Isıtma, Soğutma, Havalandırma Sistemleri doğalgaz döşeticem yardım arkadaşlar

melekannem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
105
0
46
Sivas
benim evim bahçeli 2.kat arkadaşlar alt katımsa boş 3 senelik evliyim ve 3 senedir soba yakıyorduk bu sene doğalgaza karar verdik ne kadar tutar iyi kombi hangisidir bilgilendirirseniz çok sevincem marka önemliymiş sanırım cvpları bekliyorum.

canım öncelikle evinin metre karesine göre petek v.s maliyeti tutar. benm annemlerde yeni döşetti evleri 90 metrekare 7 adet büyük büyük petek koydurttu. birde kombi olarak baymak yoğuşmalı kombi tercih ettiler. ardından pencereleri pen oldu toplam maliyetleri 6000 tl tuttu fakat sırf doğalgaz döşemesi işçiliği 4000 tl oldu yanlış hatırlamıosam. annem birde alttan ısıtmalı olsun die parkeleri fayansları kırdırıp boru döşettirdi tekrardan üstüne parke fayans yapıldı yeniden.

canım öncelikle yardımcı olduğun için tşkler benim evde 90 metre kare 2 oda 1 salon benim ev yeni bina 3 senelik kendimize ait sıfırdan yaptığımız için doğalgazı yaptırırken döşetmiştik zaten borular alttan geççiyor onun masrafı olmayacak işte bitek petekler takılcak abonelik alıncak kombi alıncak bu kadar.komb çok önemliymiş sanırım annemlerinki vailant ii bi marka ama yinede memnun değiller.petekleriminde büyük olmasını istiyorum çok fark var mı fiyatta.

4 yıl filan oldu biz 4500 e döşetmiştik
yalnız bizim borular inşaatken alttan döşenmişti,kombi airfell aldık memnunum
2+1 evim benimde 5 petek var

4 yıl filan oldu biz 4500 e döşetmiştik
yalnız bizim borular inşaatken alttan döşenmişti,kombi airfell aldık memnunum
2+1 evim benimde 5 petek var

benim borularımda alttan geçiyor tesisat hazır sadece petek ve kombi lazım birde abonelik alıncak ama sizinki biraz fazla tutmuş sanki canım yaa.

petek büyüklüğünde mutlaka vardır die düşünüyorum fiyat farkı. ama sana tavsiyem genede büyük petek tercih et. çünkü evin ısınmasında çok öenmli rol oynuyor. birde kesinlikle koridor önemli değil koydurmayayım oraya die düşünme. asıl koridor önemliki buda evin ısı dağıtımında çok faydası oluyor. annemler kombilerinden çok memnunlar. en düşük 30 derece iken kombilerinde onlar 60da yaktılar ev sıcaktan kaynıyodu resmen. annem duvarlar ısınsın iyice die çok yakıodu. yoğuşmalı olduğundanda faturaları 110 tl geldi o kadar çok yakmalarına rağmen. birde alt katında oturanlar hala soba yakıyolar. olsa olsa ısı olarak bi odaya faydası oluyodur. benm evim 185 metrekare ve ara kat salon hariç heryer yanıyo en düşük ayarda öyleyken 223 tl doğalgaz faturası ödedik. ama kombimimiz yoğuşmalı değil. eşim en kısa zamanda yoğuşmalıya geçelim dio. malum bebek olcak seneye kışa. o zaman ısı daha fazla gerekli bize.

canım benim öncelikle bebek için tebrik ederim rabbim herkese bu duyguyu tattırır inş....ara koridor banyo dahil heryere taktırcam bende öle düşünüyorum en önemli yer koridor.alırken insan 200 300 l,radan kaçıyor ama yoğuşmalı olması çok önemliymiş.bir diğeride şehir tabi ben sivasta oturuyorum şuan hala kar yağıyor ve çok soğuk eksi derecelerde...

amin canım çok teşekkür ederim :) biz denizlide otuyoruz öyleyken bu sene kış çok çetin geçti. denizlide yılda bazen bir bazen hiç yağmazken bu sene maşallah habire yağdı durdu.Rabbim rahmetiyle versin. hele sivas çok soğuk olur. hiç düşünmeden yoğuşmalı tercih et, şimdilik 300-400tl insanın gözünde büyür ama diğer türlü faturalardan çıkar canm o aradaki fark.

denizli çok güzel yer düşün mart bitecek şuan hala kar yağıyor burda evet yoğuşmalı konusunda kesin karar verdim ama markayı hala düşünüyoruz nisanın ortası gibi başlıyorlarmış doğalgaz döşemek için tesisatçılar biraz daha zamanım var düşünmek için.bakalım nasipte ne varsa.

alarko - E.C.A birde baymak markalarını araştır canm etrafımda bu markaları kullananlar çok memnunlar

Arkadaşım ne yaptın döşettin mi???
Biz de döşeticez ve her yer kırılıp dökülecek...
Malum evde doğalgaz sistemine dair bir tek boru bile yok.
Herşey yeni baştan döşenecek ve sanırım eşyam rezil olacak.
Neyse yaşayıp göreceğiz.
İnşaallah ısınırız...

arkadaşlar yoğuşmalı kombini yoğuşma yapabilmesi için evin en az 140 metrekare olması lazım unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…