereken kilolarım var ama zorlanıyorum üstelik nerden baksan 20 kilo
cnm bnm de 30kg fazlam vardı şimdi 25e indi bunun 20sini versem 3-5kg fazlamı önemsemicem artık yeter ki karar ver emin ol karar vermek başarının yarısı... sen başlamak iste yeter ki biz destek oluruz sana...
cnm bnm bak yazdıkların güzel ama saat belirtirsen daha da yardımcı olurum
her öğüne imkanın ölçüsünde yogurt ve salatayı ekle hem karnın daha fazla doyar hem de zayıflamaya yardımcı olur ben aktivia tarzı şeyler yemiyorum çünkü yogurt+salata ztn bağırsakları yeterince çalıştırıyor tabii tercih meselesi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…